Koulukyydit

Koulukyydit

Yleistä

Oppilaiden koulukuljetuksesta säädetään perusopetuslain 32 §:ssä. Koulumatka tulee suorittaa suorinta tietä kotoa kouluun ja koulusta kotiin. Mikäli oppilas poikkeaa koulumatkaltaan, ei koulutuksen järjestäjä (Raaseporin kaupunki) ole vastuussa koulumatkalla mahdollisesti tapahtuvasta tapaturmasta eikä vahingosta. Mikäli oppilas pyöräilee koulumatkansa, tulee pyöräilijän tieliikennelain mukaisesti käyttää pyöräilykypärää.

Koulukuljetus ja älykortit

Raaseporissa ovat voimassa sivistyslautakunnan 27.2.2007 hyväksymät koulukuljetusperiaatteet. Jos oppilaan kävelymatka on yli 3 kilometriä luokilla 1 - 2 tai yli 5 kilometriä luokilla 3 - 9, hän saa maksuttoman koulukuljetuksen. Järjestelyistä vastaa sivistyskanslia (yhteyshenkilö Charlotte Hellman, 019 289 2141).

Linja-autoissa matkustaville annetaan ns. älykortti. Hävinneestä tai vioittuneesta kortista peritään 6,50 euron suuruinen panttimaksu. Mikäli kortti häviää tai vioittuu, ilmoita asiasta kouluun. Koulu ilmoittaa asiasta edelleen Matkahuoltoon, josta voi käydä noutamassa uuden kortin.

Koulukyydin odotusajalle koulu järjestää valvottua toimintaa. ”Koulukuljetuksen periaatteet Tammisaaren kaupungissa” -vihkonen on nähtävänä Hakarinteen koululla. Vihkosta voit kysyä luokanohjaajalta.