Koulun esittely


Fiskarin kouluFiskarin koulu sijaitsee Fiskarsin ruukissa, länsiuusimaalaisessa pelto-, metsä- ja kalliomaisemassa. Koululla annetaan perusopetusta luokilla 1.-6. Lapset tulevat Fiskarin, Anskun ja Kuovilan alueelta.

Lapsilla on käytössään jää ja ladut talvella, eri urheilulajeihin sopivia kenttiä lähiympäristössä, metsiä polkuineen ja kallioineen ja liikuntasali. Joka vuosi marjastetaan ja tehdään retkiä lähimetsiin.

Koululla soi aina. Musiikkikasvatus alkaa laulusta ja jatkuu bändisoittimiin ja steel-pannuihin. Koulun orkesteri keikkailee erilaisissa tilaisuuksissa. Kaikki halukkaat oppivat soittamaan.

Koulu työskentelee laajennetussa oppimisympäristössä. Hyödynnämme Fiskarsin ruukin kulttuurihistoriallisesti arvokasta miljöötä ja paikallisten taiteilijoiden, käsityöläisten ja kulttuurin moniosaajien asiantuntemusta työskentelemällä heidän työhuoneillaan. Luokat vierailevat vuosittain ruukin näyttelyissä. Teatteri-ilmaisuun tutustutaan mm. yhteisöteatteri CulturaMobilan kanssa. Teatterivierailuja tehdään joka vuosi 150 km:n säteellä.

Joustavan koulukeittiömme (ruokalista) on lähiseudulla kuuluisa. Se tarjoilee lapselle maistuvaa, itsetehtyä, monipuolista ja kaunista ruokaa.

Aktiiviset vanhemmat tukevat koulun toimintaa (Koti ja koulu -yhdistys ja MLL) erilaisissa toimintaryhmissä.

Koko henkilökuntamme tavoitteena on antaa lapsuudelle tilaa.