Harrastusmahdollisuudet

Koulu harrastuspaikkana

Fiskarin koulu on aktiivinen harrastuspaikka. Toimintaa järjestävät sekä koulu että ulkopuoliset toimijat.

Koulun bändikerhossa opetellaan soittamaan musiikkia Suomesta ja maailmalta, joskus perinteisesti ja joskus ei ja länsiuusimaalaisittain tietysti myös steel-pannuilla.

Sekä lapsille että aikuisille järjestävät toimintaa mm. Raaseporin kulttuuriopisto, MLL:n Fiskarin paikallisyhdistys ja Fiskarin Urheilijat -47.

 

Eri järjestäjiä

MLL:n Fiskarin yhdistys: erilaisia tanssi-ilmaisukursseja, lasten zumba, lasten liikuntakerho. MLL on ryhtynyt "maksumieheksi" useissa koulun omissa kerhoissa maksaen opettajan palkan. Näitä tällaisia kerhoja ovat steel pan -kerho ja mediakerho. Svenska klubbenin aloittamista jälleen suunnitellaan MLL:n etsiessä vetäjää tälle ruotsinkielen "kielikylpy"kerholle.

Kansalaisopisto: lasten ja nuorten kuvataidekurssit, taiji, laulu

FU-47: hiihtoladut

Koti ja koulu -yhdistys: jääkaukalo

Muuta urheilu-, liikunta- ja yhdessätekemistoimintaa:

Kuovilan Kisa-Toverit (lajit kuntosali, sulkapallo, retkeily, kuntokävely) siht. Sirpa Hellen 0400522638

Fiskarin Tenniskerho (lajit sulkapallo ja tennis) pj Kalevi Ajalin 0400302022 Muita toimijoita: Merja Ajalin 0400512572, Teemu Ajalin 0509127002, Kaj Nyberg 0400343160, Roy Virtanen 0405897069.

Fiskarin Urheilijat -47

Fiskarin Urheilijat -47 (FU-47) on paikallinen urheilun yleisseura. Seurassa harrastetaan suunnistusta, yleisurheilua, hiihtoa ja sählyä. Seura järjestää lapsille yleisurheiluharjoituksia sekä ulkokaudella Fiskarin urheilukentällä että sisäkaudella Klinkbackan koulussa. Suunnistuksessa pidetään lapsille suunnistuskoulua, yleensä keväisin ja syksyisin, sekä järjestetään kerrran viikossa kaikille avoimia iltarastitapahtumia. Talvella FU ylläpitää hiihtolatuja ja järjestää jäsenilleen hiihtokisoja. Fiskarin valaistu latu on 2½ km. Sen lähtö on FU:n Seuramajan välittömässä läheisyydessä Kalliomäentiellä Fiskarissa. Seuran puheenjohtajana toimii Aki Viitanen (aki.viitanen(at)pp.inet.fi) ja sihteerinä Jaana Bäck (jaana.back(at)helsinki.fi). Seuralla on omat internetsivut: www.fu-47.fi, joista löytyy tuloksia ja tapahtumatietoa.

Fiskarin koulun bändikerho

Koulutuntien jälkeen bändikerhossa opetellaan soittamaan musiikkia Suomesta ja maailmalta, joskus perinteisesti ja joskus ei ja länsiuusimaalaisittain tietysti myös steel-pannuilla.