Vuorohoito ja jatkettu aukiolo

Vuorohoito ja jatkettu aukiolo

Raahen alueen päiväkodit ovat pääasiassa auki klo: 6.30-16.30. Ympärivuorokautista hoitoa tarvitseville lapsille järjestetään hoitoa Raahessa Kirkkokadun päiväkodissa ja Vihannissa Onnelan päiväkodissa. Kummatin päiväkodin Soinin ryhmässä ja Satulehdon päiväkodin Kesälän ryhmässä järjestetään vuorohoitoa arkisin jatketulla aukioloajalla.

Vuorohoito ja jatkettu aukiolo on tarkoitettu vain vanhempien työstä tai iltaopiskelusta johtuvaan hoidontarpeeseen ja ne järjestetään vain ennaltailmoitettujen hoitoaikojen mukaan. Vuorohoidon tai jatketun aukiolon tarve on hyvä ilmoittaa jo varhaiskasvatuspaikkaa hakiessa, jotta lapselle voidaan järjestää tarpeenmukainen hoitopaikka.

Vanhemmat ilmoittavat lasten hoitoajat vähintään kolmen viikon jaksoissa sähköisesti. Mikäli lapsen hoitoaikoihin tulee muutoksia (sairastuminen, vanhempien työvuorojen muutokset jne.), on niistä ilmoitettava heti lapsen hoitopaikkaan.

Koulujen loma-ajat sekä juhlapyhät rajaavat varhaiskasvatuksen tarjontaa. Mikäli lapsi tarvitsee hoitoa työstä tai opiskelusta johtuen loma-aikoina, täytetään erillinen varauslomake. Varaus on tehtävä myös sähköisenä.