Musiikki

Tervetuloa opiskelemaan musiikkia!

Raahen lukion musiikin kurssit tarjoavat toki yleissivistystä, mutta myös iloa ja virkistystä tietopainotteisen opiskelun rinnalle. Pääpaino on tekemisellä. Kursseilla lauletaan, leikitään, soitetaan, kuunnellaan ja tarvittaessa eläydytään säveltäjien elämään vaikkapa varjoteatterin keinoin. Kurssit on suunniteltu niin, että vaikka olisit opiskellut musiikkia viimeksi 7. luokalla, pääset varmasti mukaan. Kursseilla ei ole (ellei erikseen mainittu) laulu- tai soittotaitovaatimuksia. Myös taitaville harrastajille on tarjolla haasteita syventävien ja soveltavien kurssien sekä esiintymisten ja erilaisten projektien muodossa.

"Äänellään se variskin laulaa..." mutta kunhan laulaa.
Tervetuloa tunneille!

MENU 2015-2016

Mu1- Musiikki ja minä (pakollinen kaikille)
Musiikin peruspaketti: klassista, populaarimusiikkia, jazzia... tekemällä oppii!

Mu2- Moniääninen Suomi
Suomalaisen musiikin kurssi: kansanmusiikkia, iskelmää, jazzia, Sibeliusta.

Mu3- Ovet auki musiikille
Lähde musiikkimatkalle maailman ympäri! Seikkailut suunnitellaan yhdessä. Luvassa myös retki tai vierailu.

Mu4- Musiikki viestii ja vaikuttaa
Musikaalia, elokuvamusaa ja nettivinkeitä. Sisältö suunnitellaan yhdessä, kuten myös retki.

Mu7- Laulutunti
Kokonainen kurssi yhdessä laulamista! Äänenhuoltoa ja tyylituntemusta. Kurssin sisältöjä suunnitellaan yhdessä. Sopii aivan kaikille laulun ystäville. Ministi teoriaa, paljon tekemistä (eikä yhtään laulukoetta). Tule virkistymään!

Mu8- Kitaransoiton alkeet
Hieno mahdollisuus aloittaa soittoharrastus! Liikkeelle lähdetään AIVAN alkeista ja mukaan otetaan vain ALOITTELIJOITA. Kitarasankarit voivat suorittaa kurssin soittokokeella.

Mu9- kitaransoiton jatkokurssi
Jatketaan siitä mihin Mu8 jäi. Luvassa ihania barre-sointuja, blues-kaavaa, melodiaa, paljon yhdessä soittamista ja keikkaa tilanteen mukaan.

Mu10- Biisipaja
Omien sävellysten, sanoitusten ja sovitusten tekoa luovassa porukassa.

Mu11- Klassisen musiikin työpaja
Sukelletaan taidemusiikin maailmaan yhdessä tekemisen keinoin: soittaen, laulaen, kokeillen ja kuunnellen. Kurssiohjelma suunnitellaan yhdessä ryhmän taitojen ja toiveiden mukaan. Osallistujilta toivotaan kohtuullista nuotinlukutaitoa ja jonkin soittimen perustekniikan hallintaa.

Musiikkiprojektit ja kuoro

Mu5 - Musiikkiprojekti
Onko sinulla oma bändi, teetkö ehkä biisejä, kiinnostaako musiikin tutkiminen tai puuhailetko musiikin parissa muutoin kaiken aikaa? Tämän kurssin voi suorittaa monella tapaa; itsenäisesti tai yhteisprojekteissa ilmaisutaidon ja kuvataiteen kanssa. Jos kiinnostuit, kysy lisää opettajalta!

Mu6- Kuoro
Tämä projektikuoro esiintyy koulun tapahtumissa ja harjoittelee muutaman kerran ennen esityksiä. Osallistumalla esiintymisiin ja niihin liittyviin harjoituksiin tienaa kurssin. Mukaan voi tulla laulamaan ja/tai soittamaan. Joulun alla laulellaan taas. Rohkeasti mukaan kaikki innokkaat laulajat ja soittajat! Hauskaa luvassa...