Suomi 100

Suomi 100 aktiviteetteja Keskuskoululla

Elokuu 2017

Elokuussa maalattiin kaikkien koulun oppilaiden toimesta ja Sanna Saliojan organisoimana koulun pihalle Suomi100-matto. Värikylläinen teos sisältää 100 raitaa 100-vuotiaan Suomen kunniaksi.

Toukokuu 2017

Toukokuussa Suomi100 näkyi erityisesti luokkaretkien yhteydessä. Niihin monet luokat sisällyttivät Suomen historiaan liittyviä osioita. Yhtenä esimerkkinä mainittakoon kolmosen ja nelosen yhteisretki Hämeenlinnan seudulle, jossa tutustumisen kohteena oli mm. Hämeen linna.

Huhtikuu 2017

Huhtikuussa Keskuskoululla järjestettiin erilaisia työskentelypajoja niin koulun ulkopuolella kuin sisälläkin. Luokat käyttivät tilaisuutta hyväkseen myös kummitoimintaan, sillä useat luokat tekivät kummiluokkapareina pajatehtäviään. Yli-Kirran kotiseutumuseo oli myös suosittu paikka pajatyöskentelyyn.

Helmikuu 2017

Helmikuussa Keskuskoululla keskityttiin Kalevalanpäivään. Koululla järjestettiin Kalevala-taidenäyttely sekä muutoinkin opetuksessa tuotiin erityisesti esille ko. aihetta. Samainen näyttely siirrettiin nyt kirjatolle (hieman karsittuna versiona tosin) jossa se on toistaiseksi nähtävillä. Ja sitten kaikki kirjastolle katselemaan :)

Tammikuu 2017

Tammikuussa 2017 Keskuskoulu aloitti juhlavuotensa yhteisellä päivänavauksella, jossa alustettiin juhlavuoden aktiviteetteja. Ensimmäiseen kuun aktiviteetiksi sovittiin joka viikolla sata luokan yhdessä sopimaa liikunnallista suoritetta. Esimerkiksi kuutoset tekivät yhtenä viikkona 100 istumaannousua, toisena 100 etunojapunnerrusta, kolmantena 100 rappujuoksua ja neljäntenä 100 selkälihasliikettä. Ja kunto kasvoi kohisten.