Ajankohtaista

Hyvää alkavaa vuotta 2021!

Tervehdys koteihin!

Näin kevätlukukauden alkuun olemme saaneet maahan kauniin lumipeitteen ja pakkasilman.
Tämä valkoinen muutos maisemin ja lisääntyneet talviliikuntamahdollisuudet ovat olleet oikein tervetullut lisä hyvin tuota erikoista viime vuotta taakse jättäessämme.

Nyt kevätlukukautta aloittaessa tilanne on melko muuttumaton verraten syksyyn.
Koronavirustilanne ei siis ole vielä taittunut parempaan.
Koulunkäyntiin ja koulun toimintaan liittyvät erikoisjärjestelyt säilyvät samoina, ja muistuttaisin myös, että lapsia ei tule lähettää kouluun hengitystieinfektio-oireisena.

Koronasta johtuvat rajoitustoimet jatkuvat. Viranomaiset ovat jatkaneet tiukennettuja rajoituksia 25.1.2021 -saakka. Seuraamme viranomaistiedotusta ja terveydenhuollon ohjeita.

Meidän kaikkien; oppilaiden, henkilöstön ja kaikkien kuntalaisten terveys ja turvallisuus on nyt tärkeintä.

Koronaviruksen leviämistä voimme ehkäistä omalla toiminnallamme mm. huolehtien hyvästä käsihygieniasta ja yskimishygieniasta, käyttämällä maskia julkisissa tiloissa, sekä toimimalla arjessa viranomaissuositusten mukaisesti. Ohessa linkki PHHYKY.n viimeisimpiin tiedotteisiin koskien koronavirukseen liittyviä alueellisia ohjeita. https://www.phhyky.fi/fi/asiakkaalle/koronavirus/

Alakouluissa lasten kouluarki jatkuu lähiopetuksessa ja edelleen varaudumme myös etäopetusmahdollisuuteen.
Toiveikkaina odotamme tartuntamäärien laskua ja elämän asettumista takaisin tutuille uomilleen.

Opiskelu jatkuu syyslukukauden tavoin samoilla aikatauluilla ja lukujärjestyksillä.
Teknisestä ongelmasta johtuen tällä hetkellä wilmassa ei näy lukujärjestyksiä.
Tämä vaikuttaa siihen, että lasten poissaolot on nyt väliaikaisesti ilmoitettava viestein tai puhelimitse opettajalle.
Opettajat keräävät poissaolotiedot, ja poissaolot päivitetään ajantasalle, kunhan ongelma on ratkaistu.

Näin pakkaskelien myötä muistuttaisin säänmukaisesta pukeutumisesta.
Pipot ja hansikkaat eivät saisi nyt unohtua kotiin!

Tammi-helmikuun toiminnasta viestimme tarkemmin viikon 2 aikana.

Hyvän Uuden Vuoden toivotuksin,
Jaana Viuhkola
Kirkonkylän koulun rehtori

 

Tiedote Kirkonkylän koulun huoltajille marraskuussa 2020

Syksy on edennyt vauhdikkaasti ja koulun kiireet ovat vieneet meidät kaikki mukanaan. Itselleni tämä muutaman kuukauden kokemus Pukkilasta ja Kirkonkylän koulusta on ollut oikein mukava ja varsin työntäyteinen!

Koronatilanne leimaa edelleen kouluarkeamme. Tilanne ja ohjeistukset pohdituttavat ja puhuttavat varmasti edelleen. Pyrimme koululla pitämään johdonmukaisesti kiinni hygieniasta, turvaväleistä ja siitä, että tarpeettomia altistuksia ei tulisi. Näillä toimin pyrimme pysymään lähiopetusmuotoisena. Rajoituksista huolimatta tavoitteemme on monipuolisen ja mielenkiintoisen opetuksen tarjoaminen.

Ensin vähän mennyttä ja tulevaa

Syyskuussa käytiin ahkerasti kirjastossa, retkeiltiin metsässä ja käytiin läpi liikenneturvallisuusasioita.

Lokakuulla on koululla ohjelmassa ollut mm. unelmien työpäivää, naamiaisia ja pölkkykirjoituskilpailua.

Marraskuulle suunnitteilla on arviointikeskusteluja, kaveruustunteja ja etäkummeilua luokkien kesken.
Koululla on yksi lisäaikuinen lähihoitajaopintojen harjoittelussa, ja koulu-uinneissa vuorossa on 3.luokka.
Meillä on myös nyt marraskuussa avattu kaksi opettajapaikkaa; joulukuussa aloittavan resurssiopettajan sekä tammikuussa aloittavan luokanopettajan viransijaisen tehtäviin.

Joulukuussa isoimmat oppilaat perustavat yrityksiä, luokissa leivotaan, syödään itsenäisyyspäivän tienoilla juhla-ateriaa, vietetään luokkakohtaisia pikkujouluja ja lukukauden päättyessä suunnitelmissa olisi myös viettää jonkinlaista joulujuhlaa!

Tulevista tapahtumista ja luokkakohtaisista puuhista koteihin viestivät tarkemmin opettajat.


Arviointikeskustelut ovatkin alkaneet jo joillakin luokilla. Tarjoamme mahdollisuuden myös etänä tapahtuviin keskusteluihin. Koulun aikuiset ovat ohjeistettu käyttämään hengityssuojainta aina, kun tapaavat koulun tiloissa koulun ulkopuolisia aikuisia. Turvallisuusnäkökulmasta olemme linjanneet, että kaikissa oppilaspalavereissa ja tapaamisissa, mitkä järjestetään koululla, on osallistuvilla aikuisilla velvoite maskin käyttöön. Velvoite maskin käyttöön koulun tiloissa koskee siis myös kaikkia huoltajia.

Opasteeksi huoltajille:
Kun tulette arviointikeskusteluun, koululla on vastaanottava aikuinen avaamassa ulko-oven. Tulethan siis sisään vasta, kun sinut/teidät noudetaan.
Kädet desinfioidaan koulurakennukseen sisään tullessa ulko-ovella ja maski puetaan heti käsien desinfioinnin jälkeen.
Maski otetaan pois vasta koulurakennuksesta poistuessa ulko-ovella. Käytetty hengityssuojain laitetaan niille tarkoitettuun erilliseen roskakoriin.

Kirkonkylän koululla toimii keskuskeittiö, mistä lähtee ruoka kunnan peruspalveluihin (varhaiskasvatus, vanhukset). Tästä syystä olemme ravinto- ja siivouspalveluiden kanssa erityisen tarkkoina siitä, että kaikki pinnat pysyvät puhtaina ja hengitystieinfektiotartuntojen mahdollisuudet poistetaan.

Koululle sisään tulevien kädet desinfioidaan ensin sisään tullessa ja pestään vielä luokissa. Koulupäivän aikana desinfiointiaineen käyttö ulko-ovella on perusteltua siksi, että lapset koskevat ulkona leikkivälineisiin, mitkä ovat kenen tahansa käytössä myös kouluaikojen ulkopuolella. Välitunnin aikana on saatettu myös esimerkiksi niistää tai pyyhkiä nenää, ja käsienpesumahdollisuutta ei ole ollut. Koko välituntia viettänyt koulun väki kulkevat samaa reittiä sisään - ja varsinkin lapset koskevat ulkoa tullessa kaikki samoihin kahvoihin, kaiteisiin, seinän pieliin jne. Tällä ulkoa tullessa käsien desinfioinnilla pyritään rajaamaan pois kaikki pintojen kautta saatavat hengitystieinfektiotartunnat.
Kädet pestään saippualla luokkaan tullessa toki likaa poistaaksemme, mutta myös siksi, että desinfiointiainetta käytetään lasten toimesta lähinnä kämmenten sisäpintoihin. Opettajat ja ohjaajat ovat ohjeistettu valvomaan luokkaan tullessa jokaiselle lapselle noin 20sek saippuoinnin ja huolellisen käsipesun. Nämä samat ohjeet ja säännöt koskevat myös kaikkia koululla työskenteleviä.

Vaikka jotkin toimintamallit vaikuttavat vähän turhilta tai moninkertaisilta varautumisilta, nämä keinot ja toimet ovat meidän kaikkien suojaksi ja turvaksi. Meidän kaikkien yhteinen velvoitteemme on turvata varsinkin heikommassa asemassa olevien riskiryhmäläisten terveyttä.


Aiheeseen liittyen lainaan muutaman sanan STM.n ja THL.n viimeviikkoisesta tiedotteesta

Koronavirustapausten määrä ja ilmaantuvuus ovat taas kasvaneet verrattuna pariin viime viikkoon.
Epidemiatilanne on Suomessa pysynyt valtakunnallisesti usean viikon ajan melko vakaana, mutta alueelliset vaihtelut ovat suuria. Testeihin hakeutuminen on avainasia tartuntojen leviämisen estämisessä.
Positiivisten näytteiden osuus on kasvussa. Kaikkien vähänkin koronavirukseen viittaavia oireita tuntevien olisi hyvä hakeutua testiin nopeasti ja matalalla kynnyksellä. Tämä koskee myös hyvin lieväoireisia nuoria, sillä oppilaitoksissa tapahtuu paljon joukkoaltistuksia
Tartunnanjäljitys osoittaa perhepiirissä tapahtuvan eniten tartuntoja.
Tartunnan tapahtumapaikka saatiin selville noin 60 %:ssa tapauksista. Suurin osa (60 %) näistä tartunnoista tapahtui perhepiirissä. Muissa lähipiirin tapaamisissa ja yksityisissä kokoontumisissa tapahtui 10-15 % tartunnoista, työpaikoilla noin 10 % ja harrastusten yhteydessä 8 %. Oppilaitoksissa saatiin vain 8 % tunnetuista tartunnoista isoista joukkoaltistuksista huolimatta.

Julkaistu epidemian seurantaraportti sekä edelliset raportit ovat THL:n sivuilla:

Koronaviruksen seuranta (THL)

Koronaepidemia: alueiden tilanne, suositukset ja rajoitukset (THL)

Toimintasuunnitelma hybridistrategian mukaisten suositusten ja rajoitusten toteuttamiseen covid-19-epidemian ensimmäisen vaiheen jälkeen (Sosiaali- ja terveysministeriön julkaisuja 2020:26)

Sosiaali- ja terveysministeriö 5.11.2020 10.03
Tiedote 263/2020Me koululla seuraamme ja noudatamme STM.n, THL.n sekä PHHYKY.n antamia ohjeita ja linjauksia. Pyrimme siihen, että kaikki voivat käydä koulua epidemiatilanteeseen nähden mahdollisimman normaalisti, mutta kuitenkin hygieenisesti ja turvallisesti.

Jos epäilette koronavirustartuntaa, tai hengitystieinfektion oireet huolettavat, soita Päivystysavun numeroon 116117.
Lisätietoa: https://www.phhyky.fi/fi/asiakkaalle/koronavirus/


Koulun päivittäiseen toimintaan liittyen

Välitunneilla olemme edelleen luokittain ja ruokailuvuorot on jaettu ruokalan ja liikuntasalin tiloihin. Pohdinnassa on, saisimmeko järjestettyä ruokailut siten, että liikuntasali vapautuisi kokonaan koululiikunnalle.

Hygieniasyistä johtuen vanhempainyhdistyksen järjestämiä xylitolpastilleja ei ole jaettu enää ruokalassa. Syyslukukauden alun paussin jälkeen pastilleja jaetaan jälleen, ja nyt jako tapahtuu luokissa.

Näin lopuksi kehotan vielä teitä kotiväkeä muistuttamaan lapsia, että he pukeutuvat kouluun lähtiessä sään mukaan, ja vuodenaikaan nähden myös riittävän lämpimästi. Hansikkaat ja pipot ovat näin marraskuulla jo tarpeen ulkoillessa 30min pitkällä välitunnilla!

Jos jokin lapseenne tai koulun toimintaan liittyvä asia mietityttää tai aiheuttaa huolta, kysykää ja selvitellään! Olettehan siis kotoa yhteydessä matalalla kynnyksellä lapsenne omaan opettajaan tai minuun joko Wilman tai puhelimen välityksellä.

Oikein mukavia ja antoisia arviointikeskusteluja kaikille toivottaen,
Jaana Viuhkola
Kirkonkylän koulun rehtori

Liitteet:

Tiedote Kirkonkylän koulun huoltajille marraskuussa 2020

Pukkilan Kirkonkylän koulu goes Amazing Race keskiviikkona 30.9.! #BeActive


Euroopan urheiluviikon innoittamana (23.-30.9.) Pukkilan Kirkonkylän koulu goes Amazing Race!

Osallistumme ensi viikolla koko Euroopan laajuiseen liikuntaviikkoon omalla liikuntapainotteisella koulupäivällämme.

Koululle rakennetaan päivän ajaksi liikuntarata, jossa kisataan luokittain suunniteltujen liikunta- tai tehtävärastien parissa.
Jokainen luokka kisaa omalla vuorollaan rastiradalla. Kaikessa päivän toiminnassa huomioidaan hygienia ja turvallisuus.
Jos rasteilla käytetään välineitä, ne desinfioidaan jokaisen käytön välissä.

European Week of Sports / Euroopan urheiluviikon tapahtumia voi seurata somessa mm. hästägien avulla.

#BeActive # BeActiveFi #BeActiveDay #schoolactionday #europeanweekofsports

https://ec.europa.eu/sport/week_en

https://www.oph.fi/fi/ohjelmat/beactive-euroopan-urheiluviikko


Pukkilan kunnan johtoryhmä tiedottaa koskien liikunta- ja vapaa-ajan palveluita (21-9-20)

Pukkilan kunnan johtoryhmä on kokouksessaan maanantaina 21.9.2020 käynyt läpi koronaviruksen tartuntatautitilannetta,
sekä arvioinut mahdollisia riskejä. Johtoryhmä linjasi seuraavaa:

Kirkonkylän koulun liikunta- ja kuntosali sekä päiväkoti Vekaran liikuntasali ovat kiinni 31.12.2020 saakka.
Palo-aseman sekä Hyvinvointikeskus Onnin kuntosalit ovat avoinna.
Osa harrastetoiminnoista toteutetaan korvaavissa tiloissa ja osa ryhmistä aloittaa toiminnan myöhemmin, järjestäjät informoivat näistä tarkemmin lisää.
Katso lisää liikuntapalveluiden sivuilta LIIKUNTA (aukeaa uusi välilehti).
Lisätietoja sähköpostitse vs. liikunnanohjaaja Anna Gröndahl anna.grondahl@pukkila.fi tai puhelimitse 040 183 8538.

Kirkonkylän koulun syyslukukauden iltakäyttö on suljettu 31.12.2020 saakka ja käynnistyy siis alustavasti 1.1.2021.
Lisätietoja sähköpostitse rehtori Jaana Viuhkola jaana.viuhkola@pukkila.fi tai puhelimitse 040 552 4074

Nuorisopalvelut avasivat nuorisotalo Nuokun uusilla aukioloajoilla ja ryhmäjaoilla 31.8.2020. Katso aukioloajat oheisesta linkistä NUOKKU (aukeaa uusi välilehti).
Lisätietoja sähköpostitse nuoriso- ja vapaa-ajan toiminnanohjaaja Piritta Ahl piritta.ahl@pukkila.fi tai puhelimitse 040 580 4231.

Siirretään Hyvinvointikeskus Onnin kahvion avaamista myöhemmäksi. Hyvinvointikeskus Onnin kahvio avataan vuoden 2021 alusta. Kahvion tiloissa on oleskelu kielletty 31.12.2020 saakka. Kahvion Supertorstain jatkumisesta tiedotamme myöhemmin lisää.
Lisätietoja sähköpostitse palvelupäällikkö Minna Hyrylä minna.hyryla@pukkila.fi tai puhelimitse 040 833 8919

Hyvinvointikeskus Onnin allastila on avoinna.

Palvelupiste palvelee Kunnantalolla (Hallitustie 2) toistaiseksi. Yhteystiedot ovat palvelupiste@pukkila.fi tai puhelimitse 040 152 0460

Muutokset aikatauluihin ovat mahdollisia.

Seuraamme jatkuvasti koronaviruksen tartuntatautitilannetta sekä päivittyviä viranomaisohjeita.

Johtoryhmä
Pukkilan kunta

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä