Vanhempainyhdistys

Vanhempainkanava

Tänne voit laittaa kehittämisideoita, kokouksiin tuotavia asioita jne.

Materiaalia

Vanhempainyhdistyksen varsinaiset ja varaedustajat lv. 2018-2019

Vanhempainyhdistys 2018-2019 

Alatulkkila Esko

Harjanti Saija

Harjukelo Oula

Hihnala Juuso

Jokiranta Ingrid

Karasti Pasi

Laatikainen Annukka

Lasanen Sonja

Maaninka Maija-Leena

Mourujärvi Marita

Mourujärvi Sanna

Mursu Johanna

Naumanen Riikka

Posio Erika

Pätsi Anne

Raistakka Minna

Revonmäki Katja

Ruokamo Elina

Santamäki Ulla

Suonnansalo Tuija

Säkkinen Anne-Mari

Teperi Satu

Vanhala Pia

Yleistä

Vanhempainyhdistykseen kuuluvat kaikki oppilaiden vanhemmat.
Jokaiselta luokalta on valittu edustaja ja varaedustaja vanhempainyhdistyksen kokouksiin.
Vanhempainyhdistyksen puheenjohtajan toimii lukuvuonna 2016-2017 Matti Mälkiä. Koulua kokouksissa edustaa rehtori ja vuosittain vaihtuva opettajajäsen

VANHEMPAINYHDISTYS: KOKOUS 7.11.2017, LK 11

LÄSNÄ:

Posio Paula, Vanhala Pia, Ruokamo Elina, Ingrid Jokiranta, Mursu Mira, Peltola Heli, Mälkiä Matti, Alatulkkila Sari, Revonmäki Katja

ASIAT:

  1. Joulumyyjäiset 2.12.2017: Pj on varannut vanhempainyhdistykselle pöydän. Päätettiin laittaa myyntiin mm. leivonnaisia ja järjestää arpajaiset. Kuivakakut ovat olleet suosittuja, kesksuteltiin kuitenkin siitä, että kakkuja voisi pakata myös leikattuna puolikkaisiin kypsyyden varmistamiseksi. Toisaalta se palvelisi myös pieniä talouksia ja eläkeläisiä. Leivonnaiset toimitetaan mieluiten suoraan myyntipaikalle, koululla on vain rajallinen kylmäsäilytysmahdollisuus. Leivonnaisiin täytyy laittaa tuoteseloste päälle ja myös hinnoitella se valmiiksi. Kotitalousopettajan peruskakkuresptit löytyvät vanhempainyhdistyksen pedanet-sivuilta. Jokainen perhe toimittaa joko arpajaispalkinnon tai leivonnaisia myyntiin. Arpajaispalkinnot tulee toimittaa koululle keskiviikkoon 29.11.2017 mennessä. Tuote palautetaan nimellä varustettuna luokanvalvojalle, joka kuittaa listaan tavaran tuoduksi ja toimittaa kansliaan arpajaislistan tekoa varten. Leivonnaiset aikaisintaan perjantaina 1.12.2017 tai myyntipaikalle. Myyntivuoroon voi ilmoittautua rehtorille: myyjiä tarvitaan 10-13: pöydän laittoon on hyvä tulla jo viimeistään 9.30. PJ Ingrid ja Ruokamon Elina ovat jo lupautuneet myyjäksi, mutta lisää tarvitaan. Ilmoittautumiseen myös kellonaika, jolloin on käytössä. 2
  2. Eräät laktoosittomalla ruokavaliolla olevat lapset ovat oireilleet koulun ruuista. Rehtori on pyytänyt asiasta ravintokeskuksesta selvitystä 8.11.2017. Laktoosittomille lapsille on hyvä muistuttaa kotonakin, että laktoositon maito on EILA-purkissa tarjolla.
  3. Vanhemmat ovat huolissaan lasten ulkovaatetuksesta: pipot ja hanskat eivät kuulu kaikkien vaatetukseen, osa pienistä koululaisista eivät ottaisi toppahousujakaan päälleen kotoa lähtiessä.
  4. Keskustellaan koulussa luokissa talvipukeutumisesta. Vanhemmat huolehtivat, että lapsilla on asianmukaiset vaatteet, jotka on selkeästi myös nimellä varustettuja, sen ehkäisemiseksi, että tahallaan tai vahingossa otetaan toisen vaatteita naulakosta. Koululle on viime talvelta jäänyt vaatteita, joita voi kysellä kansliasta tai koulu siivoojilta.
  5. Toivottiin, että Joka kodin huoneentaulu lähetettäisiin uudelleen kotiin allekirjoitettavaksi. Vanhempainyhdistys on jo aiemmin myös sopinut yhteisistä pelisäännöistä arki-iltojen kotiintuloajoista ja yökyläreissuista. Rehtori valmistelee huoneentaulun koteihin lähetettäväksi. Muistiossa todetaan, että arki-iltoina peruskoululaisten tulee olla kotona klo 20.00 mennessä. Viikonloppuisin yläkouluikäiset nuoret voivat olla nuorisotilassa toiminnan aukioloaikojen mukaan, alakoululaisia koskee viikonloppuisinkin klo 20.00 määräaika. Lisäksi toivotaan, että ”koko kylä kasvattaa” – toiminta saataisiin taas nostettua aktiivisesti pystyyn. Jokaisen posiolaisen aikuisen oikeus on puuttua lasten ja nuorten huonoon käytökseen, missä siihen nyt sitten törmääkään. Tupakointi, nuuskaaminen ja alkoholinkäyttö ja edellä mainittujen välitystoiminta lapsille ja nuorille puhutti vanhempainyhdistystä myös. Vanhempien on syytä seurata tältäkin osin lapsien toimintaa. Myös puhelinten sovellusten käyttö puhutti vanhempaiyhdistystä: lapset voivat käyttää periaatteessa ihan hyviä ohjelmia puhelimissaan kiusaamiseen, esim. snapchat, whatsapp. Alaikäisen käyttäjän puhelimen käytöstä on vanhemmat vastuussa, vaikka viestisalaisuus onkin. Esimerkiksi kuvankaappaukset puhelimessa näistä keskusteluista tai videoista tms. voi kertoa enemmän kuin tuhat sanaa. Lasten kanssa on tästä hyvä keskustella. Koulupoliisi on käynyt lokakuun lopussa puhumassa somekäyttäytymisestä ja kiusaamisesta, asiaa pitää kuitenkin pitää tapetilla jatkuvasti.
  6. Seuraava kokous varataan pidettäväksi torstaina 23.11.2017, klo 17.30. Kokous pidetään, jos asioita riittää.

Vielä vetoomuksena vanhemmille: jos tiedossanne on terveitä, vihreitä kuusenhakoja, Suomi100-juhlatoimikunta ottaisi niitä kiitollisena vastaan. Tarkoitus on Itsenäisyyspäivän kunniaksi laittaa kaikkien sankarivainajien haudalle kuusenoksia kynttilän kanssa. Yhteyttä voi ottaa Matti Mälkiään, Vuokko Jokelaan tai Juhani Outilaan.

Muistion laati Elina Lämsä