Luokassa tapahtuu

Blogi

Viimeinen kouluviikko

Ensimmäinen luokka on pian takana ja kesäloma häämöttää. Vielä kun jaksaisi hieman pinnistellä ennen lomalle lähtöä. Alkuviikosta on tehty luokkalehteä ja se onkin ollut mukavaa vaihtelua kouluarkeen.

Kun syksyllä aloitimme, ei monikaan vielä lukenut ja kirjoittanut. Mikä harppaus on taidoissa menty eteenpäin -kaikista olen niin ylpeä! Luokan ilmapiiri vaikuttaa hyvältä tällä hetkellä ja ensi vuotta on mukava jäädä odottamaan. Vetovastuun luokasta ottaa ensi vuonna toinen ope, mutta itsekin vielä piipahdan muutaman tunnin viikossa tässä luokassa.

Kesän saapumista vielä odotellaan, lehtikään ei ole vielä puihin auennut ja yöpakkasiakin pitelee. Kylmästä keväästä huolimatta päätän tarinointini luokan osalta lämpöisiin tunnelmiin, hyvää kesää kaikille ja syksyllä tavataan!

Tv. Kirsi -ope

Virvon varvon...

Niin vain on kevään tuntua viimein ilmassa! Aurinko on paistanut ja lämpötila ollut plussan puolella useana päivänä. Pääsiäinen on viikon päästä, tulevana sunnuntaina virpojat ovat taas liikkeellä.

Luokassa olemme istuttaneet ohraa ja rairuohoa ja pienet alut jo näkyivätkin perjantain päätteeksi. Suurin pääsiäisprojekti on ollut tupsu-pupujen tekeminen- itkua ja hammastenkiristystä, iloa ja ihastuneita ilmeitä. Sinnikkäästi on pupuja valmistettu, vaikkei työ helpoimmasta päästä ollutkaan. Tässäpä valmiit pupuset jo toivottavat teille: Hyvää pääsiäistä!DSC_0017.JPG

Auringon paluu!

Uutisotsikoissa viime viikolla: "Kaamos on päättynyt Lapissa!" Suuri uutinen muille, mutta myös meille, jotka täällä pimeyden keskellä elämme.

Valo, tuo odotettu vieras, tule ja tuo meihin energiaa ja voimaa ja terveyttä! Ja kyllähän päivät ovat jo selvästi pidenneet. Sen huomaa kun töistä lähtiessä iltapäivällä ei olekaan enää pimeää, vaan aavistus vielä tuosta ihanasta valonkajosta, mikä päivällä on luonamme viivähtänyt.

Vielä suurempi uutinen opettajan näkökulmasta on se, että kaikki lapset ovat löytäneet lukemisen avaimen joululoman aikana- aivot , tuo ihmeellinen elin, on tehnyt töitä lomallakin. Kypsyttänyt opittuja asioita ja viimein loksauttanut ne kohdalleen. Yllättäen niin opettajan kuin lapsenkin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, yhdessä, toinen toistamme tukien.

Jäseniin pyrkii vielä pieni kaamoksen raukeus, mutta kuin varkain, alkavat ensin ajatukset, sitten lihakset vaatia liikettä ympärilleen. Uudet ideat pulppuilevat mieleen ja into kohti uuden oppimista vain kasvaa kasvamistaan. Kevätlukukausi on alkanut, uudet asiat odottavat meitä! Ja eipä aikaakaan kun Suvivirsi taas soi ja lapset ovat selvittäneet ensimmäisen kouluvuotensa! Ikimuistoisen toivottavasti!