17. Tasavallan presidentti

Verkkotehtävä presidentistä

Kirjaudu sisään lähettääksesi tämä lomake

Avaa tasavallan presidentin kotisivu www.tpk.fi ja tee seuraavat tehtävät:

1. Etsi henkilötiedoista viisi mielestäsi merkittävintä tietoa presidentin uralta.

2. Etsi presidentin valokuvien joukosta sinua eniten kiinnostava valokuva. Perustele valintasi. Erittele, mitä valokuvat yleensä kertovat presidentistä.

3. Aseta presidentin monet tehtävät mielesi mukaiseen tärkeysjärjestykseen. Perustele valintojasi kolmen tärkeimmän tehtävän osalta.

4. Esitä tiivistetysti presidentin päätöksenteon keskeiset periaatteet.

5. Etsi valtioneuvoston verkkosivulta (www.vn.fi) tasavallan presidentin esittelyssä tekemiä päätöksiä. Käy läpi kolmen esittelyn päätöksiä ja selosta, minkälaisia päätöksiä presidentti on tehnyt.

6. Tutustu johonkin presidentin pitämään puheeseen. Mikä oli presidentin puheen keskeinen sisältö? Mitä hän halusi puheessaan erityisesti korostaa? Arvioi hänen esittämiään näkemyksiä.

7. Tutustu presidentistä tehtyihin haastatteluihin. Erittele, minkälaisia asioita presidentiltä on kyselty.

8. Paljonko presidentti saa palkkiota ja eläkettä? Mitä muita etuisuuksia hänelle kuuluu?

9. Tutustu Tiedotteet ja uutiset -osiossa presidentin ohjelmaan viimeisen kuukauden ajalta. Minkälaisista tapahtumista ja tehtävistä kuukausiohjelma on koostunut?

10. Haluaisitko lähettää viestin presidentille? Jos mielessäsi on jokin tärkeä asia, voit kertoa sen presidentille yhteydenotto-sivun kautta.Kirjaudu sisään lähettääksesi tämä lomake