Kaarenkylän päiväkoti

AURINKOISTA VAPPUA!

Hei vanhemmat, 

Viikon 18 toimintavinkit kotiin on lisätty allaoleviin dokumenttipohjiin. Toivotamme aurinkoista ja rentoa vappua jokaiseen perheeseen (:

Terveisin, 
Kaarenkylän päiväkodin ja eskarin aikuiset

 vappu-2018-hotelli-salpa

Kotimateriaali alle 3v

Tulemme lisäämään tänne viikoittain materiaalia ja toimintaideoita kotona toteutettavaksi. Materiaalit on tehty yhteistyössä Hornhattulan päiväkodin kanssa. Materiaali löytyy myös Daisyn ilmoitustaululta. Tässä viikko 17:

KÄDENTAIDOT:

Kasvun ihme. Leikatkaa maitotölkin alaosasta tai viilipurkista kukalle ruukku. Pohjaan voi tehdä muutaman reiän, jotta ylimääräinen vesi pääsee läpi. Laittakaa purkkiin multaa ja siemeniä (esim. herne, tomaatti, chili, paprika) ja peitä siemenet mullalla. Kastele, anna valoa ja seuraa kasvua.

Kukka-askartelu. Hakekaa ulkoa kiviä tai hiekkaa, sekä keppi. Leikatkaa maitotölkin alaosa (n.10cm) koristelkaa se ja täyttäkää se hiekalla ja kivillä. Laittakaa keppi pystyyn purkkiin. Piirtäkää tai askarrelkaa paperista kukka, leikatkaa se irti ja liimatkaa kepin päähän.

LEIKKI:

Piirtäkää paperille aurinko ja piilottakaa vuorotellen piirustus johonkin kodissanne. Kun piirustus on löytynyt, piilotetaan se uudelleen tai viimeistään seuraavaksi aamuksi.

LIIKUNTA:

Kävelyretki lähiluontoon. Etsikää luonnosta erilaisia askartelu tai leikkimateriaalia. Esim. kukka-askarteluun pieniä kiviä ja keppi.

Tehkää kävelyretkiä ja katselkaa mitä kaikkea punaista näette matkan varrella.


Viikko 18:

KÄDENTAIDOT:

Vappunaamari. Leikatkaa paperista naamari (aiheena eläin). Koristelkaa silkkipaperilla, vesivärein, piirtäkää kuvioita ja nenä. Lopuksi leikataan silmän reiät ja kiinnitetään naamari, joka narulla tai kuminauhalla.

Sanomalehtimaila. Otetaan sanomalehteä ja kääritään tiukalle rullalle. Rulla kiinnitetään teipillä.

LEIKKI:

Eläinleikki. Rakennetaan maja (esim. iso lakana pöydän päälle) ja leikitään että ollaan metsäneläimiä ja asutaan majoissa. Kun on ”yö” voi valoja sammuttaa ja miettiä, mitä eläimet mahtavat puuhailla silloin ja päivällä, kun on valoisaa, mitä eläimet voisi silloin puuhastella.

LIIKUNTA:

Ilmapallopeli. Tarvitsette askartelussa tehdyn mailan. Sitten yritätte mailan avulla liikuttaa ilmapalloja eteenpäin. Korista voi peliin tehdä maalin. Tai sitten voi yrittää mailan avulla pitää palloa ilmassa.


Viikko 19:

KÄDENTAIDOT:

Maalailua. Ottakaa maalia (ketsuppi, marjat tai sormivärit käy) ja laittakaa purkkiin. Dipatkaa sinne esim. limupullon pohja ja painakaa se sen jälkeen paperille moneen kertaan. lopputuloksena on kukkaketo. Teokseen voi kuivuttua vielä piirtää kukkiin varret.

WC-paperirullasta voi myös tehdä kukkamallin, jolla painetaan kukkia paperiin.

Makaronikoru.

LEIKKI:

Ottakaa taskulamppu ja tehkää yhdessä seinään erilaisia varjokuvia sormilla. Valon etten voi myös laittaa esimerkiksi värillisen kankaan tai silkkipaperia, niin saa uusia värejä.

Taskulampun valossa on myös jännittävää katsella kirjoja.

ULKOILU:

Yrittäkää liikkua luonnossa kivien, kantojen ja risujen päällä, niin, ettet osu ”maahan”.

Bongailkaa ulkoa kaikkea sinistä

Kotimateriaali 3-5v

Tulemme lisäämään tänne viikoittain materiaalia ja toimintaideoita kotona toteutettavaksi. Materiaali on koostettu yhteistyössä Hornhattulan päiväkodin kanssa. Materiaali löytyy myös Daisyn ilmoitustaululta Tässä viikko 17:

Kädentaidot

Askarrelkaa lintujen ruokintalaite maitopurkista

Tarvitset:

-tyhjä, pesty ja kuiva maito-/mehupurkki

-liimaa

-helmiä/makaroneja/oksia tms. pientä koristeluun

-maalia (myrkytöntä) halutessanne

-sakset

-lankaa ripustamiseen

Koristelkaa purkki luovalla otteella maalilla ja eri koristeilla. Leikatkaa purkin kylkiin riittävän suuret aukot. Purkin yläosaan tehkää pienet reiät narua varten. Pujottakaa naru reikien kautta ja solmikaa.

 

Liikunta & leikki

Erillisenä liitteenä kevätbongaus-lomake, lapsi voi käydä bongaamassa kevään merkkejä joko itsekseen tai voitte täyttää lomakkeen yhteisellä luontoretkellä.

Ei saa koskea lattiaan-leikki, voi leikkiä ulkona tai sisällä, ideana on liikkua tilassa niin, etteivät kenenkään jalat koske maahan.

 

Pohtimista vaativaa

Erillisenä liitteenä Duplo-mallit (jos ei Duploja kotona niin voi toteuttaa melkein millä tahansa palikoilla) 

Viikko 18:

Kädentaidot 

Askarrelkaa vappunaamarit. Valmiita malleja ja ideoita löydätte niihin Google-haulla tai Pinterestistä. Piirtäkää malli paperille, värittäkää/maalatkaa se, leikatkaa irti, ja kiinnittäkää kuminauha. Voitte vaihtoehtoisesti teipata grillitikun/mehupillin naamion toiseen reunaan "kahvaksi" josta pitelemällä naamiota pidetään kasvojen edessä.

Tehkää vessapaperirullista kukkaleimasimet

Tarvitset:

vessa/talouspaperirullan tai rullia

sakset

paperia

maalia/ketsuppia/marjasosetta tms.

 

Leikatkaa saksilla n. puoliväliin vessapaperirullaa hapsuja, niiden leveyden päätätte itse. Kääntäkää hapsut osoittamaan ulospäin. Painakaa hapsut maaliin, ja sitten paperiin. Tutkailkaa lopputulosta. Syntyneisiin kukkiin voi piirtää kynällä tai maalata varret ja lehtiä.

 

Liikunta & leikki

Ilmapalloilua, tehkää maalarinteipillä tms. merkit seinään, joihin pitää osua, tai ottakaa aikaa, kuinka pitkään ilmapalloa saa pidettyä ilmassa. Tähtäysharjoituksia voi tehdä myös muulla pehmeällä pallolla.

 

Miettimistä vaativaa

Väribongaus lisäliitteenä, voi tehdä lomakkeen kanssa, tai etsiä värejä muuten vain

Lajitelkaa leluja tai tavaroita värin mukaan, haastetta esim. legojen lajittelussa saa ottamalla välineeksi vaikkapa grillipihdit! Hyvä idea on myös lajitella hamahelmiä valmiiksi värin mukaan, näin tulevaisuudessa rakentaminen on mukavaa, kun värejä on valmiiksi erillään.


Viikko 19:

Kädentaidot

Pujottelua, pujotelkaa ohueen lankaan helmiä tai vaikka makaroneja (tästä saa vaikka äidille tai mummille kaulakorun).

 

Liikunta & leikki

Tehkää temppurata, voi tehdä sisälle tai ulos. Voitte aloittaa tekemällä yhdessä ja lapsi voi kehitellä rataa itsenäisesti eteenpäin.

Miettikää yhdessä jokin kiva hippaleikki, jota leikitte viikon aikana (banaanihippa, X-hippa, puuhippa jne.)

 

Miettimistä vaativaa

Legopeli (onnistuu Duploilla, pikkulegoilla, palikoilla jne.) Tarvitsette lisäksi vain nopan. Jokainen heittää noppaa, ja rakentaa silmäluvun määrällä palikoita itselleen tornia. Alussa sovitaan, montako kierrosta pelataan ja kun ne on pelattu, korkeimman tornin itselleen rakentanut voittaa.

 

Äitienpäivän extra – liitteenä kysymyksiä äidistä, joita lapselta voi kysyä haastattelun omaisesti. Voitte videoida haastattelun esim. puhelimella, tai kirjoittaa vastaukset käsin muistiin.





Liitteet:

Äitienpäivä
Väribongaus
Kevätbongaus
Lego-mallit

Kotimateriaali eskarit

Tulemme lisäämään viikoittain materiaalia ja toimintaideoita kotona toteutettavaksi. Materiaali on toteutettu yhteistyössä Hornhattulan päiväkodin kanssa. Materiaali löytyy myös Daisyn ilmoitustaululta. Tässä eskareiden viikko 17:

ÄIDINKIELI

Harjoittele kirjoittamista, kirjoita oma nimi, kavereiden nimiä, perheenjäsenten nimiä

Muista kirjainmallit ja kirjoitussuunta:

https://www.oph.fi/sites/default/files/documents/mallikirjainten-piirtosuunnat.pdf

LASKEMINEN JA OIVALTAMINEN

Järjestele legopalikoita värin mukaan, rakenna samanvärisistä torni, minkä värisistä saat pisimmän?

LIIKUNTA

Tee temppurata sisälle, haastetta saat eri säännöillä, esim. älä astu lattialle, älä astu matoille.

TAIDE

Piirrä ja askartele kukkasia

Viikko 18:

ÄIDINKIELI

Kuuntele satuja esim. Lukulumosta. Lukulumon voi ladata ilmaiseksi sovelluskaupasta.

Käyttäjätunnus: lukulumokoti

Salasana: 987654321

LASKEMINEN JA OIVALTAMINEN

Laske ja lajittele leluja värien mukaan, suuruusjärjestykseen yms.

LIIKUNTA

Tee sanomalehdestä käärö, joka toimii mailana. Palloile ilmapallon kanssa.

TAIDE
Askarrelkaa vappunaamarit. Tarvitsette vain paperia, värikyniä/maaleja, sakset ja kuminauhaa. Kuminauhan sijaan voitte myös teipata mehupillin/grillitikun naamion toiseen reunaan "kahvaksi" jolla naamiota pidetään kasvojen edessä. Ideoita ja valmiita naamarimalleja löydätte Google-haulla tai esim. Pinterestistä.


Viikko 19:

LASKEMINEN JA OIVALTAMINEN

Mittaa metrin mitalla langasta pätkä ja mittaile, mitä metrin pituisia esineitä löydät kotoa.

 


LIIKUNTA

Kulje vanhempien kanssa tuleva koulumatkasi. Huomioi liikennemerkkejä ja mieti mitä liikennesääntöjä sinun pitää muistaa

 

TAIDE

Tee makarooneista ja langasta tai narusta esim. helmet

 -pujottele lanka makaroonin sisään

 -voit myös maalata makarooneja, jos sinulla on kotona maaleja

 

Äitienpäivän extra – liitteenä kysymyksiä äidistä, joita lapselta voi kysyä haastattelun omaisesti. Halutessanne voitte videoida haastattelun, tai kirjoittaa vastaukset ylös.



Liitteet:

Äitienpäivä

Porvoon kaupunki tiedottaa 28.8.2019

Jokilaakson koulun tilojen terveellisyydestä

Jokilaakson koulun uudisrakennuksen aikataulu on vielä avoin, ja koulu ja esikoulu toimivat toistaiseksi vanhoissa tiloissa Tuorilassa ja Kerkkoossa.

Kaikkien koulun käytössä olevien rakennusten kunto tutkittiin noin vuosi sitten. Tutkimusten seurauksena toimitilajohtaja Börje Boström päätti, että Kerkkoon keittiörakennus suljetaan. Osa Tuorilan tiloista oli jo aiemmin poistettu käytöstä.

– Käytössä olevissa rakennuksissa on kuitenkin vaurioita, jotka voivat vaikuttaa sisäilman laatuun ja käyttäjien kokemuksiin tiloissa, sisäilma-asioista vastaava projektipäällikkö Pekka Koskimies kertoo.

– Viime syksynä laadimme suunnitelman toimenpiteistä, joilla sisäilman laatua parannettiin niin, että koulutoiminta voisi jatkua tiloissa, kunnes uusi koulurakennus on valmis.

  • Tuorilan ja Kerkkoon toimipisteiden päärakennuksissa on ilmanpuhdistimet kaikissa tiloissa.
  • Ilmanvaihto on käynnissä jatkuvasti kaikissa tiloissa.
  • Kerkkoon päärakennukseen on asennettu uusi ilmanvaihtokone.
  • Kerkkoon liikuntasalirakennuksessa ei koettu tarvetta ilmanpuhdistimille.
  • Tuorilan liikuntasalin sisäilman tilanne on sama kuin koko koulurakennuksessa. Lattian alipaineistus oli rikkoutunut, mutta asia on korjattu.
  • Tuorilassa esikoulun tilassa ei juurikaan ole vaurioita, mutta tila on oviaukon kautta yhteyksissä muihin tiloihin.
  • Molemmissa toimipisteissä on myös ollut haasteita korkeiden radonpitoisuuksien kanssa. Korjausten jälkeen viime talven mittaustulokset alittivat toimenpiderajan eikä jatkoseurantaa enää edellytetä.
  • Tuorilan teknisen työn luokan vauriot ovat mittavia ja tilaa voi käyttää muutamina tunteina viikossa.

– Kerkkoon liikuntasalirakennusta lukuun ottamatta, nämä ovat vanhoja rakennuksia, joissa on aistitavissa vanhan rakennuksen hajua. Ilmanpuhdistimilla ilman laatua saadaan kuitenkin parannettua, Koskimies jatkaa.

– Radon on selvästi vaarallisin sisäilman haittatekijä, ja radonin tasot on saatu korjaustoimenpiteillä laskettua määräysten edellyttämälle tasolle, Koskimies jatkaa.

Tavoitteena oli, että uusi rakennus saadaan käyttöön mahdollisesti jo vuoden 2019 aikana.

– Uudisrakennuksen hankinta on valituksen takia pysähdyksissä. Toiminta nykyisissä tiloissa tulee jatkumaan pidempään kuin mitä vuosi sitten ajateltiin. Kun saamme varmuuden uudisrakennuksen aikataulusta, arvioimme kokonaistilanteen vielä kerran, vs. toimitilajohtaja Tony Lökfors sanoo.

Tuorilan ja Kerkkoon rakennuksista tehtiin kolme sisäilmaepäilyilmoitusta vuosina 2015–2016. Tilat, joita epäilyt koskivat, on joko poistettu käytöstä tai purettu. Uuden ilmoituskäytännön mukaisia työterveyden tai kouluterveydenhuollon sisäilmaepäilyilmoituksia koskien Jokilaakson koulun ja esikoulun tiloja ei ole tehty. Syksyllä 2018 Tuorilan tiloista tuli yksi olosuhdeilmoitus.

Sisäilmatyöryhmää ei perustettu, koska käyttöä turvaavia toimenpiteitä pidettiin riittävinä uuden koulurakennuksen aikataulua ajatellen.

Kuntotutkimusraportit:

https://www.porvoo.fi/sisailmakohteet

Lisätietoja:

projektipäällikkö Pekka Koskimies, puh. 040 489 1865

toimitilajohtaja Tony Lökfors, puh. 040 544 9037

Menninkäiset & Päivänsäteet 2019-2020

Uuden tapahtuman luominen

Sulje

Olet luomassa tapahtumaa menneisyyteen.

Täytä vaaditut kentät.

Varoitus

Menetät kaikki syöttämäsi tiedot, jos suljet ikkunan

Viikko23

1 June 2020 Thursday
2 June 2020 Thursday
3 June 2020 Thursday
4 June 2020 Thursday
5 June 2020 Thursday
6 June 2020 Thursday
7 June 2020 Thursday

Viikko24

8 June 2020 Thursday
9 June 2020 Thursday
10 June 2020 Thursday
11 June 2020 Thursday
12 June 2020 Thursday
13 June 2020 Thursday
14 June 2020 Thursday

Viikko25

15 June 2020 Thursday
16 June 2020 Thursday
17 June 2020 Thursday
18 June 2020 Thursday
19 June 2020 Thursday
20 June 2020 Thursday
21 June 2020 Thursday

Viikko26

22 June 2020 Thursday
23 June 2020 Thursday
24 June 2020 Thursday
25 June 2020 Thursday
26 June 2020 Thursday
27 June 2020 Thursday
28 June 2020 Thursday

Viikko27

29 June 2020 Thursday
30 June 2020 Thursday
1 July 2020 Thursday
2 July 2020 Thursday
3 July 2020 Thursday
4 July 2020 Thursday
5 July 2020 Thursday
Ilmoittautuminen

Tervetuloa Kaarenkylän päiväkotiin!

Kaarenkylän päiväkoti sijaitsee keskellä vehreää itäuusmaalaista maaseutua, jossa luonto on koko ajan läsnä. Idyllinen vanha puutalo ja ympäröivä puutarha omenapuineen ja marjapensaineen luo päiväkodille "Huvikumpumaisen" tunnelman. Vanha kansakoulu on muuntunut päiväkodiksi. Käytännöllisyyttä ja toimivuutta rakennuksesta puuttuu, mutta lämmintä ja kodikasta tunnelmaa talo henkii sitäkin enemmän. Piha, puutarha ja ympäröivä luonto luovat hyvät edellytykset luonnon havainnointiin ja tutkimiseen sekä tarjoaa elämyksiä ja antaa tilaa luovuudelle ja mielikuvitukselle.

Päiväkodissamme toimii aktiivinen vanhempainyhdistys, joka järjestää perheille erilaisia tapahtumia ja sponsoroi päiväkodin retkiä sekä kulttuuritapahtumia.


05062013529.jpg

Kaarenkylän päiväkoti

Kaarenkyläntie 344
07220 Kaarenkylä
p.040 4899917

Päiväkodin johtaja
Anja Saikkonen
GSM: 040 847 8597

Varajohtaja Tanja Hyyrynen
GSM: 040 547 2468

e-mail: etunimi.sukunimi@porvoo.fi

Eskarit esikoululaiset Tuorilan koulun yhteydessä p. 040 5472 295
Jenni Jäppilä ope
Jenni Uotila ope
Mirjana Zarkovic-Mielo lähihoitaja
Heidi Hagert lähihoitaja

Menninkäiset 
 ja Päivänsäteet p. 040 4899 917
Tanja Hyyrynen varajohtaja, ope 
Salla Hyytiäinen ope
Anne Myllynen lähihoitaja
Anne Nykulla lähihoitaja
Heidi Hagert lähihoitaja

Kaarenkylän ja Hornhattulan päiväkotien yhteisenä kiertävänä hoitajana toimii lähihoitaja Pia Henkola
Kiertävä erityislastentarhanopettaja Katja Siltanen on keskeinen yhteistyökumppanimme katja.siltanen@porvoo.fi
p. 040 3536 853


Hei. Huom. Huom.

Muistutamme, että hoitovaraukset on tehtävä 2 viikkoa aiemmin 1.8.2019 alkaen. Eli vk 32 on tehtävä hoitovaraukset viikolle 34 ma klo 10:00 mennessä.

Alkuunhan pääsee kirjautumalla Daisyyn ja tarkistamalla omat tiedot: https://porvoo.daisynet.fi

 

Ruokapalvelut tiedottaa

Vegaaniruoka kerran viikossa

Porvoo käynnistää kestävän kehityksen edistämiseksi vegaaniruokakokeilun: Kaikille koululaisille ja päiväkoti-ikäisille tarjotaan vegaaninen lounas kerran viikossa koko kevätlukukauden ajan.

Tämä on ympäristöteko, jonka tavoitteena on vähentää lihansyöntiä ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. Vegaaniruokakokeilu on vastaus kaupunginvaltuutettujen toiveisiin. Kokeilun aikana seurataan myös ravitsemussuosituksia, ja kuuden viikon ruokalistakokonaisuuden tulee olla monipuolinen ja ravitseva.

Kasvisruokaa tarjolla vaihtoehtona joka päivä

Toinen merkittävä uudistus on lakto-ovo-vegetaaristen ruokien eli maitoa ja kananmunia sisältävien kasvisruokien tarjoaminen kouluissa toisena vapaasti otettavana ruokavaihtoehtona sekaruoan ohella. 

Tavoite on kannustaa oppilaita maistamaan. Vaihtoehdot ovat linjastolla vierekkäin ja kokeileminen on helppoa.