Peipon koulu

Koko perheen talviliikuntailta 12.2.2019

Tiistai-iltana Peipon koulun pihalla järjestettiin iltakoulua koko perheen liikuntaillan muodossa. Liikuntarasteja olivat luistelu, lumesta rakentaminen, lumifutis, tossulätkä, tandem-hiihto ja pulkkamäki. Ja tietysti grillimakkaraa oli myös tarjolla. Kiitos kaikille osallistuneille!tänään.PNG

3-6lk. talviliikuntapäivä 4.2.2019

Tiistaina vietettiin Peipon koulussa pitkästä aikaa perinteistä talviliikuntapäivää. Oppilaat saivat valita mieleisensä talviliikunta-aktiviteetin. Vaihtoehtoina oli laskettelu Kokonniemessä, hiihto, pulkkamäki ja luistelu ja jääpelit. Sää oli pilvinen, mutta mukavasti muutaman asteen pakkasen puolella. Seuraavana päivänä liikkumaan pääsivät 1. ja 2.-luokkalaiset.talviliikunta.PNG

Joulukuun tapahtumia...

Joulukuussa koululla oli paljon yhteisiä tai tavanomaisesta arjesta poikkeavia tapahtumia. Adventtihartaus kirkolla, itsenäisyyspäivän lipunnosto, tonttupolku, luistelutapahtuma keskustassa (3&5 luokat), solujen joulujuhlat, yhteinen elokuvanäytös jne...
joulukuu.jpg

Kuorovierailu 23.11.2018

Porvoonseudun musiikkiopistolla harjoitteleva lapsi- ja nuorisokuoro Ocarina kävi vierailulla koulullamme. He esittivät Topeliuksen juhlavuoden kunniaksi valmistamansa Topeliuksen taikaa! -koulunäytelmän.
kuoro.jpg

Juoksusankarit 4.10.2018

Peipon koulun oppilaat osallistuivat Porvoon Urheilijoiden järjestämään Juoksusankarit-päivään Kokonniemessä.
juoksufinal.jpg

Paloturvallisuuskonsertti 21.9.2018

Perjantaina järjestettiin koululla Palosuojelurahaston tukema konsertti, jossa esiintyjänä oli Pellekaija Pum-yhtye. Aiheena oli paloturvallisuus ja se sopi hyvin meidän seuraavan maanantain poistumisharjoitukseen. Konsertteja oli kaksi ja kaikki oppilaat pääsivät yleisöksi.
pum.JPG

Liikuntailta 19.9.2018

Peipon koulun vanhempainyhdistys järjesti koulun oppilaille (ja vanhemmille) liikuntaillan, jossa esiteltiin harrastuksia ja päästiin liikkumaan yhdessä. Lapsia ja aikuisia saapui paikalle mukava määrä. Mukana olivat Porvoon Hunters (jääkiekko), Liikuta lasta ry ja Porvoon Butchers (amerikkalainen jalkapallo). Kiitos mukana olleille seuroille, sekä Porvoon City-marketille karkkien lahjoittamisesta puffettiin. Ja suurin kiitos tietysti vanhempainyhdistykselle illan järjestämisestä!
liikuta.JPG

Para School day 17.9. 2018

Peipon koululla järjestettiin Para School Day Peipon ja Hamarin koulun oppilaille. 450 lasta pääsi tutustumaan ja kokeilemaan erilaisia paralympialajeja. Lajeina oli maalipallo, pyörätuolirugby ja -koripallo, tarkkuuspeli boccia, näkövammaisten jalkapallo ja istumalentopallo. Lisäksi harjoiteltiin näkövammaisen avustamista. Vieraiksi saimme Suomen Paralympiakomitean koordinaattorin Reetta Lindemanin sekä kaksi menestynyttä paralympiaurheilijaa, Amanda Kotajan (pyörätuolikelaus) ja Antti Sinisaaren (pyörätuolirugby). Lisäksi apuna oli runsaasti lähihoitajaopiskelijoita Edupolilta rasteja pitämässä lapsille. Päivä oli hieno ja rohkaisi oppilaita liikkumaan ja suhtautumaan avoimesti erilaiseen liikuntakulttuuriin.
PARA.JPG

Juoksusankarit 11.9.2018

Porvoon Urheilijat kävivät koululla juoksuttamassa oppilaita. Tunnin aikana käytiin kolme rastia ja koettiin liikkumisen iloa!
JUOKSU.JPG

Maalaisolympialaiset 30.5.2018

Kuudesluokkalaiset haastoivat henkilökunnan olympialaisiin viimeisellä viikolla. Lajeina oli vedenkuljetus,omenaviesti, kananmunanheitto ja vaatteidenvaihtoviesti. Kuudesluokkalaiset taisivat voittaa täpärästi, mutta mukavaa oli!KUVA.PNG
kuva2.PNG

Taimenen poikaset vapauteen!

Gammelbackan Kevätkarnevaalin yhteydessä 5. luokkalaisten kasvattamat taimenen poikaset vapautettiin puroon!
Kalat.JPG

2.c luokkalaiset kirjallisuusraatilaisina!

Peipon koulun 2.c luokka toimi vuoden 2018 Runeberg Junior -kirjallisuuspalkinnon lapsiraatina. He tekivät kirjoista inspiroituneina taidetta, joista koottiin taidenäyttely pääkirjastoon.

kirjasto.PNG

Kuorolaiset vierailulla!

"Jos voimat joskus vähenee, se helpottaa, kun hymyilee hienon hymynhäivän. Hymy pelastaa voi päivän..." 
"Tunnit, päivät, viikot ohi kulkee, ystävyyden piiriin meidät sulkee. Niin hukkuu virheet eiliseen, jäävät murheet menneeseen, kun vain jaksaa välittää..." 
 
Näin lauloivat koulun kuorolaiset Omenamäen palvelukeskuksen ja Johannisbergin vanhainkodin asukkaille 6.3.2018. Vanhempainyhdistys kustansi bussikuljetuksen kuororeissulle. Vanhukset olivat silmin nähden onnellisia lauluista ja yhtyivät lopuksi mukaan laulamaan: "Huopikkaat, huopikkaat äiti koittaa piilottaa. Sama se: löydän ne. Terve vaan mua ootetaan!" 
Kuoro.JPG

Laskiaisrieha 13.2.2018

Perinteisen talviliikuntapäivän korvasi tänä vuonna koko perheen liikuntailta. Koulun ympäristöön oli rakennettu rasteja, joihin sai vapaasti osallistua. Mahdollisuus oli esim. luistella, pelata lumijalkapalloa, seikkailla heijastinradalla ja tietysti, laskiaiseen liittyen, laskea pulkkamäkeä. Ja totta kai makkaraa ja mehua oli tarjolla kaikille!
lumi2.JPG
Piha ja luistelu2.jpg

Juhlavuoden itsenäisyyspäivän juhlistamista

Peipossa Suomen juhlavuotta juhlistettiin iltajuhlalla 4.12. ja seuraavana päivänä koko koulun lipunnostolla ja juhlaruokailulla, johon Peipon juhlat-valinnaiskurssi oli valmistanut jälkiruuan. Kuoro kävi esiintymisvierailulla Näsin vuodeosastolla ja Laamannin hoivakodissa itsenäisyyspäivän jälkeen vanhempainyhdistyksen kustantamana.

1.JPG
2.1.jpg

3.1.jpg

Viidesluokkalaisten ja Kansallisoopperan yhteistyöprojekti

Peipon koulun 5B ja 5C esittivät Ihmepoika A -koululaisoopperan 30.10.2017 yhdessä Kansallisoopperan muusikoiden ja solistien kanssa Pääskytien koulun auditoriossa. Ihmepoika A on valittu vuoden 2017 parhaaksi oopperaksi kansainvälisessä Young Audiences Music Awards (YAMawards) -kilpailussa.

"Pieni pakolaislapsi menettää vanhempansa ja päätyy Suomeen. Lapsi on saanut isältään maagisen soittimen, jolla ajan voi pysäyttää. Koulussa hän kohtaa koulukiusaajan ja suomalaiset ennakkoluulot. Koulun talonmies pitää lapsen puolia ja kotitalousopettaja opettaa maailman monimuotoisuudesta. Mitä tapahtuu, kun koulu uhataan sulkea? Onko talkkari ihastunut köksän opeen? Miten kaikki päättyy?"

Timo Hietalan säveltämä ja Karri ”Paleface” Miettisen kirjoittama ooppera on vauhdikas tarina mielikuvituksen voimasta ja siitä, ettei koskaan saa menettää toivoaan ja luovuttaa. Maailmanmusiikkivaikutteet kohtaavat näyttämöllä oopperan ja räpin estetiikan.

Oopperaprojekti ylitti kaikkien odotukset!

Anna Haapasalo
5b. luokan opettaja

Peipon koulun valinnaiskurssit

4.-6. luokkalaisille järjestetään uuden opetussuunnitelman mukaisia valinnaiskursseja. Oppilaat valitsevat kolme kurssia ja kurssi vaihtuu 11 viikon välein. Ehdotuksia kursseihin pyydettiin oppilailta. Tänä vuonna kursseiksi tuli keppihevosen teko, puhallinorkesteri, kuoro, leivonta, englanninkielisen elokuvan tekeminen, sarjis-kurssi, tablettikurssi ja fysiikka/kemia...valinnaiskurssikuvat.PNG

Orkesteritoiminta käynnistyy!

Peipon koululle on voitu hankkia soittimia Lions Club Porvoo-Borgå:n ja Peipon koulun vanhempainyhdistyksen ansiosta. Syksyn aikana käynnistetään koulun orkesteritoiminta Porvoon musiikkiopiston kanssa.
orkesteri.jpg

Musiikkiopiston opettajat olivat esittelemässä puhallin- ja lyömäsoittimia Peipon koululla 24.8.2017. Koko koulullle suunnatun soitinesittelyn jälkeen neljäsluokkalaiset pääsivät tutustumaan soittimiin ja harjoittelemaan niillä soittoa. Seuraavana päivänä koko koulu sai kuulla harjoittelun tulokset, kun neljäsluokkalaisista koottu orkesteri esiintyi.

Linnunpönttökurssi 22.4.2017

Tänäkin vuonna oli kakkosluokkalaisilla mahdollisuus tulla koululle tekemään linnunpönttöjä aikuisen kanssa. Mukana nikkaroimassa oli lauantaina yli 20 oppilasta ja aikuista.
Uusikuva.JPG

Suomi 100 vuotta: Pelit ja leikit

Peipon koulun 6a luokka esittelee videossaan leikin Kirkonrotta. Video liittyy 5.-6.luokkien Suomi 100v: Pelit ja leikit ilmiöopintoihin. Videon suunnittelusta ja näyttelemisestä vastaavat loput 6a luokan oppilaat. Musiikkin on tehnyt rinnakkaisluokana Max ja julkaistu hänen luvallaan.

Akvaario starttasi taas!

Peipon koulun taimenakvaario on käynnistynyt taas. Viime vuodesta viisastuneina akvaario on sijoitettu ulos. Akvaariotalkkarit raportoivat päivittäin, akvaarion ja mätimunien tilannetta koulumme puro-projekti sivulla.

20170329_123146[1].jpg

Koulujen väliset hiihtokilpailut

hiihto.jpg
Porvoon koulujenväliset hiihtokilpailut järjestettiin 1.3.2017. Peipon koulun joukkueessa hiihtivät Ella, Alisa, Lauri, Niilo, Jere ja Robert. Menestys oli hieno, mitaleina Laurille kulta, Alisalle hopea ja Ellalle 9. sija. Palkintojen jaon jälkeen juotiin mitalikahvit opettajanhuoneessa.

hiihto2.jpg

Suomi 100 vuotta: Pelit ja leikit

Peipon koulun 6c luokka esittelee videossa leikin 10 tikkua laudalla. Video liittyy 5.-6.luokkien Suomi 100v: Pelit ja leikit ilmiöopintoihin. Kuvaus, editointi ja musiikki on Max Miettisen käsialaa. Videon suunnittelusta ja näyttelemisestä vastaavat loput 6c luokan oppilaat.

Uusia välineitä lumileikkeihin!

pulkat.jpg

Peipon koulun vanhempainyhdistys osti oppilaiden käyttöön pulkkia ja lapioita. Vanhempainyhdistys haluaa osaltaa kannustaa Liikkuvaan kouluun. Toivottavasti lunta riittää pitkän aikaa leikkeihin!

pulkat1.jpg

Eskarit vierailulla Peipossa 19.12.2016

tonttu 3.jpg

Gammelbackan ja Eestinmäen päiväkotien eskariryhmät kävivät vierailemassa Peipossa jouluisissa tunnelmissa. Eskareille oli liikuntasaliin järjestetty tonttuseikkailu. Eestinmäkeläiset myös harjoittelivat kouluruokailua syömällä koulussa. Sata innokasta pikkutonttua kävi seikkailemassa radan läpi ja sen jälkeen koulun omat tontut pääsivät saliin...

tonttu.jpg

Vanhempainyhdistyksen elokuvailta

elokuva.jpg

Peipon koulun vanhempainyhdistys järjesti elokuvaillan 8.12.2016 koulun oppilaille ja heidän sisaruksilleen. Näytökseen koulun oppilaskunta oli valinnut elokuvan Räyhä-Ralf. Näytöksiä oli kaksi ja katsojia yli 150. Vanhempainyhdistys oli järjestänyt myös herkkuja ostettavaksi. Ja vieraili paikalla joulupukkikin...

Elokuva1.jpg

Kodin ja koulun päivä 30.9.2016

Perjantaina 30.9.2016 vietettiin kodin ja koulun päivää. Silloin oppilaiden vanhemmat olivat tervetulleita kouluun.

Ensiksi menimme käsityö-luokkaan kuuntelemaan pyörätuolirugbyn harrastajaa Antti Sinisaarta.
IMG_20160930_101111.jpg
Hän näytti myös pienen videon lajista. Sen jälkeen menimme saliin kokeilemaan pyörätuolirugbyä. Sitten oli välitunti. Leikitimme ykkösluokkalaisia.

Välitunnin jälkeen menimme auditorioon kuuntelemaan ABB:n sähköasiantuntija Tiina Pasin puhetta. Hän esitteli meille erilaisia pistorasioita, valokatkaisimia ja näytti pienen videon YUMI-robotista, joka taitteli videolla paperilennokin.
IMG_20160930_105638.jpg
Seuraavaksi välitunnin jälkeen meillä oli Jennin ja Sofian yhteinen tunti, jolla pelasimme muistipeliä englanniksi. Saimme itse olla muistipelikortteja. Seuraava tunti oli Jennin kanssa kertolasku-kisa. Pääsimme yhdeltä kotiin. Päivä oli kiva, sillä se ei ollut tavallinen. Meillä ei ollut normaaleja tunteja ja menimme myöhemmin kouluun.

Inka Leinonen, 6A-luokka

Ps. Suomen pyörätuolirugbyjoukkue voitti hopeaa 9.10. 2016 Sveitsissä järjestetyissä EM-kilpailussa. Onnea mitalisteille!
PR-joukkue.jpg

Laulaen kouluun!

Perjantaina 26.8. 1.-3. luokkalaiset kokoontuivat ensimmäiseen yhteiseen lauluhetkeen.Laulaen.jpg