Vanhempainyhdistys

Mihin lukio tarvitsee vanhempainyhdistystä?

Lukiolaiset ovat jo itsenäisiä nuoria, eivätkä tarvitse sellaista tukea opiskeluunsa, mitä vielä peruskoulussa moni kaipaa. Lisäksi Suomessa yhteiskunta tukee opiskelua varsin kattavasti. Kaikkeen ei kuitenkaan annettu rahoituskaan riitä, eikä aina voida laskea myöskään opettajien omalla ajallaan tapahtuvaan vapaaehtoisyöhön. Tässä kohden koemme, että meillä opiskelijoiden vanhemmilla voisi olla mahdollisuus tukea oppilaitoksen tärkeää työtä.
 
Linnankosken lukion vanhempainyhdistys on viiden tomintavuotensa aikana halunnut osaltaan tukea opiskelijoiden yhteisöllisyyden edistämistä ja tukea oppilaitosta hyvien opiskelun puitteiden luomisessa. Käytännössä osallistumme lilumpialaisiin ja vappuohjelmaan, olemme järjestäneet kiusaamista ennaltaehkäiseviä luentoja ja kustantaneet opiskelua tukevan tarpeiston hankintaa. Tuimme taloudellisesti myös taannoista ykkösten ja kakkosten ryhmäytymispäivää Seikkailulaaksossa, joka olisi ilman tukeamme todennäköisesti jäänyt toteutumatta. Varat toimintaamme saamme järjestämällä vanhojentanssien narikan ja buffetin yhdessä teidän ykkösten vanhempien kanssa sekä hankkimalla lahjotuksia porvoolaisilta yrityksiltä.
 
Tätä toimintaa pyörittää yhdessä oppilaitoksen henkilökunnan kanssa vanhempainyhdistyksen hallitus. Kun opiskelu lukiossa kestää normaalisti 3 vuotta, myös hallituksen vaihtuvuus noudattaa saamaa aikataulua. Nyt hallituksesta lähtee kaksi abien isää ja toimiakseen tarvitsemme uusia jäseniä. Jos yhtään koet tärkeäksi lukion toiminnan tukemisen ja olet valmis uhraamaan siihen muutaman illan vuodessa, tule mukaan mukavaan porukkaamme ja varmistetaan yhdistyksen toiminnan jatkuvuus! Uusi hallitus muodostetaan vuosikokouksessa tiistaina 9.10. klo 18 campuksen A-parakissa. Tervetuloa!
 
Asiasta voi tiedustella myös ennakkoon yhdistyksen puheenjohtajalta Linnankoskenvanhemmat@gmail.com / 040-7250622 (iltaisin).

Syyskuussa 2018
Terveisin, Jukka Ronni (pj.)

Syksyinen tervehdys vanhempainyhdistyksestä

Yhdistys on toiminut neljä vuotta ja jäseniä meillä on rapiat toista sataa.

Lukuvuosi 2017-2018 on lukiolla jatkunut remontin merkeissä. Remontin johdosta lukiolla opiskellaan ja työskennellään useammassa pisteessä, mikä viime vuodesta oppineena sujuu jo rutiinilla. Remontti antaa samalla mahdollisuuden uudenaikaistaa lukion tiloja nykyisiä opiskelutarpeita vastaaviksi ja uskallamme odottaa hienoa sekä terveellistä lopputulosta, mistä tänä syksynä opiskelunsa aloittaneet pääsevät vielä nauttimaan.

Ensimmäisen vuoden opiskelijoille uuttaa on varmasti lukion kurssimuotoisen opiskelun lisäksi sähköinen materiaali, jota käytetään nyt toista vuotta. On ollut mukava havaita, että ensimmäisen vuoden joidenkin lastentautien jälkeen opiskelumateriaalit ovat kehittyneet hyvään suuntaan.

Vanhempainyhdistys on muutamana toimintavuotenaan vakiinnuttanut tietyt toimintamuotonsa ja saanut taloutensa tasapainoon, mikä mahdollisti viime keväänä 1000 € lahjoituksen opiskelijakunnan hallituksen käyttöön, tavoitteena hankkia kalusteita opiskelijoiden yhteiseen tilaan. Alkavana lukuvuonna on muun aktiviteetin lisäksi odotettavissa opiskelijoille suunnatut Stop kiusaamiselle -luennot, joita vanhempainyhdistys tukee. Oleellisin rahankeruutapa on vanhojentanssien yhteydessä järjestettävän narikan ja buffetin pito, mihin haastamme taas tänä lukuvuonna 1. vuosikurssin opiskelijoiden vanhemmat mukaan 15.2.2018. Halukkuutensa osallistua tilaisuuden järjestelyihin voi ilmoittaa 1. vuosikurssin vanhempainillassa tai myöhemmin vanhempainyhdistyksen sähköpostiin tai sihteerille.

Yhdistyksen hallituskausi on taas vaihtumassa ja vuosikokous pidetään 3.10.2017 klo 18 Ruusupuiston campuksen opettajien tilassa (A-parakki). Toimivan ja kehittyvän yhdistyksen tae on tasaisesti uusiutuva hallitus. Nyt kun useampi nykyisen hallituksen jäsen on jäämässä toiminnasta sivuun haidän lapsiensa jatkaessa Linnankosken lukiosta elämässä eteenpäin, toivomme erityisesti 1. vsk:n vanhemmista löytyvän uusia aktiiveja raikkaine ajatuksineen mukaan yhdistyksen toimintaan.

Ja vaikkette hallitukseen haluaisikaan, toivotamme kaikki lukiolaisten vanhemmat lämpimästi tervetulleiksi mukaan ideoimaan ja muuten osallistumaan toimintaan. Olisiko sinulla esimerkiksi tiedossa työnantaja, joka palkkaisi mielellään lukiolaisen ensi kesänä? Kerro siitä vanhempainyhdistykselle, joka ylläpitää yhteystietoja Porvoon seudun kesätöistä sivustollaan, mitä kautta opiskelijat ja työnantajat voisivat toisensa löytää.

Jos teillä on mitään muita ajatuksia vanhempainyhdistyksen toiminnan kehittämiseksi, otattehan rohkeasti yhteyttä. Meidät tavoittaa parhaiten joko yhdistyksen sähköpostiosoitteesta linnankoskenvanhemmat(at)gmail.com tai sihteeri puhelimitse (040-5576969).

Syyskuussa 2017
Linnankosken lukion vanhempainyhdistyksen hallitus