Huoltajille

Yleistietoa koulustamme

Albert Edelfeltin koulu on aloittanut toimintansa syyslukukaudella 2009. Koulu on Porvoon ensimmäinen yhtenäinen peruskoulu jossa toimii vuosiluokat 1.-9. saman katon alla. Koulussa toimii myös kielikylpyopetus sekä 5 kpl pienluokkia.

Pääkoulussa opiskelee yleisopetuksen luokat ja pienluokat toimivat omassa kiinteistössään. Lukuvuonna 2018-2019 koulussa opiskelee 682 oppilasta 34 luokalla. Alakoulussa oppilaita on 450 ja yläkoulun oppilasmäärä on 229. Pienluokilla oppilaista opiskelee 36. Henkilökuntaa koulussa työskentelee päivittäin 75.

Albert Edelfeltin koulussa korostuu yhteisöllisyys, joka on koulun peruskivi: Yhteisöllisyys ja turvallisuus perustuvat koulun arvoihin. Oppilaalle luodaan tuttu ja turvallinen yhdeksänvuotinen oppimispolku.

Lukuvuosi ja loma-ajat 2018–2019

Lukuvuosi 2018–2019

Syyslukukausi alkaa 14.8.2018

Syysloma 18.-19.10.2018

Syyslukukausi päättyy 21.12.2018

Kevätlukukausi alkaa 7.1.2019

Talvilomaviikko 18.-22.2.2019

Lukuvuosi päättyy 1.6.2019


lg-school_desk.jpg

Poissaoloista

Huoltajan on aina ilmoitettava oppilaan poissaolon syy. Oppilaan poissaolosta voi ilmoittaa suoraan wilmaan.

Ylimääräinen vapaa anotaan wilmassa, valitse yläpalkista LOMAKKEET/ PÄÄTÖKSET -välilehti ja klikkaa oikeasta yläkulmasta kohta lomakkeet.

Luokanopettaja voi myöntää korkeintaan kolmen päivän vapaan. Pidemmän vapaan myöntää rehtori.
Huoltajia kehotetaan harkitsemaan, onko koulun lomien ulkopuolinen poissaolo hyväksi oppilaan opintojen etenemiselle.

Kaikki poissaolot kirjataan Wilmaan. Huoltajat voivat ilmoittaa, tarkastella ja selvittää poissaoloja kirjautumalla Wilmaan.

Huoltaja on velvollinen selvittämään oppilaan koulutehtävät poissaolon ajalta. Ennalta tiedossa olevan poissaolon osalta koulutehtäviä tulee tiedustella viikkoa etukäteen. Koulutehtäviä voi tiedustella ja seurata wilman välityksellä.

Poissaolo harrastustoiminnan takia
Haluamme tukea huipulle pyrkiviä urheilijalupauksia.
Oppilaalla on mahdollisuus osallistua ohjattuun harrastustoimintaan (esim. aamuvalmennus) koulupäivän aikana.
Lupa pyydetään kirjallisesti rehtorilta.
Edellytyksenä on, että oppilaalla on kiitettävä arvosana/ arvio oppiaineesta, jonka oppitunneilta hän on poissa. Lisäksi korvaavista tehtävistä tulee sopia erikseen oppiaineen opettajan kanssa.