Laitteen käyttö, kuljettaminen ja säilytys

Laitteen käyttö, kuljettaminen ja säilytys

Ohjeet oppilaille laitteiden käyttöön:

  • Kuljeta tietokonetta repussa kodin ja koulun välillä.
  • Lataa tietokone kotona, jotta voit käyttää sitä koulussa koko koulupäivän ajan.
  • Säilytä laitetta huolellisesti. Laita tietokone reppuun aina suojakuorien kanssa. Ole varovainen repun kanssa, kun laite on pakattuna siihen.
  • Ilmoita heti luokanvalvojallesi, jos laitteeseen tulee vika tai pienikin naarmu.
  • Älä lainaa laitetta toisen käyttöön edes tilapäisesti ilman opettajasi lupaa.
  • Muista, että laite on tarkoitettu oppimisvälineeksi. Käytä tietokonetta lain, hyvien tapojen ja oppilaitoksen sääntöjen mukaan.
  • Älä kerro salasanaasi kenellekään.

Laitteen kuljettaminen ja säilytys

Tietokonetta kuljetetaan repussa kodin ja koulun välillä. Tietokoneen valintaan kiinnitetään vuosittain paljon huomiota, jotta oppilaat saavat pedagogisesti järkevän ja mahdollisimman kestävän tietokoneen. Laitteet muuttuvat koko ajan kestävämmiksi ja paremmiksi, ja valinta tehdään joka vuosi huolella, jotta oppilaat saisivat käyttöönsä parhaan mahdollisen koneen.

Tietokoneen kuljettaminen ja säilyttäminen edellyttää normaalia huolellisuutta, ja tästä asiasta puhutaan kouluilla koneiden jakamisen yhteydessä. Toivottavaa olisi lisäksi, että kotona keskustellaan asiasta myös yhdessä ja mietitään, miten huolellista säilyttämistä pystytään edistämään.

Porissa on ollut jo kolme vuotta luokkia, joiden oppilailla laitteet ovat kulkeneet repussa päivittäin. Kokemukset ovat olleet hyviä. Oppilaat käsittelevät laitetta huolella ja tapaukset, joissa laite olisi hajonnut huolimattomuuden seurauksena, ovat olleet erittäin harvinaisia. Kokemuksemme mukaan reppuakin käsitellään huolellisemmin, kun siellä kulkee laite. Laitteesta saatava hyöty on niin paljon suurempi kuin huolellisesta käsittelystä aiheutuva lisävaiva, ettei tällä perusteella ole syytä jättää sitä pois repusta.