Infoa opettajille: Koronanaikainen etäopetus

Koronanaikainen etäopetus

Suomen hallituksen ja Porin kaupungin 16.3.2020 antamien toimintaohjeiden mukaisesti keskiviikkona 18.3. siirrytään etäopetukseen myös Porissa. Etäopetus koskee suurinta osaa oppilaista. Tälle sivustolle kerätään teknisiä ohjeita, vinkkejä ja tukimateriaalia opettajille etäopetuksen järjestämiseksi kouluissa poikkeusjakson aikana.
 

Olemme uuden tilanteen edessä. Meillä on Porissa kuitenkin erinomainen mahdollisuus toteuttaa tehokasta etäopetusta, koska olemme jo vuosia tehneet kehittämistyötä opetuksen digitalisaation eteen. Nelosluokista ylöspäin oppilailla on henkilökohtaiset tietokoneet, joilla etäopetukseen on helppo osallistua kotoa käsin. Seuraavien viikkojen aikana etäopetuksen toimintamallit sekä opettajien ja oppilaiden digitaaliset taidot kehittyvät entisestään. Tuetaan tässä toisiamme ja kehitetään porilaista mallia eteenpäin!

Sivuston muilta sivuilta löydät ohjeita ja oppaita etäopetuksen toteuttamiseksi. Löydät sieltä vinkkejä eri luokka-asteille ja eri oppiaineisiin. Päivitämme etäopetustiimin kanssa sivustoa koko etäopetusjakson ajan. Laita sivusto muistiin!

Jokaisella on varmasti monta kysymystä mielessään tällä hetkellä. Toivomme kuitenkin, ettet ota suoraan yhteyttä sähköpostilla tai soittamalla. Alla on lisää tietoa siitä, miten etäopetukseen liittyvä tiedonkulku ja muu tuki järjestetään poikkeusjakson aikana. 


Huom: Tämä sivusto EI OLE Porin kaupungin virallisen koronatiedottamisen kanava! Viralliset tiedotteet opetuksen poikkeusjärjestelyistä lähetetään huoltajille Wilman kautta ja opettajille Wilman tai työsähköpostin kautta.

 

Etäkokoukset tutoreille ja rehtoreille

Tutoreille ja rehtoreille järjestetään säännöllisesti etäkokouksia, joissa käydään läpi etäopetukseen liittyviä kysymyksiä. Kokouksen ajat ilmoitetaan tällä sivulla. Näissä kokouksissa koulut voivat esittää pääasiassa teknisiin järjestelyihin liittyviä kysymyksiä etäopetuksen järjestelyistä. Laita kysymys ilmoittautumislomakkeen kautta etukäteen!

 

Viikolla 20 aikataulu on:

 

  • Maanantaina 11.5. klo 14.00-15.00 (erityisesti koneiden kerääminen 6.- ja 9.-luokkalaisilta ja uudet koneet)Käytä edupori -tunnusta ilmoittautumiseen. 

Etäkokouksiin ilmoittautuminen ja kokousten Meet -linkit (Huom. lomakkeella voi toimittaa kysymyksiä etukäteen)


Kokouksissa käsitellyt asiat näet täältä

Etäkoulutuksia kaikille

Tämän sivuston kautta opetusyksikön etäopetustiimi järjestää myös etäkoulutuksia koko etäopetuskauden ajan. Koulutusten ajankohdat ja ilmoittautumiset ilmestyvät sivuston etusivulle näkyville. Kaikki koulutukset järjestetään luonnollisesti etänä. 

Koulutukset pyörivät maanantaista 23.3. lähtien


Ilmoittautuminen koulutuksiin

Kalenteri: etäkokoukset ja -koulutukset

​Valitse kalenterista viikkonäkymä, niin pystyt paremmin seuraamaan tapahtumia. Etäkoulutukset lisätään kalenteriin ensimmäisten etäopetuspäivien aikana.