Hankeverkoston nettipalaverit

Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan oppimateriaalihankkeen ohjausryhmän etäkokous tiistaina 21.5. klo 14.30

Pidetään 2. asteen oppimateriaalihankkeen etäkokous tiistaina 21.5. klo 14.30 alkaen. Tärkein asia asialistalla on päättää lopuista tuotettavista kursseista. Meillä on varaa nyt suunniteltujen lisäksi tuottaa vielä kaksi tai kolme kurssia.

Asialistaa:

 • Hankkeen tilanne - kurssien tilanne.
  • Viimeisetkin kurssit pitäisi saada tuottamisvaiheeseen viimeistään elokuussa lukuvuoden alkaessa.
  • Lopuista tuotettavista kursseista päättäminen

Tällä hetkellä tilanne on nykyisten ja kiinnostuksen osalta tämä (halutaanko muutoksia, onko lisättävää)Kurssi

Lukio

BI6 (kertauskurssi)

Porin Lyseon lukio

YH3 Suomi, Eurooppa ja muuttuva maailma

Kristiinankaupungin lukio

YH4 Kansalaisen lakitieto

Nakkilan Lukio

YH05 Yhteiskuntaopin kertauskurssi?

Psyl

Fy2

Ulvilan lukio

ÄI7

Kurikan lukio

ÄI8

Honkajoki / Kankaanpää

ÄI9

Honkajoki / Kankaanpää

ÄI10

Euran Lukio

PS Tutkimuskurssi

PSYL • Tilanne muissa 2. asteen oppimateriaalihankkeissa (Maanantaina 20.5. on hankeverkostojen kokoontuminen Helsingissä)
 • Jatkoaikaa anotaan kevääksi 2020, mutta päätös anomuksen läpimenosta selviää vasta aikaisintaan loka-marraskuun vaihteessa.
 • Tehdään aloituskysely oppilaille ja opettajille elokuussa 2019. Toimitamme kyselyn linkin lukioille - nämä voivat teettää kyselyt sopivana ajankohtana
 • Sovitaan syksyä varten myös tavoista kerätä palautetta oppilailta -> siinä vaiheessa kun kursseja aletaan käyttämään tai kurssimateriaalia testataan

 

Tekijänoikeudet -webinaari 15.4.2019 klo 14.30 • 15.4.2019 klo 14.30 - 15.30 Isoverstaan Oppikirjattomuus-hanke järjestää webinaarin tekijänoikeuksista. Kouluttajana on Juha Kallanranta Kopiostolta. Tekijänoikeuteen liittyviä kysymyksiä voi lähettää etukäteen Anulle (anu.wulff@kuopio.fi). Ilmoittautuminen: https://www.isoverstas.fi/koulutuskalenteri/index.php?show_event=1551440618  Paluupostissa saat ohjeet etäosallistumiseen. Linkki tallenteeseen lähetetään vain ilmoittautuneille. HUOM! Ilmoittautuminen viimeistään ke 3.4.2019.


 • Saavutettavuuskoulutuksia tullaan järjestämään kolme samansisältöistä tilaisuutta. Tilaisuudet pyritään striimaamaan ja ainakin yksi koulutuksista tullaan tallentamaan. Kouluttajan valinta on vielä kesken, mutta heille on ilmoitettu seuraavat koulutusajankohdat:


o  Jyväskylä 17.4.2019 klo 12 - 16 (varapäivä 24.4.2019)

o  Oulu 29.4.2019 klo 12 - 16 (varapäivä 16.5.2019)

o  Helsingissä Opetushallituksen auditoriossa 6.5.2019 klo 12 - 16

Tilaisuuksiin on mahdollisuus lähettää kysymyksiä etukäteen tai kysellä voi niiden aikana.

Vanhat koulutukset ja nettipalaverit

Nettipalaverit (Satakunnan ja Etelä-Pohjanmaan sisäiset)

Kaksi samansisältöistä palaveria - yritä osallistua toiseen näistä:


Palaverien sisältö: Käydään kurssien tuottamisen teknisiä erityispiirteitä läpi. Tutustutaan omassa hankkeessa tuotettavien Äidinkielen -kurssien sekä muiden hankkeiden käyttämiin teknisiin ratkaisuihin. Valitaan sähköiset alustat myös muille kursseille.

(Huom: Äidinkielenkurssien tekijöiden ei ole välttämätöntä tarvetta osallistua enää näihin.)Palaveri I: maanantai 8.4. klo 14.00 (Google meet -linkki: meet.google.com/nkd-bxog-drt)

Palaveriin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.


Palaveri II: keskiviikko 10.4. klo 14.00 (Google meet -linkki: meet.google.com/fod-qiud-kmq)

Palaveriin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.  • ke 10.4. klo 9.00 - 11.00 Toisen asteen oppimateriaalikustannusten alentamishankkeen koko verkoston etäkokous

Järjestetään adobe-connectilla. Etähuoneen osoite on opetus.adobeconnect.com/projektitoimisto

Tähän voi osallistua halutessaan. Käsitellään hankeverkoston yleisiä asioita ja kuullaan mm. siitä, mitä teknisiä ratkaisuja eri hankkeissa on  otettu käyttöön.