Venäjä

Tsut-tsut -venäjä 7lk

Tällä Peda.net -sivulla on materiaalia myös Polvijärven yläkoulun Tsut-tsut -venäjän lyhytkurssille (lyhytkurssin oppitunteja on keskimäärin yksi viikossa lukuvuoden ajan). Ensimmäistä kertaa Tsut-tsut -venäjää on lukuvuonna 2018-2019. Tällä kurssilla ei ole erillistä oppikirjaa, vaan opettaja luo itse ja kerää materiaalia suomalaisista ja kansainvälisistä lähteistä. Aakkoset opiskelemme Venäjällä painetun opetusvihkosen avulla (hankittu Piertarista toukokuussa 2018).

Venäjän opiskelusta koulussamme

Lukuvuonna 2017-2018 peruskoulun valinnaisena aineena 8 - 9 -luokilla oppikirjana on Kafe Piter 1. Oppikirjaan löytyy myös maksuttomia harjoituksia internetissä osoitteessa http://kafepiter.fi/harjoitukset/ . Siellä voit harjoitella sanastoa ja kielioppia sekä tehdä kuullunymmärtämisen harjoituksia.
Opintojen alussa saat opettajalta esimerkkilistan venäjän opiskeluun liittyvistä verkkomateriaaleista. Saat listan sähköpostiisi, jotta voi halutessasi tallentaa linkit suoraan tietokoneellesi tai puhelimeesi. Lisäksi opettajan tekemiä sanastopinkkoja Kafe Piter 1:een on maksuttomassa Quizlet.com -sivustossa, joka toimii myös älypuhelimissa. Kirjoittamisen lisäksi pystyt harjoittelemaan myös ääntämistä, sillä ohjelman robotti osaa ääntää venäjää ja osassa sanapinkkoja on opettajan nauhoitus. Quizletiin voit myös tehdä ihan omia sanapinkkoja.

Venäläisiä taiteilijoita

Музеи мира - Maailman museoita -sivustolla on linkkejä, tietoja, kuvia ja videoita melkein 20 maan museoihin ja taiteilijoihin. Videot-välilehdestä löydät laadukkaita videoita kiertokävelyille esim. Pietarissa sijaitsevaan Eremitaasi-museoon. Välilehdeltä Художники löytyy tietoja eri maiden taiteilijoista ja kuvia heidän töistään.
Tällä sivulla löytyy venäläisiä taiteilijoita. http://muzei-mira.com/kartini_russkih_hudojnikov/

Kafe Piter 1 ääniraitoja