Kirkonkylän koulu

Syyslukukauden alkajaisiksi

Koiranpentu ja Tuhannen peilin talo

Eräässä kylässä oli talo, jota kutsuttiin Tuhannen peilin taloksi. Pieni ja iloinen koiranpentu oli kuullut paikasta ja päätti käydä siellä.Saavuttuaan perille se hyppi innoissaan portaat ylös. Jo oven suussa se nosti korvat innokkaasti pystyyn, heilutti häntäänsä ja dog-2553038__340.jpg huomasi katsovansa tuhatta samanlaista iloista koiraa. Pentu hymyili ja sai palkinnoksi tuhat yhtä lämmintä hymyä. "Olipa hieno paikka, täällä pitää käydä usein", se ajatteli.

Seuraavana päivänä pieni surullinen koiranpentu tuli myös katsomaan taloa. Epäluuloisena se hiipi portaat ylös ja näki tuhat epäluuloisen ja epäystävällisen näköistä koiraa.

Pentu näytti niille hampaitaan ja säikähti kun tuhannet hampaat uhkasivat sitä. Se luikki nopeasti karkuun ajatellen: "Olipa kauhea paikka, tuonne en palaa enää ikinä."
Tällä pienellä tarinalla syyslukukauden päivänavaukseksi halusin muistuttaa oppilaita siitä, että jokainen meistä voi vaikuttaa toisiin, koulukavereihin ja muihin läheisiin hyvinkin paljon. Ystävällisyys, kaverin tervehtiminen, leikkiin pyytäminen, ovat pieniä tekoja, jotka auttavat meitä viihtymään täällä koulussa yhdessä. Ne ovat myös taitoja, jotka vähentävät kiusaamista.

Noita ystävällisyyden taitoja harjoittelemme tämänkin lukuvuoden aikana yhdessä!

Tervetuloa kouluun!

Syystiedotteesta löytyvät tiedot lukuvuoden toiminnasta.