Vihreä lippu -blogi Elämää Kiiminkijoen varrella

Vesi -valokuvanäyttely Ylikiimingin koulussa

Ylikiimingin koulussa järjestettiin Vihreä lipun vesiaiheinen valokuvanäyttely. Joukossa oli monia erilaisia ja mahtavia kuvia. Näyttely järjestettiin, koska koulumme on Vihreä lippu koulu ja se liittyy tämän lukuvuoden Vihreä lipun vesiteemaan. Näyttely järjestettiin myös sitä varten, että nuoret innostuvat valokuvaamaan luonnossa. 
Kuvat olivat esillä koulun ruokasalissa.
IMG-20181001-WA0008.jpg
Tässä on meidän kirjoittajien ehdoton lempityö.  
IMG-20181001-WA0007.jpg

Tässä on raadin, rehtorin ja yleisön suosikkikuvat eli voittajakuvat.
IMG-20181120-WA0002.jpg


Osa valokuvakilpailun kuvista on nähtävissä Ylikiimingin kirjaston lehtisalissa marraskuun loppuun saakka.  

- Ella Kauppila ja Johanna Hyttinen 5a

Vihreä lippu Ylikiimingin koulussa

Kestävän kehityksen tarkoituksena on, että me kaikki toimisimme niin, että maapallollamme säilyisi hyvät elämisen mahdollisuudet sekä nykyisille että tuleville sukupolville.  

Yhtenä työkaluna kestävän kehityksen edistämiseksi Ylikiimingin koulussa käytetään Vihreän lipun ympäristökasvatusohjelmaa. Ohjelman perusperiaatteina on teemojen tarkastelu monipuolisesti eri näkökulmista ja ympäristökuorman vähentäminen siten, että kaikilla koulussa olevilla oppilailla ja henkilökunnan jäsenillä on mahdollisuus osallistua sekä toiminnan suunnitteluun että toteutukseen. Uuden teeman alkaessa lähetämme Fee Suomi organisaatiolle toimintasuunnitelman ja kauden loppuessa loppuraportin. Heiltä saamme palautetta toiminnasta ja onnistuneen toiminnan merkkinä lipputangossamme liehuu Vihreä lippu.  

Kautena 2018-2019 koulumme Vihreän lipun teemana on vesi. Aihe on loistava, koska sitä voi tarkastella niin monesta eri näkökulmasta. Tavoitteinamme on esimerkiksi lisätä ymmärrystä miksi veden säästäminen on tärkeää ja miksi vesistöjen kunnosta ja suojelusta on huolehdittava sekä lähellä että kaukana. Tiedollisina tavoitteina ovat esimerkiksi oppia miten vesi maapallolla kiertää ja mikä on vesijalanjälki. Tietenkin ylikiiminkiläisille on tärkeä tuntea oman alueensa vesistöt ja millaisia hyöty- ja virkistysmahdollisuuksia ne tarjoavat.  

Tässä blogissa seurataan vesi -teeman etemistä ja elämää Kiiminkijoen varrella.

Ihanaa syksyä kaikille!

- Karina Rytkönen
thumbnail.jfif