Juttuja eri aiheista

Leikit ennen ja nyt

Toimittajaryhmämme selvitti eri ihmisiä haastattelemalla mitä leikkejä on leikkitty ennen ja mitä leikitään nyt. Saimme haastateltavaksi Santaholman koulun moniosaaja Seija Pirtilahden. IMG_0724.JPGSeija kävi Keiskan koulua 1962-1966 ja siirtyi sitten Haukiputaan Kirkonkylän koululle.
Seija kertoi leikkineensä lapsena myrrää, spiraalilumihangessa leikkiä, nukkeleikkejä sekä hyppi hyppynarulla ja twistillä, pelasi pesäpalloa ja hiihti. Kaikkia näitä leikkejä leikitään vielä tänäkin päivänä, mutta myrrästä käytetään nimeä ruutu nykyään. Muita aikuisia haastattelemalla selvisi että 1980-90-luvuilla leikkittiin nurkkajussia, kirkkistä, purkkista, sekä rosvoa ja poliisia. Näitä leikitään vähän eri versioina edelleen.
Kirkkiksen tyylisestä leikistä käytetään nimeä konkka.
Seija kertoi keräilleensä lapsena muisteja eli kiiltokuvia ja paperinukkeja. Näitä ei enää nykypäivänä keräillä. 1980-90-luvulla haastateltavat kertoivat keräilleensä keräilykortteja, tarroja, valokuvatarroja kavereista, postimerkkejä ja kirjoittelelivat toistensa ystäväkirjoihin.

Joni, Nadja ja Anette, joulukuu 2017

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentti