Sulje
Käynnistetään Info TV-näkymää (JavaScript pitää olla sallittuna)

Oriveden yhteiskoulun SUOMI 100v kuusien istutus

Tiistaina 23.5. kaikki yhteiskoulun oppilaat saivat mahdollisuuden juhlistaa satavuotiasta Suomea istuttamalla yhteensä 1000 tainta. Kuusien istutus on yksi opetushallituksen suosittama tapa toteuttaa käytännössä merkkivuotta oppilaiden kanssa. Toteuttamisesta vastasivat yhteiskoulun kanssa yhteistyössä paikallinen metsänhoitoyhdistys, 4H sekä yksityinen metsänomistaja. Saimme oppilaiden kuljetukseen apurahaa Suomen Metsäsäätiöltä.
Kuvia löytyy täältä.

”Maailmankansalaisena Orivedellä” -viikko

Osana Suomi100-tapahtumien sarjaa, Oriveden koulut viettävät yhteistä ”Maailmankansalaisena Orivedellä” -viikkoa 20. - 24.3.2017. Viikon aikana halutaan nostaa esiin Suomi osana globaalia maailmaa ja suomalaisuus vastuullisena maailmankansalaisuutena.

Viikon aikana kouluilla on omaa ohjelmaa: eri kieliin ja kulttuureihin tutustumista, osallistavia työpajoja, pienoisnäyttelyitä ja vierailuja. Teemaviikon yhteinen kohtaamispaikka on Oriveden kirjasto, jossa on esillä Ulkoministeriön Maailma 2030 -kiertonäyttely sekä oppilaitten töitä aiheesta. Lisäksi kirjastolla esitellään lasten- ja nuorten kirjoja, joissa on teemana kulttuurinen moninaisuus, maahanmuutto, rasismi, kestävää kehitys tai globaali vastuu.

Viikon järjestelyistä vastaa Oriveden opetustoimen kansainvälisyys- ja globaalikasvatustiimi sekä koulujen omat kv-tiimit.

Yhteiskoulun pienryhmän ja Jämsän ammattikoulun nuorisotyöntekijöiksi opiskelevien yhteistyöprojekti

Oriveden Yhteiskoulun pienryhmän ja Jämsän ammattikoulun nuorisotyöntekijöiksi opiskelevien opiskelijoiden, Topin, Jeren ja Eetun, kanssa tehty yhteistyöprojekti helmi-maaliskuussa 2017. Projektin teemana oli Suomi 100v ja yhdessä tekeminen.

image1.JPG
image2.JPG

Suomi-sukat vauvalle

Oriveden yhteiskoulun valinnainen tekstiilityö haastaa koko kouluyhteisön ”Suomi-sukat vauvalle” kampanjaan yhtenä tapahtumana Suomi 100v. juhlinnassa. Sukkaohjeita ja toimintaohjeita on netissä. Tässä yksi ohjelinkki:
http://www.lankamaailma.fi/media/wysiwyg/PDF/Suomi-sukat_vauvalle_ohje_080816.pdf

Nalle -lanka on koettu sopivaksi vahvuudeltaan ja myös muilta ominaisuuksiltaan. Sovitaan, että maaliskuun loppuun saakka tehdään sukkia ja Ulla Eronen toimii yhdyshenkilönä, kun ne sitten toimitetaan eteenpäin yhtenä pakettina. Kiitos jo etukäteen!

Arto Pirttilahti yhteiskoululla

Mänttä-vilppulalainen kansanedustaja Arto Pirttilahti vieraili Kansanedustajat koulussa -teemaviikoilla Oriveden yhteiskoulussa 19.1.

"Roikinat" Eräjärven koulussa la 4.2.2017 klo 10 - 13

Ohjelmassa: Suomi 100 v. rastitehtäviä, myyjäiset, arpajaiset, makkaranpaistoa, hernekeittoa, kirpputori, mäenlaskua, uusien asukkaiden infotilaisuus ja koulu/päiväkotiasiaa ...

Oriveden koulujen yhteinen Suomi100 itsenäisyysjuhla

Koulujen yhteinen itsenäisyysjuhla Oriveden liikuntahallilla 5.12.2017