Tähtelässä tapahtuu-viikkokirje

Vko 15

Eskareiden kanssa on hurjaa vauhtia harjoiteltu numeroita ja kirjaimia. Viime ja tällä viikolla on harjoiteltu myös kelloa ja tällä viikolla teimme kellot päiväkodin seinälle. Lisäksi vanhempien kanssa on alettu pitämään eskareiden leops-keskusteluita, joten kevät etenee touhujen keskellä hyvää vauhtia. Ensi viikolla ihmetellään yhdessä avaruutta, sillä on avaruusviikko!

terkuin 
Susanna

Vko 11

Tällä viikolla aloitettiin eskareiden kanssa pääsiäisaskartelut ja kirjaimia sekä numeroita käydään kovalla vauhdilla eteenpäin. Tällä viikolla on viimeiset hiihtokerrat esikoululaiset kanssa. Ensi viikolla alkaa kahden kerran uimakoulu ja toiminta jatkuu pääsiäisvalmisteluiden parissa. 
Terveisin
Susanna

Vko 5

Tällä viikolla on eskarissa vietetään sanomalehtiviikkoa. Maanantaina tutkimme Etelä-Suomen sanomien verkkolehteä. Tänään opetelimme numeroa 5 ja leikkelimme siihen liittyen numeroita ja kuvia sanomalehdestä. Tänään aamupäivällä myös jumppailimme. Viikko jatkuu sanomalehtien tutkimisen parissa. Ainakin sarjakuvia ja jonkinlaisen kuvakollaasin teemme sanomalehtien avulla. Mukavaa loppuviikkoa! :)

-Susanna

Vko 3

Viime viikolla esikoululaiset alkoivat keräämään timantteja, kokonaisen timantin eskariryhmä saa kun päivä on mennyt hyvin ja kaikki on osalllstuneet yhteiseen toimintaan. Kun 10 timanttia on kerätty on tiedossa pelipäivä. Tällä viikolla teemana on ollut mittaaminen ja lisäksi ollaan tehty eskareiden kanssa L-kirjain tehtävää ja muita eskaripuuhia. Hiihtokausi on saatu eskareiden ja hippiäisten kanssa käyntiin. Viikko jatkuu leikin, tehtävien sekä tietysti ulkoleikkien parissa. 

Eskareiden maakunnallinen arviointi alkaa 22.12. Lisäinfoa asiasta löytyy päiväkodin seinältä. terkuin Susanna

IMG_0258.JPG

Vko 2

Heips!
Vuosi on vaihtunut ja päiväkodin arki on lähtenyt käyntiin Luhtikylässä. Olemme saaneet uuden lastenhoitajan, Tuulan ryhmäämme. Tuula ja Henna ovat Hippiäisten kanssa ja Saila vastaa minun kanssani eskareiden toiminnasta.
Viime viikolla teemana oli eskarilaisuus ja ystävyys. Pohdimme mm. kaveruutta ja teimme kaverisäännöt ryhmän seinälle. Tällä viikolla aloitimme uuden kirjaimen M:n. Viikkoon sisältyy myös jumppaa, lumen tutkimista sekä numeroiden kertaamista. 

Terkuin
eskariope Susanna

IMG_0249.JPG


Tähtelässä tapahtuu- viikkokirje

Vko 51

Joulua on odoteltu Tähtelässä ja joulutohinaa on riittänyt. Eskarit tekivät maanantaina jatkokertomuksena joulutarinan ja piirsivät siihen kuvat. Myös seurakunnan työntekijä Noora oli vierailulla Tähtelässä maanantaina. Tällä viikolla ollaan eskareiden kanssa askarreltu yhteinen joulukortti ja tehty paljon muutakin jouluaiheisia puuhia. Torstaina kävimme koko porukka pihaleikeissä Nuorelan pihapiirissä. Huomenna on viimeinen eskari-ja päiväkotipäivä. Eskari jää huomisen jälkeen joululomalle. Eskaritouhut jatkuu 3.1 alkaen. 
Mukavaa joulunaikaa!

terkuin Susanna

IMG_0247.JPG

Vko 50

Tämä viikko aloitettiin eskareiden kanssa matikkatestien parissa. Viikkoon on sisältynyt myös liikuntaa ja liikkuvien tonttujen askartelua. Joulua on jo odoteltu joululauluja kuuntelemalla ja musisoimalla. Vanhempien kanssa olen alkanut pitämään Leops-keskusteluja. Leops- keskusteluaikoja voi nyt jo varata tammikuulle. Perjantaina 15.12 on tiedossa jouluinen tonttuseikkailu liikuntasalissa eskareiden ja hippiäisten kanssa. Muistakaa ottaa tonttulakit mukaan perjantaina päiväkotiin! :)
IMG_0244.GIF

terkuin
Susanna

vko 49

Eskareiden ja Hippiäisten viikko alkoi maanantaina itsenäisyyspäiväjuhlilla koululla. Monia lapsista jännitti ja vatsassakin oli perhosia. Esitykset menivät kuitenkin todella hyvin kaikkien osalta. Tiistaina lounastettiin itsenäisyyspäivän juhlalounasta ja loppuviikosta leivottiin pipareita. Joulukalenteri etenee yhdessä Rosmariini-tontun kanssa jännittävissä tunnelmissa.

lippu.jpg

Terkuin
uusi eskariope
Susanna