Jämsän ja Kuhmoisten opetussuunnitelmatyö

Ajankohtaista OPS-työssä

Ulkoasuun sekä kirjoitustapaan liittyviä ohjeita (syyskuun ohjausryhmän terveiset)

Ohjausryhmä kokoontui 17.9 ja tarkensi ryhmien ohjeita esitettyjen kysymysten mukaisesti.

Nyt viimeistään kannattaa kaikkien kirjoittajien laittaa omat tuotoksensa jo näkyville - tiedämme että ne ovat keskeneräisiä - niin pitääkin olla. Näin toimien ko ryhmiin torstaina liittyvät opettajat ovat jo päässeet tutustumaan materiaaliin ja muodostamaan omia näkemyksiään. Näin työstäminen on helpompaa kun aikaa ei tarvitse käyttää tekstin lukemiseen ensimmäistä kertaa.

Teemme tässä vaiheessa vielä Jämsän ja Kuhmoisten yhteistä kunnan opetussuunnitelmaa. Joulukuun yhteisen tapaamisen sekä sen jälkeisen muokkaamisen jälkeen vuodenvaihteessa OPS pohjat erotetaan. Kunnat työstävät sivistyslautakunnille lähetettävän version erillään - muuttavat mahdolliset kuntakohtaiset sekä koulukohtaiset osat.
OPS pohjassa olevat OPSin ulkopuoliset linkitykset tehdään Jämsän linkitysten mukaisesti. Kuhmoisten toimijat päivittävät näitä ulkopuolisia aineistoja samalla ja korjaavat linkit pohjien erottamisen jälkeen.
OPSin sisälle tuleviin linkkeihin (esim valtakunnalliseen osioon tehtävät linkit) ei tarvitse tehdä mitään muutoksia - ne kopioituvat oikein.

Ulkoasu sekä tekstit on ennen hyväksyttäväksi lähettämistä vielä käytävä läpi ja yhtenäistettävä. Kun kirjoittajia on paljon, niin tyylejäkin on paljon. Vastuuhenkilöt tähän työhön on vielä kesken.

Perusperiaate valitsetko linkityksen vaiko kopioidaanko tekstiä on tilannekohtainen.

Linkitys:
- kun viitataan esim valtakunnallisen OPSin kokonaisuuteen. Kuntakohtaisen selvennyksen voi kirjoittaa lisäystekstinä. OPS pohjissa on hyvä opastusteksti näihin kohtiin. Viittaus rajoittaa lopullisen asiakirjan kokoa eikä asiat tule siis tuplana. Kopiointia käytettäessä on myös muistettava, että jos jokin asia alkuperäisessä muuttuu - se on muistettava muuttaa jokaiseen paikkaan missä kopiointia on käytetty. Linkittäessä riittää että alkuperäiseen tehdään muutos.

- kopiointi tai oikeastaa uudelleen järjestely tulee kysymykseen ainakin kun jaotellaan tavoitteita tai sisältöjä vuosiluokille - valtakunnallisessa on kokonaisuus.

Arviointi:
Ohjausryhmä valmistelee arviointikohtia - 24.9 olevaan tapaamiseen niihin ei vielä tarvitse kirjata mitään.Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentti