Jämsän ja Kuhmoisten opetussuunnitelmatyö

Ajankohtaista OPS-työssä

OPS iltapäivä keskiviikkona 2.12.2015 klo 13-16 Paunun koululla

Jämsän ja Kuhmoisten perusopetuksen opetussuunnitelmia valmistelevat ryhmät ovat ahkeroineet koko syksyn. Aikataulutuksen mukaisesti seuraava kaikkien opettajien sekä oppilashuollon henkilöstön yhteinen ops-iltapäivä Paunun koululla keskiviikkona 2.12.2015 klo 13-16. Oppilaiden koulupäivä päättyy tuolloin viimeistään klo 13. Mukana on myös lukioiden opettajat.

Opetussuunnitelmia valmistelleet opettajat ovat täydentäneet vastuualueensa sisältöjä edellisen tapaamisen sekä kommentointien perusteella. Nyt on tarkoitus, että ryhmissä kommentoidaan sisältöjä sekä tarvittaessa sovitaan tehtävistä muutoksista. Muutoksia kannattaa kirjata jo siinä tilanteessa, sillä aikaa on kolmisen tuntia.

Opetussuunnitelmat näiltä osin tulee olla valmiina jouluun mennessä.

Erityistä huomiota tällä kerralla tulee kiinnittää sisältöjen ja tavoitteiden jatkumoon 1-9 luokilla jatkuen lukioon. Tarkastelkaa erityisesti nivelvaiheet.

Arviointiin ei vielä kirjata mitään. Arviointiin liittyvät kuulemiset ja kyselyt ovat vielä kesken. Arvioinnit tullaan kirjaamaan valtakunnallisten perusteiden mukaisina kokonaisuuksina - ei vuosiluokille jaoteltuina, ei myöskään oppiaine/vuosiluokkakohtaisia erityispiirteitä. Arvioinnin kokonaisuuden toteuttamisesta (sanallinen/numero, määrä ja laatu) kirjataan myöhemmin.

Yläkouluilla tarjottavat valinnaisaineet kirjataan opetussuunnitelmiin lukuun 12 ja niitä voi vielä täydentää tarkemmin päivitetyn aikataulutuksen mukaisesti keväällä (liite 1). Kirjaukset taulukkomuotoon (pohja valmiina)
HUOM! Lv 2016-17 alkaa 6 luokalla valinnaisaineena informaatio- ja kommunikaatio teknologiaan liittyvät 1 vvh valinnaisainekurssit. Kurssit kirjataan lukuun 12. Oppilaat valitsevat kurssit jo keväällä 2016. Kirjaukset taulukkomuotoon (pohja valmiina)


Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentti