1 vvt oppiainekokonaisuudet (8.lk ja 9.lk) Telakkakadun koulu

1 vvt oppiainekokonaisuudet (8.lk ja 9.lk)

ZBI3 Maapallon eläinkunta tarkastelussa (8.lk)

Soluja ja selkärangattomia, maastoilua ja mikroskopointia, pinsettejä ja preparointiveitsiä. Tutustu eläinkunnan ihmeellisyyksiin ai-aista merimakkaraan. Kurssilla on paljon toimintaa, esim. hyönteisten pyydystämistä ja määritystä, limasienten kas...

ZFY Tähtitiede (9.lk)

Tutustutaan tähtitieteen perusteisiin, tarkkaillaan tähtiä ja tähtitaivaan ilmiöitä. Keskustelut, uutiset, videot, tutkielmat ja tietovisat aihealueesta vievät seikkailuun huikean mittakaavan omaaviin tapahtumiin. Kurssiin pyritään myös sisällyttä...

ZKE Käytännön kemiaa 8.lk

Käytännön kemiassa tutustutaan töiden avulla seuraaviin aiheisiin: vesien vertailu ja puhdistus, kasvit värjäyksessä ja lääkkeenä, kosmetiikka, ruoka-aineet, pesu- ja puhdistusaineet sekä eri materiaalit (lasi, metallit, kipsi, betoni, muovit).

ZKO4 Hygieniapassikurssi (9.lk)

Kurssilla perehdytään elintarvikehygienian perusteisiin teoriassa ja käytännön työskentelyssä. Kurssi antaa mahdollisuuden suorittaa Eviran hygieniaosaamistodistuksen.

ZKStn1 Puukko- ja taontakurssi

Tavoitteet ja sisällöt Perehdytään takomisen perusteisiin. Opitaan puukon valmistusvaiheita ja -tapoja. Valmistetaan puukko tuppeineen tai taotaan koriste- tai tarve-esineitä (esim. retkikirves, ovenkolkutin).

ZKStn3 Tuunaus-, huolto- ja korjauskurssi

Tavoitteet ja sisällöt Rakennetaan vanhasta uutta kierrätysteemalla, kunnostetaan rikkoutuneita kodin tarve-esineitä tai entisöidään vanhoja kalusteita. Kurssilla on mahdollisuus huoltaa käyttöesineitä (esim. puukon teroitus, polkupyörän huolto).

ZKSts1 DIY-Do it yourself!  (8. ja 9. lk)

Tavoitteet ja sisällöt - Ideoidaan tekstiilitöitä ja esineitä painamalla, maalaamalla, värjäämällä, huovuttamalla ja yhdistelemällä erilaisia tekniikoita ja materiaaleja. -Villeimmätkin ideat ovat sallittuja!

ZKSts2 MUOTI - mikä on muotia nyt?  (9. lk)

Tavoitteet ja sisällöt - Tutustutaan muodin maailmaan blogeissa ja instagrameissa. - Suunnitellaan ja valmistetaan tämän hetken trendituote. - Käydään tutustumassa Jyväskylän Ammattiopiston kädentaitoalojen opintoihin ja muotiliikkeisiin.

ZKU2 Digikuvis (8.lk)

Digikuviksessa tehdään töitä erilaisilla digitaalisilla menetelmillä. Kurssilla keskitytään pitkäjännitteistä työskentelyä vaativiin projekteihin. Tehtäväkokonaisuudet painottuvat kurssilaisten toiveiden mukaan. Kurssilla piirretään digitaalisest...

ZKU3 Ideasta teokseksi, taidetta ja designia (9.lk)

Kurssilla suunnitellaan ja toteutetaan omia taiteellisia projekteja. Kokeillaan omia taitoja suunnittelijoina ja taiteilijoina kehitellen tuotteita tai teoksia. Suunnitelmia ja teoksia luodaan piirtäen, valokuvaten ja digitaalisia ohjelmia käyttäe...

ZLI4 Uudet lajit (9lk)

Kurssilla tutustutaan harvinaisempiin koululiikunnan muotoihin ryhmän toiveiden mukaan. Kurssin aikana on mahdollista tutustua lähialuiden liikuntatarjontaan.

ZLI5 Kuntosalikurssi (9lk)

Kurssilla tutustutaan kuntosaliharjoitteluun ja sen muotoihin. Kurssin tavoitteena on innostua kuntosaliharjoittelusta ja oppia luomaan oma harjoitusohjelma.

ZMA3 Matematiikkaa jatko-opintoja varten (9.lk)

Kurssilla varmennetaan ja syvennetään matematiikan taitoja jatko-opiskeluja varten. Kurssilla käsitellään mm. potenssilaskentaa, polynomeja, murtolausekkeita, yhtälöitä ja prosenttilaskentaa. Sisältö tarkentuu osallistujien tarpeiden ja toiveiden ...

ZMU1 Musiikki: Laulamaan! (8. lk)

Lauletaan monipuolista ohjelmistoa oppilaiden toiveita kuunnellen. Tutustutaan oman lauluäänen mahdollisuuksiin ja lauletaan ryhmässä. Harjoitellaan mikkilaulutekniikkaa ja moniäänistä laulua.

ZRU2 Extra svenska (9.lk)

Jatko-opintoja ajatellen erittäin hyödyllinen kurssi. Sinulle, joka haluat vahvistaa jo opittua ja syventää ruotsinkielen taitoasi. Harjoittelemme monipuolisesti keskeisiä asioita ja toteutamme myös kurssilaisten toiveita.

ZTVT2 Ohjelmoinnin perusteet. ( 8.lk tai 9.lk)

Tällä kurssilla opitaan tulevaisuuden perustaitoa, eli ohjelmointia. Kurssin aluksi kartoitetaan ryhmän taitoja ja sitten aloitetaan ohjelmointi alkaen perusteista. Kurssilla voidaan opiskella esimerkiksi jotakin kielistä racket, python tai javasc...