Rekisteröitymisohje kohta kohdalta

1) Tunnuksen tilaaminen ja rekisteröinti

Mene osoitteeseen https://peda.net/:register
  1. Yli 15-vuotias rekisteröityy valitsemalla Olen 15-vuotias tai vanhempi -kuvakkeen.
    Alle 15-vuotiaan tunnuksen rekisteröi huoltaja/opettaja Olen alle 15-vuotias -kuvakkeen kautta.

Screen shot 2014-08-12 at 15.25.13 PM.png

2. Jos olet yli 15-vuotias, niin syötä sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja napauta Lähetä rekisteröinti.

Screen shot 2014-08-12 at 15.35.28 PM.png

3. Alle 15-vuotiaan tunnuksen rekisteröinti tapahtuu ensisijaisesti huoltajan sähköpostiosoitteen kautta. Lomakkeeseen kirjataan

• alle 15-vuotiaan käyttäjän tiedot > 1
  • luvan myöntäneen huoltajan tiedot > 2
  • huoltajan sähköpostiosoite. > 3

Napauta lopuksi Lähetä rekisteröinti -painiketta.
Screen shot 2013-11-19 at 09.39.16 AM.png

2) Tunnuksen aktivoiminen

Tietojen kirjaamisen jälkeen saat antamaasi sähköpostiin ohjeen tunnuksen aktivoimiseksi.
  1. Avaa sähköpostiisi tullut viesti Rekisteröitymistä koskeva sähköposti, ja lue saamasi ohjeet.
  2. Mene osoitteeseen https://peda.net/:login. Tai napauta viestissä olevaa linkkiä.
  3. Syötä sivun käyttäjätunnus-kenttään sähköpostiviestin mukana tullut kertakäyttöinen tunnus (kuusi numeroa) ja salasana-kenttään saamasi kertakäyttöinen salasana.
Kuvankaappaus 2013-4-22 kello 17.36.39.png
  1. Lue järjestelmän käyttöehdot. Hyväksy ehdot napauttamalla sivun lopusta Hyväksyn käyttöehdot -painiketta. Mikäli et hyväksy ehtoja, tunnuksen aktivointi ei ole mahdollista.
Kuvankaappaus 2013-4-22 kello 17.36.58.png
  1. Ehtojen hyväksymisen jälkeen tee itsellesi käyttäjätunnus ja uusi salasana. Käyttäjätunnus näkyy kaikkien omien sivujesi osoitteessa, se on siis julkinen.
  2. Napauta lopuksi Aktivoi tunnus -painiketta.
Kuvankaappaus 2013-4-22 kello 17.57.02.png

3) Omien tietojen antaminen

Tunnus aktivoituu ja sinulle avataan OmaTila. Tee vielä seuraava:
  1. Napauta OmaTila-sivultasi vasemmalta kohtaa Omat tiedot ja asetukset.
  2. Valitse Perustiedot, ja napauta sen alapuolella olevaa Muokkaa-tekstiä.
  3. Kirjoita sukunimesi ja etunimesi niille tarkoitettuihin kenttiin. Huomaa, että ne ovat aina julkisia ja näkyvät avoimessa internetissä. Niitä ei voi kuitenkaan suoraan yhdistää mihinkään kouluun tai kuntaan. Niiden antaminen ei ole pakollista, mutta kaverisi ja opettajasi eivät ehkä löydä sinua järjestelmästä mikäli et anna näitä tietoja.
  4. Voit antaa myös muita tietoja. Ne näkyvät vain sinulle, eikä niiden antaminen ole pakollista.
  5. Napauta lopuksi Tallenna.
Kuvankaappaus 2013-4-22 kello 17.55.01.png