Ohjeet hyvän salasanan luontiin

Salasanan luominen

Vahva salasana auttaa estämään käyttäjätunnuksen, ohjelmien sekä muiden resurssien luvattoman käytön. Mikäli salasanasi on vahva ja huolehdit sen päivityksestä on salasanasi arvaaminen ja selvittäminen vaikeaa.

Salasanassasi tulisi aina olla:
  • Isoja ja pieniä kirjaimia
  • Numeroita
  • Symboleita
  • Sekä vähintään 8 merkkiä
Älä käytä salasanassasi:
  • Henkilötietoja
  • Yleisiä sanoja
  • Käyttäjänimeä, käyttäjän oikeaa nimeä, perheenjäsenen tai lemmikkisi nimeä.
  • Helposti saatavilla olevaa tietoa, kuten autosi rekisterinumeroa tai merkkiä, puhelinnumeroa, sosiaaliturvatunnusta, katuosoitettasi jne.

Salasanana kannattaa käyttää helposti mieleenpainuvaa salasanaa, jotta et joudu kirjoittamaan sitä muistiin. Mikäli kirjoitat salasanasi muistiin, niin pidäthän salasanasi turvallisessa paikassa.

Käytä tärkeissä tileissäsi aina yksilöllistä salasanaa.