Peda.net-arviointityöväline tavoitelähtöiseen oppimiseen

Arviointityökalusta

Peda.net arviointityökalu koostuu kahdesta komponetista:
  1. Arviointipohjasta tai arviointipohjista, joissa määritellään arvioitavat tavoitteet ja kriteerit tavoitteiden täyttymiselle
  2. Arviointimoduulista, johon poimitaan yhdestä tai useammasta arviointipohjasta tavoitteita ja kriteereitä arvioitavaksi
Arviointi voi olla opettajan arviointia, oppijan itsearviointia tai molempia. Opettaja näkee aina kaikkien oppijoiden arvioinnit ja itsearvioinnit. Oppijat puolestaan näkevät opettajan arvioinnin itsestään sekä itsearviointinsa. Oppijat eivät näe toistensa arviointeja.

Arviointipohjat-sivulla on kuvattu arviointipohjien tekeminen ja Arviointimoduuli sivulla työvälineen käyttöönotto, arviointi ja niiden näkyminen opettajalle ja oppijalle.

Yleistä arvioinnista

Peda.netin uusi arviointityöväline tuo opetussuunnitelmissa määritellyt tavoitteet mahdollisimman helposti lähelle opettajaa, oppilasta ja huoltajaa. Arviointityöväline mahdollistaa tavoitelähtöisen oppimisen siten, että opettaja voi määrittää hyvin helposti tavoitteet haluamalleen opintojaksolle. Myös oppija voi asettaa omia tavoitteita opintoihinsa. Helppokäyttöisyytensä ansiosta arviointityöväline soveltuu käytettäväksi varhaiskasvatuksesta yliopistoon sekä ylipäätään kaikkeen tavoitelähtöiseen työskentelyyn ja sen arviointiin.

Arviointipohjia voit tehdä kuntasi pääsivulta, mikäli sinulla on ylläpito-oikeus pääsivulle.

Tarkoituksena on, että joko kunta tai seutukunta tekee omat arviointipohjansa, joita kunnan kaikki opettajat voivat ottaa käyttöön oman ryhmänsä kanssa. Mikäli haluat tämän lisäksi tehdä oppilaitoksellesi omia arviointipohjia, onnistuu sekin. Samoin on mahdollista, että yksittäinen opettaja tekee kurssilleen omat arviointipohjansa.

Huomioithan, että Peda.net-arviointityöväline on ilmainen jäsenillemme! 

Lisätietoja käyttöönottoon ja koulutuksen liittyen:
info@peda.net

Näyttökuva 2018-4-19 kello 14.13.54.png