Näin lisäät sivullesi otsikkokuvan ja muokkaat väriteemaa

Sivun ulkoasun muokkaaminen edellyttää sitä, että toimit OmaTilassasi tai että muokkaamasi sivu on merkattu asetuksissa päätasoksi, muokkaustoiminnot ovat päällä ja että olet muokkaamasi sivun ylläpitäjä.

Varmista, että sivu, jonka ulkoasua muokkaat, on asetettu päätasoksi. Klikkaa sivun "kolme pistettä"-valikosta "Muokkaa", sitten "Asetukset", niin pääset varmistamaan tai valitsemaan sivun Päätaso-sivuksi. Ks. kuva:

Seuraavaksi paina sivun perästä kolmesta pisteestä uudelleen Muokkaa-nappia, niin pääset eteenpäin. Alla olevassa esimerkkikuvassa sivun otsikko on "Mallisivu" ja Muokkaa-nappi löytyy sivun otsikon alta:

Muokkaa-nappi avaa näkymän, josta löytyy kohta "Asetukset". Avaamme seuraavaksi siis Asetukset, jotta voimme muokata sivun tyyliä:

Asetukset-kohdasta päästään "Tyylin muokkaaminen" -alueelle! Nyt voit valita sivullesi väriteeman, asettaa sivulle otsikkokuvan ja koko sivun taustalta isoilla näytöillä mahdollisesti näkyvän sivun taustakuvan. Otsikkokuvaksi kannattaa valita panoraamatyyppinen eli matala ja leveä kuva. Suositus kuvan maksimikooksi on 1280x400 pikseliä. Mikäli valitset kapeamman ja korkeamman kuvan, leikkautuu siitä erityisen paljon ylä- ja alareunasta kuvaa pois. Mikäli kuvassa on jokin erityinen huomiopiste, jonka haluat näkyvän myös esim. pienillä mobiilinäytöillä, kannattaa tämä tärkeä kuvasisältö olla ylä/alasuunnassa keskellä kuvaa ja kuva-alueen vasemmassa neljänneksessä. Kun otsikkokuva skaalautuu pienemmäksi mobiililaitteita ja pienempiä näyttöjä varten, alkaa se ensin zoomautua pienemmäksi. Sen jälkeen (esim. tableteilla ja kännykkänäytöillä) kuva rajautuu oikeasta reunasta alkaen pienemmäksi. Tässä alla on näkymä "Tyylin muokkaaminen" -alueesta:

Kun vaihdat sivusi väriteemaa, varmista, että sinulla on täppä kohdassa "Käytä erikseen määriteltyä väriä". Huomaa, että Peda.net toteuttaa saavutettavuussuosituksia "pakottamalla" värisävyvalinnat sellaisiksi, että tekstien luettavuus on kaikissa tilanteissa riittävä. Muista lopuksi painaa: Tallenna!

p.s. Peda.net-sivujen voimakkaampi, räätälöity muokkaaminen on mahdollista css-työkalujen avulla. Autamme mielellämme räätälöinneissä, ota siis rohkeasti yhteyttä: info@peda.net