Sivun ulkoasun muokkaus, tyyliasetukset

Näin lisäät sivullesi otsikkokuvan ja muokkaat väriteemaa

Sivun ulkoasun muokkaaminen edellyttää sitä, että toimit OmaTilassasi tai että muokkaamasi sivu on merkattu asetuksissa päätasoksi, muokkaustoiminnot ovat päällä ja että olet muokkaamasi sivun ylläpitäjä. Aloita siis tarkistamalla, että toiminnot ovat päällä. Näytä toiminnot/Piilota toiminnot -painike löytyy Peda.netin yläpalkista. Tässä kuvassa näkyy yläpalkin painike, kun toiminnot OVAT näkyvissä:

Varmista, että sivu, jonka ulkoasua muokkaat, on asetettu päätasoksi. Klikkaa "Muokkaa", sitten "Asetukset", niin pääset varmistamaan tai valitsemaan sivun Päätaso-sivuksi. Ks. kuva:

Seuraavaksi paina sivun Muokkaa-nappia, niin pääset eteenpäin. Alla olevassa esimerkkikuvassa sivun otsikko on "Etusivukuvat" ja Muokkaa-nappi löytyy sivun otsikon alta:

Muokkaa-nappi avaa näkymän, josta löytyy kohta "Asetukset". Avaamme seuraavaksi siis Asetukset, jotta voimme muokata sivun tyyliä:

Asetukset-kohdasta päästään "Tyylin muokkaaminen" -alueelle! Nyt voit valita sivullesi väriteeman, asettaa sivulle otsikkokuvan ja koko sivun taustalta isoilla näytöillä mahdollisesti näkyvän sivun taustakuvan. Otsikkokuvaksi kannattaa valita panoraamatyyppinen eli matala ja leveä kuva. Suositus kuvan maksimikooksi on 1280x400 pikseliä. Mikäli valitset kapeamman ja korkeamman kuvan, leikkautuu siitä erityisen paljon ylä- ja alareunasta kuvaa pois. Mikäli kuvassa on jokin erityinen huomiopiste, jonka haluat näkyvän myös esim. pienillä mobiilinäytöillä, kannattaa tämä tärkeä kuvasisältö olla ylä/alasuunnassa keskellä kuvaa ja kuva-alueen vasemmassa neljänneksessä. Kun otsikkokuva skaalautuu pienemmäksi mobiililaitteita ja pienempiä näyttöjä varten, alkaa se ensin zoomautua pienemmäksi. Sen jälkeen (esim. tableteilla ja kännykkänäytöillä) kuva rajautuu oikeasta reunasta alkaen pienemmäksi. Tässä alla on näkymä "Tyylin muokkaaminen" -alueesta:

Kun vaihdat sivusi väriteemaa, ota rasti pois kohdasta "Älä käytä itse määriteltyä väriä". Mikäli tämä valinta on päällä, itse määrittelemäsi väri ei tallennu. Huomaa, että Peda.net toteuttaa saavutettavuussuosituksia "pakottamalla" värisävyvalinnat sellaisiksi, että tekstien luettavuus on kaikissa tilanteissa riittävä. Muista lopuksi painaa: Tallenna!

p.s. Peda.net-sivujen voimakkaampi, räätälöity muokkaaminen on mahdollista css-työkalujen avulla. Autamme mielellämme räätälöinneissä, ota siis rohkeasti yhteyttä: info@peda.net