Oppilaan lisääminen osallistujaksi

Oppilaiden lisääminen luokkaan osallistujiksi:

1. Oppilaalle annetaan kotitehtäväksi rekisteröityä yhdessä huoltajan kanssa Peda.net-palveluun linkistä avautuvien ohjeiden mukaisesti: https://peda.net/id/TT3jjT

Y
li 13-vuotiaat voivat rekisteröidä tunnukset ilman huoltajan suostumusta.
Ohje: https://peda.net/id/TT3jjT

2. Rekisteröityminen kannattaa pyytää tehtäväksi johonkin määräaikaan mennessä, esim. kahden päivän kuluessa tms.

3. Oppilaan kirjauduttua Peda.net-palveluun samalla tavalla kuin opettajakin on tehnyt otetaan hänet oppilaaksi luokan sivulle seuraavasti:

- opettaja klikkaa kirjauduttuaan palveluun luokan nimeä koulun sivulta.

- opettaja klikkaa luokan nimen perästä "julkisuus"

- opettaja klikkaa osallistujien kohdalta "sivulle liittymisen asetukset".

- opettaja ruksii kohdan "sivulle liittyminen vaatii vain avaimen", antaa avainsanan (esim. porkkana) ja tallentaa.

Oppilas kirjautuu Peda.nettiin tunnuksillaan ja menee koulun sivuille ja klikkaa oman luokkansa tai oppiaineryhmänsä nimeä.

Järjestelmä pyytää oppilasta antamaan luokkansa avaimen (esim. porkkana).

Oppilas syöttää avaimen ja tallentaa, jonka jälkeen hän on luokan sivuilla osallistujana ja voi mm. opiskella yhteisöllisesti luokkansa oppimisympäristössä.