Alhoniityn koulu

Valinnainen kotitalous kevät 2018

Kevätkauden valinnaisaineet pyörivät syksyn tapaan torstai-iltapäivisin. Kotitalousluokasta hiipii viikoittain mitä herkullisimpia tuoksuja koulun käytäville. Kurkkaa valinnaisen kotitalouden nettisivuilta, mitä kokit ovat puuhanneet torstaisin!
valinnainen kotitalous kevät2018.jpg

Wanhat 2018

Nokian lukion wanhat vierailivat koulullamme tänään 16.2.2018. Koulun väki sai nauttia pukuloiston lisäksi sekä perinteisemmistä tansseista että nykyaikaisemmista muuveista. Täällä isompi kuvakooste wanhojen esiintymisestä.
Wanhat8.jpg

Penkkarit 2018

Nokian lukion abiturientit ajelivat koulumme ohi tänään torstaina 15.2.2018. Heillä oli oppilaille paljon kovasti odotettuja karkkiterveisiä. Hyvää lukulomaa ja menestystä kirjoituksissa abeille!
Penkkarit 2018.jpeg

Kielivalintailta to 15.2.2018

Hei 3.-luokkalaisten huoltajat! Tervetuloa Harjuniityn kouluun tämän viikon torstaina 15.2. kello 18.00 kuulemaan ja kysymään kielivalinta-asioista. Nokialla tarjotaan mahdollisuutta aloittaa A2-kielen opiskelu neljännellä luokalla. A2-kieleksi voi valita saksan tai ranskan.
kielivalintailta 2018.jpg

Japanilaisia vieraita 14.2.2018

Kaiken pinkkisen ystävänpäivähulinan keskelle saimme 14.2.2018 kouluumme vierailulle 17 opettajaa tai opettajaksi opiskelevaa Japanista. Vieraistamme vain pari puhui englantia, mutta heillä oli kaksi tulkkia mukanaan. Oppilaat tervehtivät innokkaasti vieraita japaniksi "konnichiwa!" ja monet löysivät nopeasti yhteisen kielen tulkkien avulla.

Vieraamme tutustuivat Alhoniityn kouluun, seurasivat oppitunteja ja opettivat oppilaille origamien tekoa. Koska vierailu osui ystävänpäivälle, vieraamme saivat myös osansa halivälkän hulinoista: oppilaat kävivät halaamassa myös vieraitamme ja japanilainen allekirjoitus kaulassa roikkuvassa halipassissa oli suuri aarre!

Perinteinen herkkukärry kiersi luokissa Putous-teemaan pukeutuneen henkilöstön kanssa. Myös herkkukahvilassa oli paljon tv:stä tuttuja hahmoja. Halipasseissa oli myös mm. Tanhupallo-allekirjoituksia.

Tässä kuvia japanilaisten vierailusta ja täällä kuvakokoelma ystävänpäivähulinoista!

japanilaiset vieraat1.jpeg
japanilaiset vieraat2.jpeg
Sydämen muotoiset origamit sopivat hyvin ystävänpäivään!
japanilaiset vieraat3.jpeg
japanilaiset vieraat4.jpeg
Kiitos vierailusta! Arigato! Kuvassa vieraamme, tulkit, rehtorimme ja muutama innokkaista origamien tekijöistämme.

Futsal-turnaus 14.2.2018

Alhoniityn koulun tyttöjen futsal-joukkue otti 14.2.2018 futsal-turnauksessa hienosti hopeaa! Lämpimät onnittelut!
futsal-joukkue.jpeg

Saksalaiset vaihtarit kylässä

4.-luokkalaiset A2-saksanlukijat saivat keskiviikkona 31.1.2018 vieraita, kun vaihto-opiskelijat Elena ja Lisbeth tulivat kylään. He ovat kotoisin Saksasta ja opiskelevat tämän lukuvuoden Nokian lukiossa. Oppilaat saivat haastatella vaihtareita ja kuunnella heidän hassun kertomuksensa "omista lemmikeistään". Jokainen pääsi videoimaan oman keskustelun vaihtarin kanssa ja tunnin lopuksi Lisbeth yllätti oppilaat saksalaisella suklaalla ja nallekarkeilla. Lopuksi vielä valokuva... ja kuten Saksassa on tapana, kaikki sanovat "Spaghetti!"
4DE vaihtarit kylässä.jpeg

Aina on hyvä sää ratsastaa

Kinosten keskelle saapui vesisade, mutta viidesluokkalaisilla tytöillä on aina hyvä sää ottaa keppihevoskisa. Jotta välitunnilla olisi kivaa meillä kaikilla, muistutamme säänmukaisesta pukeutumisesta. Pysytään kuivana ja lämpimänä! toivoo Alhoniityn väki.
keppihevoskisa.jpeg

Tervetuloa kouluun!

Valmiina.jpeg
Alhoniityn opettajat toivottavat kaikki lämpimästi tervetulleeksi kouluun!