≡ Navigointi

Alhoniityn koulu

Alhoniityn koulun maratonhaaste vastaanotettu!

ensimmäinen maratonpäivä.jpegEnsimmäisenä maratonpäivänä 2.5. reitillä kuljettiin aurinkoisessa säässä, kaverin kanssa tai omaan tahtiin, kävellen, hölkäten tai juosten. Koulussamme on huimia välituntiurheilijoita! Olipa hieno aloitus toukokuun urakalle. Lue lisää maratonhaasteesta ja katso lista maratonin ja puolimaratonin suorittaneista.

Elokuvan ensi-ilta 17.5.

Keskiviikkona 17.5. ensi-iltansa sai Wondsan Kuuldo, Alhoniityn koulun yläkoululaisten elokuva. Näin oppilaat itse kertovat elokuvanteosta.
ensi-ilta.jpeg

Wondsan Kuuldo -elokuvaprojekti

Elokuvan tekoon osallistui kolme yläkoulun luokkaa. Jokainen luokka teki oman käsikirjoituksen. Kaikki oppilaat osallistuivat ideointiin.
Kokoonnuimme yhteen lukemaan käsikirjoituksia ja äänestämään sopivinta käsikirjoitusta projektiin.
Äänestyksestä tuli tiukka ja päädyimme yhdistämään käsikirjoitukset. Otimme mielenkiintoisimmat kohdat ja muokkasimme ne sopimaan yhteen. Toimimme ideariihen tavoin.
Jokaiselle oppilaalle tuli jokin rooli elokuvan tekemisessä näyttelijänä, lavastajana, maskeeraajana, kuvaajana tai leikkaajana.
Elokuvaprojektiin kuului myös vierailu Akun tehtaalla Tuotantoyhtiö Legendassa, jossa saimme vinkkejä elokuvan tekoon, ja kuulimme elokuvantekoprosessin eri vaiheista.
Elokuvaa kuvattiin koululla eri paikoissa sekä koulun lähiympäristössä. Näyttelijät ja kuvaaja tekivät työtään innostuneesti ja keskittyneesti.
Kuvaus tehtiin koulun iPadilla. Lopuksi elokuva leikattiin iMovie-ohjelmalla ja siihen lisättiin ääniä ja musiikki.

Pyöräilyviikko 7.-12.5.

Alhoniityn koulun liikuntatiimi tempaisi pyöräilyviikon kunniaksi koulun takakentälle ja metsään taitoradan pyöräilijöille. Välituntien aikana hiekkakentällä taiteiltiin esteiden yli ja ympäri, kuljetettiin mukeja pöydältä toiselle ja metsässä ajettiin kaikkea muuta kuin tavallisen tasaisia reittejä pitkin.

Turvallisia pyöräilyjä kaikille ja muistutuksena, että vain pölkkypää ei käytä kypärää!
pyöräilypäivä.jpg

Siivouspäivä 5.5.

Kevätkelejä odotellessa Alhoniityn koulu järjesti perinteisen siivoustempauksen koulun ympäristössä. Siistiä tuli! Tässä muutama kuva ja siistit terveiset 2B-luokalta!
siivouspaiva.jpg

Alhoniityn koulun kevätseuranta

Kevät keikkuen tulevi ja me bongaamme kevään merkkejä! Julkaisemme täällä koulun väen bongauksia. Kysy opelta tai opehuoneesta ohjeet bongauksen lähettämiseen!

sammakko.jpeg
Sammakko, 1.5.2017 (kuva: Mia Rajamäki)
ahomansikan lehti Saara Välimaa.jpg
Ahomansikan lehti, 28.4.2017 (kuva: Saara Välimaa)
scilla Venni Koskinen.jpg
Scilla, 27.4.2017 (kuva: Venni Koskinen)
sinivuokot Viljo Lehtinen.jpg
Sinivuokot, 19.4.2017 (kuva: Viljo Lehtinen)
pajunkissa.jpeg
Pajunkissoja, 12.4.2017 (kuva: Elina Luoma)
timantit leppä.jpeg
timantit leskenlehti.jpeg
Lisää bongailuja Timanttien retkeltä 10.4.2017 (kuvat: Mia Rajamäki)
leskenlehti timantit.jpeg
leppä kukkii.jpeg
Timantit löysivät luontoretkeltä leskenlehtiä ja lepän kukintoja, 10.4.2017 (kuvat: Elina Wihersaari)
leskenlehti.jpg

Luokka 0-2A kävi kevätretkellä 6.4.2017 ja havaitsi leskenlehtien ja kekomuurahaisten lisäksi sitruunaperhosen ja kärpäsiä. (kuva ja video: Anu-Riikka Lampinen)
leppis.jpeg
Leppäkerttu 5.4.2017, Kangasala (kuva: Elina Luoma)