≡ Navigointi

Tottijärvi-Vahalahden koulu

Rehtori tiedottaa

14.6.2017
TIEDOTE TOTTIJÄRVEN KOULUN JA PÄIVÄKODIN HUOLTAJILLE TOTTIJÄRVEN KOULUN TILANTEESTA

Arvoisat Tottijärven koululaisten ja päiväkotilaisten huoltajat,
Kuten aiemmin on tiedotettu, on Tottijärven koulun kuntotutkimuksessa löytynyt laajoja mikrobi- ja kosteusvaurioita eri puolilta koulua. Terveystarkastaja on antanut lausunnon, jossa on otettu kantaa siihen, että tilojen korjaustoimet on aloitettava välittömästi, mikäli tiloissa aiotaan elokuussa toimintaa jatkaa ja korjaustoimenpiteiden jälkeen on tehtävä asiaan kuuluvat sisäilmamittaukset.

Tilapalveluiden toimesta on aloitettu koulun korjaustyöt. Korjaustyöt tehdään kolmessa vaiheessa. Ensin korjataan koulun uusin osa, sen jälkeen vanhan osan koulun tilat ja viimeisenä varhaiskasvatuksen tilat. Uuden osan korjauksista suuri osa saadaan tehtyä kesän aikana ja koulun tiloihin tulee sijoittumaan kaksi opetusryhmää ja väistötiloihin koulun pihalle kaksi opetusryhmää. Koulu aloittaa siis toimintansa sekä koulun tiloissa että väistötiloissa. Varhaiskasvatus toimii aluksi omissa tiloissaan ja siirtyy väistötiloihin sitten, kun koulun tilojen korjaukset saadaan valmiiksi. Korjaustöiden arvioidaan kokonaisuudessaan olevan valmiina vuoden loppuun mennessä.

Haluan esittää pahoitteluni siitä, että Nokian Uutiset kirjoitti asiasta jo tänään, ennen kuin tieto saavutti teitä huoltajia. Näin ei tiedottamisen pitänyt mennä, vaan olimme sopineet tilapalveluiden kanssa yhteisen tiedotteen lähettämisestä ensin teille huoltajille ja sen jälkeen Nokian Uutisiin. Nokian Uutiset oli kuitenkin eilen soittanut tilapalvelupäällikölle ja haastatellut häntä asiasta. Tilapalvelupäällikkö ei saanut tehtyä juttua tarkastettavakseen, eikä hänelle kerrottu, että juttu aiotaan julkaista jo tänään. Jutussa oli joitakin virheellisiä tietoja, jotka toivottavasti korjataan pian. Itse olin yhteydessä Nokian Uutisiin siitä, kun lehtijutussa kirjoitettiin, että Nokianvirran koulun kohtalo ratkaistaan kouluverkkoselvityksessä. Mitään kouluverkkoselvitystä ei ole tekeillä eikä suunnitelmissakaan lähitulevaisuudessa.

Tottijärven koulun osalta tehtävillä korjaustoimenpiteillä saadaan koululle lisää toiminta-aikaa mahdollisesti useitakin vuosia, mutta korjauksilla ei pystytä poistamaan kaikkia ongelmia pysyvästi. Näin ollen tulevina vuosina tulee eteen Tottijärven koulun ja varhaiskasvatustilojen osalta pysyvämmän ratkaisun suunnittelu.

Ystävällisin yhteistyöterveisin ja aurinkoisia kesäpäiviä toivotellen,
Pauliina Pikka
va. sivistysjohtaja
Nokian kaupunki
p- 040-133 4770
pauliina.pikka@nokiankaupunki.fi

5.6.2017
Tälle sivulle ja Wilmaan ilmoitetaan välittömästi, kun saadaan lisätietoa Tottijärven koulun tilanteesta. Tällä hetkellä väistötiloja ja rakennuksen ylipaineistuksen mahdollisuutta selvitellään. Rehtori työskentelee Nokian koululla kesäkuussa ja on siellä tavattavissa. Ovet ovat lukossa, joten soita ennen tuloasi.

Kaikesta huolimatta hyvää kesää toivotellen,
Mari Liukonsuo
p. 040-1334457
mari.liukonsuo@nokiankaupunki.fi