Päiväkoti Naavametsä

Naavametsän viikkoa 38

Tämä viikko alkoi kynttilähetkellä, jonka aiheena oli kiitollisuus. Kuulimme tarinan, kuinka Jeesus paransi kymmenen ihmistä mutta vain yksi heistä muisti tulla kiittämään. Kävimme myös läpi, mistä luonnon antimista me olemme kiitollisia tänä syksynä. Olimme kiitollisia muun muassa vadelmista, kurkuista ja auringonkukista. 

IMG_0836.JPGTemppuratojen tekeminen on ollut ulkona nyt kovassa huudossa, niitä kun on näppärä rakentaa laudoista ja renkaista joita meillä pihalla on. Siinä on hyvä harjoitella tasapainottelua ja rakentamistaitoja. Ratoja voi tehdä monenlaisia ja eri pituisia! 

InkedIMG_0860_LI.jpgTällä viikolla olemme myös lasten kanssa tutustuneet enemmän kierrätykseen. Kaikkia roskia ei laitetakkaan samaan sekajätteeseen, vaan niitä lajitellaankin moniin eri paikkoihin! Metalli, lasi, muovi, pahvi, paperi ja biojäte!

3-4-vuotiaat kävivätkin tekemässä kävelyretken Rokkalan kaupan pihassa olevien lajitteluastioiden luokse! Sinne vietiin erilaisia lajiteltavia roskia. Lapset kävivät aikuisen kanssa myös kaupassa viemässä kierrätykseen vanhoja pattereita ja palauttivat pulloja. Kuitti vietiin sitten yhdessä kassalle. 

Paluumatkalla lapset kävivät vielä Emolan kentällä juoksentelemassa ja tekemässä luonnonmateriaalitauluja, maahan piirtämällä :)

IMG_5934.JPG
IMG_5940.JPG
IMG_5946.JPG1-2-vuotiaat tutustuivat myös kierrätykseen sisätiloissa! Erilaisiin muovilaatikoihin oli laitettu erilaisten lajiteltavien kuvia, ja jokainen sai käydä viemässä roskia oikeisiin laatikoihin. Kivaa tuntui olevan ja papereita oli myös kiva hieman repiä ennen lajittelua! :) 2-vuotiaat pääsevät vielä loppuviikosta toteuttamaan oman kävelyretken .
IMG_0893.JPGOikein ihanan syksyistä loppuviikkoa kaikille!

Naavametsän viikkoa 37

Syksy on saapunut, ainakin mikä on sateiden ja tuulen määrään uskominen.
Tällä viikolla meillä on ollut ohjelmassa mm. pihasuunnistusta, musiikkia, kädentaitoja, vapaata leikkiä sekä myös vapaata askartelua! Perjantaina 4-5-vuotiaat innostuivat myös nukketeatterin esittämisestä. Perjantaina 4-5-vuotiailla oli myös Molliin liittyvä muistipeli hetki :)

Tässä hieman kuvia viikon varrelta, ensi viikolla taas uudet kujeet! :)
IMG_0734.JPG
IMG_0741.JPG
IMG_0750.JPG
IMG_0823.JPG
InkedIMG_0797_LI.jpg
InkedIMG_0804_LI.jpg

Naavametsän viikkoa 36

Lämmin syksy jatkuu meillä täällä Naavametsässä. Tällä viikolla olemme puuhastelleet niin pikkueskaripuuhien, kädentaitojen sekä musiikin äärellä! Pienimmät ovat myös pallotelleet ja rytmitelleet. 3-5-vuotiailla on tällä viikolla ykkösleikiksi noussut majaleikki! 
InkedInkedIMG_0720_LI.jpg
Kädentaidoissa on näkynyt syksy, luonnon materiaalit ja syksyn värit.
IMG_0713.JPG
IMG_0716.JPG
IMG_0724.JPGMusiikilla tosiaan aloiteltu syksyisiä lauluja ja erilaisia tutustumislauluja.
InkedInkedIMG_5883_LI.jpg
IMG_5877.JPGVauhdikkaalla pallottelukuvalla toivotamme kaikille Naavametsäläisille oikein mukavaa loppuviikkoa! :)

Naavametsän viikkoa 35

Tämä viikko olikin taas erityinen viikko, kun pääsimme tutkimaan ympäröivää luontoa monellakin tavalla!
Alkuviikosta 2-3-vuotiaat koristelivat kiikarit, jotka askartelimme viime viikolla. Kun ne olivat valmiit, niitä pääsi testaamaan ulkona! Sieltä löytyi niin puita, kiviä, lintuja kuin oraviakin! Luonnossa on kaikkea jännittävää. 
IMG_0597.JPGTiistaina pääsimmekin käymään kesäretkellä! Matkustimme Anjan puistoon bussilla 2-5-vuotiaiden voimin. Bussimatka oli mukava ja perillä pääsimme ihastelemaan kaunista luontoa, kukkaistutuksia, erilaisia patsaita ja ennen kaikkea eläimiä! Pihoilla vilisteli paljon pupuja ja oravia, näimmepä myös kaksi riikinkukkoa, hanhia, suuren suuria kanoja sekä sorsia! Kukkoa emme valitettavasti nähneet, mutta kuulimme sen mahtavan kiekauksen! Isot kiitokset Jari ja Teija Räihälle! :)
IMG_0612.JPG
IMG_0618.JPG
InkedInkedIMG_0626_LI.jpg
IMG_0660.JPGTällä viikolla minieskarit ja 4-vuotiaat pääsivät askartelemaan omat kynäpurkit. Puuha tuntui mukavalta ja hienoja valmiita purkkeja saatiinkin. Ulkona leikit ovat kulkeneet edelleen mukavasti, pysyvinä kestosuosikkeina keinuminen, mopoilla ajelu sekä hiekkaleikit. 
IMG_0689.JPG
IMG_0603.JPG
IMG_0607.JPGLisäksi olemme ottaneet käyttöön lasten osallistamiseksi mielipidetaulukon! Taulukkoon merkataan, onko toiminta ollut mukavaa, en oikein osaa sanoa vai ei mukavaa. Näin opimme kehittämään toimintaamme ja saamme lapsen äänen kuuluviin heille helpolla tavalla :)
IMG_0693.JPGOikein ihanaa viikonloppua kaikille!! :)

Naavametsän viikkoa 34

Hieman harmaampi ja sateisempi viikko on ollut säiden puolesta, mutta se ei meidän menemistämme haittaa! Pienet kuralätäköt ovat lasten mielestä vain mukavia kun on oikeanlainen kuravarustus. Vedestä onkin moneksi; siitä saa tehtyä niin kuramutaa, keittoja kuin maaliakin! Kyllä Naavametsäläisillä on hyvä mielikuvitus.
IMG_0572.JPG

Sisällä ollaan jatkettu leikkejen lomassa, ja olemmepa opetelleet muutaman uuden laulunkin. Niiden aiheina ovat olleet värit ja syksy. Yksinä tämän hetken suosikki lauluista ovat olleet Autolla ajetaan varo-varovasti ja Kaksi vanhaa autonrämää. Kulkuvälineitä kyllä riittää!
IMG_0574.JPGVäristys- sekä piirrustustehtävät ovat edelleen lastemme suosiossa. Olemmekin harjoitelleet kovasti tarkkaa väritystä, jotta pysytään viivojen sisäpuolella. 

Joskus kun unilta noustessa oikein väsyttää, on mukava heräillä patjalla, vaikka kaverinkin kanssa :)
Luontoakin olemme ehtineet havainnoimaan! Eilen 3-vuotiaamme löysivätkin kotilon pihlajamme juurelta :) Sitä ihasteltiin oikein isolla porukalla!
IMG_0577.JPGIMG_0579.JPGIMG_0582.JPGMuistakaa, että syksy lähestyy joten varaudutaan lämpimälläkin vaatetuksella! :) Oikein ihanaa ja rentouttavaa loppuviikkoa!
IMG_0586.JPGIMG_0583.JPG

Naavametsän viikkoa 33

Yksi viikko taas takana ja aika menee kuin siivillä. Olemme edelleet jatkaneet toimintaa leikkipainoitteisesti, mutta välillä tehneet myös kädentaitoja ja vapaa askartelu on aina mahdollista! Laulu ja musiikki kuuluvat myös arkeemme ja sitä harrastamme edelleen aktiivisesti. Tässä jälleen kuvia viikon varrelta! :)
IMG_5801.JPGIMG_5807.JPG
IMG_5806.JPGIMG_5814.JPG

Naavametsän viikkoa 32

Tällä kuluneella viikolla olemme puuhastelleet enimmäkseen vapaan leikin, ulkoilun ja toisiimme tutustumisen merkeissä. Legot, nuket, eläimet, autot ja roolivaatteetkin on taas kaivettu esiin kesän jäljiltä ja niillä leikkiminen sujuu hyvin entiseen malliin! Tässä hieman kuvia viikon varrelta :)

IMG_5777.JPG
IMG_5787.JPGIMG_5789.JPGIMG_5785.JPG

Tervetuloa

Naavametsän uusi toimintakausi alkaa. Naavametsän kuulumisia ja toimintaa pääset seuraamaan tälle sivustolle. Tervetuloa uudet ja vanhat perheet.

T: Heli, Juuli ja Taina