Päiväkoti Naavametsä

Naavametsän viikkoa 3

IMG_1926.JPG3-vuotiaat kuljettivat sisäliikunnassa mm. hernepusseja eri tavoilla.

IMG_1943.JPG1-2-vuotiaat etsivät talvi-sisäradalla eläimiä. Niitä löytyikin monta!

IMG_1944.JPGRyömitään "lumi"tunnelista!

IMG_6320.JPG1-3-vuotiaita matkalla pulkkamäkeen.

IMG_6353.JPG3-5-vuotiaiden musiikkihetkeä. Kokeilimme erilaisia soittimia, mm. triangelia ja kastanjetteja.

Hyvää alkanutta vuotta!

Viikkomme alkoikin mielenkiintoisissa merkeissä, kun saimme kaksi poliisia vierailemaan luonamme. He kertoivat meille pyöräilykypärän tärkeydestä ja kuinka ketään ei saa jättää leikin ulkopuolelle sekä siitä että poliisi on lasten ja aikuisten ystävä. Poliiseille saa vaikka vilkuttaa jos heidät sattuu näkemään esimerkiksi kaupungilla! Tämän jälkeen poliisit esittelivät poliisin varusteita.

IMG_1732.JPG
IMG_1733.JPG
1-2-vuotiailla oli lumisadeaskartelu, jossa sai repiä vanua ja sitten harjoiteltiin niistä pallon tekemistä pyörittelemällä vanua käsien välissä. Lopuksi liimattiin "hiutaleet" siniselle taivaalle.

IMG_1751.JPG
4-5-vuotiaat kävivät Emolan kentällä luistelemassa. Pieniä kaatumisia sattui mutta hienosti jaksettiin nousta aina uudelleen pystyyn ja harjoittelemaan luistelutaitoja. Kivaa oli!

Naavametsän viikkoa 50

Viime viikolla Naavametsässä muistettiin Suomen itsenäisyyspäivää pienellä esityksellä, Lippu jonka sydän lepatti. Se kertoi Suomen lipun tehtävästä liehua salossa juhlapäivän kunniaksi. Suomen lippu täyttikin tänä vuonna jo 100-vuotta.
IMG_6233.JPG
IMG_6237.JPG
IMG_6228.JPG
Tällä viikolla olemme puuhastelleet piparin leivonnan ja joululaulujen tunnelmissa. Joulukalenterin avaaminen Tipiti-tontun kanssa on odotettu hetki päivässä, ja samalla tiedetään että joulu lähenee. Joko teillä on kirjoitettu joulupukille?

IMG_1617.JPG

IMG_1609.JPGKynttilähetkellä puhuttiin joulukuusen koristeiden merkityksestä.

IMG_1613.JPG3-vuotiaiden askartelun tuloksia :)

IMG_6243.JPG
IMG_6274.JPG
Oikein mukavaa loppuviikkoa kaikille!

Naavametsän viikkoa 48

Naavametsä oli saanut jouluisen ilmeen tiistai aamuna. Tontut kai olivat koristelleet paikat jouluisiksi, juuri sopivasti perheiden yhteistä aamupalaa varten. Tarjolla oli riisipuuroa, kinkkua, mehua, kahvia, pipareita.... aika herkullista.
IMG_6192.JPG
Pikkueskareissa käytiin läpi samankokoista, suurempi kuin ja pienempi kuin. Mittasimme myös itsemme, että voimme keväällä katsoa, onko pituutta tullut lisää.
IMG_1539.JPG
3-5-vuotiailla oli sisätemppurata, jossa harjoiteltiin muun muassa hyppyjä, tasapainoilua sekä kuperkeikkoja. Hauskaa riitti ja koettiin onnistumisia, huippua!
IMG_1556.JPG
IMG_1567.JPG
1-2-vuotiaat tekivät tuputtamalla kalvon avulla keittiön ikkunaan sinivalkoiset itsenäisyyspäivän kynttilät. Jännintä taisi olla pöydällä seisominen, mitä ei yleensä saa tehdä! Yhden lapsen kommentti kynttilän tekemisen jälkeen; "Se oli tosi kivaa!"

IMG_6179.JPG
IMG_6187.JPG
2-vuotiaat pääsivät vielä tekemään jouluisen musiikkimaalauksen opiskelijamme opastamana. Taustalla soi joululauluja, vesivärivaihtoehtoina olivat sininen ja punainen. Lopuksi vielä tehtiin valkoisella pieniä lumihiutaleita kuvaan, mukavaa!
IMG_6203.JPG
Naavametsän väki toivottaa oikein mukavaa viikonloppua ja hyvää joulukuun alkua kaikille! :)

Naavametsän viikkoa 47

Vihdoinkin pakkasta. Lapset ovat iloinneet, kun ei ole tarivnnut pukea enää kuravaatteita päälle. Onhan se helpompi liikkua jo touhuta ilman niitä.
Viikkoon on jälleen mahtunut kaikenlaista, muun muassa jouluisia kädentaitoja, satuhierontaa sekä vapaata askartelua sekä clikseillä rakentelua.

Jouluiset puuhat ovat jälleen pikkuhiljaa saapumassa meille Naavametsään, toivotaan että seuraavaksi saataisiin hieman luntakin piristämään jo hämärtyviä iltapäiväulkoiluja :)
IMG_1510.JPG
IMG_6166.JPG

IMG_1516.JPGSatuhetket ovat mieluisia niin isommille kuin pienemmillekin.

IMG_6172.JPGLapsilta löytyy kyllä luovuutta: kontrabasso ja kitara!

Naavametsän viikkoa 46IMG_6152.JPG"Naavametsäläinen tässä soittaa, soittaa, soittaa.."

IMG_6157.JPG"Pää, olkapää, peppu, polvet!!"

IMG_1486.JPGVapaata maalailua, ihania taideteoksia.
IMG_1489.JPGMuumidominoa aikuisen kanssa, hyvin sujui!
IMG_1491.JPGMeillä saa halutessaan myös upeita kampauksia.

Naavametsän viikkoa 45

Oikein mukavaa kuluvaa marraskuun ensimäistä viikkoa! Talvi lähenee, mutta lunta saadaan varmaan vielä odotella jonkin aikaa...

Alkuviikosta meillä kävi seurakunnan työntekijä pitämässä isänpäivä aiheisen kynttilähetken. Lapset saivat kertoa millaisista asioista oma isä tykkää ja liittää siihen värin, josta isä pitää.
Ulkoilussa saimme sitten ihmetellä kaupungin työntekijöiden työskentelyä, kun he putsasivat lehtiä ränneistä. Välillä meinattiin ihan säikähtää, kuinka lähelle ja korkealle se työkone meneekään.
IMG_1406.JPG
IMG_1424.JPG
Pikkueskareissa on harjoiteltu viikonpäiviä, muun muassa lorujen, laulujen ja leikkien avulla. 
3-4-vuotiailla oli tunteisiin liittyvää Mollia. 1-2-vuotiaat kävivät läpi liikennesääntöjä ja autolla ajamista sisäleikkiradalla. Liikkeelle lähdettiin vihreällä valolla, ajettiin bussilla varo-varovasti ja siitä tunnelin läpi, odoteltiin stop-merkin kohdalla ja lopuksi ajettiin romurallia aina siihen asti, että moottori putosi.
IMG_1408.JPG
IMG_1422.JPG
Pääsimme myös osallistumaan Röllissä pidettyyn musiikkiesitykseen. Orkesteri Vastarannan Siili lauloi ja soitti erilaisin soittimin hauskoja lauluja, muun muassa kiusaamisen tyhmyydestä, saunomisesta, kaukosäätimen katoamisesta ja hopusta sekä kiireestä. Kiitos oikein paljon @vastarannansiili !
IMG_1432.JPG
Torstaina jännittävintä taisi olla isänpäiväkahvitusten odottelu. Leikittiin sisällä ja mentiin sitten yhdessä vanhempien kanssa kahvittelemaan, lapset tosin taisivat hörppiä mehua. Herkullisia munkkeja unohtamatta!
IMG_1440.JPG
IMG_1444.JPG
Naavametsä toivottaa oikein mukavaa viikonloppua ja hyvää isänpäivää kaikille! :)

Naavametsän viikkoa 44

Olemme päässeet takaisin niin kutsuttuun normaaliin arkeen syysloma viikon jäljiltä. 

Viikkoon on mahtunut niin poliisileikkejä, rosvoleikkejä, musiikkia kuin salaisuushommiakin.
Koko viikko on sään puolesta ollut hieman harmaa, mutta onneksi iloisella mielellä ei niin ole väliä millaisella ilmalla sitä ulkoillaan! Kuravaatteet päälle ja touhuilemaan. Sisällä tehtävissä vapaissa hommissa yhä useampi lapsi on innostunut piirtämään. Meillä syntyykin hienoa taidetta, on sydämiä, kukkia, rekkoja ja poliisitietokoneitakin.
IMG_6141.JPGPerjantaina viikkomme huipentui lasten discoon, jonne sai tuoda omia levyjä kuunneltavaksi. Jos omaa levyä ei ollut, eipä hätää. Kavereiden levyiltä löytyi hyviä kappaleita ja Youtubestakin kuunneltiin muutama. Menoa ja meininkiä ainakin riitti ja sehän se on pääasia että on hauskaa.
IMG_1387.JPG
IMG_1399.JPGNäihin kuviin ja tunnelmiin!

Naavametsän viikkoa 42

Viikkoon on mahtunut jälleen syksyisiä kädentaitojen harjoituksia. Tällä kertaa teemana olivat ihanan punaiset kärpässienet, joita 4-5-vuotiaat pääsivät toteuttamaan. Ompa mukaan näköjään eksynyt yksi pienen pieni peikkokin...
IMG_6068.JPGUlkona on saatu nauttia ihanista syksyn väreistä. Lehtiä on tippunut pihaan jälleen paljon ja niitä onkin hyvä hyödyntää leikeissä. Lehdistä voi haravoida lehtikasoja, joita taas voi kuskata eri paikkoihin rekkojen lavalla. Tekemistä riittää kyllä kaikille!
IMG_6071.JPGUlkona toimintana toteutettiin myös suunnistusta, nimittäin Ryhmä-Hau suunnistusta! Lapsille annettiin paperi josa oli eri Ryhmä-Hau jäsenten kuvia ja kynä. Sitten lähdettiin kävelemään eri puolille pihaa, tavoitteena löytää paperissa olevat hahmot.
IMG_1318.JPG
IMG_1317.JPGKampauspää ja kampaustarvikkeet on myös tuotu varastosta lasten leikkeihin. Miten upeita kampauksia lapset loihtivatkaan toisilleen, joskus ehkä myös aikuisillekin :)
IMG_1275.JPG

Naavametsän viikkoa 41

Alkuviikosta saimme Jukureiden pelaajia vierailemaan luoksemme Naavametsään. Pelaajat ehtivät istua kanssamme ja jutustella mukavia. Saimme lisäksi nimikirjoituksilla varustettuja pelaajakortteja sekä uusille lapsille heijastinliivit! Muistakaa aina heijastimet tähän vuodenaikaan. 

IMG_1245.JPG
Kynttilähetkellä opetettiin kirkosta. Käytiin läpi,
mitä kaikkea kirkkoon kuuluu ja niistä koottiin värikkäistä tilkuista esimerkki lapsille. 

IMG_1238.JPG
Lapsille oli järjestetty myös pöytäteatteriesitys. Joillekin lapsille esitys saattoikin olla tuttu tarina, kolme pientä pukkia. Kolme pukkiveljestä yittää sillan, jonka alla asuu peikko. Mielenkiintoista seurattavaa!

IMG_6059.JPG
Ohjatun puuhastelun lomaan on myös mahtunut vapaata ohjelmaa. Muun muassa roolileikkejä, vasarahommia, piirtelyä ja palomies- ja poliisileikkejä. 

IMG_1257.JPG
Ensi viikolla jatketaan, oikein mukavaa viikonloppua! :)

Uusia rekkoja!

Iso kiitos kannatusyhdistykselle uusista lelurekoista! Menevät varmasti kovaan käyttöön! :)
IMG_1217.JPG

Naavametsän viikkoa 40

Tällä viikolla olemme olleet melko paljon ulkona, onhan tuolla aika mukavan kirpeä syyssää. 
Alkuviikosta 3-5-vuotiaat etsivät ohjeen mukaan luonnosta materiaaleja, joiden avulla maahan taiteiltiin oma kuva. Hyvää luonnonmateriaalien hyödyntämistä. Samalla harjoiteltiin myös lukumääriä 1-4.
IMG_1164.JPG
IMG_1166.JPG
Osa 1-2-vuotiaista aloitti kädentaidoissa siilin tekemisen. Siilin vartaloon painettiin omalla kämmenellä ruskean värin avulla piikkejä. "Yäk, käsi on likainen" kuului eräs kommentti, mutta hauskaa silti tuntui olevan.
IMG_5984.JPG
Musiikissa 1-2-vuotiaat ovat jatkaneet syksyisten laulujen parissa. Yksi suosikki on Hiiri mittaa maailma. Toisena suosikkina taitaa tulla Vedetään nuottaa! Joka musiikkihetken alussa pikku nalle kulkee osallistujien sylistä syliin, katsoen ketkä kaikki ovat paikalla. 
IMG_1180.JPG
3-5-vuotiaat pääsivät torstaina Naavametsän läheiselle hiekkakentälle, jossa harjoitettiin yleisurheilua. Lajeihin kuului ainakin keihäänheitto, aitajuoksu, köydenveto sekä juoksu! 
IMG_5991.JPG
IMG_6015.JPGSamaan aikaan Naavametsän omassa pihassa 2-vuotiaat saivat myös harjoitella hieman yleisurheilua. Esteradassa ensin kuljettiin lautoja pitkin tasapainoa harjoitellen, sen jälkeen hypittiin esteiden yli ja heitettiin palloa niin pitkälle kuin mahdollista! 1-vuotiaat puolestaan harjoittelivat hernepussien heittoa. 
IMG_1195.JPG
IMG_1189.JPG
Oikein mukavaa loppuviikkoa kaikille!! :)

Naavametsän viikkoa 39

Aamut ovat alkaneet jo pikkuhiljaa kylmetä, sen saimme todeta kun osa lapsista maanantai aamuna kertoi päiväkotiin tullessaan: "Meidän auto oli jäässä!" Pakkastahan siellä alkaa jo pikkuhiljaa aamuisin olla!

Tätä viikkoa olemme vietelleet muun muassa muovailemalla, rakentelemalla majoja, rosvoja jahtaamalla ja meren pohjasta aarteita keräämällä. Mukaan on mahtunut myös kaverin kanssa yhdessä legoilla rakentelua sekä pallotteluharjoituksia. 

InkedIMG_0948_LI.jpg
InkedIMG_0944_LI.jpgKädentaidoissa 1-2-vuotiaat pääsivät jatkamaan syksyistä omppupainantaa! Väreinä olivat keltainen, punainen ja oranssi. On mukavaa askarrella luonnonmateriaaleilla!
IMG_5980.JPGTällä viikolla meillä oli myös Naavametsän ja perheiden yhteinen perhepiknik päiväkoti Röllin tiloissa! Iso kiitos kaikille mukana olleille, naurua ja vauhtia riitti!
IMG_0953.JPG
IMG_0950.JPGNaavametsän väki toivottaa oikein ihanaa viikonloppua kaikille! :)

Naavametsän viikkoa 38

Tämä viikko alkoi kynttilähetkellä, jonka aiheena oli kiitollisuus. Kuulimme tarinan, kuinka Jeesus paransi kymmenen ihmistä mutta vain yksi heistä muisti tulla kiittämään. Kävimme myös läpi, mistä luonnon antimista me olemme kiitollisia tänä syksynä. Olimme kiitollisia muun muassa vadelmista, kurkuista ja auringonkukista. 

IMG_0836.JPGTemppuratojen tekeminen on ollut ulkona nyt kovassa huudossa, niitä kun on näppärä rakentaa laudoista ja renkaista joita meillä pihalla on. Siinä on hyvä harjoitella tasapainottelua ja rakentamistaitoja. Ratoja voi tehdä monenlaisia ja eri pituisia! 

InkedIMG_0860_LI.jpgTällä viikolla olemme myös lasten kanssa tutustuneet enemmän kierrätykseen. Kaikkia roskia ei laitetakkaan samaan sekajätteeseen, vaan niitä lajitellaankin moniin eri paikkoihin! Metalli, lasi, muovi, pahvi, paperi ja biojäte!

3-4-vuotiaat kävivätkin tekemässä kävelyretken Rokkalan kaupan pihassa olevien lajitteluastioiden luokse! Sinne vietiin erilaisia lajiteltavia roskia. Lapset kävivät aikuisen kanssa myös kaupassa viemässä kierrätykseen vanhoja pattereita ja palauttivat pulloja. Kuitti vietiin sitten yhdessä kassalle. 

Paluumatkalla lapset kävivät vielä Emolan kentällä juoksentelemassa ja tekemässä luonnonmateriaalitauluja, maahan piirtämällä :)

IMG_5934.JPG
IMG_5940.JPG
IMG_5946.JPG1-2-vuotiaat tutustuivat myös kierrätykseen sisätiloissa! Erilaisiin muovilaatikoihin oli laitettu erilaisten lajiteltavien kuvia, ja jokainen sai käydä viemässä roskia oikeisiin laatikoihin. Kivaa tuntui olevan ja papereita oli myös kiva hieman repiä ennen lajittelua! :) 2-vuotiaat pääsevät vielä loppuviikosta toteuttamaan oman kävelyretken .
IMG_0893.JPGOikein ihanan syksyistä loppuviikkoa kaikille!

Naavametsän viikkoa 37

Syksy on saapunut, ainakin mikä on sateiden ja tuulen määrään uskominen.
Tällä viikolla meillä on ollut ohjelmassa mm. pihasuunnistusta, musiikkia, kädentaitoja, vapaata leikkiä sekä myös vapaata askartelua! Perjantaina 4-5-vuotiaat innostuivat myös nukketeatterin esittämisestä. Perjantaina 4-5-vuotiailla oli myös Molliin liittyvä muistipeli hetki :)

Tässä hieman kuvia viikon varrelta, ensi viikolla taas uudet kujeet! :)
IMG_0734.JPG
IMG_0741.JPG
IMG_0750.JPG
IMG_0823.JPG
InkedIMG_0797_LI.jpg
InkedIMG_0804_LI.jpg

Naavametsän viikkoa 36

Lämmin syksy jatkuu meillä täällä Naavametsässä. Tällä viikolla olemme puuhastelleet niin pikkueskaripuuhien, kädentaitojen sekä musiikin äärellä! Pienimmät ovat myös pallotelleet ja rytmitelleet. 3-5-vuotiailla on tällä viikolla ykkösleikiksi noussut majaleikki! 
InkedInkedIMG_0720_LI.jpg
Kädentaidoissa on näkynyt syksy, luonnon materiaalit ja syksyn värit.
IMG_0713.JPG
IMG_0716.JPG
IMG_0724.JPGMusiikilla tosiaan aloiteltu syksyisiä lauluja ja erilaisia tutustumislauluja.
InkedInkedIMG_5883_LI.jpg
IMG_5877.JPGVauhdikkaalla pallottelukuvalla toivotamme kaikille Naavametsäläisille oikein mukavaa loppuviikkoa! :)

Naavametsän viikkoa 35

Tämä viikko olikin taas erityinen viikko, kun pääsimme tutkimaan ympäröivää luontoa monellakin tavalla!
Alkuviikosta 2-3-vuotiaat koristelivat kiikarit, jotka askartelimme viime viikolla. Kun ne olivat valmiit, niitä pääsi testaamaan ulkona! Sieltä löytyi niin puita, kiviä, lintuja kuin oraviakin! Luonnossa on kaikkea jännittävää. 
IMG_0597.JPGTiistaina pääsimmekin käymään kesäretkellä! Matkustimme Anjan puistoon bussilla 2-5-vuotiaiden voimin. Bussimatka oli mukava ja perillä pääsimme ihastelemaan kaunista luontoa, kukkaistutuksia, erilaisia patsaita ja ennen kaikkea eläimiä! Pihoilla vilisteli paljon pupuja ja oravia, näimmepä myös kaksi riikinkukkoa, hanhia, suuren suuria kanoja sekä sorsia! Kukkoa emme valitettavasti nähneet, mutta kuulimme sen mahtavan kiekauksen! Isot kiitokset Jari ja Teija Räihälle! :)
IMG_0612.JPG
IMG_0618.JPG
InkedInkedIMG_0626_LI.jpg
IMG_0660.JPGTällä viikolla minieskarit ja 4-vuotiaat pääsivät askartelemaan omat kynäpurkit. Puuha tuntui mukavalta ja hienoja valmiita purkkeja saatiinkin. Ulkona leikit ovat kulkeneet edelleen mukavasti, pysyvinä kestosuosikkeina keinuminen, mopoilla ajelu sekä hiekkaleikit. 
IMG_0689.JPG
IMG_0603.JPG
IMG_0607.JPGLisäksi olemme ottaneet käyttöön lasten osallistamiseksi mielipidetaulukon! Taulukkoon merkataan, onko toiminta ollut mukavaa, en oikein osaa sanoa vai ei mukavaa. Näin opimme kehittämään toimintaamme ja saamme lapsen äänen kuuluviin heille helpolla tavalla :)
IMG_0693.JPGOikein ihanaa viikonloppua kaikille!! :)

Naavametsän viikkoa 34

Hieman harmaampi ja sateisempi viikko on ollut säiden puolesta, mutta se ei meidän menemistämme haittaa! Pienet kuralätäköt ovat lasten mielestä vain mukavia kun on oikeanlainen kuravarustus. Vedestä onkin moneksi; siitä saa tehtyä niin kuramutaa, keittoja kuin maaliakin! Kyllä Naavametsäläisillä on hyvä mielikuvitus.
IMG_0572.JPG

Sisällä ollaan jatkettu leikkejen lomassa, ja olemmepa opetelleet muutaman uuden laulunkin. Niiden aiheina ovat olleet värit ja syksy. Yksinä tämän hetken suosikki lauluista ovat olleet Autolla ajetaan varo-varovasti ja Kaksi vanhaa autonrämää. Kulkuvälineitä kyllä riittää!
IMG_0574.JPGVäristys- sekä piirrustustehtävät ovat edelleen lastemme suosiossa. Olemmekin harjoitelleet kovasti tarkkaa väritystä, jotta pysytään viivojen sisäpuolella. 

Joskus kun unilta noustessa oikein väsyttää, on mukava heräillä patjalla, vaikka kaverinkin kanssa :)
Luontoakin olemme ehtineet havainnoimaan! Eilen 3-vuotiaamme löysivätkin kotilon pihlajamme juurelta :) Sitä ihasteltiin oikein isolla porukalla!
IMG_0577.JPGIMG_0579.JPGIMG_0582.JPGMuistakaa, että syksy lähestyy joten varaudutaan lämpimälläkin vaatetuksella! :) Oikein ihanaa ja rentouttavaa loppuviikkoa!
IMG_0586.JPGIMG_0583.JPG

Naavametsän viikkoa 33

Yksi viikko taas takana ja aika menee kuin siivillä. Olemme edelleet jatkaneet toimintaa leikkipainoitteisesti, mutta välillä tehneet myös kädentaitoja ja vapaa askartelu on aina mahdollista! Laulu ja musiikki kuuluvat myös arkeemme ja sitä harrastamme edelleen aktiivisesti. Tässä jälleen kuvia viikon varrelta! :)
IMG_5801.JPGIMG_5807.JPG
IMG_5806.JPGIMG_5814.JPG

Naavametsän viikkoa 32

Tällä kuluneella viikolla olemme puuhastelleet enimmäkseen vapaan leikin, ulkoilun ja toisiimme tutustumisen merkeissä. Legot, nuket, eläimet, autot ja roolivaatteetkin on taas kaivettu esiin kesän jäljiltä ja niillä leikkiminen sujuu hyvin entiseen malliin! Tässä hieman kuvia viikon varrelta :)

IMG_5777.JPG
IMG_5787.JPGIMG_5789.JPGIMG_5785.JPG

Tervetuloa

Naavametsän uusi toimintakausi alkaa. Naavametsän kuulumisia ja toimintaa pääset seuraamaan tälle sivustolle. Tervetuloa uudet ja vanhat perheet.

T: Heli, Juuli ja Taina