Tähtimetsä

Viikko 23

Tällä viikolla jatkoimme ötökkäaiheisia lauluja ulkona, pienryhmissä keräsimme luonnonmateriaalia pihalta ja yhteistyöllä ryhmät tekivät niistä taidetta. Tulevat minieskakarit saivat tehdä kysymyksiä tämän vuoden minieskareille ja ensi viikolla kuulemme vastauksia. Tulevat minieskarit kävivät myös tutustumassa Röllimetsän tiloihin. Perjantaina jumpattiin pitkästä aikaaa jumppasalissa ja siellä toimittiin ohjeiden mukaan värien maailmassa.

Mukavaa viikonloppua! Niina S. on lomalla tiistaista alkaen juhannukseen asti, niin Reija on ensi viikon ryhmässä ja juhannusviikolla on Naavametsän aikuinen.

Viikko 22

Viikko aloitettiin ötökkälauluilla ja aiheeseen sopivasti musiikkituokio pidettiinkin ulkona. Tiistaina isommat lapset maalasivat ulkona ihanassa auringon paisteessa ötököille "nurmikot" ja keskiviikkona sormivärein tehtiin erilaisia ötököitä ko. nurmelle.
Tällä viikolla ryhmän isoimmat ovat päässeet "puutarhurin" hommiin ja kasvulaatikoihin laitettiin kasvamaan mm. hajuhernettä, porkkanaa ja ruohosipulia.
Perjantaina teimme mukavan metsäretken.

Aurinkoista viikonloppua!

Kesäkuussa Tähtimetsässä Niinan ja Sannan kaverina on Niina H.

Viikko 21

Tällä viikolla loput lapsista ovat askarrelleet perhoset pikkuhuoneen ikkunaan lentelemään. Olemme ulkoilleet paljon nauttien jo auringon lämmittämistä päivistä. Perjantaina jumpattiin taas ulkona mm.tuttuja juoksuleikkejä sekä erään lapsen toiveesta alkulämmittelynä x-hyppyjä sekä yhteistyössä keräiltiin palloja "pesään".

Aurinkoista viikonloppua! Ensi viikolla puuhaillaan paljon ulkona mm. musisoiden ja maalaten

Viikko 19

Tällä viikolla musiikissa lauloimme keväisiä lauluja, teimme äideille yllätyksiä ja liikuimme Röllin pihalla mm.seuraa krokoa ja kentällä leikimme maa-meri-taivas juoksuleikkiä sekä porkkanahippaa.

Ensi viikolla jatkamme musiikissa keväisillä lauluilla sekä kevätaiheinen askartelu.

Mukavaa viikonloppua ja Ihanaa äitinpäivää äideille!

Kesäkuun hoitopäivien ilmoittaminen


Pyydämme ilmoittamaan lapsenne / lastenne hoitopäivät kesäkuussa tämän linkin kautta. Pystymme näin järjestelemään kotiryhmien elämää niin toiminnan kuin henkilökuntamitoituksenkin suhteen.
Huomioikaa, että 1.6.2020 alkaen noudatamme normaalia
kesäkuukausien hoitomaksukäytäntöä, josta olette saaneet
tiedotteen jo aikaisemmin keväällä
(huhti- ja toukokuun hyvityskäytäntö ei ole enää siis voimassa).
Röllin väki kiittää

viikko 18

Tällä viikolla askartelimme vappupallot ja isommat tekivät ilmapalloaiheisen kynäpaperitehtävän. Vappuaattona juhlimme vappua aamu-ulkoilun aikana koko talon kanssa ihastellen eskarityttöjen sirkusesityksiä ja musiikin soidessa pihalla herkuttelimme kekseillä ja pillimehulla.

Ensi viikolla teemme mm. yllätysjuttuja...ja torstaina äitien hakiessa lasta hoidosta, on pihalla pienimuotoinen tarjoilu äideille ja Röllissä oleville lapsille, siitä tarkemmin ryhmien ilmoitustaululla alkuviikosta.

Tiedote huoltajille

Hyvät palvelusetelipäiväkotien vanhemmat,

 

Kasvatus- ja opetuslautakunta on päättänyt 16.4.2020 § 48 päiväkotien palvelusetelin enimmäisarvon korotuksesta palvelusetelipäiväkodeissa 1.8.2020 alkaen.

Asiakasmaksut (asiakasmaksutiedote löytyy
Mikkelin kaupungin kotisivulta) pysyvät ennallaan, mutta kaikkien perheiden tulotietoja tarkistetaan 1.8.2020 alkaen. Pyydämme toimittamaan tulotiedot liitteineen eDaisyn kautta 31.5.2020 mennessä.

Palkkatulojen lisäksi myös pääomatulot,
vuokratulot, yrittäjätulot, aikuiskoulutustuki, liitonpäivärahat, Kelan etuudet.

Mikäli olette ilmoittaneet tulot alkuvuoden aikana, eikä niihin ole tulossa muutoksia,
teemme uudet asiakasmaksut niiden perusteella.

 

Ystävällisin terveisin

Mikkelin kaupungin varhaiskasvatuspalvelut

Viikko 16

Tällä viikolla lauloimme auringosta sekä soitimme ihanaa soitinrunoa auringosta.
Askartelimme myös auringot ja perjantaina teimme Satumetsän kanssa metsäretken auringon paistaessa.
Ensi viikolla jatkamme aurinko-teemaa.
Mukavaa viikonloppua!

Asiakasmaksujen hyvitys huhti- ja toukokuussa

Päiväkotiyhdistys Rölli ry:n hallitus on päättänyt huhti- ja toukokuun asiakasmaksujen osalta seuraavaa:
Asiakasmaksut laskutetaan varattujen hoitopäivien mukaan (määritelty hoitomaksu jakajalla 21 = päivämaksu ja tämä päivämaksu kerrotaan varattujen päivien lukumäärällä).
Jos lapsi on pois koko kuukauden, hoitomaksu on 10 euroa (=palveluntuottajan omavastuulisä).
Huhtikuun ilmoitettuihin hoitopäivävarauksiin pyydämme tekemään mahdolliset muutokset pikaisesti.
Toukokuun hoitopäivävaraukset tehdään samaan hoitopäivävarausjärjestelmään, joka löytyy 17.4.2020 jälkeen
osoitteessa www.paivakotirolli.fi – ajankohtaista.

Yhteistyöterveisin

Kirsi Väisänen

Tiedote huoltajille


Pyydämme ilmoittamaan lapsenne / lastenne hoitopäivät huhtikuussa tämän linkin kautta. Pystymme näin järjestelemään kotiryhmien elämää niin toiminnan kuin henkilökuntamitoituksenkin suhteen.

Tiedotamme huhtikuun hoitomaksuista ja mahdollisista hyvityksistä heti kun mahdollista.
Tällä hetkellä noudatamme nykyistä hyvityskäytäntöä:

  • Jos lapsi on sairaana yli 10 päivää kuukaudessa peritään puolet kuukauden hoitomaksusta.
  • Jos lapsi on poissa kaikki kuukauden hoitopäivät peritään varausmaksuna puolet kuukauden hoitomaksusta

Muuta ajankohtaista tietoa koronan vaikutuksista Päiväkoti Röllin toimintaan löydät tästä linkistä:
Ajankohtaista

 

Viikko 14

Edelleen menemme pienellä porukalla ja tällä viikolla olemme laulaneet pääsiäislauluja sekä tehneet pääsiäisaskarteluja. Tässä ohjeet, jos kotona olevat haluavat tehdä samanlaisia. Pääsiäismuna: maalaa iso paperi vesiväreillä tai peiteväreillä värikkääksi ja paperin kuivuttua leikkaa siitä iso pääsiäismuna Pääsiäistiput: paina keltainen kädenjälki(molemmat kädet)vihreälle paperille ja niiden kuivuttua laita tipuille askartelusilmät tai piirrä silmät, oranssi nokka ja pitkät jalat esim.mustalla tussilla Mukavaa viikonloppua kaikille!

TIEDOKSI!

Omia leluja Ei tuoda tällähetkellä päiväkotiin. Unikaverin voi kyllä tuoda ja jos mahdollista se voisi olla sellainen, mitä pidettäisiin lapsen omassa sängyssä eikä kulkisi päivittäin kotiin (välillä voi viedä pesuun) Unikaverihan on tarkoitettu vain lepohetkelle, sillä ei leikitä muuten. -Kiitos!

Viikko 12

Tällä viikolla olemme pienellä porukalla mm.rakentaneet pikkulegoilla, ratsastaneet keppihevosilla hevoslaulujen soidessa taustalla, soittaneet Piippolan vaaria klaveeseilla. Pelattu erilaisia lauta- ja muistipelejä ja perjantaina ryhmään ilmaantui "temppurata" sekä nautittu ulkona kevätauringosta. Mukavaa viikonloppua ja pysykäämme terveinä!

TIEDOKSI!

Käytössä toistaiseksi vain paperiset käsipyyhkeet. Tehostetaan valvotusti käsien pesua saippualla. Toistaiseksi ryhmän aikuiset jakavat lapsille ruoat ja voitelevat lasten leivät. Perheiden huhtikuun yhteinen aamupala on peruttu sekä vesileikit toistaiseksi. Tarkempia ohjeistuksia tulee maanantaina lisää.

Viikko 11

Tämän viikon aiheena oli kotieläimet, joka oli lasten toiveesta. Tämän viikon torstaina vietetiin varhaiskasvatuksen päivää teemalla "lapsella on oikeus ilmaisuun". Viikko aloitettiin kotieläinmusiikilla, missä lapset saivat mm. hoitaa "Piippolan vaarin eläimiä" ja "piirtää" kaverin selkään. Viikolla juteltiin ja mietittiin mm. mitä ne kotieläimet ovat ja mitä lapset haluaisivat tietää niistä lisää. Pienryhmissä tehtiin aiheeseen liittyviä kynäpaperitehtäviä, väritettiin erilaisia kotieläimiä, rakennettiin duploista ja palikoista maatiloja, majaleikkinä maatila, missä pehmolelut ja käsinuket mukana rikastuttamassa leikkiä. Luettiin aiheeseen liittyviä kirjoja yms. Tämä aihe jatkuu myös ensi viikolla...

Viikko 10

Tämä viikko oli kulkuneuvo-viikko. Musiikissa oli mm. auto, bussi, mopo, juna lauluja ja lasten suosikki lentokone-laulu, viikolla lapset saivat askarrella muotopaperinpaloista kulkuneuvot ja paljon oli erilaisia kynäpaperitehtäviä sekä värityskuvia ko.aiheisiin. Perjantaina oli kulkuneuvojumpassa mm.hälytysajoneuvot, liikennevalot ja autopesula. 

Muistutus!

vkot 10 ja 11 leikimme vain päiväkodin leluilla, ELI JÄTÄTTEHÄN OMAT LELUT KOTIIN! (Unikaverin saa tuoda, mikä on vain unilla vieressä)

Viikko 8

Tällä viikolla pienillä oli oma ystävyysaiheinen musiikkihetki, kun isoilla oli yhteinen musiikkihetki Satumetsän isojen kanssa. Olemme myös tutustuneet erilaisiin muotoihin ja väreihin mm.kynäpaperitehtävissä sekä jumpassa. Pienet tekivät ensimmäisen kynäpaperitehtävän ja hienosti sujuikin kaikilta. Isot värittivät myös talitintit ohjeen mukaan ja rakensivat niille hienot linnunpöntöt leikkaa,liimaa ja sommittele tekniikalla.
Perjantaina sanoimme heipat Sinille toivottelemalla ihanaa mammalomaa ja toivotamme Jonnan tervetulleeksi loppukevääksi Tähtimetsään!

Ensi viikolla moni lapsista sekä Sanna lomailee ja hoidossa olevien kanssa touhuilee Niina, Jonna ja Hanna.

Mukavaa viikonloppua ja hauskaa lomaa lomalaisille!

LELUASIAA!

Hiihtolomaviikon jälkeen eli vkot 10 ja 11 leikimme vain päiväkodin leluilla, ELI JÄTÄTTEHÄN OMAT LELUT KOTIIN! (Unikaverin saa tuoda, mikä on vain unilla vieressä)

VAATEASIAA!

Tarkistattehan, että lapsella on sopivan kokoiset ja ehjät sadevarusteet ja riittävästi varahanskoja, koska aina eivät hanskat ehdi kuivaa iltapäiväulkoiluun sekä riittävästi muitakin varavaatteita esim. sukkia!- Kiitos!

Viikko 7

Maanantaina kynttilähetkellä saimme kuulla Jeesuksen elämästä. Tiistaina ja keskiviikkona teimme upeat revontulityöt, tunnetaidoissa saimme huomata, että samaan asiaan voi olla erilaisia tunteita. Torstaina ryhmä 1 vesileikeissä ja perjantaina saimme ihastella ihania ja tyylikkäitä pukuja, kun muutamat Wanhat kävivät tanssahtelemassa meille. Viikolla lauloimme ja leikimme myös ystävyyslauluja. Juhlimme myös 5- ja 4 vuotiasta.

Viikko 6

Tällä viikolla askarreltiin ystävänpäivä askartelut ja 4-5v.oli Nallematikkaa, missä leikittiin rusinapulla-leikkiä. Torstaina perheet saivat yhdessä nauttia vuoden ensimmäistä aamupalaa Röllissä Saamelaisuuden ja ystävänpäivän merkeissä. Ruokapiirillä juteltiinkin lasten kanssa saamenkulttuurista kuunnellen saamelaisia lauluja ja katsellen kuvia mm.kansallisasuista. Perjantaina jumpassa marssittiin ja valssattiin sekä ennen ulkoilua käytiin ihastelemassa peikonpesäläisten Ryhmä Hau-näyttelyä. Olipa kiva, kiitos!

Ensi viikolla mm.kynttilähetki, miniversoa, tunnetaidoista erilaiset tunnetilat, vesileikit ryhmällä 1 ja perjantaina Wanhat tulevat tanssimaan.

Mukavaa viikonloppua!

Viikko 5

Tämä viikko alkoi Jukurien vierailulla...Valmentaja kävi kahden pelaajan kanssa kertomassa jääkiekon pelaamisesta ja pelaajat jakoivat nimmareita omiin pelaajakortteihinsa. Lapset saivat liput Jukurit-Lukko peliin, joten nyt sitten kannustamaan Jukurit voittoon! Tällä viikolla jatkoimme talvista askartelua ja mm.maalasimme pihalta kerätyt risut. Vihdoinkin meillä on talvi ja lunta ja ulkona on ollutkin kivat puuhat...on mm.tehty lumiukko. Torstaina koko talonväki kokoontui yhteiselle ilohetkelle ja yhdessä lauloimme ja leikimme talvisia lauluja. Perjantaina pelasimme sählyä pienillä joukkueilla ja voi sitä riemua kun tuli maali!!! Tällä viikolla on paljon tehty kaikkea kivaa ja kuvia viikon touhuista löytyy ryhmän seinältä. Ensi viikolla isoilla nallematikkaa, ystävänpäiväaskartelua ja torstaina perheiden yhteinen aamupala. Mukavaa viikonloppua!

viikko 4

Tällä viikolla musiikissa kertailimme edellisen kerran soitinrunoa ja talvisia lauluja.Tiistaina leikimme pareittain ja keskiviikkona aloitimme uuden talvisen askartelun, maalausta ja pinnalle sai sirotella suolaa. Torstaina ryhmä 2 sai nauttia vesileikeistä ja 4-5v.tekivät lumihiutale kynäpaperitehtävän. Perjantaina osalla oli jumppaa ja halukkaat saivat leikkiä Satumetsässä. Tällä viikolla käsittelimme tunteen "surullinen" ja lapset saivat kertoa mikä heidät tekee surulliseksi. Perjantaina isompien kanssa arvioimme viikkoa ja sen touhuja/tapahtumia, niin peukku nousi monelle viikon askareelle.

Viikko 3

Viikko aloitettiin talvisilla lauluilla ja soitinrunolla, vaikka talvesta ei ole tietoakaan... Tiistaina tuputettiin metsäneläimiä ja lapset saivat itse valita tuputtaako karhun, oravan, ketun vai pupun. Eläinten ympärille tehtiin vielä lumisadetta sormivärein. Keskiviikkona pidimme lasten koukoukset ja sieltä tuli hyviä ehdotuksia mm.askarteluihin, ulkoiluihin, retkiin. Muutamista asioista jopa äänestettiin ja oltiin monista asioista yksimielisiä. Loppuviikosta leikittiin ja jumpattiin. Tällä viikolla juhlittiin myös kahta viisi vuotiasta. Onnittelut vielä heille!
Tiedoksi, että meidän ryhmän padillä ei pysty laittamaan tänne pedanettiin kuvia, joten viikon kohokohtatapahtumat löytyvät kuvin ryhmän seinältä.

Ensi viikolla mm. torstaina ryhmä 2 pääsee vesileikkeihin ja laitetaan myös leikit sekaisin Satumetsän kanssa.

Vuoden ensimmäiset touhut

Loppiaisen jälkeen palaili suurin osa lapsista takaisin ja vuosi onkin aloitettu ilotulitustöillä, pienryhmäleikeillä ja ryhmä 2 aloitti vesileikitkin altaalla ja vuoden ekat synttäritkin jo juhlittu. Alkuvuoden uusijuttu ryhmässä on LEIKINVALINTA TAULU, jonka käyttöä opettelemme ja hienosti lapset ovatkin sen jo oppineet. Oman lelun saa tuoda päivittäin hoitoon, mutta välttämättä sillä ei saa leikkiä koko päivää. Muistattehan lelua tuodessa, että se on sen kokoinen että mahtuu lapsen omaan lokeroon, eikä vie tilaa kaverin lokerosta. Ensi viikolla mm. musiikissa talvisia lauluja, talvinen askartelu ja ensimmäiset 5v.synttärit. Mukavaa viikonloppua!

Joulukuun kolmas viikko

Maanantaina oli jouludisco, tiistaina isoilla jouluinen bingo ja kuuluikin monia iloisia huutoja "BINGO!" Keskiviikkona nautimme Röllin yhteisen jouluaterian, torstaina korttipajassa lapset saivat askarrella mieleiset joulukortit ja perjantaina leipoimme kotiin viemisiksi pipareita. 

Tähtimetsän väki rauhoittuu joulun viettoon. Niina töissä 23.12. ja 30.-31.12. ja ne lapset ketkä hoidossa ko.aikana, niin olemme Satumetsän tiloissa.

Ihanaa Joulua kaikille ja kiitos mukavasta yhteistyöstä!

T: Sanna, Niina, Sini ja Hanna
Aiheeseen liittyvä kuva

Joulukuun toinen viikko

Tiistaina kävimme kannatusyhdistyksen tarjoamalla linja-auto kyydillä joulukirkossa. Keskiviikkona oli joulukuun kohokohta...Joulujuhla! (kuvia ryhmän seinällä) Torstaina ryhmä 2 pääsi vielä vuoden viimeisiin vesileikkeihin ja ryhmän isoimmat tekivät jouluisia kynäpaperitehtäviä. Perjantaina jumpassa oli tonttujumpaa.
Ensi viikolla mm. jouluinen disco, joulubingo, jouluateria ja pipareitakin leivotaan.

Mukavaa 3.adventtia!

Joulukuun ensimmäinen viikko

Tällä viikolla olemme musiikissa laulaneet joululauluja, pienryhmissä harjoitelleet joulujuhlaesityksiä ja torstaina koko Röllinväki kokoontui nostamaan Suomen lipun salkoon kuunnellen samalla maammelaulun. Tähtimetsän joulukalenteriinkin on muutamat lapset päässeet kurkistamaan. "Päiväntähti" saa valita jouluisen päiväleposadun ja saa jouluisen satuhieronnan, jonka voi viedä myös kotiin. Ensi viikolla menemme tiistaina bussilla joulukirkkoon.Lähtö Röllistä klo 9.55. Keskiviikkona Tähtimetsän joulujuhla klo 18, Tervetuloa! 🎄🎅🏻✨⭐️ Hyvää itsenäisyyspäivää 🇫🇮 ja mukavaa viikonloppua!

Marraskuun touhut...

Marraskuussa olemme askarrelleet joulukoristeita mm. kranssit, kuuset ja tontut. Marraskuun loppupuolella osallistuimme srk:n järjestämään kynttilänhetkeen, jonka aiheena oli joulun odotus. Lapsen oikeuksienviikolla toteutimme lasten toiveita musiikissa sekä leikeissä ja muissa touhuissa. Virallisena lapsenoikeuksienpäivänä keskiviikkona koko Röllin väki kokoontui nostamaan lipun salkoon ja jammailimme pihalla kyseiseen teemaan kuuluvan kappaleen tahdissa. Viimeisellä viikolla saimme myös nauttia vauhdikkaan "Maatilan joulu"-teatteriesityksen, jonka mahdollisti kannatusyhdistys, Kiitos! Perjantaina 29.11. perheet kokoontuivat jouluiselle aamupalalle ja yön aikana olikin joulu saapunut Rölliin ja kotiryhmiin. Tästä se todellinen joulun odotus alkaa... Pedanetin kautta ei saa laitettua kuvia, pahoittelut!

Marraskuun toinen viikko

Maanantaina 4-vuotiaat pääsivät Satumetsän saman ikäisten kanssa satuhetkelle, minkä tuli kirjastosta henkilö pitämään. Lapset pääsivät mm. kuuntelemaan sadun, liikkumaan musiikin mukana olemalla lintu ja lopuksi lapset pääsivät suunnittelemaan yhteisen satulinnun kertomalla millainen se voisi olla(luettavissa ryhmän seinällä). Lopuksi kaikki saivat muistoksi itse valitseman höyhenen ja kirjanmerkin. Tiistaina aloittelimme jouluaskarteluja ja hommat jatkuivat keskiviikkona... Torstaina ja perjantaina oli Nallematikka ryhmät ja siellä aiheena yksi-monta ja nallet opettivat lapsille helmenkalastaja-leikin. Torstaina ryhmän pienimmät pulahtivat altaalle vesileikkeihin ja perjantaina jumpattiin hernepussien ja ämpäreiden kanssa. Kuvia ei pääse taasen tänne laittamaan...laitetaan myöhemmin... Mukavaa viikonloppua! Ensi viikolla vietetään lapsen oikeuksien viikkoa mm. Touhuamalla lasten toivejuttuja sekä jouluaskartelut jatkuvat...

Marraskuun ensimmäinen viikko

Musiikissa soiteltiin kehonsoittimilla ja tiistaina oli poikkeuksellisesti liikuntasalivuoro ja silloin pienryhmäpäivänä oli ohjelmassa mm.ämpärijumppaa. Tiistaina oli isänpäiväkahvitukset ja torstaina perheiden yhteinen aamupala. Viikonaikana olemme myös valmistelleet pieniä yllätyksiä.... Perjantaina laitoimme leikit sekaisin Satumetsän kanssa ja sanoimme Heta-opiskelijalle heipat.
Mukavaa viikonloppua ja ihanaa isänpäivää Isät! 🌹
image.jpeg
image.jpeg
image.jpeg
image.jpeg
image.jpeg

Loppuviikon touhut

Torstaina ryhmä 1 pääsi vesileikkeihin altaalle ja ennen ruokailua saimme ihastella kuukausityöryhmän esittämästä näytelmästä missä eläimet valmistautuivat talven varalle.
image.jpeg
image.jpeg
Ensi viikolla ohjelmassa mm. Musiikissa kehonsoittimet, liikunnassa nopeasti/hitaasti sekä valmistellaan yllätyksiä... Ja perjantaina laitetaan "leikit sekaisin" Satumetsän kanssa.
Tiistaina isien kahvitus klo 15-17 ja torstaina perheiden yhteinen aamupala klo 6.30-8.30.
Mukavaa viikonloppua ja hyvää pyhäinpäivää!

Lokakuun viimeinen viikko

Viikko alkoi jännittävissä merkeissä, sillä musiikissa oli kummijuslauluja.Alkuun olimme kummitustalossa soitinrunon merkeissä ja lopuksi lapset saivatkin olla itse kummituksia.👻image.jpeg
image.jpeg
Tiistaina toimittiin pienryhmissä pelaten muistipeliä, leikkien lääkärileikiä sekä askarrellen villasukkia...
image.jpeg
image.jpeg
image.jpeg
image.jpeg
image.jpeg
Keskiviikkona juhlimme "halloweenia" naamiaisten merkeissä 🎃👻🎃👻
image.jpeg

Lokakuun neljäs viikko

Tällä viikolla useampi lapsi lomaili joko koko viikon tai muutamia päiviä. Paikalla olevat lapset saivat leikkiä ryhmään vaihdetuilla leluilla, ulkoilimme ja yhtenä päivänä kävimme
laivapuistossakin.
.image.jpeg
image.jpeg

Lokakuun kolmas viikko

Maanantaina musiikissa aiheena metsäneläinten talveen valmistautuminen ja lapset saivatkin olla eräässä laulussa karhuja.
image.jpeg
image.jpeg
Tiistaina päiväkodissa vieraili PikkuKulkuri-nukketeatteri, jossa  seikkaili Piki-salamasankari. Näytelmä oli suoraan ko.kirjasta ja siinä käsitellään mm. kiusaamista, pilkkaamista ja ystävyyttä. Kirja löytyy myös kirjastosta.
image.jpeg
image.jpeg
Torstaina ryhmä 2 sai nauttia altaalla vesileikeistä ja perjantaina jumpassa oli mm. porkkanahippaa ja polttopalloa.
Ensi viikolla jotkut lapset lomailevat koko viikon ja jotkut muutamia päiviä, ryhmän aikuisillakin on joitain vapaapäiviä. Paikalla olevien lasten kanssa touhutaan vähän "rennommin" ja otetaan lasten toiveet huomioon.

Lokakuun toinen viikko

Tiistaina kävimme metsäretkellä ja lapset toivoivat samaa paikkaa kuin viimeksi ja niinpä matkamme suuntasi sinne. Olipa kiva huomata, että viime kerralla lasten tekemä kasa oli tallessa ja hommahan jatkui yhteistyöllä siitä mihin viimeksi jäi.
image.jpeg
Tiistaina ja keskiviikkona lapset saivat piirtää metsäretkeltä jotain.
image.jpeg
Torstai iltana vietimme Tähtimetsän perheiden yhteistä iltaa Röllin pihalla suunnistuksen merkeissä.Menossa olivat innoissaan niin lapset kuin aikuisetkin. Suunnistusrasteilla oli pieniä liikunnallisia tehtäviä.
image.jpeg
Pieni iltapala maistui hyvälle suunnistuksen jälkeen hämärtyvässä illassa. Kiitos kaikille mukana olleille perheille!
image.jpeg
Mukavaa viikonloppua!

Tiedoksi!

Meidän ryhmän ensisijainen ilmoituskanava on ryhmän ilmoitustaulu tai eteisen lasiovi. Tänne pedanettiin laitetaan myös ilmoitettavia asioita, mutta joskus teknisistä syistä emme pääse pedanettia päivittämään ja lisäämään kuvia tai tekstiä, joten sen takia kaikkea infoa ei välttämättä täältä ole luettavissa. Joten lukekaa päivittäin/viikottain myös ilmoitustaulua/lasiovea.- Kiitos!

Hyvät huoltajat!

Lasten tuodessa hoitoon omia leluja huomioikaa lelun koko. Lelun pitäisi olla sen kokoinen, että se mahtuu lapsen omaan lokeroon tai oman lokeropaikan päälle, ettei vie naapurilokeroiden tilaa.

Lokakuun ensimmäinen viikko

Maanantaina Röllin pihassa kävi paloauto ja ambulanssi. Halukkaat pääsisivät käymään ambulanssin sisälläkin. Lapsilla oli paljon juttuja palomiehille.
image.jpeg

image.jpeg
Tiistaina lapset värittivät paloautot ohjeiden mukaan.
image.jpeg
image.jpeg
Torstaina osa lapsista sai leikkiä palomies leikkiä
image.jpeg
image.jpeg
Osa lapsista leikki eläinmaja-leikkiä
image.jpeg
Muutamat lapset leikkivät roolivaatteissa ja tanssahtelivat smurffien tahtiin.
Syyskuun neljäs viikko

Viikko alkoi srk:n kynttilähetkellä, missä aiheena Mikkeli-päivä. Askartelimme myös syksyiset puut ja torstaina oli vuorossa salamavalon väkettä, kun Tähtimetsäläiset kuvattiin. Ihania hymyjä varmasti tallentui kameralle. Perjantaina aamu-ulkoilussa soi perjantaipopit, kun ulos oli tuotu kaiutin ja lapset olivat saaneet etukäteen toivoa suosikkibiisejä.

Ensi viikolla ohjelmassa mm. maanantaina vierailee Röllissä pelastuslaitos ja torstaina jälleen perheiden yhteinen aamupala tarjolla klo 6.30-8.30.

Syyskuun kolmas viikko

Tällä viikolla olemme jutelleet paljon syksystä ja sen saapumisesta. Mitä luonnolle tapahtuu ja kun ilmat kylmenee, niin pitää pukea lämpimämmin vaatetta päälle...Isot tekivät syksyyn liittyvän kynäpaperitehtävän ja olemme laulaneet syksyisiä lauluja, maalanneet syksyn väreillä ja jumpassa liikuimme rytmissä ollen mm.robotteja. Toistaiseksi Tähtimetsä ei pääse laittamaan tänne kuvia joten pyrimme viikon touhuista laittamaan kuvia ryhmän seinille. Mukavaa syksyistä viikonloppua!

Syyskuun ensimmäinen viikko

Viikko aloitettiin musiikilla, missä 
piti mm.kuunnella tarkkaan ja sai myös soittaa esim.klaveeseja ja rumpuja
image.jpeg
image.jpeg
image.jpeg
Omena ja porkkana painantaa
ja piireillä laulettu "popsi popsi porkkanaa..."
image.jpeg
Perjantaina isot kävivät kävelyretkellä moikkaamassa Naavametsäläisiä.Siellä oli meille ohjelmassa Muumi-suunnistusta ja vapaata leikkiä pihalla.
image.jpeg
Tällä viikolla on myös vietetty 3v.synttärit ja lapset ovat kertoneet ajatuksia päivähoidossa olemisesta sekä nautittu syksyn ensimmäinen aamupala yhdessä perheen jäsenten kanssa.
Mukavaa viikonloppua!

Elokuun viimeinen viikko

Alkuviikosta lapset saivat askarrella omat toukat keräämistään kepeissä.Hienoja värikkäitä toukkia tulikin.
image.jpeg
Torstaina leikittiin ja touhuttiin pareittain pienryhmissä.
image.jpeg
image.jpeg
Perjantaina tehtiin retki luontoon Suomen luonnonpäivän kunniaksi. Metsästä löytyi kivoja "aarteita" ja koko porukka ryhtyi yhdessä metsähommiin.
image.jpeg

Tämän viikon touhut

image.jpeg
Pienet tekivät omat auringonkukkansa valmiiksi
image.jpeg
image.jpeg
image.jpeg
Keskiviikkona isot rakensivat legoilla mallin mukaan, muutamat mallit olivat hiukan hankalia...Hienosti lopulta kaikilla onnistui ja samalla opeteltiin värejä ja odottamista, kun jotkut olivat nopeampia rakentamaan kuin toiset.
image.jpeg
Torstaina kävimme pienryhmissä keräämässä keppejä Röllin pihalta ensi viikon toukka-askartelua varten. Lisää kuvia ryhmän seinällä.
image.jpeg
Perjantaina teimme retken laivapuistoon ja laivaan oli tunkua sekä hienon hiekkalinnankin tytöt rakensivat. Lisää kuvia ryhmän seinällä.
image.jpeg
image.jpeg
Ensi viikolla mm. musiikissa perusrytmi ja askarrellaan toukat