Tähtimetsä

Marraskuun toinen viikko

Maanantaina 4-vuotiaat pääsivät Satumetsän saman ikäisten kanssa satuhetkelle, minkä tuli kirjastosta henkilö pitämään. Lapset pääsivät mm. kuuntelemaan sadun, liikkumaan musiikin mukana olemalla lintu ja lopuksi lapset pääsivät suunnittelemaan yhteisen satulinnun kertomalla millainen se voisi olla(luettavissa ryhmän seinällä). Lopuksi kaikki saivat muistoksi itse valitseman höyhenen ja kirjanmerkin. Tiistaina aloittelimme jouluaskarteluja ja hommat jatkuivat keskiviikkona... Torstaina ja perjantaina oli Nallematikka ryhmät ja siellä aiheena yksi-monta ja nallet opettivat lapsille helmenkalastaja-leikin. Torstaina ryhmän pienimmät pulahtivat altaalle vesileikkeihin ja perjantaina jumpattiin hernepussien ja ämpäreiden kanssa. Kuvia ei pääse taasen tänne laittamaan...laitetaan myöhemmin... Mukavaa viikonloppua! Ensi viikolla vietetään lapsen oikeuksien viikkoa mm. Touhuamalla lasten toivejuttuja sekä jouluaskartelut jatkuvat...

Marraskuun ensimmäinen viikko

Musiikissa soiteltiin kehonsoittimilla ja tiistaina oli poikkeuksellisesti liikuntasalivuoro ja silloin pienryhmäpäivänä oli ohjelmassa mm.ämpärijumppaa. Tiistaina oli isänpäiväkahvitukset ja torstaina perheiden yhteinen aamupala. Viikonaikana olemme myös valmistelleet pieniä yllätyksiä.... Perjantaina laitoimme leikit sekaisin Satumetsän kanssa ja sanoimme Heta-opiskelijalle heipat.
Mukavaa viikonloppua ja ihanaa isänpäivää Isät! 🌹
image.jpeg
image.jpeg
image.jpeg
image.jpeg
image.jpeg

Loppuviikon touhut

Torstaina ryhmä 1 pääsi vesileikkeihin altaalle ja ennen ruokailua saimme ihastella kuukausityöryhmän esittämästä näytelmästä missä eläimet valmistautuivat talven varalle.
image.jpeg
image.jpeg
Ensi viikolla ohjelmassa mm. Musiikissa kehonsoittimet, liikunnassa nopeasti/hitaasti sekä valmistellaan yllätyksiä... Ja perjantaina laitetaan "leikit sekaisin" Satumetsän kanssa.
Tiistaina isien kahvitus klo 15-17 ja torstaina perheiden yhteinen aamupala klo 6.30-8.30.
Mukavaa viikonloppua ja hyvää pyhäinpäivää!

Lokakuun viimeinen viikko

Viikko alkoi jännittävissä merkeissä, sillä musiikissa oli kummijuslauluja.Alkuun olimme kummitustalossa soitinrunon merkeissä ja lopuksi lapset saivatkin olla itse kummituksia.👻image.jpeg
image.jpeg
Tiistaina toimittiin pienryhmissä pelaten muistipeliä, leikkien lääkärileikiä sekä askarrellen villasukkia...
image.jpeg
image.jpeg
image.jpeg
image.jpeg
image.jpeg
Keskiviikkona juhlimme "halloweenia" naamiaisten merkeissä 🎃👻🎃👻
image.jpeg

Lokakuun neljäs viikko

Tällä viikolla useampi lapsi lomaili joko koko viikon tai muutamia päiviä. Paikalla olevat lapset saivat leikkiä ryhmään vaihdetuilla leluilla, ulkoilimme ja yhtenä päivänä kävimme
laivapuistossakin.
.image.jpeg
image.jpeg

Naamiaiset

Ke 30.10. pidetään naamiaiset aamupäivän aikana ja lapsi saa halutessaan pukeutua naamiaisasuun, mutta joitakin roolivaatteita löytyy myös Röllistä.

Lokakuun kolmas viikko

Maanantaina musiikissa aiheena metsäneläinten talveen valmistautuminen ja lapset saivatkin olla eräässä laulussa karhuja.
image.jpeg
image.jpeg
Tiistaina päiväkodissa vieraili PikkuKulkuri-nukketeatteri, jossa  seikkaili Piki-salamasankari. Näytelmä oli suoraan ko.kirjasta ja siinä käsitellään mm. kiusaamista, pilkkaamista ja ystävyyttä. Kirja löytyy myös kirjastosta.
image.jpeg
image.jpeg
Torstaina ryhmä 2 sai nauttia altaalla vesileikeistä ja perjantaina jumpassa oli mm. porkkanahippaa ja polttopalloa.
Ensi viikolla jotkut lapset lomailevat koko viikon ja jotkut muutamia päiviä, ryhmän aikuisillakin on joitain vapaapäiviä. Paikalla olevien lasten kanssa touhutaan vähän "rennommin" ja otetaan lasten toiveet huomioon.

Lokakuun toinen viikko

Tiistaina kävimme metsäretkellä ja lapset toivoivat samaa paikkaa kuin viimeksi ja niinpä matkamme suuntasi sinne. Olipa kiva huomata, että viime kerralla lasten tekemä kasa oli tallessa ja hommahan jatkui yhteistyöllä siitä mihin viimeksi jäi.
image.jpeg
Tiistaina ja keskiviikkona lapset saivat piirtää metsäretkeltä jotain.
image.jpeg
Torstai iltana vietimme Tähtimetsän perheiden yhteistä iltaa Röllin pihalla suunnistuksen merkeissä.Menossa olivat innoissaan niin lapset kuin aikuisetkin. Suunnistusrasteilla oli pieniä liikunnallisia tehtäviä.
image.jpeg
Pieni iltapala maistui hyvälle suunnistuksen jälkeen hämärtyvässä illassa. Kiitos kaikille mukana olleille perheille!
image.jpeg
Mukavaa viikonloppua!

Tiedoksi!

Meidän ryhmän ensisijainen ilmoituskanava on ryhmän ilmoitustaulu tai eteisen lasiovi. Tänne pedanettiin laitetaan myös ilmoitettavia asioita, mutta joskus teknisistä syistä emme pääse pedanettia päivittämään ja lisäämään kuvia tai tekstiä, joten sen takia kaikkea infoa ei välttämättä täältä ole luettavissa. Joten lukekaa päivittäin/viikottain myös ilmoitustaulua/lasiovea.- Kiitos!

Hyvät huoltajat!

Lasten tuodessa hoitoon omia leluja huomioikaa lelun koko. Lelun pitäisi olla sen kokoinen, että se mahtuu lapsen omaan lokeroon tai oman lokeropaikan päälle, ettei vie naapurilokeroiden tilaa.

Tulevia tapahtumia (muutoksia saattaa tulla sekä lisää tapahtumia)

Lokakuun tapahtumat:

To 10.10. Tähtimetsän perheiden illanvietto Röllin pihalla suunnistuksen merkeissä klo 17.30-19. Mukaan voi ottaa oman otsa- tai taskulampun.

Ti 15.10. Pikkukulkuri-teatteri "Piki-salamasankari" Röllissä klo 10

vko 43 koulujen syyslomaviikko

To 31.10. Ilohetki

Vesileikit: ryhmä 1 to 10.10. ja to 31.10. sekä ryhmä 2 to 17.10. (Ryhmäjaot näkyvät ilmoitustaululla)

Marraskuun tapahtumat:

Ti 5.11. Isien kahvitus klo 15-17 välisenä aikana

To 7.11. perheiden yhteinen aamupala klo 6.30-8.30

Ti 19.11. srk:n kynttilähetki klo 9.30

Ti 26.11. Maatilan joulu-eitys Röllissä

Pe 29.11. perheiden yhteinen jouluinen aamupala klo 6.30-8.30

Vesileikit: ryhmä 2 to 14.11. ja ryhmä 1 to 28.11.

Lokakuun ensimmäinen viikko

Maanantaina Röllin pihassa kävi paloauto ja ambulanssi. Halukkaat pääsisivät käymään ambulanssin sisälläkin. Lapsilla oli paljon juttuja palomiehille.
image.jpeg

image.jpeg
Tiistaina lapset värittivät paloautot ohjeiden mukaan.
image.jpeg
image.jpeg
Torstaina osa lapsista sai leikkiä palomies leikkiä
image.jpeg
image.jpeg
Osa lapsista leikki eläinmaja-leikkiä
image.jpeg
Muutamat lapset leikkivät roolivaatteissa ja tanssahtelivat smurffien tahtiin.
Syyskuun neljäs viikko

Viikko alkoi srk:n kynttilähetkellä, missä aiheena Mikkeli-päivä. Askartelimme myös syksyiset puut ja torstaina oli vuorossa salamavalon väkettä, kun Tähtimetsäläiset kuvattiin. Ihania hymyjä varmasti tallentui kameralle. Perjantaina aamu-ulkoilussa soi perjantaipopit, kun ulos oli tuotu kaiutin ja lapset olivat saaneet etukäteen toivoa suosikkibiisejä.

Ensi viikolla ohjelmassa mm. maanantaina vierailee Röllissä pelastuslaitos ja torstaina jälleen perheiden yhteinen aamupala tarjolla klo 6.30-8.30.

Lapsenne keskustelut

Sanna on laittanut lasioveen keskusteluaikoja, joten varatkaa teille sopivin aika ja jos mikään ei tunnu sopivan, niin kyselkää sopivaa aikaa suoraan Sannalta.

Oma kirja Rölliin!

Vkolla 41 vietetään Aleksis Kiven päivää (10.10), joten sillä viikolla luemme lasten omia kirjoja mm.pienryhmissä, ruokaa odotellessa, lepohetkellä...
Jokainen lapsi saa halutessaan tuoda kotoa mieluisan kirjan, minkä haluaa luettavan Röllissä. Kirjoja voi alkaa tuomaan jo vaikka heti ja muistakaa NIMIKOIDA kirja!

Tiedoksi!

Vesileikit Röllin altaalla aloitamme vasta lokakuussa, ilmoitamme kun on ensimmäisen ryhmän vuoro. To 26.9.valokuvaus klo 9. Kyselemme syyslomaviikon(vko43) hoidon tarvetta.Merkatkaa lasiovessa olevaan lappuun onko lapsenne hoidossa vai ei.-Kiitos!

Syyskuun kolmas viikko

Tällä viikolla olemme jutelleet paljon syksystä ja sen saapumisesta. Mitä luonnolle tapahtuu ja kun ilmat kylmenee, niin pitää pukea lämpimämmin vaatetta päälle...Isot tekivät syksyyn liittyvän kynäpaperitehtävän ja olemme laulaneet syksyisiä lauluja, maalanneet syksyn väreillä ja jumpassa liikuimme rytmissä ollen mm.robotteja. Toistaiseksi Tähtimetsä ei pääse laittamaan tänne kuvia joten pyrimme viikon touhuista laittamaan kuvia ryhmän seinille. Mukavaa syksyistä viikonloppua!

Valokuvaus to 26.9. klo 9.00

Muistakaa ilmoittautua valokuvaukseen!
Ilmoittautumislinkki löytyy Tähtimetsän ilmoitustaululta ja viimeinen ilmoittautumispäivä on 17.9.

Syyskuun toinen viikko

Tällä viikolla laulettu syksyisiä lauluja, askarreltu kimaltelevia sadepisaroita, vietetty vanhempainiltaa, isoilla alkoi Nallematikka ja liikuttu jumpassa eritavoin. (Teknisistä syistä kuvia ei saatu laitettua)

Syyskuun ensimmäinen viikko

Viikko aloitettiin musiikilla, missä 
piti mm.kuunnella tarkkaan ja sai myös soittaa esim.klaveeseja ja rumpuja
image.jpeg
image.jpeg
image.jpeg
Omena ja porkkana painantaa
ja piireillä laulettu "popsi popsi porkkanaa..."
image.jpeg
Perjantaina isot kävivät kävelyretkellä moikkaamassa Naavametsäläisiä.Siellä oli meille ohjelmassa Muumi-suunnistusta ja vapaata leikkiä pihalla.
image.jpeg
Tällä viikolla on myös vietetty 3v.synttärit ja lapset ovat kertoneet ajatuksia päivähoidossa olemisesta sekä nautittu syksyn ensimmäinen aamupala yhdessä perheen jäsenten kanssa.
Mukavaa viikonloppua!

Elokuun viimeinen viikko

Alkuviikosta lapset saivat askarrella omat toukat keräämistään kepeissä.Hienoja värikkäitä toukkia tulikin.
image.jpeg
Torstaina leikittiin ja touhuttiin pareittain pienryhmissä.
image.jpeg
image.jpeg
Perjantaina tehtiin retki luontoon Suomen luonnonpäivän kunniaksi. Metsästä löytyi kivoja "aarteita" ja koko porukka ryhtyi yhdessä metsähommiin.
image.jpeg

Tämän viikon touhut

image.jpeg
Pienet tekivät omat auringonkukkansa valmiiksi
image.jpeg
image.jpeg
image.jpeg
Keskiviikkona isot rakensivat legoilla mallin mukaan, muutamat mallit olivat hiukan hankalia...Hienosti lopulta kaikilla onnistui ja samalla opeteltiin värejä ja odottamista, kun jotkut olivat nopeampia rakentamaan kuin toiset.
image.jpeg
Torstaina kävimme pienryhmissä keräämässä keppejä Röllin pihalta ensi viikon toukka-askartelua varten. Lisää kuvia ryhmän seinällä.
image.jpeg
Perjantaina teimme retken laivapuistoon ja laivaan oli tunkua sekä hienon hiekkalinnankin tytöt rakensivat. Lisää kuvia ryhmän seinällä.
image.jpeg
image.jpeg
Ensi viikolla mm. musiikissa perusrytmi ja askarrellaan toukat

Vanhempainilta ja valokuvaus

Vanhempainilta ti 10.9. klo 18 ja valokuvaaja saapuu Rölliin jo syksyllä 25.-26.9. Lähempänä ilmoittelemme kumpana päivänä on Tähtimetsäläisten kuvaus.

Loppuviikon touhut

image.jpeg
Pienten auringonkukka-askartelu alkoi maalauksella...
image.jpeg
Kiva keinua auringon paisteessa
image.jpeg
image.jpeg
Mukavia leikkihetkiä kavereiden kanssa ulkona...
image.jpeg
image.jpeg
...ja ruokaa odotellessa....
image.jpeg
hienot rakennelmat legoista...
image.jpeg
Perjantaina isot jumppasivat ulkona mm.sääntöleikkejä ja pienet salissa olivat mm.ötökkäretkellä ja elefanttimarssia.
image.jpeg
"kaksi pientä elefanttia marsii näin..."
image.jpeg

Musiikkia ja askartelua

image.jpeg
Musiikissa leikimme tutustumislaululeikkejä sekä jokainen sai valita soittimen millä rytmiteltiin kavereiden nimiä.
image.jpeg
image.jpeg
image.jpeg
Isot aloittivat auringonkukka-askartelun, ensin maalattiin keltaiseksi kertakäyttölautanen ja seuraavana päivänä harjoiteltiin leikkaamista ja lopuksi liimattiin silkkipaperimytyt keskustaksi.
image.jpeg
image.jpeg

Tämän viikon touhut

Ensimmäiset synttärit vietetty ja hieno kakku rakennettu sekä upeasti temput tehty toiminnallisesta synttärikortista.
image.jpeg
image.jpeg
Isot aloittelivat kesäkukka- väritystehtävää.
image.jpeg
image.jpeg
Torstaina Sanna kävi muutaman lapsen kanssa hakemassa Röllin pihalta herneitä ja niitä halukkaat pääsivät maistelemaan.
image.jpeg
Ensi viikolla musiikissa tutustumislaululeikkejä sekä jumpassa tutustumisleikkejä ja askarrellaan auringonkukat.
Mukavaa viikonloppua!

Täällä taas loman jälkeen...


Tutut kaverit ja kivat leikit löytyneet jo heti kesälomilta palattuaan...muutama uusi kaverikin on ryhmäämme tullut. Ensi viikolla palailee lisää kavereita lomilta ja aloittelemme yhdessä touhuamaan tutustuen toisiimme ja muistelemalla mm.Tähtimetsän käytäntöjä ja sääntöjä. Ensimmäiset synttäritkin pääsemme jo viettämään.
Mukavaa viikonloppua!
image.jpeg
image.jpeg
image.jpeg
image.jpeg

Tervetuloa!


Tervetuloa Tähtimetsään vanhat sekä uudet asiakasperheet !

-Sanna, Niina, Sini ja Hanna

Kuvahaun tulos haulle auringonkukka