Tukea ja apua perheille

Perheneuvo - tukea ja apua lapsiperheille

- Vanhemmuuden tuen "ensiapu", josta saatetaan perhe palveluohjauksen piiriin.
- Matalan kynnyksen varhaisen tuen palvelua lapsiperheille, kun jokin mietityttää eikä tiedä kenen puoleen kääntyä erilaisissa kuormittavissa tilanteissa ; lasten kasvatuksessa tai hoidossa, kotihoidossa, vanhemmuuden haasteissa erilaisissa elämäntilanteissa /kriiseissä

PUHELINPÄIVYSTYS ma klo 13-15, ke klo 15-18, pe klo 8-10, PUH. 040 1294818

24/7 NETTIYHTEYDENOTTO: https://essote.perheneuvo.fi

Ohjaamo Olkkari - tukea ja apua nuorille ja heidän perheilleen

Ohjaamo Olkkari on suunnattu 13 - 29-vuotiaille, jotka pohtivat omaan elämään ja itsenäistymiseen liittyviä valintoja. Lisäksi tarjotaan tukea 13 - 29 -vuotiaiden läheisille ikäryhmään liittyvissä asioissa, elämän eri tilanteissa. Ohjaamo Olkkarin verkkosivut: https://www.po1nt.fi/fi/sivustot/ohjaamo-olkkari-mikkeli/

Ohjaamo Olkkarissa voi tulla käymään kun koulutus tai työpaikka on hakusessa, kaipaa tukea urasuunnitteluun, sosiaalisiin valmiuksiin, elämänhallintaan tai vapaa-ajan mahdollisuudet mietityttävät, oma jaksaminen tai läheisen tilanne huolestuttaa tai kaipaa vain hetken keskustelua aikuisen kanssa. Tavoitteena on toimia alle 30 -vuotiaiden tukena, kunnes elämän tilanteeseen löydetään ratkaisu.

Ohjaamo Olkkari sijaitsee Mikkelin torin laidalla, osoitteessa Porrassalmenkatu 17. Työntekijä on tavattavissa ilman ajanvarausta Ohjaamo Olkkarin ollessa auki ti-to 13.00-16.00. Muina aikoina ajanvarauksella.
Meihin saa yhteyden puhelimitse 040 794 3266, WhatsAppilla, sähköpostitse olkkari@mikkeli.fi, tai käyttämällä lomaketta Ota yhteyttä -sivulla. Yhteystiedot ja lisätietoa henkilökunnasta löydät Yhteystiedot ja henkilökunta -sivulta.
Tarkastamme yhteydentotot päivittäin ja olemme sinuun yhteydessä asiastasi riippuen viimeistään viikon kuluessa yhteydenotostasi.

Ohjaus- ja tukityö perustuu henkilökohtaisiin tapaamisiin. Jokaisen nuoren kanssa sovitaan oma vastuuohjaaja, jonka kanssa käydään keskustelua tulevaisuuden vaihtoehdoista.

Ohjaamo Olkkarissa toimii myös erilaisia alle 30-vuotiaiden omia toimintaryhmiä, joihin voi vapaasti osallistua ja uusia voi tulla kehittämään.

MLL - Mannerheimin Lastensuojeluliitto

MLL:n Järvi-Suomen piiri
Mannerheimin Lastensuojeluliitto on perheiden järjestö.
He tarjoavat perheille mm. vertaistukea, tilapäistä lastenhoitoapua sekä tietoa lapsen kasvusta ja kehityksestä.
Toimintaan on tervetulleita kaikki vanhemmat, lapset ja perheet.

www.jarvi-suomenpiiri.mll.fi

Hope ry.

On ok pyytää apua, koska rakastat lastasi ja haluat hänelle hyvää. 
Saat apua ottamalla yhteyden paikalliseen Hopeen nettisivujemme kautta:

www.hopeyhdistys.fi

Hope toimii vapaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi. 
Tavaralahjoituksia vähävaraisille tai kriisin kokeneille perheille, sekä lapsille että nuorille harrastustukea ja vapaa-ajanelämyksiä.

Kysy lisää suoraan Hopesta, päiväkodin henkilökunnalta tai koulun kuraattorilta.