Vanhalan koulu

Lukuvuosi 2018-2019

Hyvää kesälomaa kaikille!

Lukuvuosi 2018-2019 alkaa Vanhalan koulussa maanantaina 13.8.2018 klo 8.30.


Kevätjuhla

Hei!

Tervetuloa Vanhalan koulun kevätjuhlaan torstaina 31.5.2018 klo 18!

Vanhalan koulun väki

Helatorstai-viikko

Taas on pientä muutosta tällä viikolla koulutyön arkeen, kun on vaan neljä työpäivää: maanantai, tiistai, keskiviikko ja perjantai. Muistattehan kaikki, että Helatorstai on vapaapäivä. Silloin ei tarvitse tulla kouluun ollenkaan.

Tämän viikon perjantaikin on hieman erilainen päivä. Silloin Vanhalaan saapuu vieraaksi Anna-Mari-open hevoset. Osa koulun oppilaista lähtee keilaamaan Heljän, Jarin, Sinin ja Titan kanssa ja osa jää koululle viettämään aikaa hevosten parissa. Englannin- ja ruotsinope on Anna-Marin apuna koululla aamupäivän. Pidetään peukkuja, että keli on perjantaina riittävän hyvä.

Mukavaa Helatorstaita kaikille! Nähdään perjantaina keilauksen ja hevostenhoidon yms. merkeissä!

Terv. Vanhalan koulun väki

Jalis oli tämän viikon kohokohta oppilaille

5.-6.-luokan pojat voittivat upeasti kultaa koulufutiksen harrastesarjassa. Onnea kaikille mitalisteille!

5.-6.luokan tytöt saavuttivat hienosti pronssia vastaavassa sarjassa. Onnittelut!
Perjantaina 27.4. 1.-4.luokan oppilaat lähtevät koulujen "Kaikki pelaa" -turnaukseen, jossa ei lasketa tuloksia eikä sijoituksia virallisesti. Jokainen osallistuja on mestaripelaaja. Turnaus on Kalevankankaan kentällä.

Korttelijalista koulun kentällä 7.5. alkaen tiistaisin klo 18. Tervetuloa!

Hyvää viikonloppua ja vappua kaikille!

Toivoo: Vanhalan koulun väki

Palmusunnuntai lähenee...

Joko virpomaoksasi on siinä kunnossa, että voit lähteä sunnuntaiaamuna virpomaan sen kanssa? Muistathan jo lorun ulkoa eli

"Virvon varvon,
tuoreeks, terveeks,
tulevaks vuodeks,
vitsa sulle, palkka mulle."

Mukavaa Palmusunnuntai-viikonloppua kaikille oppilaille huoltajineen ja perheineen!

T: Vanhalan koulun henkilökunta

Vanhalan koulu pärjäsi hienosti Mikkelin koululaishiihdoissa sekä jääpalloturnauksessa

Vanhalan koulu pärjäsi hyvin Mikkelin koululaishiihdoissa 15.3.2018. Hiihtosää oli erittäin mainio, ja yleisö sai nähdä paljon hienoja, yritteliäitä suorituksia.

Viidennen luokan Ella Tarssanen hiihti upeasti hopeaa viidennen luokan tyttöjen sarjassa. Neljännen luokan Vilhelmiina Laukkanen päätyi sijalle 11 liki kolmenkymmenen hiihtäjän joukossa. Saman ikäluokan Niilo Kuokkanen oli 16. neljänkymmenen hiihtäjän joukossa ja Jere Kekkonen ja Aleksi Härkönen hiihtivät myös ehjät ja hyvät suoritukset kisoissa. Tarkemmat tulokset Mikkelin koululaishiihdoista löytyvät Mikkelin hiihtäjien sivuilta otsakkeen koululaishiihdot alta.

Tiistaina 3-4. luokan pojat osalllistuivat Mikkelin koulujen väliseen jääpalloturnaukseen, jonka järjestivät Mikkelin kampparit. Tällä seuralla on tältäkin vuodelta useita SM-mitaleita sekä junnujen että aikuisten sarjoista. Pelasimme alkulohkossa kaksi ottelua. Moision koululle hävisimme 0-3, mutta Ristiinan koulun voitimme hienosti 5-0. Neljännesvälierissä voitimme Otavan koulun 3-0. Puolivälierissä hävisimme Päämajakoululle pienimmällä mahdollisella maalierolla 0-1. Näin katkesi tiemme välieriin, joissa ratkaistiin mitalijoukkueiden sijoitukset. Tarkemmat tiedot näistä tuloksista löytyy Länsi-Savosta tai Mikkelin kamppareiden nettisivulta.

Kaiken kaikkiaan suorituksemme jääpalloturnauksessa oli todella hieno pieneksi kouluksi. Pojat ottivat ilon irti voitoista tuulettaen ja kahdesta tappiostakaan koulumme joukkueen pojat eivät lannistuneet. Erittäin hieno urheiluhenki oli koko ottelussa kaikilla osallistujilla vallalla. Huippujuttu!

Tässä samalla jo hiukan tulevasta koululaisten urheilutapahtumasta Mikkelissä. Huhtikuun lopussa on nimittäin Mikkelin koulujenväliset jalkapallo-ottelut. Vuosiluokilla 1-4 kaikki oppilaista pääsevät pelaamaan, kun taas 5-6.-luokilla on oma sarjansa. Koulumme 3-4. luokan opettaja Heljä Lampinen ottaa jo nyt ilmoittautumisia vastaan. 1-4. luokkalaisten sarjassa tulee olla 4 tyttöä ja 4 poikaa samassa sarjassa. Joka luokasta emme saa siis joukkuetta Vanhalassa kasaan. Jos halukkaita pelaajia löytyy riittävästi, niin Heljä on luvannut yhdistellä eri vuosiluokkien oppilaista joukkueita. Nyt kaikki innokkaat jalkapallonpelaajat ilmoittautumaan Vanhalan koulun Liikuntavastaavalle Heljä Lampiselle.