Vanhalan koulu

Tervetuloa koulumme sivuille!

Vanhalan koulu on yksi monista Mikkelin kaupungin alakouluista. Koulussamme työskentelee 57 oppilasta ja 9 opetusalan ammattilaista. Koulun oppilasmäärä on juuri sopiva. Koulu ei ole liian iso, mutta ei ole liian pienikään.

Liikunta näkyy ja kuuluu arkityössämme. Välituntipihamme on sopivankokoinen ja toimiva. Talvella voi laskea mäkeä, jonka oppilaat tekevät itse. Voi myös pelata tennispallolla mailapeliä kypärät päässä kentällä tai luistella, jos jäädytys onnistuu. Keväällä ja syksyllä samassa paikassa pelataan jalkapalloa. Myös sählyn peluu ja tenniksen peluu on mahdollista, koska koululla on tarvittavat välineet. Hiihtämään pääsee suoraan koulun pihasta ja pilkilläkin on käyty sopivan kävelymatkan päässä.

Koulussamme on myös laadukkaat ja toimivat musiikkisoittimet sekä taitava musiikinopettaja. Kaikki muukin henkilökunta on päteviä. Yhteistyö opettajien kesken sujuu mainiosti. Esimerkiksi kiusaamistilanteet ratkaistaan mahdollisimman nopeasti. Koulukiusausta ei suvaita koulussamme ollenkaan. Myös oppimateriaalit ja käytössä olevat kirjasarjat on valittu huolella. Lisäksi kaikki opettajat jaksavat nähdä vaivaa suunnitellessaan tuntejaan ja myös opetustilanteessa. Ilmapiiri on joka luokassa oppimaan kannustava ja positiivinen.

Talviloma viikolla 9.

Maanantaina alkaa viimeinen työviikko ennen lomaa. Viikolla 8 on luvassa monenlaista kivaa. Koko tiistain kielten tunneilla on vieraana espanjalainen noin 15-vuotias poika, joka on vaihto-oppilaana Suomessa ja joka asuu isäntäperheen luona Hirvensalmella. Poika on kuulemma innokas laskemaan mäkeä ja nauttii Suomen talvesta. Hän tykkää kovasti myös lautapelien pelaamisesta.päivän tarkoitus on opettaa pojalle suomea ja hän voi opettaa Vanhalan oppilaille englantia ja omaa äidinkieltään espanjaa. Poika on kuulemma taitava puhumaan englantia. Kieltenopettaja osaa espanjan alkeet, joten voin jutella pojan kanssa muutaman lauseen espanjaa, jolloin oppilaat oppivat ehkä espanjaakin jainnostuvat uudesta vieraasta kielestä.

Torstaina on vuorossa koulujenväliset hiihtokisat, johon on lähdössä ainakin kolme innokasta ja taitavaa hiihtäjää. Pidetään peukkuja, että oppilaat pärjäävät :)


Ystävänpäivä

Tämän viikon torstaina 14.2.2019 vietetään Ystävänpäivää. Ainakin 3.-6.-luokkalaisten kieltentunneilla päivää vietetään tekemällä aiheeseen liittyviä tehtäviä. Oppilaat oppivat torstaina, että Ystävänpäivä on englanniksi "Valentine's Day". Kutosluokkalaiset oppivat, että Ystävänpäivä on riikinruotsiksi "Alla hjärtans dag" ja suomenruotsiksi "Vändagen".

Hyvää Ystävänpäivää kaikille!

Ha en trevlig Alla hjärtans dag!

Happy Valentine's Day!

Liitteet:

Happy Valentine's Day!.jpg
Alla Hjärtans Dag.jpg

Hyvinvointiviikko

Viikolla 7 on Vanhalan koulussa aiheena hyvinvointi. Hyvinvointi-teemaa toteutetaan neljässä eri pajassa, jotka kaikki oppilaat ykkösistä kutosiin pääsevät kiertämään sekaryhmissä. Pajat ovat maanantaina, keskiviikkona, torstaina ja perjantaina aamupäivällä ennen ruokailua kahden oppitunnin ajan. Pajoissa on vetäjät. Koulunkäyntiavustajat ja kieltenopettaja ovat auttamassa eri pajoissa siten, että joka pajassa on kaksi aikuista.

PAJOJEN AIHEET OVAT SEURAAVAT:

Terveellinen ruoka / välipala (vetäjänä 1.-2. luokan opettaja)

Tunne-elämä (vetäjänä 3.-4. luokan opettaja)

Liikunta (vetäjänä 5.-luokan opettaja)

Talous ja raha (vetäjänä 6.-luokan opettaja), jossa mukana myös englannin kieli. Tässä pajassa on mukana myös englannin kieli. Kieltenopettaja on tehnyt hyvinvointiin liittyvistä sanoista sanasokkelon, joka on liitteenä alla.

Muilla tunneilla on tällä viikolla normaalit oppitunnit. Ohessa on hyvinvointiviikkoon liittyviä juttuja. Kannattaa avata linkki ja katsoa, mitä kivaa sieltä löytyy.

Liitteet:

Talous ja raha.jpg
Liikunta.jpg
Terveellinen välipala.jpg
Mielen hyvinvointi.jpg
hyvinvointisanasokkelo.rtf

Joululoma

Mukavaa joululomaa kaikille! 

Kevätlukukausi alkaa keskiviikkona 2.1.2019 klo 8.30.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2019!

Joulukirkko

Ihastjärven koulun ja Vanhalan koulun yhteinen joulukirkko
torstaina 13.12.2018 klo 18 Pitäjänkirkossa. Ohjelmassa
musiikkia ja oppilaiden esityksiä.

Tervetuloa!

Vanhalan koulun joulumyyjäiset ja kauneimmat joululaulut

Vanhalan koulun joulumyyjäiset ja kauneimmat joululaulut
järjestetään tiistaina 4.12. Joulumyyjäisten yhteydessä
pidetään myös arpajaiset. Joulumyyjäiset on klo 17.30-19 ja
joululauluja lauletaan klo 19-20.

Tervetuloa!

Vanhalan koulun vanhempainilta

Hei!

Vanhalan koulun vanhempainilta pidetään Vanhalan koulussa
maanantaina 3.9.2018 klo 17.30-19.

OHJELMA:

- kahvitarjoilu
- esittäytymiset, kuulumiset
- luokkakohtaiset osuudet

Lukuvuoden ensimmäinen neuvottelukunnan kokous pidetään
maanantaina 3.9.2018 noin klo 19. Jos varsinainen jäsen ei
pääse paikalle, ilmoitathan varajäsenellesi.

Tervetuloa!

Vanhalan väki