Kulttuuripolku

Kulttuuripolku lukuvuonna 2019-2020 eri vuosiluokilla

Kulttuuripolku lukuvuonna 2019-2020

Mikkelin kaupungin kulttuuripalveluiden ja opetuspalveluiden poikkihallinnollinen projekti Kulttuuripolku starttaa lukuvuodelle 2019-2020. Mukana ovat kaikki luokka-asteet 1-9. Alkava lukuvuosi on samalla Kulttuuripolun juhlavuosi. Jo kymmenen vuoden ajan Mikkelissä on toteutettu Kulttuuripolkua osana kaupungin peruspalvelua ilman ulkopuolista rahoitusta. Juhlavuoden kunniaksi luvassa on extraa kaikille luokka-asteille, mm. keväällä tapahtuva Konserttikeskuksen konsertti.

1 luokka tutustuu muotoilun saloihin. Heidi Huovisen muotoilupajassa suunnitellaan itselle oma robotti hyväksi käyttäen Heidin suunnittelemaa peliä. Pajat aloitetaan syyslukukaudella ja jatketaan loppuun kevään aikana.

2 luokka vierailee Kenkäverossa ja tutustuu samalla käsityömaailmaan vuoden vaihteen jälkeen viikoilla 3-6. Luvassa on Kenkäveron historiaan tutustumista ja Kenkäveron kummitus-avaimenperän teko makrameetekniikkaa hyödyntäen.

3 luokka pääsee pujahtamaan teatterin pariin osallistumalla Mikkelin teatterin avoimiin harjoituksiin alkuvuodesta 2020. Lopullinen ajankohta ratkeaa myöhemmin.

4 luokka viettää perinteistä itsenäisyyspäivänjuhlaa torstaina 5.12. Mikaelissa klo 10 – 13.30.

5 luokka tutustuu Astuvansalmen kalliomaalauksiin Helena Partasen tietoiskulla ja toteuttaa oman kalliomaalauksen Kirsimaria Törösen ohjaamana kevätlukukauden aikana.

6 luokka perehtyy elokuvan saloihin keväällä 2020. Tarkemmat, koulukohtaiset ajankohdat ilmoitetaan tuonnempana. Kaupunginorkesterin soittajat jalkautuvat viikoilla 39 ja 40 kouluille kertomaan työstään. Juhlavuoden kunniaksi orkesteri saapuu kouluille täydellä kokoonpanolla. HUOM! Jos koulullanne ei ole tarpeeksi sopivaa tilaa koko orkesterille, ilmoittakaa siitä heti kulttuurituottajalle. Tällöin vierailu toteutetaan edellisten vuosien tapaan pienemmällä kokoonpanolla. Tämän lisäksi oppilaat pääsevät nauttimaan Mikkelin ja Lappeenrannan kaupunginorkestereiden muodostaman Saimaa Sinfonietan harjoituksista tiistaina 8.10. klo 10-10.45.

7 luokka kevätlukukauden aikana Itäisen tanssin aluekeskuksen kanssa tehtävän yhteistyön myötä, ammattitanssija kiertää kouluilla vetämässä oppilaille tanssitunnin ja tarjoaa samalla kurkkauksen tanssijan arkeen. Tarkemmat vierailuajankohdat sovitaan suoraan koulujen kanssa. Oppilaat pääsevät myös lukukauden 2018 - 2019 aikana tutustumaan kuvataiteilijan ammattiin, koulutusmahdollisuuksiin ja arkipäivään kuvataiteilija Hanna Vahvaselän (050 - 567 0803) vieraillessa kouluilla. Käynneillä katsellaan kuvia ja nähdään mitä kaikkea nykytaide voi tänä päivänä olla. Vierailun aikana tuotetaan myös pieni oma

taideteos. Hanna ottaa yhteyttä jokaiselle koululle syksyn alussa ja sopii vierailuajankohdat koulujen toiveet huomioiden.

8 luokka vierailee Mikkelin Valokuvakeskuksessa ja GalleriArissa tammikuussa 2019. Valokuvakeskuksen osio keskittyy mediakasvatukseen ja valokuvakeskuksen toimintaan ja GalleriArissa taas tutustutaan gallerian toimintaan ja luodaan taidetta itse.

9 luokka pääsee toukokuussa 2020 nuorisovaltuuston järjestämään ysigaalaan Mikaeliin ja saa syksyllä koulujen alettua K9-kulttuurikortin, jolla pääsee itse aktiivisesti kuluttamaan vuosien saatossa opittuja kulttuurianteja. Lukukaudella 19-20 K9-kortti on kaikille digitaalinen! Ohjeet K9-kortin lataamiseen toimitetaan kouluille koodilistojen kera syyskuun puolivälissä.

Kulttuuripolku juhlistaa 10-vuotista taivaltaan tämän lukuvuoden aikana. Sen kunniaksi lukuvuosi tulee sisältämään extrajuttuja. Keväällä 2020 järjestetään Naisvuoren kesäteatterissa juhlavuoden konsertti yhdessä Konserttikeskuksen kanssa. Esiintyjä julkaistaan syksyn aikana, samoin kuin konserttipäivät. Konsertteihin on rajallinen määrä paikkoja ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ohjeet ilmoittautumisesta lähetetään myöhemmin.

Tänä lukuvuonna testataan myös uutta systeemiä Kulttuuripolun eri osioiden aikataulujen kanssa. Jokaisesta kokonaisuudesta lähetetään kouluille webropol-linkki, josta löytyy ehdotettu päivämäärä ja kellonaika, joka koulun/opettajan tulee webropolin kautta vahvistaa tietyn ajan kuluessa. Tällä pyritään varmistamaan se, että tiedot ajankohdista ovat varmasti tavoittaneet koulut ja ehdotettu aika on sopiva.

Lisätietoja

kulttuurituottaja

Tiina-Riikka Turunen

tiina-riikka.turunen@mikkeli.fi

040-1295013