Urpolan koulu

Urpolan koulun kevätjuhla torstaina 23.5.

Tervetuloa Urpolan koulun kevätjuhlaan torstaina 23.5.

Torstai 23.5. kevätjuhla (A-luokat järjestävät)
  • klo 17.30 1, 3, 5 ja VALO-luokka
  • klo 19.00 2, 4 ja 6 luokat

Ensi lukuvuoden ekaluokkalaisten tutustumispäivä

Hei kaikki tulevat ekaluokkalaiset ja vanhemmat!

Urpolan k
oulun tulevien ekaluokkalaisten tutustumispäivä on 3.5.2019 klo 9-12.
Pääsette tutustumaan tuleviin opettajiinne ja kouluun sekä tuleviin luokkakavereihin. Päivän aikana lapsille tarjotaan ruoka koulun ruokalassa. Vanhemmille on omaa ohjelmaa 9-10.

 TERVETULOA ALOITTAMAAN KOULUTYÖ!

Vapputapahtuma Urpolan koululla

Tiistaina 30.4. Urpolan koululla vietettiin yhteistä vapputapahtumaa. Urpolan oppilaskunta, Team Urpo, oli järjestänyt koululaisille Talent-kilpailun, johon saivat kaikki halukkaat esiintyjät osallistua. Palkintoja ei jaettu, vaan tavoitteena oli pitää hauskaa yhdessä ja nauttia monipuolisista esityksistä. Oppilaat esittivät mm. tanssia, voimistelua, laulua, soittoa ja vitsejä.

Talent-tapahtuman yhteydessä järjestettiin myös tanssiaiset, joihin jokainen luokka-aste oli valmistellut oman tanssinsa. Tanssit olivat peräisni eri puolilta maailmaa, mm. Yhdysvalloista ja Israelista. 
IMG_E4845.JPGIMG_E4849.JPGIMG_E4859.JPGIMG_E4854.JPG

3.-4. luokkalaisten sählyturnaus

Perjantaina 29.3. koulussamme pelattiin 3.-4. luokkalaisten sählyturnaus. Kerhotoimintana järjestetty turnaus keräsi koulumme saliin lukuisia oppilaita, ja vauhdikasta peliä nähtiin jokaisessa luokkien välisessä kamppailussa.
Turnauksen sijoitukset ratkesivat seuraavasti:
1. 4A
2. 4B/2
3. 3B

MEVT1503.JPG

Arvaa kenen kirja -kisa

Viikolla 11 järjestettiin Urpolan koulussa "Arvaa kenen kirja" niminen kilpailu. Osa koulun henkilökunnasta oli tuonut kouluun näytille omia lapsuuden ajan lempikirjojaan. Jokaisessa kirjassa oli lyhyt kuvaus kirjan sisällöstä ja lukijasta. Oppilaiden tehtävänä oli arvata, kenelle henkilökunnan jäsenelle kirjat kuuluivat.
Tiistaina 19.3. koitti jännittävä päivänavaus, jossa kirjojen omistajat ja kilpailun voittajat paljastettiin. Voiton veivät 5B-luokan oppilaat Himmi Iivanainen sekä Ada Pihlajamaa pistein 9/14. Kolmanneksi parhaan tuloksen sai 4B-luokan Eeva Partio. Kilpailun voittajat saivat uudet nuortenkirjat.
NKSX3704.JPG

1.-2. luokkalaisten hiihtokilpailut

Maanantaina 11.3. hiihdettiin Urpolan koulussa 1.-2. luokkalaisten hiihtokilpailut. Matkana kilpailussa oli hiihtää Urpolan lammen rantaa noin 1km pituinen matka.
Tulokset nähtävissä alla:
1.lk pojat
1. Eerik Minkkinen
2. Leo Linsen
3. Eino Kirjalainen
Lisäksi kilpailuun osallistuivat: Elmeri Hirvilammi, Aaron Murakas ja Jacob Blay

1.lk tytöt
1. Ellen Hänninen
2. Abak Anyuan
3. Sohvi Toljonen
Lisäksi kilpailuun osallistuivat: Kamilla Mikhaylova, Elvi Tasapuro, Aura Montonen ja Aida Savisalo

2.lk pojat
1. Iivari Varpunen
2. Santeri Kuva
3. Sami Tissari
Lisäksi kilpailuun osallistuivat: Lenni Ruponen, Kosti Karttunen, Daniel Skott ja Juho Kirjalainen

2.lk tytöt
1. Vilja Jouhkimo
2. Aino Kahilainen
3. Viola Karhu
Lisäksi kilpailuun osallistuivat: Ronja Immonen, Siiri Asikainen, Neea Härkönen, Milla Kinnunen, Taika Turunen, Maiva Jaro ja Inas Frindi
JJRD0998.JPGMRVR5444.JPG

Vanhojen tanssit

Perjantaina vierailivat Mikkelin lukion 2. vuosikurssilaiset koulullamme ja esittivät meille neljä vanhojentanssikappaletta.
IMG_4520.JPGIMG_4522.JPGeae8c09f-3ab7-41cc-a3b2-71471cfcb57c.jpg

Ystävänpäivän toimintaa

Torstaina vietettiin Urpolan koulussa ystävänpäivää. Ykkösluokkalaiset olivat valmistelleet koko koululle ystävä -teemaisen päivänavauksen, jossa palkittiin myös 3.-6. -luokkalaisten hiihtokilpailuissa menestyneet oppilaat. Lisäksi koulumme 5B järjesti kanttiinin, jossa oli myynnissä berliinimunkkeja ja mehua.fullsizeoutput_e82.jpeg

Urpolan koulun hiihtokilpailut

Urpolan koulussa hiihdettiin 3.-6. -luokkalaisten hiihtokilpailut tiistaina 5.2.2019. Oppilaat hiihtivät kauniissa säässä Urpolan pururadalla 2,5 kilometriä. 
IMG_4351.JPG
Sarjojen tulokset:
3.lk tytöt
1. Aino Kivikoski 
2. Helmi Kääriäinen
3. Alma Laitakari
Lisäksi kilpailuun osallistuivat: Ilona Makkonen, Hertta Rummukainen, Ellen Romppanen, Susanna Muinonen

3.lk pojat
1. Juuso Haimakainen 
2. Juuso Timonen
3. Veikka Lahikainen

4.lk tytöt
1. Aada Pulkkinen
2. Eeva Partio
3. Anuyuan Ashveitwai
Lisäksi kilpailuun osallistuivat: Ninni Puikkonen, Lisa Saarinen ja Kerttu Lajunen

4.lk pojat
1. Jehki Kelho
2. Eetu Timonen
3. Mohseni Zeinolabeddin
Lisäksi kilpailuun osallistuivat: Pentti Laitakari, Severi Kuutti, Justus Mynttinen, Jami Lehtonen, Niilo Noponen, Eelis Ripatti ja Eemeli Kuusenhako

5.lk tytöt
1. Vilja Kämäräinen
2. Eveliina Lehtonen
3. Katriina Pekonen
Lisäksi kilpailuun osallistuivat: Venla Häkli, Ronja Matilainen ja Miriam Blay

5.lk pojat
1. Eetu Hänninen
2. Jere Immonen
3. Robert Eriksson
Lisäksi kilpailuun osallistuivat: Juuso Pitkänen, Niilo Kirjalainen Leevi Auvinen, Marko Saarinen, Aarne Varpunen ja Alrick Anenou.

6.lk tytöt
1. Oona Kauppinen
2. Sohvi Mäkelä
3. Maisa Letonsaari

Jukurit kouluvierailulla

Mikkelin Jukureiden pelaajat kävivät koulullamme kouluvierailulla keskiviikkona 30.1.2019. Vierailun tavoitteena oli puhua oppilaille kiusaamisesta. Keskustelun päätteeksi oppilaat saivat kysyä pelaajilta erilaisia kysymyksiä. Vierailu päättyi yhteiskuviin ja nimmareiden jakoon, sekä yhteisiin pihaleikkeihin.
Pelaajat näyttivät kiusaamista koskevan videon ennen omia puheenvuorojaan. Video löytyy täältä.

fullsizeoutput_e7f.jpeg

Koulutulokkaiden ilmoittautuminen

KOULUTULOKKAALLE JA HÄNEN HUOLTAJILLEEN

 Lapsenne koulunkäynti alkaa elokuun 8. päivänä 2019. Tähän liittyen kasvatus- ja opetuslautakunta ilmoittaa Teille seuraavaa: 1. luokalle tulevat oppilaat on sijoitettu oppilasalueen kouluihin väestötiedoista 15.11.2018 saadun osoitetiedon perusteella. 

Kouluun ilmoittautuminen 11.1.2019 mennessä.

 Kouluun ilmoittautuminen tapahtuu pääsääntöisesti Wilman kautta. Kouluun ilmoittautumisen voi huoltajan puolesta suorittaa muukin henkilö. Kouluun ja iltapäivätoimintaan voi ilmoittautua osoitteessa https://wilma.mikkeli.fi. Ilmoittautuminen on käytössä 5. - 11.1.2019. Mikäli ilmoittautuminen Wilman kautta ei ole mahdollista, ilmoittautumislomakkeen voi toimittaa koulun kansliaan 11.1.2019 mennessä.

Tunnuksen aktivointikoodi on kirjeen liitteenä. Tunnukset jäävät voimaan ilmoittautumisen jälkeenkin, joten pääsette tutustumaan koulun toimintaan, tiedotteisiin ja käytäntöihin jo ennen koulun alkua. Koulu voi käyttää Wilmaa yhteydenpitoon kanssanne jo kevään aikana.

Huomatkaa, että tunnukset on tarkoitettu vain huoltajan käyttöön. HUOM! Mikäli lapsenne on jo esiopetuksessa ja teillä on hänelle jo aiemmin aktivoidut tunnukset, käyttäkää niitä. Lähetetyt tunnukset voitte hävittää.

 Kaupunki järjestää yllämainittuun kouluun maksuttoman koulukuljetuksen ilman erillistä hakemusta, kun koulumatkan pituus on yli 3 km. Harkinnanvaraista koulukuljetusta voi hakea 19.4.2019 mennessä perustelluista syistä koulumatkan pituuden, vaarallisuuden ja/tai asiantuntijan (lääkäri, psykologi) lausunnon perusteella. https://www.mikkeli.fi/sisalto/palvelut/opetus-ja-koulutus/perusopetus/koulumatkat-koulukuljetus Määräaikana saapuneet koulukuljetushakemukset pyritään käsittelemään ennen koulujen alkua. Myöhemmin saapuneet hakemukset käsitellään syyslukukauden aikana.

 Mikäli haluatte, että lapsenne aloittaa koulunkäynnin jossakin muussa koulussa kuin lähikoulussa, teidän tulee ilmoittaa asiasta lähikoulun rehtorille ja jättää koulunvaihtoa koskeva kirjallinen anomus haettavaan kouluun 11.1.2019 mennessä. Oppilaat sijoitetaan muuhun kouluun, mikäli vapaita paikkoja on, koulumatkan pituuden mukaisessa järjestyksessä lähtien lyhyemmän koulumatkan omaavista. Kuljetuskustannukset tässä tapauksessa maksaa huoltaja. Koulujen rehtoreille varataan mahdollisuus siirtää tarvittaessa osa oppilaista toiseen kouluun, mikäli opetustilojen riittävyys ja/tai oppilasryhmien koko sitä edellyttävät.

 Urpolan koulun tutustumispäivä on 3.5.2019 klo 9-12.

 TERVETULOA ALOITTAMAAN KOULUTYÖ!

Mikkelin kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunta

 Seija Manninen

kasvatus- ja opetusjohtaja

4. -luokkalaisten itsenäisyyspäiväjuhla

Keskiviikkona 5.12. järjestettiin kaikille Mikkelin nelosluokkalaisille yhteinen vastaanotto Mikkelin Mikaelissa. Tapahtumassa nelosluokkalaiset pääsivät yhdessä juhlimaan 101-vuotiasta Suomea. Koulustamme juhliin osallistuivat sekä 4A, että 4B luokka. Nelosluokkalaisia vastaanottamassa konserttitalo Mikaelissa olivat kapunginjohtaja Timo Halonen sekä kasvatus- ja opetusjohtaja Seija Manninen.
4B lähdössä Mikaeliin

Heijastindisko

Urpolan koulussa vietettiin viikoilla 46-48 heijastinviikkoja. Team Urpon jäsenet tarkkailivat ja pitivät kirjaa oman luokkansa heijastimien käytöstä. Tavoitteena oli, että jokaisella oppilaalla olisi joka päivä heijastin yllään. 
Perjantaina 30.11. heijastinviikot huipentuivat koko koulun yhteiseen heijastindiskoon. Diskossa soi oppilaiden toivomat kappaleet, ja Team Urpo järjesti muun muassa limboa, vanteen pyöritystä ja tietovisaa. Disko oli palkinto kaikille luokille heijastimien aktiivisesta käytöstä.
JuontajatTeam UrpoHeijastindisko

Joulumyyjäiset

Urpolan koululla järjestettiin torstaina 29.11. koulun perinteiset Joulumyyjäiset. Myyjäisissä koulumme luokat saivat myydä tuotteita keräten varoja luokkien luokkaretkiin ja muihin tarpeisiin. Lisäksi koulumme 5A ja 5B -luokat järjestivät arpajaiset ja pitivät kahvilaa.
Koulumme täyttyi nopeasti ihmisistä, ja myyjäiset olivat kaikille luokille tuotteliaat. Koulumme oppilaat kiittävät lämpimästi kaikkia tapahtumaan osallistuneita!
TonttutyttöTonttupoika

6.luokkalaisten perinteinen piparkakkutalokerho

Torstaina 22.11. pidettiin Urpolan koululla perinteinen 6.luokkalaisten piparkakkutalokerho. Kerhossa oppilaat saivat suunnitella ja toteuttaa haluamansa piparkakkutalon. Upeita tuotoksia on nähtävissä kuvien muodossa.
IMG_0603.JPGIMG_0610.JPGIMG_0612.JPGIMG_0604.JPGIMG_0609.JPG

5.-6. -luokkalaisten sählyturnaus

Perjantaina 16.11. pelattiin Urpolan koululla oman koulun 5.-6. -luokkalaisten sählyturnaus. Turnaus pelattiin kerhotoimintana, ja jokainen luokka sai ilmoittautua siihen halutessaan. 
Turnaukseen osallistui seuraavat viisi joukkuetta: 5A Mailaykät, 5A Pörrit, 5B, 6A ja 6B. Kaikki joukkueet pelasivat toisiaan vastaan, ja voittajaksi turnauksessa ylsi 5A:n Mailaykät.
IMG_0045.JPGIMG_0040.JPG

3.-4. -luokkalaisten sählyturnaus

Keskiviikkona 14.11. järjestettiin Mikkelissä Saimaa Stadiumilla 3. ja 4. -luokkalaisille sählyturnaus. Urpolan koulusta kolmosluokkalaisten turnaukseen osallistui yksi joukkue, joka sai vastaansa Kalevankaan koulun, Lähemäen koulun, sekä Päämajakoulun.
Nelosluokkalaisten turnaukseen osallistui Urpolan koulusta kaksi joukkuetta. Urpola 4a pelasi Päämajakoulua, Kalevankankaan koulua ja Otavan koulua vastaan. Urpola 4b pelasi puolestaan Kalevankankaan a ja b -joukkuetta, sekä Rantakylän koulun joukkuetta vastaan.
Iloista ja energistä meininkiä näkyi myös keskiviikkona Saimaa Stadiumilla, jossa jokainen oppilas yritti parhaansa ja kannusti joukkuettaan hyvässä hengessä.
3. ja 4. -luokkalaisten sählyturnaus

2. -luokkalaisten sählyturnaus

Tiistaina 13.11. pelattiin Saimaa Stadiumilla kakkosluokkalaisten sählyturnaus. Urpolan koululta turnaukseen osallistui yksi joukkue, joka koostui sekä 2A:n, että 2B:n oppilaista. Joukkue pelasi turnauksessa yhteensä 3 ottelua, joissa vastassa olivat Otava1, Lähemäki ja Otava2.
Iloista mieltä riitti jokaiseen peliin, ja pelaajat taistelivat urheasti toisiaan kannustaen!
Urpolan 2.-luokkalaisten joukkue
IMG_0015.JPGIMG_0029.JPGIMG_0011.JPG

Lyhtylenkki

Koti ja koulu -yhdistyksen järjestämä Lyhtylenkki onnistui hyvin haastavasta säästä huolimatta. Mobiililaitteella pelattavaan Seppo-peliin osallistui 25 joukkuetta, joista kolme parasta palkittiin pelin päätyttyä. Onnittelut vielä Ykäklaani, Koka ja Pöllöt hienosta suorituksesta!
Sade ei lannistanut makkaranpaistajia pihanuotioilla ja mokkapalojen ostajistakin taisi kertyä jonkinmoinen jono ala-aulaan. 
Kiitos kaikille mukana olleille, erityisesti järjestelyissä auttaneille! Kyllä oli hyvä fiilis lähteä syysloman viettoon. 
IMG_1741.JPG

Syksy-teemaviikko

1.-2. luokissa on tällä viikolla vietetty syksy-teemaviikkoa. Tänään vietimme koko päivän ulkona metsässä ja Mikael-koulun pihalla retkeillen ja yhdessä touhuten. 
IMG_1774.JPG

Juoksuviestikarnevaalit Urskissa

Torstaina 13.9. järjestettiin Mikkelissä koulujenväliset juoksuviestikarnevaalit. Urskissa olikin sankoin joukoin koululaisia ympäri Mikkeliä niin juoksemassa, kuin kannustamassakin iloisesti.

Urpolan koululta osallistui joukkueita jokaiseen alakoululaisille järjestettyyn sarjaan. Sukkulaviestien lisäksi tänä vuonna juostiin ruotsalaisviesti, jossa Urpolan koulun 5.-6. -luokkalaiset tytöt sijoittuivat hienosti hopealle. Tiukkoja kisoja käytiin myös muissa sarjoissa, ja kaikki tulokset on nähtävissä täältä.

IMG_6483.JPGIMG_6484.JPG

Moovit -kerho! alkoi Urpolan koululla

Etelä-Savon Urheiluopiston Taidemoovit -kerho pyörähti käyntiin Urpolan koululla viime tiistaina 4.6. Kerho kokosi piloottikerralleen paljon innokkaita koululaisia kokeilemaan tanssia, parkouria, sirkusta ja akrobatiaa. Viikoittain järjestettävässä kerhossa kokeillaan edellä mainittuja lajeja vuorotellen osaavien ohjaajien opettamana.

Moovit1.jpgMoovit 2.jpg