Urpolan koulu

Koulutulokkaiden ilmoittautuminen

KOULUTULOKKAALLE JA HÄNEN HUOLTAJILLEEN

 Lapsenne koulunkäynti alkaa elokuun 8. päivänä 2019. Tähän liittyen kasvatus- ja opetuslautakunta ilmoittaa Teille seuraavaa: 1. luokalle tulevat oppilaat on sijoitettu oppilasalueen kouluihin väestötiedoista 15.11.2018 saadun osoitetiedon perusteella. 

Kouluun ilmoittautuminen 11.1.2019 mennessä.

 Kouluun ilmoittautuminen tapahtuu pääsääntöisesti Wilman kautta. Kouluun ilmoittautumisen voi huoltajan puolesta suorittaa muukin henkilö. Kouluun ja iltapäivätoimintaan voi ilmoittautua osoitteessa https://wilma.mikkeli.fi. Ilmoittautuminen on käytössä 5. - 11.1.2019. Mikäli ilmoittautuminen Wilman kautta ei ole mahdollista, ilmoittautumislomakkeen voi toimittaa koulun kansliaan 11.1.2019 mennessä.

Tunnuksen aktivointikoodi on kirjeen liitteenä. Tunnukset jäävät voimaan ilmoittautumisen jälkeenkin, joten pääsette tutustumaan koulun toimintaan, tiedotteisiin ja käytäntöihin jo ennen koulun alkua. Koulu voi käyttää Wilmaa yhteydenpitoon kanssanne jo kevään aikana.

Huomatkaa, että tunnukset on tarkoitettu vain huoltajan käyttöön. HUOM! Mikäli lapsenne on jo esiopetuksessa ja teillä on hänelle jo aiemmin aktivoidut tunnukset, käyttäkää niitä. Lähetetyt tunnukset voitte hävittää.

 Kaupunki järjestää yllämainittuun kouluun maksuttoman koulukuljetuksen ilman erillistä hakemusta, kun koulumatkan pituus on yli 3 km. Harkinnanvaraista koulukuljetusta voi hakea 19.4.2019 mennessä perustelluista syistä koulumatkan pituuden, vaarallisuuden ja/tai asiantuntijan (lääkäri, psykologi) lausunnon perusteella. https://www.mikkeli.fi/sisalto/palvelut/opetus-ja-koulutus/perusopetus/koulumatkat-koulukuljetus Määräaikana saapuneet koulukuljetushakemukset pyritään käsittelemään ennen koulujen alkua. Myöhemmin saapuneet hakemukset käsitellään syyslukukauden aikana.

 Mikäli haluatte, että lapsenne aloittaa koulunkäynnin jossakin muussa koulussa kuin lähikoulussa, teidän tulee ilmoittaa asiasta lähikoulun rehtorille ja jättää koulunvaihtoa koskeva kirjallinen anomus haettavaan kouluun 11.1.2019 mennessä. Oppilaat sijoitetaan muuhun kouluun, mikäli vapaita paikkoja on, koulumatkan pituuden mukaisessa järjestyksessä lähtien lyhyemmän koulumatkan omaavista. Kuljetuskustannukset tässä tapauksessa maksaa huoltaja. Koulujen rehtoreille varataan mahdollisuus siirtää tarvittaessa osa oppilaista toiseen kouluun, mikäli opetustilojen riittävyys ja/tai oppilasryhmien koko sitä edellyttävät.

 Urpolan koulun tutustumispäivä on 3.5.2019 klo 9-12.

 TERVETULOA ALOITTAMAAN KOULUTYÖ!

Mikkelin kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunta

 Seija Manninen

kasvatus- ja opetusjohtaja

4. -luokkalaisten itsenäisyyspäiväjuhla

Keskiviikkona 5.12. järjestettiin kaikille Mikkelin nelosluokkalaisille yhteinen vastaanotto Mikkelin Mikaelissa. Tapahtumassa nelosluokkalaiset pääsivät yhdessä juhlimaan 101-vuotiasta Suomea. Koulustamme juhliin osallistuivat sekä 4A, että 4B luokka. Nelosluokkalaisia vastaanottamassa konserttitalo Mikaelissa olivat kapunginjohtaja Timo Halonen sekä kasvatus- ja opetusjohtaja Seija Manninen.
4B lähdössä Mikaeliin

Heijastindisko

Urpolan koulussa vietettiin viikoilla 46-48 heijastinviikkoja. Team Urpon jäsenet tarkkailivat ja pitivät kirjaa oman luokkansa heijastimien käytöstä. Tavoitteena oli, että jokaisella oppilaalla olisi joka päivä heijastin yllään. 
Perjantaina 30.11. heijastinviikot huipentuivat koko koulun yhteiseen heijastindiskoon. Diskossa soi oppilaiden toivomat kappaleet, ja Team Urpo järjesti muun muassa limboa, vanteen pyöritystä ja tietovisaa. Disko oli palkinto kaikille luokille heijastimien aktiivisesta käytöstä.
JuontajatTeam UrpoHeijastindisko

Joulumyyjäiset

Urpolan koululla järjestettiin torstaina 29.11. koulun perinteiset Joulumyyjäiset. Myyjäisissä koulumme luokat saivat myydä tuotteita keräten varoja luokkien luokkaretkiin ja muihin tarpeisiin. Lisäksi koulumme 5A ja 5B -luokat järjestivät arpajaiset ja pitivät kahvilaa.
Koulumme täyttyi nopeasti ihmisistä, ja myyjäiset olivat kaikille luokille tuotteliaat. Koulumme oppilaat kiittävät lämpimästi kaikkia tapahtumaan osallistuneita!
TonttutyttöTonttupoika

6.luokkalaisten perinteinen piparkakkutalokerho

Torstaina 22.11. pidettiin Urpolan koululla perinteinen 6.luokkalaisten piparkakkutalokerho. Kerhossa oppilaat saivat suunnitella ja toteuttaa haluamansa piparkakkutalon. Upeita tuotoksia on nähtävissä kuvien muodossa.
IMG_0603.JPGIMG_0610.JPGIMG_0612.JPGIMG_0604.JPGIMG_0609.JPG

5.-6. -luokkalaisten sählyturnaus

Perjantaina 16.11. pelattiin Urpolan koululla oman koulun 5.-6. -luokkalaisten sählyturnaus. Turnaus pelattiin kerhotoimintana, ja jokainen luokka sai ilmoittautua siihen halutessaan. 
Turnaukseen osallistui seuraavat viisi joukkuetta: 5A Mailaykät, 5A Pörrit, 5B, 6A ja 6B. Kaikki joukkueet pelasivat toisiaan vastaan, ja voittajaksi turnauksessa ylsi 5A:n Mailaykät.
IMG_0045.JPGIMG_0040.JPG

3.-4. -luokkalaisten sählyturnaus

Keskiviikkona 14.11. järjestettiin Mikkelissä Saimaa Stadiumilla 3. ja 4. -luokkalaisille sählyturnaus. Urpolan koulusta kolmosluokkalaisten turnaukseen osallistui yksi joukkue, joka sai vastaansa Kalevankaan koulun, Lähemäen koulun, sekä Päämajakoulun.
Nelosluokkalaisten turnaukseen osallistui Urpolan koulusta kaksi joukkuetta. Urpola 4a pelasi Päämajakoulua, Kalevankankaan koulua ja Otavan koulua vastaan. Urpola 4b pelasi puolestaan Kalevankankaan a ja b -joukkuetta, sekä Rantakylän koulun joukkuetta vastaan.
Iloista ja energistä meininkiä näkyi myös keskiviikkona Saimaa Stadiumilla, jossa jokainen oppilas yritti parhaansa ja kannusti joukkuettaan hyvässä hengessä.
3. ja 4. -luokkalaisten sählyturnaus

2. -luokkalaisten sählyturnaus

Tiistaina 13.11. pelattiin Saimaa Stadiumilla kakkosluokkalaisten sählyturnaus. Urpolan koululta turnaukseen osallistui yksi joukkue, joka koostui sekä 2A:n, että 2B:n oppilaista. Joukkue pelasi turnauksessa yhteensä 3 ottelua, joissa vastassa olivat Otava1, Lähemäki ja Otava2.
Iloista mieltä riitti jokaiseen peliin, ja pelaajat taistelivat urheasti toisiaan kannustaen!
Urpolan 2.-luokkalaisten joukkue
IMG_0015.JPGIMG_0029.JPGIMG_0011.JPG

Lyhtylenkki

Koti ja koulu -yhdistyksen järjestämä Lyhtylenkki onnistui hyvin haastavasta säästä huolimatta. Mobiililaitteella pelattavaan Seppo-peliin osallistui 25 joukkuetta, joista kolme parasta palkittiin pelin päätyttyä. Onnittelut vielä Ykäklaani, Koka ja Pöllöt hienosta suorituksesta!
Sade ei lannistanut makkaranpaistajia pihanuotioilla ja mokkapalojen ostajistakin taisi kertyä jonkinmoinen jono ala-aulaan. 
Kiitos kaikille mukana olleille, erityisesti järjestelyissä auttaneille! Kyllä oli hyvä fiilis lähteä syysloman viettoon. 
IMG_1741.JPG

Syksy-teemaviikko

1.-2. luokissa on tällä viikolla vietetty syksy-teemaviikkoa. Tänään vietimme koko päivän ulkona metsässä ja Mikael-koulun pihalla retkeillen ja yhdessä touhuten. 
IMG_1774.JPG

Juoksuviestikarnevaalit Urskissa

Torstaina 13.9. järjestettiin Mikkelissä koulujenväliset juoksuviestikarnevaalit. Urskissa olikin sankoin joukoin koululaisia ympäri Mikkeliä niin juoksemassa, kuin kannustamassakin iloisesti.

Urpolan koululta osallistui joukkueita jokaiseen alakoululaisille järjestettyyn sarjaan. Sukkulaviestien lisäksi tänä vuonna juostiin ruotsalaisviesti, jossa Urpolan koulun 5.-6. -luokkalaiset tytöt sijoittuivat hienosti hopealle. Tiukkoja kisoja käytiin myös muissa sarjoissa, ja kaikki tulokset on nähtävissä täältä.

IMG_6483.JPGIMG_6484.JPG

Moovit -kerho! alkoi Urpolan koululla

Etelä-Savon Urheiluopiston Taidemoovit -kerho pyörähti käyntiin Urpolan koululla viime tiistaina 4.6. Kerho kokosi piloottikerralleen paljon innokkaita koululaisia kokeilemaan tanssia, parkouria, sirkusta ja akrobatiaa. Viikoittain järjestettävässä kerhossa kokeillaan edellä mainittuja lajeja vuorotellen osaavien ohjaajien opettamana.

Moovit1.jpgMoovit 2.jpg