Urheilupuiston koulu

Tervetuloa koulumme sivuille!

Urheilupuiston koulu on Mikkelin kaupungin eteläisen alueen yläkoulu. Monikulttuurisessa koulussamme työskentelee 408 oppilasta ja 50 opetusalan ammattilaista. Musiikkiluokkatoiminta näkyy ja kuuluu arkityössämme.

Tipulassa tapahtuu! - Koulun blogi

Huoltaja: anna palautetta toiminnastamme!

Hyvät vanhemmat,

wilmassa on tämän viikon (16) auki palautekysely, jonka kautta keräämme tietoa koulumme toiminnasta.
Vastaamaan pääsee kyselyt-välilehden kautta, joka puolestaan löytyy oman Wilman etusivulta.
Mikäli kyselyn haluaa vastata puhelimella tai tabletilla, tulee edetä https://wilma.mikkeli.fi selaimen kautta.

Vastauksesi on tärkeä, jotta voimme kehittää koulumme toimintaa ja parantaa työmme jälkeä.

Kyselyn vastaamiseen menee aikaa vain pari minuuttia. Mikäli teillä on useampia lapsia koulussamme, toivomme, että vastaisitte jokaisen osalta erikseen kysymysten sisällöstä johtuen.

Palautteet käsitellään sekä henkilökuntakokouksessa että koulun neuvottelukunnan kokouksessa ja vastaukset huomioidaan ensi lukuvuoden suunnittelussa.

Jo etukäteen ajastanne kiittäen,

Susanna Savander

rehtori

PISA-tuloksia tekemässä

Osa koulumme 8.-9.luokkalaisista oli eilen mukana kansainvälisessä Pisa-tutkimuksessa, jossa mitataan tulevaisuuden kannalta keskeisiä avaintaitoja. Vuonna 2018 tutkimukseen osallistuu 82 maata ja itse tutkimus toteutetaan kolmen vuoden välein.

pisa-koe.JPG

NouHätä! 2018

NouHätä!-kilpailu on valtakunnallinen pelastustaitokampanja, jonka tavoitteena on lisätä nuorten valmiuksia ennakoida ja toimia oikein vaaratilanteissa. Tänä vuonna kampanjaan osallistui 522 yläkoulua ympäri Suomen. Kohderyhmänä ovat 8.-luokkalaiset. http://nouhata.fi/

Ke 21.2. Luento
Palomies Matti Kaarna kävi pitämässä teoriaopetusta kaikille koulumme kaseille.

Ke 7.3. Urskin alkukarsinta
Teoriakokeeseen osallistui 4 kolmen hengen joukkuetta ja parhaat pisteet (29,5/30) saanut joukkue, eli 8M-luokan Sini, Saimi ja Aava, lunasti paikkansa aluekilpailuun ja jatkokoulutukseen pelastuslaitokselle.

Ti 27.3. Koulutus pelastuslaitoksella
Tytöt saivat lisää perehdytystä teoria-asioihin, malleja aiempien vuosien aluekilpailujen tehtävistä sekä harjoitella alkusammutusta käytännössä.
WP_20180327_15_11_09_Pro.jpg
To 5.4. Etelä-Savon aluekilpailu Tanhuvaarassa
Sini, Saimi ja Aava kisasivat aluekilpailussa Tanhuvaaran Urheiluopistolla. Paikalla oli 15 koulujensa parasta joukkuetta Etelä-Savon alueelta. Kilpailu sisälsi teoriakokeen sekä neljä rastitehtävää. Tytöt suoriutuivat tehtävistä reippaasti, vaikkei jatkopaikkaa Kuopiossa 3.5. järjestettävään loppukilpailuun irronnutkaan. Kokemusta sitäkin enemmän!
WP_20180405_12_34_28_Pro.jpg

Taitaja9-kisailua Esedulla

Keskiviikkona 18.10. Urheilupuiston koulun yhdeksännen luokan oppilaita kilpaili kuuden joukkueen voimin Etelä-Savon ammattiopistolla Taitaja9-kilpailun Mikkelin paikalliskilpailussa.

Taitaja9-kilpailu on yläkoululaisille suunnattu kädentaitokilpailu, joka tutustuttaa kilpailijat eri ammattialoihin vauhdikkaan ratakisailun merkeissä. Tällä kertaa taitoja testailtiin muun muassa liikennemerkkien tunnistamisen, tietokoneen näppäimistön kokoamisen, kylkiasennon sekä pullapitkon letityksen merkeissä. Vauhdikas kilpailu tarjosi jännityksen hetkiä niin kisailijoille kuin myös kannustusjoukoille.

Taitaja2.jpg

Mikkelin alueen paikalliskilpailussa kisaili 24 joukkuetta, joista neljä parasta pääsi jatkoon Savon aluekilpailuun. Yksi Urskin joukkueista sijoittui tiukassa taistossa hienosti hopealle ja on näin ollen mukana tammikuun aluekilpailussa Savonlinnassa. Onnea jatkoon päässeille ja iso kiitos kaikille innokkaille kisailijoillemme huippuasenteesta ja hyvästä kisahengestä!