Urheilupuiston koulu

Tervetuloa koulumme sivuille!

Urheilupuiston koulu on Mikkelin kaupungin eteläisen alueen yläkoulu. Monikulttuurisessa koulussamme työskentelee 404 oppilasta ja 50 opetusalan ammattilaista. Musiikkiluokkatoiminta näkyy ja kuuluu arkityössämme.

Tipulassa tapahtuu! - Koulun blogi

Korona-tiedote 28.9.2020

Mikkelin kaupunki ja sivistystoimi nojautuu kaikessa ohjeistuksessa Essoten konkreettisiin esityksiin ja linjaa sen mukaan toimintaansa.

Tämän hetkisessä tilanteessa Essote ei ole antanut suositusta maskien käytöstä perusopetukseen.

Vanhempainiltoja voi järjestää ja esim. koulumme 7. lk vanhempainilta pidetään luokittain lähiviikkoina, josta tiedotetaan erikseen. Myös oppilaiden teatterivierailut kouluaikana sallitaan viranomaisohjeet huomioiden.

Kaikessa toiminnassa huomioidaan kuitenkin edelleen turvavälit ja hygieniaohjeistus.

Turvallista alkavaa syksyä!

 

Susanna Savander

rehtori

Korona-tiedote 24.9.2020

Hyvät Huoltajat,

Mikkelin kaupungin perusopetuksessa palataan kaikkien oppilaiden osalta lähiopetukseen 28.9.2020 alkaen lukujärjestyksen mukaisesti.

Essotesta saadun linjauksen mukaan myös katsomusaineiden opetus voidaan käynnistää normaalisti ensi viikolla. Lisäksi kyytineuvon mukaan välituntikuljetukset ehditään järjestää maanantaiksi. Koulumme toiminnot jatkuvat normaalisti myöskin muissa pisteissä: Esedulla, Päämajakoululla, Puupolilla sekä Kamppailuinstituutilla.

Edelleen tulee korostaa kuitenkin myös siellä kotona oppilaille turvavälien ja hygienian merkitystä, koska tartunvaara on vielä olemassa. Maskipakkoa ei perusopetukseen edelleenkään tullut, mutta niiden vapaaehtoinen käyttö on luonnollisesti sallittua.

Ohjeistamme erikseen koulun tietokoneiden palautuksesta.

Lopuksi haluan todeta: hienoa, että pääsemme takaisin lähiopetukseen. 

Yhteistyöterveisin Susanna Savander

BeActive-teemaviikon taukojumppa

Viikolla 39 vietetään eurooppalaista BeActive-liikuntaviikkoa. Toivottavasti tämä Urskin tukioppilaiden tekemä TikTok-taukojumppa saa Sinutkin liikkeelle ja tuo lisää aktiivisuutta etäopiskelupäiviisi!

Urheilupuiston koulun Koronatiedote 18.9.20

Urheilupuiston koulun Koronatiedote 18.9.2020 

 

Yleistä 

Kaikki tällä viikolla todetut positiiviset testitulokset ovat olleet henkilöiltä, jotka ovat olleet asetettuna karanteeniin. Rajoitustoimenpiteillä on nähty olleen vaikutusta tautitilanteen rauhoittumiseksi. Tuleva viikonloppu osoittaa, mihin suuntaan tilanne kääntyy alueellamme. Muistetaanhan olla siis vielä varovaisia toiminnoissamme, ja noudattaa viranomaisten ohjeistuksia. 

 

Koulunkäynti jatkuu viikolla 39 etäopetuksena 

poislukien erityisen tuen oppilaat, joiden opetus järjestetään lähiopetuksena.

Opettajat ohjaavat työskentelyä keskitetysti Wilman kautta ja opettavat lukujärjestyksen mukaisesti tuntiensa aikana etänä. Valinnaisaineiden opetusta joudumme hieman erityisjärjestelmään joissakin tilanteissa, mutta näissäkin tilanteissa opettaja ohjeistaa opetusryhmäänsä.

 

 Oppilashuollon työntekijät palvelevat myös etäopetusaikana 

Muistattehan, että oppilashuollon palvelut toimivat myös etäopetusaikana. Kuraattorit, psykologit sekä kouluterveydenhuollon väki palvelee normaalisti.  

 

 Ruoka-annoksia jaossa etäopiskelussa oleville  

Tästä on tiedotettu erillisellä wilma-viestillä aikaisemmin tänään.

Jakelu seuraavasti:

 

Urheilupuisto 

jakelu lukiolla

tulo Savilahdenkadun puoleisesta päätyovesta ja poistuminen sivuovesta Vuorikadun puolelle sisäpihalle

ma 21.9.

ke 23.9.

14.00 - 17.00

 

Aurinko paistaa valaen meihin uskoa: yhdessä tästä selvitään.

Jaksetaan kuitenkin vielä noudattaa viranomaisohjeita, jotta pääsisimme aikanaan turvallisesti takaisin lähiopetukseen.

 

Susanna Savander

rehtori

Korona-tiedote 14.9.2020

Korona-tiedote huoltajille 14.9.2020

 

Huomisesta ti 15.9. alkaen Mikkelissä siirrytään luokkien 4-9 luokkien osalta kantakaupungin kouluissa turvatoimena etäopetukseen. Lähiopetuksessa jatkavat kuitenkin erityisen tuen ja valmistavan opetuksen oppilaat. Heidän osaltaan lähiopetukseen osallistuminen ei ole perusopetuslain 20 a §:n mukaan vapaaehtoista, kuten viime keväänä. Tällä halutaan turvata haavoittuvimmassa asemassa olevien lasten ja nuorten opetus.

Opetushallitus ohjeistaa seuraavasti:

Muuna kuin lähiopetuksena toteutettava opetus voi vaarantaa haavoittuvammassa asemassa olevien lasten oikeuksien toteutumisen. Poikkeukselliset opetusjärjestelyt eivät koske haavoittuvammassa asemassa olevia oppilaita:

 • erityisen tuen päätöksen saaneita oppilaita
 • pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaita sekä
 • valmistavan opetuksen oppilaita.

 

Näiden ryhmien oppilaiden opetus järjestetään lähiopetuksena, koska heillä todennäköisesti on enemmän haasteita oppia etäopetuksessa ikänsä, kehitystasonsa, ohjauksen tarpeen tai kielitaitonsa vuoksi.

 

Ohjeistuksen toteuttaminen Urheilupuiston koulussa 15.-25.9:

 1. Kaikki oppilaat käyvät koulua lukujärjestyksen mukaisesti alusta alkaen.
 2. Lähiopetuksessa olevat oppilaat opiskelevat joko pienluokassaan (A-luokat) tai muut parakkiluokissa B15 ja B17.
 3. Mikäli oppilaalla ei ole tietokonetta kotona käytössään, huoltajan on mahdollista noutaa sellainen lainaksi koululta. Koneita jaetaan

ti 15.9. klo 15.30-16.30

ke 16.9. klo 8-10 ja 14-16 tilassa D37.

Mikäli mikään näistä ajoista ei sovi, tulee huoltaja olla yhteydessä vahtimestari Ari Rantulaan p. 044 794 2870 koneen saamiseksi.

 1. Huoltajien tulee itse perua etäopetukseen siirtyvän oppilaan koulukyydit.
 2. luokkien vanhempainilta on peruttu ke 16.9. ja siirtyy myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.
 3. Oppilaan etäopiskelu alkaa wilman kautta. Jokainen opettaja ohjeistaa sieltä huomenna alkavaa etäopetusta. Wilmasta löytyvät myös kootusti päivittäiset koulutehtävät koko etäopiskelun ajan. Jokainen opettaja myös kirjaa tunnin aiheen ja tehtävät wilman kotitehtävät-laatikkoon.
 4. Opettajat ovat yhteydessä oppilaisiin joka tunnilla Meet-sovelluksen tai muun vastaavan kautta ja opetus tapahtuu varsinaisesti näiden sovellusten kautta. Ohjeistus näihinkin löytyy wilmasta.
 5. Opettajalla on velvollisuus myös etäopetuksen aikana laittaa wilma-merkintöjä esim. poissaoloista, mutta mieluummin kirjaamme positiivisia palautteita.
 6. Elämänkatsomustiedon, ortodoksiuskonnon ja islamin tunnit hoidetaan myöskin etänä.
 7. Taito- ja taideaineissa opetus voi olla etäopetuksen aikana teoriapainotteisempaa.
 8. Lähiopetuksessa olevat oppilaat ruokailevat Päämajakoululla ja etäopetuksessa olevien oppilaiden ruokailua korvaava ruoka jaetaan torstai-iltapäivänä lukiolta. 

 

Tiedoksenne myös, että kotitaloudessa opettaja Marjukka Toivasen sijaisena toimii Emmi Pölhö ja lähiopetuksessa toimii erityisopettajien lisäksi resurssiopettaja Hanna Leskinen.

 

Toivotan voimia koteihin ja uskoa parempaan.

Nyt on syytä todella tarkasti noudattaa viranomaisohjeita ja nuorten pitäisi nyt pysytellä kotona tartuntaketjujen katkaisemiseksi. Tauti jyllää  tällä hetkellä nimenomaan koululaisten keskuudessa. Myös lähiopetuksessa noudatetaan luonnollisesti Korona-ohjeita tarkasti.

 

Susanna Savander

rehtori

Etäopetuksen aikainen kouluruoka

TIEDOTE OPPILAIDEN HUOLTAJILLE 14.9.2020

 

ETÄOPETUKSEN AIKAINEN KOULURUOKA

 

Etäopetukseen siirtyville peruskoulun oppilaille tarjotaan koulupäivinä teollisuuden valmistama, annospakattu valmisateria. Erityisruokavalion tarvitseville oppilaille valmistetaan heidän ruokavalionsa mukainen ateria. Ateriatoimitus sisältää valmiin pääruoan mutta ei ruokajuomaa, leipää eikä salaattia.

 

Ateriat toimitetaan kaikille etäopetuksessa oleville 4. – 9. -luokkalaisille ilman erillistä tilausta torstaista 17.9.2020 alkaen, jolloin jaetaan torstain ja perjantain ateriat. Erityisruokavaliot valmistetaan koulujen keittiöillä olevien tietojen perusteella.

 

Aterioiden haku

 • varatkaa mukaanne pieni kassi, johon mahtuu 2 kpl valmisaterioita
 • ateriat tulee säilyttää alle +6 °C
 • Huomioittehan koululla olevat opasteet noutopaikasta ja noudatatte turvaetäisyyksiä muihin ihmisiin.

Huom! Flunssaisena tai muuten sairaana ei saa tulla paikalle!

 

Ensi viikon aterioiden hakuaikataulusta tiedotetaan heti kun jakeluaikataulu on varmistunut.


Urheilupuisto 

jakelu lukiolla

tulo Savilahdenkadun puoleisesta päätyovesta ja poistuminen sivuovesta Vuorikadun puolelle sisäpihalle

17.9.

14.00 - 17.00

Korona-tiedote 13.9.2020

Hyvät Huoltajat ( tiedoksi henkilökunta).

Urheilupuiston koulu käyttää opetuksessaan ja ruokailuissa Päämajakoulun, Esedun ja Kamppailuinstituutin tiloja.

Viime viikolla saimme tiedon tapahtuneesta Korona-tartunnasta Esedun ja Kamppailuinstituutin tiloissa. Päämajakoulun oppilaalla on todettu lauantaina koronavirustartunta. Essote on tavoittanut  kaikki altistuneet. Altistuneet on asetettu karanteeniin ja kaikki em tilat on tehosiivottu, viimeisimpänä Päämajakoulun tilat tämän viikonlopun aikana.

Urheilupuiston koululle on välitetty tieto, että opetus ja ruokailut voivat jatkua normaalisti ja turvallisesti maanantaista lähtien. Urheilupuiston koulussa ei myöskään tähän mennessä ole todettu tartuntoja eikä altistumisia Korona-viruukselle.

Haluamme edelleen korostaa käsihygienian ja turvavälien merkitystä. Koulun henkilökuntaa auttaa jos asian tärkeydestä keskustellaan myös kotona, jotta nuoret suhtautuisivat asiaan riittävällä vakavuudella.

Turvallista uuden viikon alkua,

rehtori

Korona-tiedote 31.8.2020

SIVISTYSTOIMI

URHEILUPUISTON KOULU 

Huoltajatiedote 31.8.2020

Koulumme päivittää käytänteitään tiistaista 1.9. alkaen seuraavasti:

 

 • Opetus jatkuu aineluokissa eli toisin sanoen oppilaat kiertävät eri luokissa/toimipisteissä työjärjestyksen mukaan ja opettajat opettavat omissa aineluokissaan. Näin taataan opetussuunnitelman mukainen opetus ja mahdollistetaan tavoitteisiin pääsy.

 

 • Oppilas voi tulla kouluun hieman oireisenakin, vaikka Korona-testiä ei olisi tehty, jos oireet ovat kotona sairastamisen jälkeen lieventymässä. Tärkeintä on kuitenkin jäädä kotiin sairastamaan mahdollisimman nopeasti oireiden ilmaannuttua, koska 1-3 vrk oireiden ilmaantumisen jälkeen tartuntavaara on suurin.

 

 • Turvaväleistä pyritään pitämään kiinni mahdollisuuksien mukaan ja käsihygieniasta huolehditaan aiempien ohjeiden mukaisesti.

 

 • Oppilaiden tulee jättää polkupyöränsä edelleen omalle luokalle osoitettuihin telineisiin ja välitunneilla kehotetaan pysymään oman luokkalaisten oppilaiden kanssa.

 

Käytänteet noudattavat Essoten asiantuntijalääkäreiltä maanantaina 31.8. saatuja ohjeistuksia.

Turvallista alkavaa syksyä!

 

rehtori

 

 

 

 

Korona-tiedote 13.8.2020

Huoltajatiedote 13.8.2020

Ohessa tiedoksenne koulumme tarkempia toimintatapoja Koronavirusepidemian aikana. Nämä ohjeet ovat voimassa toistaiseksi.

Perussäännöt:

 • Kouluun ei tulla oireisena.
 • Riskiryhmään kuuluvien osalta hoitava lääkäri arvioi osallistumisen opetukseen.
 • Tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää.
 • Hyvä käsi- ja yskimishygienia edelleen voimassa.
 • Yhteiskäytössä olevien tavaroiden käyttöä vältetään.
 • Jos koulussa todetaan tartunta, on koulusta jättäydyttävä pois 14 vrk ajaksi oireiden alkamisesta.

 

Tarkennuksia:

 • Oppilaat käyvät koulua lukujärjestyksen mukaan, mutta parakkiluokkaan saavutaan porrastetusti ryhmä kerrallaan.
 • Käsityöt, kotitalous ja liikunta opetetaan omissa aineluokissaan ( liikuntapaikoissa), mutta muiden aineiden osalta ryhmät pysyvät kotiluokissaan ja opettajat kiertävät. Valinnaisaineet ja ortodoksi/islamin uskonto ja elämänkatsomustieto opetetaan kuitenkin normaalisti.
 • Välitunnit oppilaat viettävät oman luokkansa kesken heille osoitetulla alueella.
 • Ruokailuissa pyritään pitämään ryhmät erillään ja opetusryhmät ruokailevat porrastetusti kahdessa eri ruokalassa: Esedulla ja Päämajakoululla.
 • Huoltajatapaamiset sallittuja pääsääntöisesti vain koulupäivän jälkeen, pois lukien oppilashuollolliset tapaamiset. Myös etäyhteyksiä voidaan hyödyntää.
 • Jatketaan tehostettua käsien pesua: oppilaat pesevät kätensä tullessaan luokkaan, ennen yhteisen työvälineen käsittelyä ja ennen ruokailua sekä lähtiessään kotiin tai aivastamisen/yskimisen jälkeen. Saippuapesu ensisijainen, käsidesiä käytetään tarvittaessa.
 • Opetusvälineitä desinfioidaan tarvittaessa ryhmien vaihtuessa.
 • Jos oppilas sairastuu kesken päivän, hän siirtyy ulkotiloihin odottamaan huoltajaa kotiin pääsemiseksi tai mahdollisuuksien mukaan kävelee kotiin huoltajayhteydenoton jälkeen.
 • Jos Korona-testin tulos on negatiivinen ja oppilaan oireet selkeästi vähentymässä, kouluun voi palata.
 • Suositellaan matkustuksen välttämistä ulkomaille.
 • Maskin käyttöpakkoa ei ole, mutta sen käyttö sallitaan.
 • Koulun johtoryhmä valmistelee suunnitelmaa mahdollisesta siirtymisestä poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin.

 

Urheilupuiston koulu seuraa tiiviisti koko ajan valtakunnallisia ja paikallisia Korona-ohjeita ja mukauttaa toimintaansa niiden mukaan.

Susanna Savander

rehtori

7.-luokkien ryhmäytymisiä


Tällä viikolla on 7.-luokkalaiset ryhmäytymässä Pitäjänmäen seurakuntatiloissa. 
Vauhdikasta tekemistä ja tutustumista on ollut tarjolla!

Taitaja9-kisailua Esedulla

Keskiviikkona 18.10. Urheilupuiston koulun yhdeksännen luokan oppilaita kilpaili kuuden joukkueen voimin Etelä-Savon ammattiopistolla Taitaja9-kilpailun Mikkelin paikalliskilpailussa.

Taitaja9-kilpailu on yläkoululaisille suunnattu kädentaitokilpailu, joka tutustuttaa kilpailijat eri ammattialoihin vauhdikkaan ratakisailun merkeissä. Tällä kertaa taitoja testailtiin muun muassa liikennemerkkien tunnistamisen, tietokoneen näppäimistön kokoamisen, kylkiasennon sekä pullapitkon letityksen merkeissä. Vauhdikas kilpailu tarjosi jännityksen hetkiä niin kisailijoille kuin myös kannustusjoukoille.

Mikkelin alueen paikalliskilpailussa kisaili 24 joukkuetta, joista neljä parasta pääsi jatkoon Savon aluekilpailuun. Yksi Urskin joukkueista sijoittui tiukassa taistossa hienosti hopealle ja on näin ollen mukana tammikuun aluekilpailussa Savonlinnassa. Onnea jatkoon päässeille ja iso kiitos kaikille innokkaille kisailijoillemme huippuasenteesta ja hyvästä kisahengestä!

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä