Rouhialan koulu

Tarvitseeko lapsesi tai perheesi tukea kouluasioissa?

Tarvitseeko lapsesi tai perheesi tukea kouluasioissa? Voit ottaa yhteyttä puhelimella, Wilmalla tai sähköpostilla. Rouhialan väki auttaa tarvittaessa.

Oma opettaja tai oppiaineen opettaja:

Ole ensin yhteydessä omaan opettajaan, jos haasteet koulutehtävien tekemisessä ja uuden oppimisessa kasvavat liikaa. Koulutehtäviä ei ole tarkoitus tehdä aamusta iltaan. Opettajat tavoittaa puhelimella, Wilmalla ja sähköpostilla. Opettajien puhelinnumerot löytyvät koulun nettisivulta https://peda.net/mikkeli/perusopetus/rouhiala kohdasta yhteystiedot.


Koulunkäynnin ohjaajat

Yksilöllistä ohjausta ja apua pulmatilanteisiin. Ohjaaja työskentelee koululla olevien oppilaiden kanssa.


Rehtori

Opetuksen järjestämiseen, huoliin tai mihin tahansa kouluasiaan.

rehtori Heikki Väätäinen 044 794 2705


Terveydenhoitaja

Kouluterveydenhuollon terveydenhoitajat ja lääkärit on siirretty toistaiseksi muihin tehtäviin. Kiireellisissä asioissa voitte olla yhteydessä Essoten neuvolapuhelimeen p. 015 744 7744 klo 8-14 välillä.

Terveydenhoitaja Minna Keräseen voi olla yhteydessä Wilma-viesillä.


Kuraattori

Koulukuraattorit antavat psykososiaalista tukea pääsääntöisesti etäpalveluna joko puhelimitse tai Video Visit -yhteyden avulla. Harkinnan mukaan kuraattorit tapaavat myös yksittäisiä oppilaita, mikäli etäyhteydet eivät sovellu käytettäväksi. Voit olla yhteydessä kuraattoriin kaikissa niissä asioissa kuin ennenkin. Yhteydenotto kuraattoriin tapahtuu puhelimitse tai wilman kautta, joko oppilaan itsensä, huoltajan tai koulun aikuisen toimesta.

Kuraattori Kaarina Mehto 044 794 2785


Tukea kodeille

 • Perheohjaaja Sini-Maaria Härkönen 040 359 7386
 • Mikkelin Perheneuvo – ohjausta ja neuvontaa lapsiperheille

puhelin 040 129 4818 ma klo 13-15, ti 8-16, ke 16-18, to 8-16, pe 8-10
sähköinen yhteydenotto ympäri vuorokauden 
essote.perheneuvo.fi/

Ohjeita koulunkäyntiin ilman lähiopetusta:

Ohjeita koulunkäyntiin ilman lähiopetusta:

Poikkeuksellisissa oloissa on tärkeää huolehtia päivärytmin säilymisestä. Opilliset tavoitteet saattavat jäädä pienempään rooliin, mutta yhteinen tärkeä tavoite on nyt harjoitella itsenäistä työskentelyä ja vastuunottamista. Päivärytmin säilyminen on tässä olennainen osa.

 1. Tee samat aamurutiinit kuin tavallisena koulupäivänä. Syö hyvä aamupala, vaihda yöasu päivävaatteisiin ja tee pieni liikuntahetki - kävele vaikka kortteli ympäri. Kehosi on tottunut siihen, että liikut koulumatkoilla.
 2. Pidä taukoja. Et työskentele koulussakaan useita tunteja putkeen, pidä välitunteja. Olet tottunut tiettyyn ateriarytmiin. Syö hyvä lounas ja välipaloja, jotta jaksat ja pysyt mieleltäsi pirteänä.
 3. Isommat oppilaat saattavat tehdä enemmän töitä tietokoneella. Muista ottaa taukojumppia päivän mittaan, että niska-hartiaseutu pysyy kunnossa. Jumppakissan ohjeista saat ideoita päivittäiseen liikkumiseen: www.bit.ly/jumppakissaohje
 4. Et ole lomalla! Olet nyt oppimassa ja tekemässä koulutyötä koulun ulkopuolella. Se vaatii sinulta omaa aktiivista työtä ja vastuunottamista oppimisesta. Tee itsellesi päiväaikataulu ja noudata sitä, että hommat tulevat tehtyä. Tässä esimerkki päivaohjelmasta:

--------------------------------------------------------

8 herätys ja aamutoimet

9 - 10 koulutyötä

10 - 10.30 pitkä välitunti ulkona

10.30 - 11.30 koulutyötä

11.30 - 12.30 lounas ja välitunti

12.30 - 14 koulutyötä riippuen luokka-asteesta ja opiskeltavien asioiden määrästä 

14 välipala ja liikuntahetki ulkona

----------------------------------------------------------

 1. Tarkista wilman viestit ja opettajalta saamasi ohjeet joka arkiaamu. Ohjeet tulevat viimeistään kello 9.
 2. Myös kavereiden kanssa voit opiskella ja kysyä neuvoa, esimerkiksi videopuhelun välityksellä.
 3. Ole aktiivinen ja pyydä tarvittaessa apua kodin aikuisilta tai opettajiltasi. Voit saada pyydettäessä yksilöllistä etäohjausta.
 4. Älä käytä älylaitteita koulupäivän aikana viihdetarkoitukseen. Riski jumiutua peli- tai somemaailmaan on todellinen. Vanhempien on tärkeää rajoittaa laitteiden käyttöä, ettemme ajaudu tilanteeseen, jossa koulutyön jatkuttua kouluun tulee lapsia, jotka ovat peliriippuvaisia ja heidän unirytminsä on sekaisin.
 5. Kiitä itseäsi hyvin tehdystä työstä. Kiitä myös vanhempiasi, jos he ovat sinua auttaneet.
 6. Naura, laula ja iloitse keväästä! 

Voimia poikkeuksellisiin oloihin jokaiseen kotiin!

Kevät 2020

Korona-virus on laittanut Suomen ja koko maailma myllerrykseen.
Sen johdosta Suomen hallitus on määrännyt koulut määräajaksi kiinni. Tämä ei koske 1-3 perusopetusta niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisillä aloilla. 
Pyrimme ohjeistamaan kotona tapahtuvaa oppimista koulusta käsin Wilmalla. Lisäksi hyödynnämme tätä Peda-net ympäristöä yhä enenevässä määrin. Löydätte luokkanne ohjeet vasemmalta sivupalkista Luokat ja oppiaineet kohdalta.

 Pyritään minimoimaan viruksen aiheuttamat vauriot yhteiskunnallemme.
Tehdään yhdessä ja puhalletaan yhteen hiileen, terv. Rouhialan koulun opettajat!