Google-ohjeita

Näin käytät Googlen sähköpostiasi

Kaikilla Mikkelin kaupungin perusopetuksen oppilailla on käytössään Googlen sähköpostiosoite sekä siihen kuuluvat palvelut (mm. docs, slides, classroom, drawings). Pääset käyttämään sähköpostiasi näin:
  1. Mene verkkoselaimella osoitteeseen gmail.com tai valitse Googlen etusivun "vohvelista" gmail.
  2. Kirjaudu sisään. Käyttäjätunnuksesi on etunimi.sukunimi@edu.mikkeli.fi. Salasanasi olet määritellyt yhdessä opettajan kanssa. Salasanassasi on oltava 8 merkkiä eikä siinä saa olla ns. ääkkösiä.
  3. Kirjautumisen jälkeen olet sähköpostissasi. Jos haluat tehdä vaikkapa esitelmän Slidesilla, kirjoittaa tarinan Docsilla tai tehdä opettajasi Classroomiin laittamia tehtäviä, niin pääset niihin gmailista oikean yläreunan "vohvelista".
  4. Kaikki Googlen ohjelmilla tehdyt tuotokset tallentuvat automaattisesti Drive-pilvipalveluun, joka löytyy myös "vohvelista". Muista aina nimetä työsi järkevästi, jotta löydät ne. Kannattaa myös tehdä Driveen kansioita, jotta työsi pysyvät järjestyksessä ja löytyvät helposti.
  5. Kun saat työsi valmiiksi, saat jaettua sen helposti opettajallesi joko Jaa-toiminnon kautta, lähettämällä linkin tai Palauta-toiminnolla.
  6. Muista merkitä töihisi lähteet. Muista myös käyttää vain laillisia kuvia eli kuvia, joilla on CCO-lisenssi. Sellaisia kuvia löydät helposti esimerkiksi pixabay.com-sivustolta.