≡ Navigointi

Outlook-ohjeita

Näin käytät outlook-sähköpostiasi

Kaikilla Mikkelin kaupungin perusopetuksen oppilailla on käytössään outlookin sähköpostiosoite sekä siihen kuuluvat palvelut (mm. Onedrive, Word, Power point, Sway). Pääset käyttämään sähköpostiasi näin:
  1. Mene verkkoselaimella osoitteeseen outlook.com/edu.mikkeli.fi.
  2. Kirjaudu sisään. Käyttäjätunnuksesi on etunimi.sukunimi@edu.mikkeli.fi. Salasanasi olet määritellyt yhdessä opettajan kanssa. Ensimmäisellä kerralla se on syntymäaika muodossa ppkkvv.
  3. Kirjautumisen jälkeen olet sähköpostissasi. Jos haluat tehdä vaikkapa esitelmän Power pointilla, kirjoittaa tarinan Wordilla tai tehdä sähköisen kasvikansiosi Swayllä, pääset niihin vasemman yläreunan ruudukkoa klikkaamalla.
  4. Kaikki outlookin verkkoselaimen kautta tehdyt tuotokset tallentuvat automaattisesti Onedrive-pilvipalveluun, joka löytyy yllä mainitun ruudukon kautta. Muista aina nimetä työsi järkevästi, jotta löydät ne. Kannattaa myös tehdä Onedriveen kansioita, jotta työsi pysyvät järjestyksessä ja löytyvät helposti.
  5. Kun saat työsi valmiiksi, saat jaettua sen helposti opettajallesi joko Jaa-toiminnon kautta (Word) tai kopioimalla linkin (Sway).
  6. Muista merkitä töihisi lähteet. Muista myös käyttää vain laillisia kuvia eli kuvia, joilla on CCO-lisenssi. Sellaisia kuvia löydät helposti esimerkiksi pixabay.com-sivustolta.

Onedriveen tallentaminen kännykällä tai tabletilla

Saat esimerkiksi kännykällä otetut kasvikansiokuvat heposti talteen Onedriveesi, kun asennat ensin laitteellesi onedrive-sovelluksen (ilmainen). Asentamisen jälkeen
1. Kirjaudu sovellukseen tunnuksillasi (etunimi.sukunimi@edu.mikkeli.fi).
2. Siirrä kuva Onedriveen haluamaasi kansioon.
3. Muista nimetä kuva järkevästi, niin se helpottaa työskentelyäsi jatkossa.

Yllä mainitulla tavalla saat siirrettyä Onedriveesi myös esimerkiksi iMoviella tehdyt videot ja Book creatorilla tehdyt "kirjat".