Musiikkiluokat

Mikkelin musiikkiluokat

Mikkelin Musiikkiluokat ovat toimineet Päämajakoulun ja Urheilupuiston koulun yhteydessä jo yli 40 vuotta. Tällä hetkellä musiikkiluokkalaisia on 3.-9. luokilla yhteensä noin 160. Alakoulussa musiikin ja luokan opetuksesta vastaavat musiikkiin erikoistuneet luokanopettajat tai musiikin aineenopettajat. Yläkoulussa musiikinopetuksesta vastaa musiikin aineenopettaja.

 

Musiikkia opiskellaan monipuolisesti; lauletaan, kuunnellaan ja soitetaan omilla soittimilla ja koulusoittimilla orkestereissa ja bändeissä. Oman soittimen opetusta ja musiikin teorian opetusta oppilaat saavat halutessaan Mikkelin musiikkiopistossa. Kuoroissa opitaan stemmalaulua, toiminnassa ovat tällä hetkellä 3-4 luokkien ja 5-6 luokkien kuorot. Musiikkiluokkalaiset esiintyvät säännöllisesti sekä luokittain että vaihtelevissa kokoonpanoissa.

 

Projekteja tehdään eri yhteistyökumppaneiden kanssa, esim. Mikkelin musiikkiopisto, Suomen Kansallisooppera, Mikkelin Kaupunginorkesteri ja Lumme-energia.

 

Musiikkiluokille pyritään ensisijaisesti 2.luokalta. Täydennyshaku - mikäli luokalla on tilaa - on 6.luokalta. Seuraavat pääsykokeet ovat tammi-helmikuussa 2020. Yhdessä laulaminen ja soittaminen ovat tutkitusti terveyttä ja hyvinvointia edistäviä asioita. Tervetuloa mukaan soivaan ja luovaan joukkoon.

Musiikkiluokalle pyrkiminen

Mikkelin kaupungin musiikkiluokat on sijoitettu Päämajakoululle ja Urheilupuiston koululle. Musiikkiluokille pyritään 2. luokan kevättalvella järjestettävällä erillisellä soveltuvuuskokeella, josta tiedotetaan koteihin ja 2. luokan oppilaille kokeen lähestyessä. Musiikkiluokkien mahdollisista vapaista paikoista voi tiedustella koulumme rehtorilta p. 044 794 2705. Musiikkiluokalle valitut oppilaat jatkavat Päämajakoulun jälkeen musiikkiluokalla Urheilupuiston koulussa (7.-9.luokat).

Painotetun musiikin opetussuunnitelma.pdf