Mielipidetekstit

Koulun piha ei ole kaatopaikka

Koulunpiha ei ole kaatopaikka

1

Syyssiivous

Syksy on lähtenyt mukavasti käyntiin. Kuitenkin joitakin ongelmakohtia ilmaantunut: karkkipapereita, tölkkejä ja tupakantumppeja on heitelty koulun ympäristöön. Ennen lumen tuloa Kalevankankaan ympäristö on siivottava. Tämä herättää joissain oppilaissa negatiivisia tunteita.
Olen sitä mieltä, että ympäristö on siivottava, koska se edistää yleistä viihtyvyyttä ja auttaa pitämään luonnon puhtaana. Haluaisin että Kalevankankaan ympäristö olisi puhdas ja kaikki miettisivät omaa roskaamistansa. Jos jokainen keräisi yhden roskan päivissä, alue pysyisi paljon siistimpänä.
Et ole ehkä ikinä tullut ajatelleeksi, kuinka kauan esimerkiksi muovipullon maatuminen kestää. Siinä kestää noin 450 vuotta! Sitä paitsi menettää rahaa! Tulisiko kenellekään mieleen 20- ja 50-senttisiä pusikkoon? Toivottavasti tämä saa ihmisiä miettimään kierrätystä ja roskien siivoamista. Roskaamisesta mainitaan jopa Suomen perustuslaissa: ”Vastuu luonnosta ja sen monimuotoisuudesta, ympäristöstä ja kulttuuriperinnöstä kuuluu kaikille.” (§15)
Muutaman roskan poimiminen ei ole pahitteeksi kenellekään. Se myös omalta osaltaan pitää kovia siivouskustannuksia loitolla. Sitten ei tarvitsisi kuluttaa voimia roskienkeruupäivänä pelkkään valittamiseen, ja eihän se vie kun tunnin elämästä.

Nina 9A