2019

Iltamat 2019 teema

Vuoden 2019 iltamien teema on valittu. Oppilaiden keksimistä hyvistä ideoista karsittiin suurin osa pois ja jäljelle jääneistä neljästä aiheesta pidettiin äänestys kaikkien yläkoulun oppilaiden kesken. Seuraavaksi esittelemme ne neljä teemaa, joista valittiin yksi.

 1. Voice of Kalis

Voice of Kalis -teema antaa mahdollisuuden tuoda esille sinun äänesi. Ääni ei ole vain laulamista, vaan kaikilla maailman asioilla on ääni. Mikä on Kaliksen ääni, jonka me haluamme tuoda esille lavalla? Mitä sanottavaa Kaliksen julkkiksilla on maailmalle? "Minä juon nyt kahvia," on tiivistänyt kerran erään pääministerin mietteet haastattelussa. Michael Jackson sen sijaan esitti huolensa maailman tilasta Earth Songin kautta. Vai onko sinun pulmistasti suurin se, että kahvi loppuu?

 2. Avaruus/Star Wars

Tämän teeman ohjelmanumeroiden ideoita voisi ottaa esimerkiksi ensimmäisestä kuukävelystä, astronauteista raketissa, marsilaisista, avaruusturismista ja avaruusaiheisista elokuvista (Star Wars, Gravity, ET...) "Houston, Houston, we have a problem! Näytetäänkö me kauhean lihavilta näissä avaruuspuvuissa?" Millaisia koomisia pulmia astronauteilla voisi olla avaruuslennolla? Musiikkiesityksiin löytyy avaruusaiheisia biisejä vaikka kuinka paljon, ja tanssinumeroissa ei voi välttää moon walkia.

 3. Sirkus/keskiaikamarkkinat

Sirkus-teemassa pellet, akrobaatit, taikurit, eläintenkesyttäjät ja muut ihmeelliset olennot valtaavat lavan. Tuleeko lavalle lasten suosikki pelle, joka hupailullaan hauskuuttaa kaikkia, vai onko klownilla pahat mielessä? Sirkustirehtöörit johtavat esiintyjäkaartiaan varmoin ottein. Tanssijat ja akrobaatit voivat hämmästyttää yleisöä upeilla koreografioillaan. Entä mitä voisi tapahtua, jos sankarimme siirtyykin vahingossa aikakoneella keskiajalle? Lavalle voi nousta mitä erilaisempia sirkustaiteilijoita. Musiikki tarjoaa jännitystä sekä taianomaisuutta ihmeelliseen sirkukseen.

Viimeinen aihe oli oppilaiden keskuudessa suosituin, eli iltamien teema vuosimallia 2019 on:

 4. Kauhuparodia

Kriiks! Mikä oli tuo ääni oven takana?! Pelkäätkö vielä sängyn alla eläviä mörköjä? Entä jos en haluakaan mennä naimisiin corpse briden kanssa?! Kauhuparodia - teema jonka kautta voit antaa huumorisi kukkia. Ideoita voit ottaa kuuluisista kauhupätkistä ja kauhuhahmoista. Jännitystä saadaan lavalle tunnetuista kauhumelodioista. Muistetaan kuitenkin tehdä asioita aina halko silmäkulmassa. Vai oliko se sittenkin pilke?

Iltamien suunnittelu on jo aloitettu ja lopputulos esitetään hiihtolomaa edeltävänä torstaina helmikuussa. Kaikki ovat tervetulleita katsomaan ja nauttimaan koulumme mahtavista iltamista!

Iltamat 2019

Koulumme jokavuotinen perinne 1970-luvulta alkunsa saaneet iltamat tulevat taas! Iltamissa on musiikkiesityksiä, sketsejä, näytelmiä sekä tanssiesityksiä. Iltamien tuotto menee täysin oppilaiden hyväksi. Iltamat ovat koko yläkoulun yhteinen projekti, joka aloitetaan jo aikaisin syksyllä. Hiihtolomaa edeltävänä torstaina kaikki ovat tervetulleita katsomaan, mitä olemme saaneet aikaan!
Tänä vuonna ensimmäinen iltamakokoontuminen oli perjantaina 7.9. Silloin kokoonnuimme auditorioon muistelemaan aiempien iltamien aiheita ja aloimme jo miettimään, mikä voisi olla tämän vuoden teema. Keskiviikkona 19.9. laitoimme viisaat päämme yhteen ja ideoimme iltamien teemaa. 
BA119977-372B-4ABA-87C6-A07FF09219A1.jpeg
Tekijä: Eevi