Kalevankankaan koulu

Wilman käyttöohje

Koulun opettajille ja muulle henkilökunnalle tulee runsaasti kyselyjä Wilman käyttöön liittyen. Tämä kuormittaa huomattavasti heidän työtään. Muista, että Wilman käyttöohjeita löytyy Pedanetistä!

Wilmaohjeet

Kalikselle julistettiin koulurauha

Suomen kouluihin julistettiin Koulurauha 22.8. Vantaalla ja täällä omassa koulussamme Kalevankankaalla perjantaina 24.8. Onnistunut tapahtuma järjesttiin yhteistyössä koulun ja seurakunnan kanssa.
Koulurauhan julistuksen avulla on jo 26 vuotta muistutettu koulujen alkaessa siitä, että jokaisella on oikeus turvalliseen ja viihtyisään kouluun.
Koulurauhatyössä keskeistä on oppilaiden osallisuus ja oman äänen esiintuominen.
Koulurauhatyön tavoitteena on, ettei ketään kiusattaisi, ettei kukaan jäisi yksin ja että jokainen
oppilas ja henkilökunnan jäsen voisi kokea olevansa oman kouluyhteisönsä tärkeä ja hyväksytty jäsen.
Tänä vuonna painotettiin kouluissa myös teemaa: " Sinäkin voit vaikuttaa.- Hymykin auttaa." Teemalla halutaan nostaa esiin se, että miten jokainen voi pienillä teoilla vaikuttaa ilmapiiriin koulussa, ja miten oppilailla voisi olla enemmän vaikutusmahdollisuuksia koulussa.
Koulussame pyritään kehittämään sosiaalisia taitoja ja yhteisöllisyyttä sekä koulukiusaamisen ehkäisemistä.

Vieraita Olympiakomiteasta ja Osuuspankista

Rehtori Syrjäläinen sekä apulaisrehtori Puukko vastaanottivat torstaina 16.8.2018 Olympiakomitean ja Mikkelin Osuuspankki Suur-Savon tunnustuksen arvokkaasta ja onnistuneesta työstä koulunkäynnin ja urheilun yhdistämisestä.

OP-Mikkeli lahjoitti myös aloittaneelle liikkaluokalle Kasva urheilijaksi- kirjan/ harjoituskirjan. Saadut kirjaset otetaan heti käyttöön liikuntaluokalle 7L terveystiedossa.

Koulu alkaa :)

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuottamme maanantaina 13.8. klo 09-12. EAU:n ja Taituri-opetuksen aikataulu ilmoitetaan erikseen.
Oppilaita on ottamassa vastaan, moikkaamassa ja toivottamassa hyvää lukuvuotta mm. Jukuri- pelaajia klo 08.30.

5A luokan oppilaiden asfalttipihan maalauksia


Yhteiskuntaopin tunnin innoittamina 5A luokka teki aloitteen oppilaskunnan hallitukselle asfaltoidun välituntipihan viihtyisyyden lisäämiseksi. Saimme Janne-rehtorilta luvan maalata peli/hyppyruudukoita alapihan asfaltille. Olipa mukavaa puuhaa ja taitavia taidemaalareita löytyi koko luokallisen verran. :)

IMG_4885.jpg

1a ja 2. luokat ratkoivat hiihtomestaruuksia Kalevankankaan laduilla. Halutessaan sai valita myös retkisarjan. Kisaan osallistui yhteensä 25 innokasta hiihtäjää. Mitalit menivät seuraavasti: 1a: tytöt kultaa Helmi H, hopeaa Clarissa ja pronssia Janna, 1a: pojat kultaa Sisu, hopeaa Matias, pronssia Justus. 2.lk tytöt kultaa Sandra, hopeaa Yagmur ja pronssia Saga. Pojat 2.lk kultaa Tuomas, hopeaa Luca ja pronssia Eemeli.

AKT:n työnseisaus


TURVALLISUUSTIEDOTE: JOUKKOLIIKENNE

Perjantaina 2.2.2018 järjestettävä AKT:n työnseisaus pysäyttää osan Mikkelin seudun Waltti-joukkoliikenteestä.

Tiedot on päivitetty Mikkelin kaupungin joukkoliikenteen sivuilla;  https://www.mikkeli.fi/sisalto/palvelut/joukkoliikenne-2/tiedotteet

Muutokset ovat koko ajan mahdollisia. Seuratkaa joukkoliikenteen tiedotteet  -sivua, kiitos!

Korvaavia vuoroja ei järjestetä, vaan tarvittaessa vanhempia pyydetään huolehtimaan lastensa kuljetuksista.

Kaupungin kuljetuskoordinaattorin ( Marja-Leena Nuutilainen ) viestin tiedotti,

Janne Syrjäläinen

Kalevankankaan koulun rehtori

0503117525

 

Liikuntaluokalle valitut ( lv. 2018-19 )

Kalevankankaan koulun liikuntaluokalle ( 7. lk. ) on valittu seuraavat oppilaat:

Tytöt:

Attenberg Saaga 

Häkkinen Vappu 

Hänninen Emilia 

Kapulainen Elsi 

Lahtinen Siiri 

Manninen Emmi 

Nevala Aada 

Nieminen Mette 

Pelkonen Eeerika 

Ruottinen Ronja 

Viitikko Venla 

Äikäs Aada 

Pojat:

Heikkinen Aadam 

Helanen Vilho

Holmberg Samuli

Hotokka Arto 

Koivunen Eetu 

Korhonen Topi 

Kähärä Jesse 

Lindberg Robin 

Löytty Jose Kasper 

Mattila Viljami 

Taavitsainen Jesper 

Teittinen Jimi 

Vanhempainilta tulevien 7.- luokkalaisten huoltajille ( myös liikuntaluokkalaisten ) järjestetään ti 23.1.2018 klo 18 Kalevankankaan koulun auditoriossa ( os. Raviradantie 16 ). Oppilaiden tutustumispäivä järjestetään toukokuussa. Siitä toimitetaan erillinen kutsu ja ohjelma koteihin myöhemmin keväällä.

Tervetuloa,

Janne Syrjäläinen
Kalevankankaan koulun rehtori 

Vanhempainilta tulevien 7.- luokkalaisten huoltajille

Vanhempainilta tulevien 7.- luokkalaisten huoltajille ( myös liikuntaluokkalaisten ) järjestetään ti 23.1.2018 klo 18 Kalevankankaan koulun auditoriossa ( os. Raviradantie 16 ). Oppilaiden tutustumispäivä järjestetään toukokuussa. Siitä toimitetaan erillinen kutsu ja ohjelma koteihin myöhemmin keväällä.

Lämpimästi tervetuloa,

Janne Syrjäläinen
Kalevankankaan koulun rehtori

Tsempparistipendi koulumme oppilaalle!

KiVa Koulun myöntämän tsempparistipendin perustelut:
Tsempparioppilas on ala- tai yläkoululainen, joka on luokassa ystävällinen, arvostaa ja rohkaisee muita tai toimii kouluyhteisössä kaikkien hyväksi. Hän voi olla myös oppilas, joka on toiminut hyvällä tavalla tukena sellaiselle oppilaalle, joka on kiusaamisen tai jonkun muun syyn takia heikommassa asemassa yhteisössä.

Liikuntaluokkainfo vanhemmille ja oppilaille

Tiedotus- ja keskustelutilaisuus kaikkien koulujen oppilaille ja huoltajille to 14.12.2017 klo 18 Kalevankankaan koulun auditoriossa

  • Oppilaille ja huoltajille yhteinen liikuntaluokkatoimintaa esittelevä tiedotus- ja keskustelutilaisuus järjestetään torstaina 14.12.2017 klo 18.00-19.00 Kalevankankaan koululla auditoriossa ( os. Raviradantie 16 ). Tämä tilaisuus palvelee erityisesti niitä oppilaita, joiden on vaikea päästä osallistumaan kouluilla järjestettäviin tilaisuuksiin.

Megatrendejä ja hiljaisia signaaleja

Suomi 200 -monialaisen opintokokonaisuuspajan vieraana kävi tiistaina 21.11. Jukka Tikkanen Otavan opistosta. Aiheena oli kiehtova tulevaisuuden tutkimus. Arvioimme mm., kuinka todennäköisesti tulevaisuudessa oppilailla voi olla koulussa robottikavereita.DSC_1376.JPG

Jopojen seikkailupäivä

Jopot seikkailemassa

Kalevankankaan koulun Jopot viettivät seikkailupäivän yhdessä Anttolan Urheilijoiden, Mikkelin seurakunnan erityisnuorisotyön, Etelä-Savon pelastuslaitoksen, Mikkelin jousiampujien ja Mikkelin kaupungin etsivän nuorisotyön kanssa 8.11.2017.

Tapahtumassa oli suunnistusta, mukavia toimintarasteja, ryhmätoimintaa, itsensä ylittämistä - ja tietysti hyvät eväät. Suuret kiitokset järjestäjille! Oppilaat tykkäsivät seikkailusta!

Jopot.jpg

Bioaikarekka vieraili Kaliksella

Bioaika-tapahtumakiertue on metsäsektorin lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja sen nuorille. Läpi Suomen ulottuvan kiertueen ytimen muodostaa pyörillä ja biopolttoaineella kulkeva tiedekeskusnäyttely, Bioaikarekka. Rekan näyttely kertoo biotalouden mahdollisuuksista ja innovaatioista, ja siihen syntyy sisältöä myös kiertueen aikana. Keskeistä näyttelyissä on tekemällä ja kokeilemalla oppiminen. Bioaika on askeleen lähempänä, kun kävijät pääsevät itse ja yhdessä luomaan biotulevaisuutta.

Bioaikarekan tuottajana on Metsähallituksen Tiedekeskus Pilke yhdessä Tiedekeskus Tietomaan kanssa. Kiertueen päärahoittajia ovat Suomen Metsäsäätiö ja Metsämiesten säätiö. Tapahtumakiertuetta ovat toteuttamassa myös biotalouden eri toimijat.
IMG_20171011_091238.jpgIMG_20171011_091802.jpg

Oikeusministeri Häkkänen vierailulla

Lokakuinen maanantai alkoi oikeusministeri Antti Häkkäsen saapuessa tutustumaan kouluumme. Ministeri ennätti vierailla 1. luokassa, Taituriluokassa, kotitalouden tunnilla ja teknisen työn tunnilla sekä tervehtimässä kirjaston lukukoiraa.
IMG_20171002_102359.jpg
IMG_20171002_101205.jpgIMG_20171002_102748.jpgIMG_20171002_103019.jpgIMG_20171002_103549.jpg

Jalkapalloturnaukset Hänskissä 20.-22.9.

Kalis kahmi menestystä koulujenvälisissä jalkapalloturnauksissa. Keskiviikkona tyttöjen kilpajoukkue voitti kilpasarjan ja torstaina poikien kilpajoukkue teki saman perässä. Heitä odottaakin matka jatkoturnauksiin.

Perjantaina höntsäturnauksessa voittopokaalit voitti sekä seiskojen että ysien joukkueet. Tässä kuvat joukkueista:

IMG_0821.JPGIMG_0826.JPG
Hyvällä asenteella pelasivat myös kasien joukkueet. Ysien finaalissa kohtasivat Kaliksen omat joukkueet ja se huipentuikin jännittävään rankkarikisaan. Katso huippukohdat tästä:


Mahtavaa oli saada näin iso joukko innokkaita liikkuja meidän koulusta mukaan! Hyvä Kalis!

Koulun pihaan istutettiin "Tulevaisuuden Puu."

Tänään torstaina Kalevankankaan koulun etupihalle istutettiin Suomi 100 vuotta teeman kunniaksi Tulevaisuuden Puu.

IMG_20170921_095901.jpg
Aluksi meidän pienet oppilaat esittivät kivan
lauluesityksen.
IMG_20170921_100029.jpg
Oppilaskunnan puheenjohtaja Iina Rasimus
piti hienon puheen.
IMG_20170921_100106.jpg IMG_20170921_100152.jpg

Sinivalkoinen päivä 20.9.

Kalevankankaan koulun oppilaskunta järjesti eilen sinivalkoisen päivän, joka liittyi Suomi 100 -juhlintaan. Oppilaita ja henkilökuntaa pyydettiin pukeutumaan joko siniseen tai valkoiseen ja kokoontumaan puolen päivän aikaan tekonurmikentälle. Siellä oppilaskunnan hallitus ja oppilaskuntaa ohjaavat opettajat asettelivat koulun väen siniristilippumuodostelmaan.

Oppilaskunnan hallituksen jäsen, 8C-luokan Viljami Tiainen, kuvasi tapahtuman drone-kopterillaan ja editoi siitä videon. Viljamin videon voi katsoa hänen You Tube -tililtään:

https://www.youtube.com/watch?v=t-HwW9AS_60

Iltamien teemaksi Toy Story

Iltamaäänestyksen tulos on seuraava:

1) Toy Story 62 ääntä

2) Dekkari 36 ääntä

3) Sirkus 32 ääntä

4) Avaruus 14 ääntä

Valitettavasti jotkut oppilaat käyttivät äänestyssysteemiä väärin ja tämän vuoksi heidän antamat äänet hylättiin.

TOY STORY

Mitä tapahtuu, kun lelukaupan lelut heräävät yöllä henkiin? Toy Story –animaatiosarjan ideaa mukaillen voisi tehdä sketsejä, joissa esimerkiksi Barbie ja Ken setvivät parisuhdekriisiään, tunnetut pelihahmot ottavat mittaa toisistaan tai rääväsuiset teddykarhut lähtevät bilettämään. Tähän teemaan sopisivat hyvin myös erilaiset Disney-, Pokemon- tai fantasiahahmot, onhan niistä tehty paljon leluja ja keräilyesineitä. Musiikki- ja tanssinumeroihin voisi ammentaa ideoita suosituista animaatioelokuvista. Lisäksi on paljon biisejä, joissa lelua, leikkiä tai peliä käytetään ihmissuhteiden vertauskuvana. Lelukauppamiljöötä voisi käyttää inspiraation lähteenä lavastukseen.

Opetusministeri vieraana koulullamme

Tiistaina 22.8. saimme kouluumme vieraaksi opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen. Lauluryhmä esitti tervetuliaislaulun ja Teemu Laurikainen ojensi kukat ministerille.

20170822_130447.jpg