Kalevankankaan koulu

Lähiopetus käynnistyy kaikilla oppilailla

Kalevankankaan koulu siirtyy takaisin lähiopetukseen to 14.5.2020 lukujärjestyksen mukaisesti.

Perusopetuksen oppilaat palaavat lähiopetukseen torstaina 14. toukokuuta. Hallitus päätti rajoitteiden purkamisesta perusopetuksen osalta 29. huhtikuuta. Epidemiologisen arvion perusteella valmiuslain soveltamisasetuksen jatkamiselle ei ole enää perusteita ja kouluun palaaminen on turvallista. Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ovat täsmentäneet ja tarkentaneet opetuksen järjestäjille annettuja ohjeita 4. toukokuuta.

Opetuksen järjestäjille annettujen ohjeiden ( Opetus- ja kulttuuriministeriö 4.5. ) tarkoituksena on tukea yksikköjä kouluun paluun järjestämisessä. Ohjetta noudattamalla tartuntariskiä koulunkäynnin yhteydessä voidaan vähentää ja koululaisten ja henkilökunnan turvallinen paluu lähiopetukseen voidaan toteuttaa.

Hallitus esitti eilen maanantaina 30.3. useiden rajoitustoimien jatkamista

Hallitus esitti maanantaina useiden rajoitustoimien jatkamista kuukaudella. 13. huhtikuuta päättyviä koronavirustilanteen rajoitusten jatkamista esitetään jatkettavaksi kuukaudella eli 13. toukokuuta asti.
Asiasta kerrottiin hallituksen tiedotustilaisuudessa maanantai-iltana. Rajoitustoimien jatkamisasetuksesta päättää eduskunta.

Koulumaailmassa etäopetusjärjestelyt ovat jatkumassa pitkälle toukokuuhun ( 13.5. ). Poikkeuksia ovat edelleen varhaiskasvatus ja koulussa järjestettävä esiopetus sekä perusopetuksen 1.-3. luokkien lähiopetus. Kaikille kuitenkin suositeltiin edelleen etäopetusta.
Opetusministeri Li Andersson kertoi, että opetus- ja kulttuuriministeriö valmistautuu siihen, ettei kouluihin päästä palaamaan kevätlukukaudella.

Yhteistyöterveisin,

Janne Syrjäläinen
Kalevankankan koulun rehtori

Korona-tiedote

Tervehdys kaikille

Hallitus linjasi eilen 16. maaliskuuta 2020 lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Linjattujen toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta 2020 asti.

Hallituksen linjaus perusopetuksen järjestelyistä on seuraava:

”Koulujen tilat suljetaan 13.4.2020 saakka ja lähiopetus niissä keskeytetään. Opetus ja ohjaus järjestetään poikkeuksellisin opetusjärjestelyin. Kouluissa tehdään tarvittavat päätökset oppilaskohtaisista erityisjärjestelyistä.

Poikkeuksena kouluissa järjestetään kuitenkin esiopetus sekä perusopetuksen 1 - 3 luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville. Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus. Järjestelyt tulevat voimaan keskiviikkona 18.3.2020.”

Mikkelin kaupunki selvittää tänään mitä työtehtäviä kriittiset alat sisältävät ja ketkä mikkeliläiset vanhemmat työskentelevät kriittisillä aloilla.

Mikkelin kaupunki on linjannut, että ne koululaiset, jotka pystyvät jäämään kotiin, jäävät kotiin jo huomisesta tiistaiaamusta alkaen. Oppilaat opiskelevat kotona koulussa lähetettävien ohjeiden mukaisesti.

Keskiviikosta 18.3.2020 alkaen koulussa järjestetään esiopetusta ja perusopetuksen 1-3 luokkien lähiopetusta niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville. Tämä selvitystyö on juuri paraikaa menossa koululla.

Tarvittaessa lisäinfoa asiasta jo tänään.

Yhteistyöterveisin,

Janne Syrjäläinen

Kalevankankaan koulun rehtori

Hall of fame

Yläkoulun välitodistusjuhlassa17.1. julkaistiin uuden Kalevankankaan koulun kansainvälisesti urheilussa menestyneiden oppilaiden kuvat. Kuvia esitteli 7.-liikuntaluokan oppilaita ( aikuiset vas. Kimmo Liukkonen sekä oikealla rehtori Syrjäläinen ). Kuvat tullaan sijoittamaan koulun aulaan.
Ensimmäisessä vaiheessa Hall of fameen valittiin:
1. Ida Hulkko, uinti
2. Jasmin Kähärä, hiihto
3. Jessica Kähärä, yleisurheilu
4. Lotta Upanne, uinti sekä
5. Vilma Viitanen, nyrkkeily

Luokka 9L leirikoulussa

Luokka 9L viettää 13.1 - 17.1. välisen ajan Vuokatissa liikuntapainotteisessa leirikoulussa. 

Urheiluyläkoulun testipäivä lähestyy

Ensimmäinen urheiluyläkoulun pääsykoe järjestetään Saimaa Stadiumilla maanantaina 13.1. klo 8-12. Kokeesen osallistuville oppilaille on varattu keittolounas Saimaa Stadiumilta testin jälkeen.
Kalevankankaan koulun rehtori Syrjäläinen, opettajat ja 8.- liikuntaluokan oppilaat pitivät testin kenraaliharjoituksen Saimaa Stadiumilla torstaina 9.1. klo 15-16.30. Kuvassa luokanopettaja Sari Eskelinen antaa ohjeita punnerrustestin suorittamisessa.
Kaikki on valmista, tervetuloa.

Mikkelin E-Sports

Mikkelin E-Sports ry esittäytyy koulullamme auditoriossa ti 10.12. klo 11.50- 12.20.
Esittely on tarkoitettu 5.- 7.- luokkalaisille.
Tervetuloa

Tiedotus- ja keskustelutilaisuus kaikkien koulujen oppilaille, huoltajille ja urheiluseurojen edustajille

Oppilaille, huoltajille ja urheiluseurojen edustajille järjestetään yhteinen urheiluyläkoulutoimintaa esittelevä tiedotus- ja keskustelutilaisuus keskiviikkona 4.12.2019 klo 18.00-19.00 Kalevankankaan koululla auditoriossa, os. Raviradantie 16.

Katso myös:

https://www.olympiakomitea.fi/2019/11/29/lisaa-treenimahdollisuuksia-ylakouluikaisille-urheilijoille-mikkeliin-raisioon-ja-kouvolaan-uusi-urheiluylakoulu/

Rakuunasoittokunnan vierailu

Rakuunasoittokunta vieraili koulullamme ( yläkoululaisille ) 29.10.

Rakuunasoittokunta on 34-henkinen maavoimien soittokunta, ja sen kotipaikka on Lappeenrannassa, Maasotakoulun yhteydessä. Rakuunasoittokunta esiintyy pääasiassa Itä-Suomen alueella.

Täydet konserttisalit, tyytyväinen kuulijakunta ja suuren yleisön tuki ovat voimavara, jolla Rakuunasoittokunta kiitää täyttä laukkaa musiikin taistelukentille vaalien ratsuväen kunniakkaita perinteitä, jotka alkavat jo 1600-luvulta. Esiintymiset löytyvät Rakuunasoittokunnan konserttikalenterista.

Soittokunta tekee aktiivista yhteistyötä Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa useissa konserteissa. Muina yhteistyökumppaneina mainittakoon Lappeenrannan musiikkiopisto, eri kuorot ja alueen monet seurakunnat.

Soittokunnan tehtävä on vastata alueensa soittotoiminnasta ja toiminnan edelleen kehittämisestä sekä sotilasmusiikkiin liittyvien perinteiden vaalimisesta. Rakuunasoittokunnan ensisijainen toiminta-alue on Itä-Suomi; Etelä-Karjalan, Kymenlaakson, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnat ja niiden alueella toimivat puolustusvoimien ja rajavartiolaitoksen yksiköt.

Lukuisien alueella toimivien joukko-osastojen tilaisuuksien lisäksi soittokuntaa työllistää veteraani-, reserviläis- ja maanpuolustusjärjestöt.

Soittokunnan päällikkökapellimestarina toimii musiikkimajuri Riku Huhtasalo.

Tervetuloa! Rakuunasoittokunnan konsertteihin.

Karjalan kunnailta kajahtaa!

Yhteistyötä Pojat lukee pojille -projektin muodossa

Tänään saimme vieraiksi Xamkin yhteisöpedagogeja ja Etelä-Savon ammattiopiston opiskelijoista. Aloitimme Pojat lukee pojille -projektin, jossa Xamkin yhteisöpedagogiopiskelijat ohjaavat ammattiopiston toisen vuoden merkonomiopiskelijoita kohtaamaan pieniä koulumme eppuluokkalaisia. Isot pojat lukivat tänään ensimmäistä kertaa ääneen kirjoja ykkösluokan pojille.Mahtavia ja hellyttäviä lukuhetkiä saamme kokea myös seuraavan kahden viikon aikana.

Kiitos mainiot Merkon pojat ja reippaat Xamkin yhteisöpedagogiopiskelijat Suvi ja Aino!
Taitureiden suunnistuspäivä 11.9.


Erityisluokanopettaja Riina Pajunen: Meillä oli mukava syksyinen liikuntatunti Janne- rehtorin tekemällä suunnistusradalla. Rastit löytyivät yhdessä karttaa tutkien. Luonnossa liikkuminen sai posket punaiseksi ja hymyn kaikkien huulille.

OP Suur-Savon lahjoitus

OP Suur-Savo lahjoitti ke 28.8. Kalevankankaan kaikille liikuntaluokkalaisille Olympiakomitean tuottamaa Kasva Urheilijaksi- kirjamateriaalia terveystiedon opiskeluun. Oppimateriaalin keskeisiä teemoja ovat urheilijan harjoittelu, uni, ravinto, psyykkinen valmentautuminen jne...
Koulu kiittää arvokkaasta tuesta. Rehtori Syrjäläinen: " Keskiviikko osoitti jälleen kerran sen , että vain voimia yhdistämällä voi saavuttaa jotain merkittävää ja
pysyvää.

 
Kuvassa vas. Tarja Wasenius ( OP Suur-Savo ), Joona Saarelainen, Kimmo Liukkonen ( urheiluakatemia ), Lauri Sinivuori, rehtori Syrjäläinen sekä Emma Korpikallio.

Kierrättäjämestarit

Kaliksen 4A-luokka osallistui Metsäsairila OY:n Kierrättäjämestarit-kisaan. Luokka sai Kierrättäjämestari-arvonimen ja voitti kilpailun arvonnassa 500 euron stipendin!

Voitto tuli!

Kalevankankaan koulun henkilökunnan joukkue voitti kultaa yhtenäiskoulujen salibandyn maailmanmestaruuskisoissa. Kisat pelattiin Anttolassa 30.-31.3.2019. Kulta ratkesi finaalissa selvin numeroin 8-1. Hopealle sijoittui Anttolan yhtenäiskoulu ja pronssille Mikael-koulu. Kiitos kaikille pelaajille, huoltoJoukolle ja kannustajille!

Ylen haastattelu Lukemisen unelmavuoden tiimoilta

Olli Korvenpää, 8A oli tänään Ylen haastattelussa pääkirjastossa Lukemisen unelmavuoden tiimoilta.

Tässä linkki ohjelmaan. Ollia haastateltiin ja kuvattiin myös erikseen uutislähetykseen, joka tulee perjantaina 15.3. Itä-Suomen uutisissa.

Jiri Ahonen ilahdutti sekä oppilaita että henkilökuntaa ystävänpäivänä :)

5B- luokan oppilas Jiri Ahonen esitti oman laulunsa " Kylmii ja tuulisii " sekä luokkien 1-6 ystävänpäivän laulutilaisuudessa että henkilökunn YS-infossa.
Jirillä on 20-30 omaa musavideota ( tehnyt kaksi vuotta, 268 tilaajaa ), joita voi käydä katsomassa ja kuuntelemassa YOUTUBESSA. Jiri tekee DJ- keikkoja isänsä kanssa; koululla järjestetään disco 29.3.2019.
Kuvassa rehtori Syrjäläinen ja Jiri.

Aivotoimintaa!

Kalis-tv:n 9. luokan ryhmän uuden elokuvan kuvaukset ovat käynnissä. "Aivotoimintaa"-elokuvan ensi-ilta on loppukeväällä. Kuva: Tarja Lipsanen

Kiinalaisia vieraita

Hebei delegaatio

Koulullamme vieraili ti 8.1. kiinalaisia vieraita Hebeistä. Hebei on teollisuuskaupunki tunnin ajomatkan päässä Pehingistä etelään. Heidän koulunsa on perustettu vuonna 1896. Koulussa 160 opettajaa, 52 luokkaa sekä 2900 koululaista.
Koulun kanssa tullaan sopimaan yhteistyösopimus. Koulullamme on viritteillä myös muita yhteistyökuvioita ympäri maailman.

Liitteet:

Hebei delegaatio

Koulun itsenäisyyspäivän viettoa 5.12.2018

Koulumme vietti tänään 5.12. itsenäisyyspäivää. Perinteisiin kuuluivat: lipunnosto, juhlapuhe, seppeleenlasku sekä alakoulun juhla ja yläkoulun tanssiaiset. Kuvassa rehtori Syrjäläinen sekä Jopo-luokan oppilaat Vertti Niiranen ja Paavo Pulkkinen seppeleenlaskussa. Kuva Heli Isotalus.

Minuunkin sattui!-valokuvanäyttely Kaliksen yläaulassa 3.12-14.12. 2018

”Kiusaaminen alkoi, koska näytin erilaiselta kuin muut lapset. Erityisesti ihonvärini, joka korostui tummempana muihin verrattuna, sai paljon haukkuja. Minua nimiteltiin myös neekeriksi, sillä olin asunut Afrikassa. Yläasteelle siirryttäessä kiusaaminen ihonväristäni ja taustastani paheni. Sain Pepe-lempiminen Pandan lakukarkin mukaan, ja kiinalaisia sukujuuriani haukuttiin usein käytävillä”, kertoo vuoden 2016 Miss Suomi Shirly Karvinen.

Shirly Karvinen ja kahdeksan muuta eri elämänaloilla toimivaa tunnettua suomalaista antavat kasvot koulukiusaamiselle Johanna Kareen ”Minuunkin sattui!” -valokuvanäyttelyssä. Valokuvanäyttely koostuu henkilökuvista ja -tarinoista, jotka kertovat kiusaamisen seurauksista ja selviämisestä. Nämä muodostavat vaikuttavan vetoomuksen koulukiusaamista vastaan. Olennainen osa tarinoita on voimaannuttaa heitä, joita tänä päivänä kiusataan. Näyttelykokonaisuus muodostaa vaikuttavan vetoomuksen koulukiusaamista vastaan.

Taistelua KLL:n jaliksen aluefinaalissa Kouvolassa

Torstaina 4.10. käytiin yläkoulun tyttöjen KLL:n jalkapallon aluefinaalin turnaus Kouvolassa. Ensimmäisestä ottelusta tuli voitto, mutta seuraavat kaksi ottelua päätyivät tappioihin tiukan taistelun jälkeen. Kannustusta ja naurua joukkueelta kuitenkin löytyi, se jos mikä on aitoa liikunnan riemua.

21.9. Kaliksella vietettiin Nollapäästöpäivää

Nollapäästöpäivän tarkoitus oli antaa maapallolle vapaapäivä fossiilisista polttoaineista. Kaliksella keskityttiin koko viikon ajan miettimään ilmastonmuutosta ja sitä, miten kukin itse voi siihen omilla teoillaan vaikuttaa. Aulassa oli näytteillä oppilaiden tekemiä julisteita sekä valokuvia kotitaloudessa tehdystä projektista, jossa hyödynnettiin hävikkiruokaa. Koululla kävi myös vierailijoita: biologi, nuorisotutkija ja Mikkelin kaupunginvaltuutettu Veli Liikanen kävi puhumassa ilmastonmuutoksesta ja Metsä-Sairilan jäteneuvoja Anne Laitinen kierrätyksestä.

Ritva-mamman terveiset

Lukusukat -sanoja silmukoita

 
Torstaina 20.9. koimme todellisen yllätyksen Kalevankankaan koululla 8B -luokan kanssa, kun saimme oppilaamme mummolta hänen neulomansa lukusukat ihan jokainen luokallamme, jopa luokanohjaajakin sai omansa.

 Lukusukkien saatteksi saimme kirjeen, jossa lukee näin:

"Olen mamma, matkailija, innokas lukija ja myös neuloja. Kun viisivuotiaana opin lukemaan, niin jo pikkulapsena tartuin kaikkeen tekstiin; sarjakuvista sanomalehden uutisiin. Isompana, kun piti tehdä kotitöitä, pölyjen pyyhkiminen stoppasi aina kirjahyllyyn ja unohduin lukemaan. (Ja lukemiseen syyllistynyt siirrettiin lakaisutehtäviin.)

 Lukenut olen paljon mutta paljon viihdelukemistoja. Jos ne kaikki olisivat olleet asiaa ja opiskelu johdonmukaista ja tavoitteellista, olisin jo monen alan maisteri ja tohtori. Tai jotain muuta järkevää. Silti olen sitä mieltä, että lukeminen kannattaa, vaikka harrastaa “kevyttäkin” kirjallisuutta. Romantiikka ruokkii sielua ja jännärit virkistävät aivojen toimintaa. Elämänkerrat ja historialliset romaanit antavat meille juuria omaan menneisyyteemme. Ja vahvat juuret ovat edellytys hyvälle kasvulle. Taidekirjojakin olen hankkinut ja lukenut useita. Taiteilijaa ei minusta ole kuitenkaan tullut kuin mieleltäni -käyn innokkaasti teatterissa., oopperoissa, konserteissa, taidenäyttelyssä jne."

 Ja neulomisesta sitten:

"Sukan kutomista piti opetella koulussa ja se oli kamalaa. Ohuet rautapuikot, ohut lanka, pienet kädet hikiset ja silmukat niin tiukkoja ettei puikko liikkunut mihinkään. Mutta kun sain noin kymmenvuotiaana kerät kaunista keltaista ja vihreää lankaa ja hyvät puikot, neuloin aivan innoissani isosikolle joululahjaksi myssyn. 11-12 vuotiaan, kun olin lapsenlikkana isoveljeni perheessä, tein itselleni ensimmäisen villatakin. (Karseen väristä, lapsenkakankellanvihreää lankaa). Palmikkokuvioita, helmineuletta ja resoria…Se oli iso urakka mutta koin kyllä onnistumisen iloa ja tyytyväisyyttä itsetehdystä vaatteestani. Olen aikoinaan harrastuksena neulonut ja ommellut itselle, lapsille ja sukulaisille paljonkin. Nyt eläkevuosina olen tyytynyt tähän viihdeneulontaan. Sukka kun voi neuloa lukiessa ja TV:tä katsellessa. Ennenvanhaanhan maalla mummot kutoivat kävellessään tietä pitkin naapuriin kahville."

 Sinun sukkasi ovat uniikit. Toista samanlaista paria ei ole.

Ajattelin juuri Sinua näitä tehdessäni. Näen Sinut illalla, kiireisen koulupäivän ja harrastusten  uuvuttamana suihkunraikkaana, rauhoittuneena, vetämässä sukat jalkaasi. Teekupposen, voileivän ja hyvän kirjan kanssa. Koulukirjojesi parissa. Käpertyneenä sohvannurkkaan tai oikaisseena vuoteellesi. Mutta ehdottomasti jalat puhtaina ja lämpiminä hengittävissä, rakkaudella tehdyissä villasukissa.

Sukissasi on 75-80 kerrosta ja 3300-3850 lämmöllä tehtyä silmukkaa. Vertaa silmukoita ja kerroksia sanoihin. Näin nekin liittyvät toisiinsa peräkkäin ja kerroksellisuus syntyy tarinan juonen kehittyessä. Värejä on vähemmän kuin tarinoissa, joita mielikuvitus värittää lisää.

Terveisin Ritva-mammaKaliksen liikunnallinen vanhempainilta

Kalevankankaan koulu järjesti ke 12.9. koko koulun liikunnallisen vanhempainillan. Koulun välituntipihalla esittäytyi 13:sta eri liikuntatoimijaa. Mukana olivat: kamppailulajit, Juniori-Jukurit, golf, Mikkelin Palloilijat, Paukkulan Nuoriso-opisto, VPK, ESLI, Naisvoimistelijat, Hatsina, MAHL sekä Anttolan Urheilijat ( kuva ).

Muun muassa AnttU:n pisteellä pääsi sprinttisuunnistamaan ( kolme eri rataa ) Arttu Syrjäläisen juuri päivittämällä koulukartalla. Myös Artun suunnittelemat radat saivat paljon kiitosta. Osallistujia suunnistuksessa oli upeasti 120!

Liitteet:

Kaliksen liikunnallinen vanhempainilta 12.9.

Wilman käyttöohje

Koulun opettajille ja muulle henkilökunnalle tulee runsaasti kyselyjä Wilman käyttöön liittyen. Tämä kuormittaa huomattavasti heidän työtään. Muista, että Wilman käyttöohjeita löytyy Pedanetistä!

Wilmaohjeet

Kalikselle julistettiin koulurauha

Suomen kouluihin julistettiin Koulurauha 22.8. Vantaalla ja täällä omassa koulussamme Kalevankankaalla perjantaina 24.8. Onnistunut tapahtuma järjesttiin yhteistyössä koulun ja seurakunnan kanssa.
Koulurauhan julistuksen avulla on jo 26 vuotta muistutettu koulujen alkaessa siitä, että jokaisella on oikeus turvalliseen ja viihtyisään kouluun.
Koulurauhatyössä keskeistä on oppilaiden osallisuus ja oman äänen esiintuominen.
Koulurauhatyön tavoitteena on, ettei ketään kiusattaisi, ettei kukaan jäisi yksin ja että jokainen
oppilas ja henkilökunnan jäsen voisi kokea olevansa oman kouluyhteisönsä tärkeä ja hyväksytty jäsen.
Tänä vuonna painotettiin kouluissa myös teemaa: " Sinäkin voit vaikuttaa.- Hymykin auttaa." Teemalla halutaan nostaa esiin se, että miten jokainen voi pienillä teoilla vaikuttaa ilmapiiriin koulussa, ja miten oppilailla voisi olla enemmän vaikutusmahdollisuuksia koulussa.
Koulussame pyritään kehittämään sosiaalisia taitoja ja yhteisöllisyyttä sekä koulukiusaamisen ehkäisemistä.

Vieraita Olympiakomiteasta ja Osuuspankista

Rehtori Syrjäläinen sekä apulaisrehtori Puukko vastaanottivat torstaina 16.8.2018 Olympiakomitean ja Mikkelin Osuuspankki Suur-Savon tunnustuksen arvokkaasta ja onnistuneesta työstä koulunkäynnin ja urheilun yhdistämisestä.

OP-Mikkeli lahjoitti myös aloittaneelle liikkaluokalle Kasva urheilijaksi- kirjan/ harjoituskirjan. Saadut kirjaset otetaan heti käyttöön liikuntaluokalle 7L terveystiedossa.

Koulu alkaa :)

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuottamme maanantaina 13.8. klo 09-12. EAU:n ja Taituri-opetuksen aikataulu ilmoitetaan erikseen.
Oppilaita on ottamassa vastaan, moikkaamassa ja toivottamassa hyvää lukuvuotta mm. Jukuri- pelaajia klo 08.30.

5A luokan oppilaiden asfalttipihan maalauksia


Yhteiskuntaopin tunnin innoittamina 5A luokka teki aloitteen oppilaskunnan hallitukselle asfaltoidun välituntipihan viihtyisyyden lisäämiseksi. Saimme Janne-rehtorilta luvan maalata peli/hyppyruudukoita alapihan asfaltille. Olipa mukavaa puuhaa ja taitavia taidemaalareita löytyi koko luokallisen verran. :)

1a ja 2. luokat ratkoivat hiihtomestaruuksia Kalevankankaan laduilla. Halutessaan sai valita myös retkisarjan. Kisaan osallistui yhteensä 25 innokasta hiihtäjää. Mitalit menivät seuraavasti: 1a: tytöt kultaa Helmi H, hopeaa Clarissa ja pronssia Janna, 1a: pojat kultaa Sisu, hopeaa Matias, pronssia Justus. 2.lk tytöt kultaa Sandra, hopeaa Yagmur ja pronssia Saga. Pojat 2.lk kultaa Tuomas, hopeaa Luca ja pronssia Eemeli.

AKT:n työnseisaus


TURVALLISUUSTIEDOTE: JOUKKOLIIKENNE

Perjantaina 2.2.2018 järjestettävä AKT:n työnseisaus pysäyttää osan Mikkelin seudun Waltti-joukkoliikenteestä.

Tiedot on päivitetty Mikkelin kaupungin joukkoliikenteen sivuilla;  https://www.mikkeli.fi/sisalto/palvelut/joukkoliikenne-2/tiedotteet

Muutokset ovat koko ajan mahdollisia. Seuratkaa joukkoliikenteen tiedotteet  -sivua, kiitos!

Korvaavia vuoroja ei järjestetä, vaan tarvittaessa vanhempia pyydetään huolehtimaan lastensa kuljetuksista.

Kaupungin kuljetuskoordinaattorin ( Marja-Leena Nuutilainen ) viestin tiedotti,

Janne Syrjäläinen

Kalevankankaan koulun rehtori

0503117525

 

Liikuntaluokalle valitut ( lv. 2018-19 )

Kalevankankaan koulun liikuntaluokalle ( 7. lk. ) on valittu seuraavat oppilaat:

Tytöt:

Attenberg Saaga 

Häkkinen Vappu 

Hänninen Emilia 

Kapulainen Elsi 

Lahtinen Siiri 

Manninen Emmi 

Nevala Aada 

Nieminen Mette 

Pelkonen Eeerika 

Ruottinen Ronja 

Viitikko Venla 

Äikäs Aada 

Pojat:

Heikkinen Aadam 

Helanen Vilho

Holmberg Samuli

Hotokka Arto 

Koivunen Eetu 

Korhonen Topi 

Kähärä Jesse 

Lindberg Robin 

Löytty Jose Kasper 

Mattila Viljami 

Taavitsainen Jesper 

Teittinen Jimi 

Vanhempainilta tulevien 7.- luokkalaisten huoltajille ( myös liikuntaluokkalaisten ) järjestetään ti 23.1.2018 klo 18 Kalevankankaan koulun auditoriossa ( os. Raviradantie 16 ). Oppilaiden tutustumispäivä järjestetään toukokuussa. Siitä toimitetaan erillinen kutsu ja ohjelma koteihin myöhemmin keväällä.

Tervetuloa,

Janne Syrjäläinen
Kalevankankaan koulun rehtori 

Vanhempainilta tulevien 7.- luokkalaisten huoltajille

Vanhempainilta tulevien 7.- luokkalaisten huoltajille ( myös liikuntaluokkalaisten ) järjestetään ti 23.1.2018 klo 18 Kalevankankaan koulun auditoriossa ( os. Raviradantie 16 ). Oppilaiden tutustumispäivä järjestetään toukokuussa. Siitä toimitetaan erillinen kutsu ja ohjelma koteihin myöhemmin keväällä.

Lämpimästi tervetuloa,

Janne Syrjäläinen
Kalevankankaan koulun rehtori

Tsempparistipendi koulumme oppilaalle!

KiVa Koulun myöntämän tsempparistipendin perustelut:
Tsempparioppilas on ala- tai yläkoululainen, joka on luokassa ystävällinen, arvostaa ja rohkaisee muita tai toimii kouluyhteisössä kaikkien hyväksi. Hän voi olla myös oppilas, joka on toiminut hyvällä tavalla tukena sellaiselle oppilaalle, joka on kiusaamisen tai jonkun muun syyn takia heikommassa asemassa yhteisössä.

Liikuntaluokkainfo vanhemmille ja oppilaille

Tiedotus- ja keskustelutilaisuus kaikkien koulujen oppilaille ja huoltajille to 14.12.2017 klo 18 Kalevankankaan koulun auditoriossa

  • Oppilaille ja huoltajille yhteinen liikuntaluokkatoimintaa esittelevä tiedotus- ja keskustelutilaisuus järjestetään torstaina 14.12.2017 klo 18.00-19.00 Kalevankankaan koululla auditoriossa ( os. Raviradantie 16 ). Tämä tilaisuus palvelee erityisesti niitä oppilaita, joiden on vaikea päästä osallistumaan kouluilla järjestettäviin tilaisuuksiin.

Megatrendejä ja hiljaisia signaaleja

Suomi 200 -monialaisen opintokokonaisuuspajan vieraana kävi tiistaina 21.11. Jukka Tikkanen Otavan opistosta. Aiheena oli kiehtova tulevaisuuden tutkimus. Arvioimme mm., kuinka todennäköisesti tulevaisuudessa oppilailla voi olla koulussa robottikavereita.

Jopojen seikkailupäivä

Jopot seikkailemassa

Kalevankankaan koulun Jopot viettivät seikkailupäivän yhdessä Anttolan Urheilijoiden, Mikkelin seurakunnan erityisnuorisotyön, Etelä-Savon pelastuslaitoksen, Mikkelin jousiampujien ja Mikkelin kaupungin etsivän nuorisotyön kanssa 8.11.2017.

Tapahtumassa oli suunnistusta, mukavia toimintarasteja, ryhmätoimintaa, itsensä ylittämistä - ja tietysti hyvät eväät. Suuret kiitokset järjestäjille! Oppilaat tykkäsivät seikkailusta!

Bioaikarekka vieraili Kaliksella

Bioaika-tapahtumakiertue on metsäsektorin lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja sen nuorille. Läpi Suomen ulottuvan kiertueen ytimen muodostaa pyörillä ja biopolttoaineella kulkeva tiedekeskusnäyttely, Bioaikarekka. Rekan näyttely kertoo biotalouden mahdollisuuksista ja innovaatioista, ja siihen syntyy sisältöä myös kiertueen aikana. Keskeistä näyttelyissä on tekemällä ja kokeilemalla oppiminen. Bioaika on askeleen lähempänä, kun kävijät pääsevät itse ja yhdessä luomaan biotulevaisuutta.

Bioaikarekan tuottajana on Metsähallituksen Tiedekeskus Pilke yhdessä Tiedekeskus Tietomaan kanssa. Kiertueen päärahoittajia ovat Suomen Metsäsäätiö ja Metsämiesten säätiö. Tapahtumakiertuetta ovat toteuttamassa myös biotalouden eri toimijat.
Oikeusministeri Häkkänen vierailulla

Lokakuinen maanantai alkoi oikeusministeri Antti Häkkäsen saapuessa tutustumaan kouluumme. Ministeri ennätti vierailla 1. luokassa, Taituriluokassa, kotitalouden tunnilla ja teknisen työn tunnilla sekä tervehtimässä kirjaston lukukoiraa.

Jalkapalloturnaukset Hänskissä 20.-22.9.

Kalis kahmi menestystä koulujenvälisissä jalkapalloturnauksissa. Keskiviikkona tyttöjen kilpajoukkue voitti kilpasarjan ja torstaina poikien kilpajoukkue teki saman perässä. Heitä odottaakin matka jatkoturnauksiin.

Perjantaina höntsäturnauksessa voittopokaalit voitti sekä seiskojen että ysien joukkueet. Tässä kuvat joukkueista:


Hyvällä asenteella pelasivat myös kasien joukkueet. Ysien finaalissa kohtasivat Kaliksen omat joukkueet ja se huipentuikin jännittävään rankkarikisaan. Katso huippukohdat tästä:


Mahtavaa oli saada näin iso joukko innokkaita liikkuja meidän koulusta mukaan! Hyvä Kalis!

Koulun pihaan istutettiin "Tulevaisuuden Puu."

Tänään torstaina Kalevankankaan koulun etupihalle istutettiin Suomi 100 vuotta teeman kunniaksi Tulevaisuuden Puu.


Aluksi meidän pienet oppilaat esittivät kivan
lauluesityksen.

Oppilaskunnan puheenjohtaja Iina Rasimus
piti hienon puheen.

Sinivalkoinen päivä 20.9.

Kalevankankaan koulun oppilaskunta järjesti eilen sinivalkoisen päivän, joka liittyi Suomi 100 -juhlintaan. Oppilaita ja henkilökuntaa pyydettiin pukeutumaan joko siniseen tai valkoiseen ja kokoontumaan puolen päivän aikaan tekonurmikentälle. Siellä oppilaskunnan hallitus ja oppilaskuntaa ohjaavat opettajat asettelivat koulun väen siniristilippumuodostelmaan.

Oppilaskunnan hallituksen jäsen, 8C-luokan Viljami Tiainen, kuvasi tapahtuman drone-kopterillaan ja editoi siitä videon. Viljamin videon voi katsoa hänen You Tube -tililtään:

https://www.youtube.com/watch?v=t-HwW9AS_60

Iltamien teemaksi Toy Story

Iltamaäänestyksen tulos on seuraava:

1) Toy Story 62 ääntä

2) Dekkari 36 ääntä

3) Sirkus 32 ääntä

4) Avaruus 14 ääntä

Valitettavasti jotkut oppilaat käyttivät äänestyssysteemiä väärin ja tämän vuoksi heidän antamat äänet hylättiin.

TOY STORY

Mitä tapahtuu, kun lelukaupan lelut heräävät yöllä henkiin? Toy Story –animaatiosarjan ideaa mukaillen voisi tehdä sketsejä, joissa esimerkiksi Barbie ja Ken setvivät parisuhdekriisiään, tunnetut pelihahmot ottavat mittaa toisistaan tai rääväsuiset teddykarhut lähtevät bilettämään. Tähän teemaan sopisivat hyvin myös erilaiset Disney-, Pokemon- tai fantasiahahmot, onhan niistä tehty paljon leluja ja keräilyesineitä. Musiikki- ja tanssinumeroihin voisi ammentaa ideoita suosituista animaatioelokuvista. Lisäksi on paljon biisejä, joissa lelua, leikkiä tai peliä käytetään ihmissuhteiden vertauskuvana. Lelukauppamiljöötä voisi käyttää inspiraation lähteenä lavastukseen.

Opetusministeri vieraana koulullamme

Tiistaina 22.8. saimme kouluumme vieraaksi opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen. Lauluryhmä esitti tervetuliaislaulun ja Teemu Laurikainen ojensi kukat ministerille.

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä