Navigation

Kalevankankaan koulu

Tiedekeskus Pilkkeen peliluola Kaliksella

pilke1.jpg pilke2.jpg

Tiedekeskus Pilkkeen peliluola saa oppilaiden kiinnostuksen heräämään. Pelit ja pohdiskelut avaavat oppilaille metsien merkitystä ja kestävää elämäntapaa.

Maanantain 17.10 koulupäivää..

IMG_20161017_101626.jpg

Klo 10.00 alkavalla oppitunnilla kaikki oppilaat
siirtyivät ulos siivoamaan koulumme ympäristöä.
IMG_20161017_101925.jpg

Samaan aikaan talonmies-vahtimestari Jouko Pöyry oli koulumme liikuntasalissa Tiedekeskus Pilkkeen henkilökunnan kanssa rakentamassa "peliluolaa".

Aulamusiikki 13.10.2016

Jakso on päättymässä ja yläkoulun oppilaat kokoontuivat perinteiseen aulamusiikkitapahtumaan.

Aula musiikki13.10.-16 001.jpg Aula musiikki13.10.-16 009.jpg

Jokeri-luokat MikUA:n vieraina

jokerivierailu.jpg


Kalevankankaan koulun Jokeri-luokkien oppilaat sekä henkilökunta kävivät tänään vieraina Mikkelin Urheiluautoilijat ry:n toimistolla. Nähtävillä oli Mikko Pöystin Homemade -offroad trial-auto (ja ehdottomasti kokeilluin istuin) sekä kaksi karting-autoa. Auton kartturin paikkaa pääsi pienellä lenkillä kokeilemaan Heli-ope! Mukana päivässä oli myös Minna Hänninen & Valppaana liikenteessä-hanke, jonka tiimoilta keskusteltiin heijastimen käytön tärkeydestä ja halukkaat saivat valita itselleen heijastimen. Kahvi, mehu, keksit ja makkarat maistuivat ja kelikin suosi.

Kalevankankaan koulun mielikirjapäivä

Kalevankankaan koulun mielikirjapäivä
Mielikirjapäivää vietettiin Kalevankankaan koulussa lukumadossa kirjallisuudesta nauttien sekä herkuttelemalla lukupiirin järjestämässä kirjastokahvilassa Aleksis Kiven-päivänä.lukumato.jpg

Kaliksen lukupiirin yleisönosastokirjoitus kirjaston säilyttämisen puolesta

Heitetäänkö lukudiplomihaaveet roskakoriin?

Me Kalevankankaan koulun 8L-luokkalaiset innostuimme tänä syksynä suorittamaan yläkoulun lukudiplomia ja perustimme sen tueksi kerran viikossa kokoontuvan lukupiirin. Olemmekin nyt lukeneet enemmän kirjoja kuin pitkään aikaan, sillä koulumme yhteydessä oleva Kalevankankaan kirjasto on mahdollistanut tutustumisen uusiin kirjailijoihin ja heidän teoksiinsa. Lukudiplomin suorittaminen on kuitenkin vaarassa jäädä vain haaveeksi, koska käytössämme oleva kirjasto on lakkautusuhan alla. Viime vuosina on kannettu paljon huolta lasten ja nuorten hiipuvasta lukuinnosta. Mielestämme on ristiriitaista, että nuorisoa patistetaan lukemaan, mutta samaan aikaan kirjat riistetään käsistämme.

Lähikirjastojen lakkauttaminen ei ainakaan edesauta tulevien sukupolvien lukuharrastusta. Harrastuksiensa takia kiireisten koululaisten on vaikea löytää aikaa erikseen pääkirjastossa asioimiseen. Esimerkiksi meillä Kalevankankaan koulun liikuntaluokkalaisilla on useita harjoituskertoja viikossa, ja niistä palautumiseen lukeminen olisi oivallinen apu. Onneksi vielä tällä hetkellä meidän käytössämme on koulun yhteydessä oleva Kalevankankaan kirjasto, josta on kätevää lainata kirja mukaan matkaan esimerkiksi välitunnilla tai ennen kotiin lähtöä.

Kalevankankaan kirjasto on mielestämme myös kodikkaampi ja tunnelmallisempi kuin iso ja sokkeloinen pääkirjasto. Pieni kirjasto on selkeä sekä helppokäyttöinen, ja pienikin koululainen löytää sieltä mieleisensä kirjan. Mikäli haluttua teosta ei ole sillä hetkellä saatavilla, voi kirjastonhoitaja tilata sen jostakin toisesta kirjastosta. Saamme myös uutuudet helposti käsiimme omasta kirjastostamme.

Kirjasto ei suinkaan ole pelkkä kirjavarasto. Esimerkiksi kuljetusoppilaiden on turvallista odottaa siellä kyytiään. Vastarakennettu, sisäilmaongelmaton kirjastomme on myös rauhallinen opiskeluympäristö, jossa olemme itsekin tehneet läksyjä koulun jälkeen. Talvipakkasilla välitunteihin tuo mukavaa vaihtelua, kun pääsee omalla kirjastovuorollaan vaikkapa pelaamaan lautapelejä tai lukemaan päivän lehteä. Oppilaille tulee yhä enemmän tietokoneella tehtäviä kotiläksyjä, vaikka koulu ei voi olettaa, että kaikilla olisi käytössään tehtäviin soveltuva tietokone. Kirjastosta jokainen saa käyttöönsä tietokoneen, jolla voi tarvittaessa tehdä nettiläksyt.

Koulullemme ei ole kuuteen vuoteen ostettu omia kirjoja, koska Kalevankankaan kirjasto on palvellut myös koulukirjastona. Jos Kalevankankaan kirjasto nyt lakkautetaan, koululle ei jää juuri lainkaan kirjoja! Toivomme siis hartaasti, että kirjastotoimelle myönnetään lisärahoitusta, jolla tärkeä kirjastomme säilyisi.

Siiri Jämsä, Roosa Kaukonen, Linnea Uotila ja kuusi muuta Kaliksen lukupiiriläistä

Mielikirjapäivän kahvila 10.10.

Tee päivän hyvä työ ja poikkea nauttimaan kuppi kahvia tai teetä sekä herkullinen leivonnainen Kalevankankaan kirjastoon!

Mielikirjapäivän kahvilamme palvelee 10.10. siestalla. Kahvilan tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Tervetuloa!

Toivottaa Kalevankankaan koulun lukupiiri

kahvio.jpg

sydän.pngsydän.pngsydän.png


Eläinsuojeluyhdistyksen vierailu koulullamme

Jarmo Lautamäki Mikkelin Eläinsuojeluyhdistyksestä kävi kertomassa loukkaantuneiden eläinten kohtelusta ja eläinten kunnioittamisesta teemaviikon innoittamana aktiiviselle alakoulun kuulijajoukolle!

luento.jpg orava.jpg

Kaliksen taidekokoelma täydentyi veistoksella

Toisen kerroksen aulaan sijoitettiin tänään kuvanveistäjä Pauno Pohjolaisen teos Hiin. Mikkelin kaupungin taidekokoelmaan kuuluva työ oli aiemmin näytteillä Peitsarin koululla. Värikkään työn materiaalit ovat lasikuitu ja akryyli.

TAITURI- luokkien suunnistuspäivä

Anttolan Urheilijat järjesti koulumme Taituri-oppilaille suunnistuspäivän maanantaina 26.9. klo 09.00-. Tarjolla oli kolme eritasoista ratavaihtoehtoa. Mukana olivat myös emitit, emitkortit sekä tulostusapuna MTR- tietokone. Tapahtuma onnistui hienosti ja oppilaamme sekä järjestäjät saivat hienoja kokemuksia suunnistuksen parissa.
Kuvassa Teemu ja Juho odottamassa tietokoneen " kuittia " radan kiertämisen päätteeksi. Hienoa pojat- kaikki rastit löytyivät!

taiturisuunnistus.JPG

Robotit vierailivat koulullamme


Tiistaina 20.9.2016 koulullamme vieraili Nao-robotti. Pääsimme tutustumaan robotiikkaan AVIn järjestämässä opettajille suunnatussa Robotiikkaa opetuksessa koulutustilaisuudessa. Koulutuksessa oli mukana myös 6A luokan oppilaita testaamassa robotteja ja ohjelmoinnin alkeita.

IMG_0213.JPG
Video

Koulun tapahtumia


Nimetön.png

Tiistaina 13.9.16 Martat opettivat sienten tunnistamista ja antoivat hyviä ruokavinkkejäkin. Nyt innolla sienimetsään, tänä vuonna niitä riittää!

Koulussa tapahtuu


Perjantaina 2.9. avasimme lukuvuoden käyntiin perinteiselle Kick off -tapahtumalla. Kuvassa on menossa sukkulaviestikilpailu.
kickoff.jpg

Koulurauhajulistus

Valtakunnallinen Koulurauha Lukuvuodelle 2016-17 julistetaan Seinäjoella tiistaina 23.8. Vuoden teema on: " Jokainen on arvokas ".

Koulurauhan julistuksen avulla on jo yli 25 vuotta muistutettu koulujen alkaessa siitä, että jokaisella on oikeus turvalliseen ja viihtyisään kouluun.

Koulurauhatyön tavoitteena on, ettei ketään kiusattaisi, ettei kukaan jäisi yksin ja että jokainen oppilas ja henkilökunnan jäsen voisi kokea olevansa oman kouluyhteisönsä tärkeä ja hyväksytty jäsen.

Torstaina 18.8. koko koulumme kasaantui yhteen kuuntelemaan tukioppilaiden julistaessa koulurauhan alkaneeksi.

20160818_101443.jpg