≡ Navigointi

Kalevankankaan koulu

Koulumme uudet kalusteet

uudet penkit1.jpg uudet penkit.jpg
Joulun jälkeen koulumme käytävät saivat uutta ilmettä uusien kalusteiden tultua käytävälle. Luokan 7C Miro, Severi, Noora ja Enni ovat myös erittäin tyytyväisiä uusiin kalusteisiin.

Joulutanssiaiset

Tänään päätimme koulupäivän joulutanssiaisiin. Ensin 8. luokkalaiset tanssivat perinteisen Cicapon ja sen jälkeen lavan valloittivat 9. luokkalaiset kehruuvalssilla. Oppilaat tanssivat myös valssin paritanssina ja hulvattoman hauskan letkajenkan. Tapahtuman lopuksi joulupukki tuli pikkutonttujensa kanssa myös tanssimaan.

Cicapo.jpg

kehruuvalssi.jpg

Lucia-juhla

Koulussamme vietettiin Lucia-juhlaa tiistaina 13.12. Koulumme Lucia-neito oli luokan 9L oppilas Jessica Kähärä.

lucia.jpg

Viikinkiheimon koulukiertue

Jukurien koulukiertue rantautui koulullemme perjantaina 9.12. Koulukiertueen teemana on kiusaamisen ehkäiseminen. Kuka olisikaan parempi kertomaan heimohengestä ja ympäristöstä, jossa ei kiusata?

Kiitos vierailusta joukkueenjohtaja Mikko Hakkarainen sekä pelaajat Topi Nättinen #14 ja Henrik Koivisto #82!

IMG_2504.jpg
Alla olevasta videosta selviää Jukurien mielipide siitä, millainen on hyvä kaveri. Tässä heimossa ei kiusata!Poikien salibandyturnaus

Tänään perjantaina oli vuorossa poikien salibandyturnaus

Ottelutulokset:
Urheilupuisto - Kalevankangas 3 - 2
Kalevankangas - Anttola 6 - 0
Kalevankangas - Lyseo 4 - 1
Kalevankangas - Haukivuori 8 - 1
Ristiina - Kalevankangas 0 - 6
Rantakylä - Kalevankangas 3 - 1

säbäp.jpg


Tyttöjen koulujen salibandyturnaus SportForumilla

Kalevankankaan tytöt sijoittuivat toiseksi koulujen välisissä salibandykisoissa

Ottelutulokset:
Urheilupuisto - Kalevankangas 1 - 11
Kalevankangas - Anttola 3 - 0
Kalevankangas - Lyseo 1 - 1
Kalevankangas - Haukivuori 15 - 0
Ristiina - Kalevankangas 0 - 4
Rantakylä - Kalevankangas 0 - 0

Kuvassa Eevi vie Kaliksen 1-0 johtoon Haukivuorta vastaan.

säbät.jpg

Ville Niemisen luento akatemiaurheilijoille

Urheilu-Akatemia järjesti Ville Niemisen pitämän urheilijaluennon 1.12.2016 klo 8:00-9:00 Kaliksen koulun auditoriossa. Ville kertoi urheilijan arjesta, mitä vaatimuksia huippu-urheilussa on ja mihin urheilijan tulee keskittyä jo nuorena, että tavoitteet voidaan saavuttaa.
IMG_2460.JPG

Metsäprojekti

Kalevankankaan koulun 6.- ja 8.-luokkalaiset osallistuivat tänä syksynä monialaiseen oppimiskokonaisuuteen, jonka teemana oli metsä. Eri oppiaineiden tunneilla retkeiltiin lähimetsässä, vierailtiin Tiedekeskus Pilkkeen peliluolassa, harjoiteltiin ohjelmointia, rakennettiin linnunpönttöjä sekä haettiin aiheeseen liittyvää tietoa kirjoista ja netistä. Metsäprojekti huipentui mielenkiintoiseen opintoretkeen UPM Pelloksen vaneritehtaalle. Projektin aikana syntyi suuri märä upeita töitä: diaesityksiä, videoita, musiikkia ja runoja. Niitä katsottiin yhdessä koulun auditoriossa keskiviikkona 30.11.. Tilaisuudessa myös testattiin opittua metsäaiheisella tietokilpailulla ja lopuksi pantiin suut makeaksi kotitaloudessa tehdyllä metsämarjapiirakalla.

Matematiikkakilpailu 2016

Kalevankankaan koulun 9-luokkalaiset ja muutama 8-luokkalainen osallistuivat valtakunnalliseen matematiikkakilpailuun 2016.

Koulumme kolme parasta olivat
1. Essi Korkalainen 9B
2. Jimi Seitti 8L
3. Juuso Kekkonen 9B

Onnittelut menestyksestä koko Kaliksen väen puolesta

Nenäpäivä 11.11.

IMG_20161111_110725_resized_20161111_111404772.jpg IMG_20161111_111005_resized_20161111_111403250.jpg

Kalevankankaan koulussa vietettiin nenäpäivää jo perinteeksi muodostuneella tavalla:

Koulun oppilailla ja henkilökunnalla oli mahdollisuus ostaa pikkuherkkuja. Kahvion tuotto annetaan pääosin nenäpäiväkeräykseen. Koulun kaikki luokat osallistuvat myös leikkimieliseen larvapalloturnaukseen. Jokaisella luokalla on käytössä kaksi teippirullaa ja rajaton määrä sanomalehtiä mailojen valmistamiseen. Siis hyvin vähällä saadaan mukavat pelit aikaiseksi.

Tiedekeskus Pilkkeen peliluola Kaliksella

pilke1.jpg pilke2.jpg

Tiedekeskus Pilkkeen peliluola saa oppilaiden kiinnostuksen heräämään. Pelit ja pohdiskelut avaavat oppilaille metsien merkitystä ja kestävää elämäntapaa.

Maanantain 17.10 koulupäivää..

IMG_20161017_101626.jpg

Klo 10.00 alkavalla oppitunnilla kaikki oppilaat
siirtyivät ulos siivoamaan koulumme ympäristöä.
IMG_20161017_101925.jpg

Samaan aikaan talonmies-vahtimestari Jouko Pöyry oli koulumme liikuntasalissa Tiedekeskus Pilkkeen henkilökunnan kanssa rakentamassa "peliluolaa".

Aulamusiikki 13.10.2016

Jakso on päättymässä ja yläkoulun oppilaat kokoontuivat perinteiseen aulamusiikkitapahtumaan.

Aula musiikki13.10.-16 001.jpg Aula musiikki13.10.-16 009.jpg

Jokeri-luokat MikUA:n vieraina

jokerivierailu.jpg


Kalevankankaan koulun Jokeri-luokkien oppilaat sekä henkilökunta kävivät tänään vieraina Mikkelin Urheiluautoilijat ry:n toimistolla. Nähtävillä oli Mikko Pöystin Homemade -offroad trial-auto (ja ehdottomasti kokeilluin istuin) sekä kaksi karting-autoa. Auton kartturin paikkaa pääsi pienellä lenkillä kokeilemaan Heli-ope! Mukana päivässä oli myös Minna Hänninen & Valppaana liikenteessä-hanke, jonka tiimoilta keskusteltiin heijastimen käytön tärkeydestä ja halukkaat saivat valita itselleen heijastimen. Kahvi, mehu, keksit ja makkarat maistuivat ja kelikin suosi.

Kalevankankaan koulun mielikirjapäivä

Kalevankankaan koulun mielikirjapäivä
Mielikirjapäivää vietettiin Kalevankankaan koulussa lukumadossa kirjallisuudesta nauttien sekä herkuttelemalla lukupiirin järjestämässä kirjastokahvilassa Aleksis Kiven-päivänä.lukumato.jpg

Eläinsuojeluyhdistyksen vierailu koulullamme

Jarmo Lautamäki Mikkelin Eläinsuojeluyhdistyksestä kävi kertomassa loukkaantuneiden eläinten kohtelusta ja eläinten kunnioittamisesta teemaviikon innoittamana aktiiviselle alakoulun kuulijajoukolle!

luento.jpg orava.jpg

Robotit vierailivat koulullamme


Tiistaina 20.9.2016 koulullamme vieraili Nao-robotti. Pääsimme tutustumaan robotiikkaan AVIn järjestämässä opettajille suunnatussa Robotiikkaa opetuksessa koulutustilaisuudessa. Koulutuksessa oli mukana myös 6A luokan oppilaita testaamassa robotteja ja ohjelmoinnin alkeita.

IMG_0213.JPG
Video