Tervetuloa koulumme kotisivuille!

Ruotsalainen Martin Appel vieraili koululla

Saimme koululle vieraaksi ruotsalaisen toimittajan Martin Appelin Svenska NU -järjestön kautta. Martin antoi oppilaille hyviä vinkkejä, miten ruotsia voi oppia mukavalla tavalla mm. katsomalla You tube -videoita, ruotsalaisia sarjoja ja lukemalla selkokielisiä lehtiä. Internetissä on vaikka mitä mahdollisuuksia kieltenopiskeluun. Tärkein viesti taisi olla se, että kieltä kannattaa käyttää rohkeasti, murehtimatta turhaan virheitä!

Alakoulujen jääpalloturnaus

DSC_0237.JPG
Tänään Hänskissä ratkottiin alakoulujen jääpallomestaruuksia. Anttolasta turnaukseen osallistui joukkue 5-6.luokkien tyttöjen sarjaan. Hienon päivän päätteeksi tytöt pääsivät nostelemaan komeaa voittopokaalia. Mestaruus ei irronnut helpolla, vaan vaati kovaa taistelua. Sekä välierässä että finaalissa Anttola nousi tappioasemasta voittoon. Finaalissa kukistui tiukan väännön jälkeen Urpola numeroin 2-1. Joukkueen tähtenä tuikki hienosti läpi turnauksen pelannut Tytti Lempinen.

Mikkelin yläkoulujen luistelukisat

Mikkelin yläkoulujen luistelukisoissa toinen tyttöjoukkueemme saavutti hopeaa. Joukkueessa luistelivat Iina ja Tytti Lempinen, Nea Valjakka ja Vilma Suontakanen. Onnea!!!

Anttolan yhtenäiskoulun nuoret yrittäjät NY-messuilla Stellassa

Tänä lukuvuonna yrittäjyyskasvatus on ollut valinnaisaineena 9.luokkalaisilla. Tunneilla on harjoitultu mm. yrittämisessä tarvittavia taitoja sekä osa oppilaista on perustanut oman NY-yrityksen NY vuosi yrittäjänä-opetusohjelman kautta.

Anttolaan on perustettu kolme Ny-yritystä: Vieno Ny, Savokone Ny sekä Narmu Ny. Tänään Savokone ja Narmu osallistuivat kauppakeskus Stellassa järjestettyyn messutapahtumaan, jossa Etelä-Savon Ny-yritykset esittelivät toimintaansa ja tuotteitaan. Mukana oli yrityksiä Xamkista, Esedulta sekä perusasteelta. Narmu Ny menestyi messuilla erinomaisesti voittaen perusasteen sarjassa parhaan tuotteen sekä parhaan yrityksen palkinnon. Voitto poiki paikan kansalliseen finaaliin Helsinkiin 18-19.4. Finaalissa Narmu Ny pääsee kisaamaan Suomen parhaan perusasteen Ny-yrityksen tittelistä.
Alla kuvia messuilta.
DSC_0197.JPGDSC_0193.JPGDSC_0194.JPGDSC_0198.JPGDSC_0201(1).JPGDSC_0202.JPGDSC_0205.JPG

Kuusenkoristajaiset

KUUSENKORISTAJAISET
MAANANTAINA 4.12. KLO 18.00
Anttolan kirkossa

Tervetuloa koristelemaan kirkon joulukuusi askartelemalla sydän valitsemastasi materiaalista ja laulamaan joululauluja.

Kirkossa on myös mahdollisuus askarteluun klo 17.30 alkaen. Kirkosta siirrymme seurakuntatalolle, jossa julkistetaan vuoden nuori anttolalainen. Paikalla on myös joulupukki ja tarjolla on marttojen keittämää puuroa. Arvonnan pääpalkintona on joulukinkku!

järj. Anttolan alueseurakunta, Anttolan aluejohtokunta, ja Martat

Anttolanhovin etuja

Virkisty ja voimistu Anttolanhovissa!
Anttolanhovi tarjoaa Anttolan yhtenäiskoulun oppilaille ja opettajille etuja hyvinvoinnin tukemiseksi. Olet lämpimästi tervetullut uimaan, kuntoilemaan ja nauttimaan Anttolanhovin monipuolisista palveluista etuhinnoin. Kuukausikortti 25 € / hlö sis. kuntosalin, liikuntasalin, firsbeegolf radan ja kiekkojen sekä uimahallin käytön rajoituksetta. Liikuntasalissa on mahdollista peleta salibandyä, lento- ja koripalloa, sulkapalloa yms. Tee liikuntasalivaraus ennakkoon numerosta 030 4575 200.
Muut vapaa-ajan vuokravälineet -50% vuokrattavissa mm. SUP-laudat, kanootit, soutuveneet, retkiluistimet ja lumikengät
Etuhintojen säännöt: Etuhinta on oppilaan sekä opettajan perhekohtainen etu. Eli etua voivat hyödyntää samaan perhekuntaan kuuluvat henkilöt. Lipuketta ostettaessa on oltava mukana Anttolan yhtenäiskoulun kortti, jolla etuus voidaan tunnistaa. Etuja ei voi yhdistää seuratoimintaan.
Tervetuloa!

Kuntavaalien varjovaalit perjantaina 7.4.

Oppilaskunnan hallitus järjestää kuntavaalien varjovaalit koulumme 5.-9.luokkalaisille perjantaina 7.4. ruokavälkällä. Tule siis 5 min. ennen ruokailuajan alkamista kuviksen luokkaan, jossa äänestäminen tapahtuu. Tee äänestyspäätös jo ennen äänestyspaikalle tulemista, jotta äänestäminen sujuisi joutuisasti.

Nuorisovaltuustovaalit 16.11.2016

Nuorisovaltuustovaalit järjestetään Mikkelissä 16.11.2016. Myös koulullamme voi äänestää tuona päivänä.
Ennakkoäänestys 9. – 11.11.2016, ennakkoäänestyspaikkoina ovat nuorisotilat: Starlight, Ristiina, Haukivuori ja Anttola tilojen aukioloaikoina. Ennakkoäänestys tapahtuu kuoriäänestyksenä.
Äänioikeutettuja 4 014 mikkeliläistä nuorta, jotka ovat syntyneet 1997 - 2003.

Koulultamme ehdokkaana on Jaakko Bonifer (nro 34).

http://www.po1nt.fi/fi/kunnat/mikkeli/mikkelin-nuorisovaltuusto/

Koulun syysmaastot

Koulun syysmaastoissa nähtiin reippaita juoksijoita ja iloisia kannustajia.

20170922_100830.jpg
20170922_100149.jpg
20170922_095540.jpg
20170922_095439.jpg

Tanssikerho

ANTTOLAN YHTENÄISKOULUN TANSSIKERHO

PERJANTAISIN JOKA TOINEN PERJANTAI KLO 14-16

Mikkelin seutu on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä avustusta lastenkulttuuriin. Avustuksen tarkoituksena on lisätä perusopetuksen oppilaiden tasavertaista mahdollisuutta harrastaa ja kokeilla taidetta ja kulttuuria koulupäivän sisällä tai sen yhteydessä. Tavoitteena on järjestää matalan kynnyksen taidekerhoja ja erilaisia taidekokeiluja kouluilla.

ILMOITTAUTUMISET TANSSIKERHOON SUORAAN REHTORILLE 14.9 MENNESSÄ.

TANSSIKERHO KOKOONTUU JOKA TOINEN VIIKKO 15.9-8.12 SYKSYLLÄ JA 12.1-20.4 KEVÄÄLLÄ YHT. 30 TUNTIA

OPETTAJANA TOIMII TANSSIKOULU LA CAREMNCITAN REHTORI CARMEN RODERGAS

Tunneilla tutustutaan eri tanssilajeihin mm. showtanssiin, nykytanssiin, kontakti-improvisaatioon, flamencoon, afrotanssiin, balettiin, katutanssiin. Tehdään lämmittely, tekniikkaharjoituksia sekä yhdistellään liikkeitä näyttäviksi tanssisarjoiksi kootaen koreograafisia kokonaisuuksia. Tunneilla keskitytään vartalon eri painopisteisiin ja jalkatyöskentelyyn sekä isojen liikeratojen käyttöön, ottaen kontakteja myös lattiaan. Tanssisarjat vaihtelevat nopeasta hitaaseen. Tärkeää on erityisesti musiikin kuuntelu, rytmiikka sekä ilmaisu. Jos pidät tanssimisesta, nyt on sinulla loistava mahdollisuus kokeilla ja löytää lajisi. Ei ole oikea tai väärää liikettä, on vain rento ja hauska yhteinen meininki. Varusteeksi riittää verkkarit, t-paita ja vaaleanpohjaiset sisäkäyttöön tarkoitetut lenkkitossut.

Tervetuloa tanssimaan! Tanssiterveisin Carmen Rodergas