Tuppuralan koulu

Lukuvuosi 2018-2019

Hyvät vanhemmat!

Jos olette kadottaneet, tai teiltä puuttuu kokonaan Wilma-tunnus, jolla pääsette kirjautumaan lapsenne tietoihin ja pitämään yhteyttä opettajaan ja lukemaan kouluun liittyviä tiedotteita, lähettäkää sähköpostitse tunnuspyyntö allekirjoittaneelle osoitteeseen antti.veijonen@mikkeli.fi, niin tulostan, skannaan ja lähetän teille tunnukset takaisin sähköpostissa kun ehdin.

 

Antti Veijonen, rehtori (15.8.2018)

Terveydenhuolto

  • TERVEYDENHUOLTO

  • KOULUTERVEYDENHUOLTO Sairaanhoito ei kuulu kouluterveydenhuoltoon. Sairasta lasta ei pidä lähettää kouluun. Oppilaan huolta­jat ovat velvollisia huolehtimaan lapsensa sairaanhoidosta ja sen aiheutta­mista kustan­nuksis­ta. Jos oppilas sairastuu kesken koulupäivän, opettaja tai terveydenhoitaja on yhteydessä huoltajaan ja tarvittaessa huoltaja hakee sairastuneen oppilaan kotiin. Huoltajalle annetaan pyydettäessä todistus työnantajalle sairaan lapsen hoidon järjestelystä. Todistuksen saamista varten huoltajan on oltava yhteydessä terveydenhoitajaan ensimmäisenä sairaspäivänä, mieluiten aamupäivän aikana. Vapaa -aikana sattuneet tapaturmat eivät kuulu kouluterveydenhuoltoon, vaan niiden hoidosta sekä kustannuksista vastaa koti.TAPATURMAT Kun oppilaalla on todettu ruoka-allergia, joka aiheuttaa merkittäviä tai hengenvaarallisia oireita, tarvitaan erityisruokavalio. Lievissä allergioissa riittää itsehoito ja seuranta. Kouluruokailua varten oppilaiden erityisruokavaliossa tapahtuneista muutoksista pyyde­tään ilmoittamaan koulun terveydenhoitajalle . KOULUTERVEYDENHOITAJA Terveydenhoitaja tapaa oppilaat vuosittain. Ns. laaja terveystarkastus tehdään 1., 5. ja 8. luokalla. Laajaan tarkastukseen kutsutaan huoltajat mukaan. KOULULÄÄKÄRI NÄÖNSEULONTAKoululaisen näkö tutkitaan luokkatasoilla 1,5,8 osana laajaa terveystarkastusta. Lisäksi näkö tutkitaan aina tarvittaessa, kun oppilas, opettaja, huoltaja epäilee näön heikentymistä tai oppilaalla on silmiin liittyvää oireilua. Myös oppimisvaikeuksiin, päänsärkyyn liittyen voi näön tutkiminen olla tarpeen. Tarvittaessa koululääkäri/terveydenhoitaja voi tehdä lähetteen optikolle/silmälääkärille. Käynti on tällöin maksuton. Jatkohoito on huoltajan kustannettava .HAMMASHOITO
  • Alaluokkien oppilaiden hampaat hoidetaan Lähemäen tai Pankalammen hammashoitolassa.Tiedustelut ja ajanvaraus p. 015 194 4410 Erikoishammaslääkärin hoidosta (esim. oikomishoito Pankalammen hammashoitolassa) aiheutuneet matkakustannukset on huoltajan kustannettava, ellei kyseessä ole koulutapaturman jatkohoito.
  • Lääkärintarkastukseen kutsutaan 1. luokkalaiset, 5. luokkalaiset ja 8. luokkalaiset.
  • TERVEYSTARKASTUKSET
  • Terveydenhoitaja Riitta Sillanpään tavoittaa parhaiten numerosta 0447944655 tai wilma-viestin välityksellä.
  • ALLERGISET OPPILAAT
  • Koulussa tai koulumatkalla sattuneissa tapaturmissa annetaan ensiapu koulussa. Tarvit­taessa oppilas lähetetään saattajan kanssa MKS:n yhteispäivystykseen, ensisijaisesti huoltajan saattelemana.
  • SAIRAANHOITO
  • On ennalta ehkäisevää ja pyrkii oppi­laiden terveyden­tilan edistämiseen. Se käsit­tää oppilaskohtaisen terveyden­hoitotoimin­nan ja terveys­kasvatuksen sekä koulun terveydellisten olojen valvonnan.

Meteoriitti löytyi Tuppuralan koulun pihasta 1.4.2016!

Tärkeä tiedotus Tuppuralan koulun oppilaille 1.4.2016!

Viime yönä 00.12. on Tuppuralan yllä havaittu outo valoilmiö, joka on todennäköisesti samanlainen meteoriitti, joka putosi vasta pari viikkoa sitten Otavaan, mutta on suurempi halkaisijaltaan (n.10 senttimetriä) Erikoiseksi asian tekee vielä se, että Mikkelin tähtitieteellisen seuran eli URSAN havaintojen mukaan meteoriitti on täysin pyöreä ja muistuttaa siis erehdyttävästi kuulantyöntökuulaa. On mahdollista että kyseinen meteoriitti, jonka arvellaan olevan lähtöisin kaukaiselta Oksmanius-planeetalta, on pudonnut koulusi alueelle!

HYVÄ OPPILAS! MENE SIIS TÄNÄÄN TAVALLISTAKIN REIPPAAMMIN VÄLITUNNILLE, JA ETSI TÄMÄ HISTORIALLINEN METEORIITTI, JONKA ARVELLAAN OLEVAN JOSSAIN TUPPURALASSA NOIN 15 CM:N SYVYYDESSÄ! MYÖS VANHEMMAT TERVETULOA MUKAAN ETSIMÄÄN!

Jos löydät jotain, tuo se rehtorille, sillä luvassa on makoisa palkinto!

Yhteistyöterveisin Mikkelin Tähtitieteellisen seuran ulkomaanpuheenjohtaja Johan af Grann

METEORIITIN LÖYSIVÄT 2B-LUOKAN OPPILAAT 1.4.2016 KLO 11.50! ONNEA!

20160401_113452.jpg